Vm är över

Rullgardinen ner. Blev igår uppbjuden till dans av en dama. Hon måste ha varit från Tyskland, för hon var mörk, tråkig och full. Vet inte om tyskar är kända för att ha rytmen i blodet och takt som Peppe Eng. Hur som helst igår var dom kungar på dansgolvet och fotbollsplanen.


Igår blev vi Sverige totalt avklädda, naknare än Tysklands omtalade bordeller. Funderade ett tag på om det var fotboll som spelades igår, eller om det var strippoker. Pinsamt att det skulle ske inför 66 000 åskådare och miljoner tv tittare.


Game over efter tolv minuter. Vi fastnade i startblocken, glömde släppa handbromsen i en åttondelsfinal i världens största evenemang. Det såg ut som att varje svensk spelare sprang runt med en fotboja och aldrig kom loss. Sverige kanske hade siktet inställt på VM i Sydafrika 2010, det är trotts allt ”bara” fyra år kvar. Ett dussin jävla minuter sedan var allt godnatt! Allt e fucked up. Ändra otursnumret från 13 till 12? Tschüss Deutschland!


Tror min farmor Ulla hade spelat bättre än Lucic i mittförsvaret. Brassarna är världsbäst på att spela fotboll, men dom är raka motsatsen när det handlar om att döma fotboll. ”Ingenting kan stoppa oss” sjunger Tomas Ledin i sin värdelösa VM låt. Carlos Simons kunde, domaren. Hans hånleende mot Lucic gjorde mig galen. Givetvis ska vi inte skylla förnedringen på domaren. Vi hade inte ens vunnit om Anders Frisk dömt. Men jag tycker det är oacceptabelt att låta världsmästerskapens sämsta domare döma en åttondelsfinal, och göra bort sig totalt.


Detta skulle bli Kim Källströms internationella genombrott. Han tog inte chansen för femtielfte gången. Tycker synd om killen. Ljungberg var väl egentligen den ända av Sveriges spelare som inte underpresterade. Zlatan är som alltid fågel eller fisk. I VM var han tyvärr som en sandskädda på Gullmarns botten, liksom hela det svenska landslaget.


// Hansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback