Utkast: April 30, 2010

Först och främst – grattis till alla läsare. Samtliga har faktiskt namnsdag idag den 29 april. Kolla efter i kalendern, jag lovar.
Men ungefär där slutar det ”roliga” denna dag.

 

Vi LFF gjorde ytterligare en katastrofmatch på Gullmarsvallen, förlust mot Stenungsund med 2-5. Det enda ordet som passar in är: Pinsamt. Vi, alla, LFF, måste höja oss, inte ett snäpp, minst tre om vi ska spela kvar i division 4 nästa år.

 

Men fotbollseländet slutar inte där. Liverpool åkte för ungefär en halvtimme sedan ur Euro League när de föll i förlängningen mot Atletico de Madrid. Pust, stön och stonk – säsongen kan stämplas med bokstäverna f-i-a-s-k-o.

 

Nu ska en annan stämpla ut. Tack för idag. Efter regn kommer solsken?

 

// Joel

A True Hartvig-Story

Jag har en vän. Hans namn är Andreas Hartvigsson och bor i Kungshamn. Ett av hans största nöjen i livet är att reta mig. Men han vet om en sak, och det är att det inte är värt att plåga mig, jag har ju ett grymt motvapen – mitt lilla krypin där jag skriver exakt vad jag vill.

 

Welcome to a true Hartvig-story.



Martin Ove, en underbar pajsare.



Hartvig – Kungshamns stekigaste gubbe.


Hartvig och Martin-Ove, båda uppväxta i Kungshamn, var för ungefär tre år sedan i Turin och Italien för att kolla på Champions League-fotboll, Juventus mot Arsenal. Efter matchen som slutade 0-0 gav sig Kungshamns-duon ut på stadens gator där de träffade två italienare och samtalet var igång.

 

Italienarna: – Guys, where are you from?

Kungshamns-duon: – Where from Sweden.

Italienarna: – Ah yeah, we know  about ABBA.
 

Konversationen avslutades ungefär där och Kungshamnarna traskade vidare i Turin, men Hartvig kunde inte sluta att grubbla. Han stannade sin kompis Martin Ove och ställde frågan:


– Hur fan visste Italienarna att vi var från Kungshamn… ?



Hartvig, man ska inte kasta glas i stenhus…


// Joel

Bröllopsfotografen Joel

Där e han juuuuuu!

Den där Joel som de senaste dagarna har försvunnit med vinden.

Dagens schema är också fullspäckat and here it is…

 

Men först. Vi drar på spänningen.

 

Ni kanske har sett filmen ”Bröllopsfotografen”? I onsdags fick jag ett erbjudande att vara just: Bröllopsfotograf under en heldag i Fiskebäckskil lördagen den 24 april. Jag tackade nervöst ja.





Ett par från Stockholm, med lite släkt häromkring, gifte sig igår, lördag, Sanna och Carl.

 

Jag fick följa dem tätt under deras hittills största dag i livet, sjukt kul med facit i hand, jag har iofs inte sett bilderna på datorskärmen ännu, så ska inte ta ut något i förskott.

 

Det blev fotografering i berg, på stranden, i kyrkan, på en båt, utanför och på Gullmarsstrand där hela festen hölls. Jag var alltså med från ungefär 13.00 och var hemma vid 02.45. Jag hade också som uppgift att filma i kyrkan och alla kvällens tal.


När bilderna är redigerade tänkte jag slänga upp ett axblock här på bloggen.  



Lite stolpar från dagen:

  • OM jag i framtiden får äran att gifta mig, då ska jag göra allt för att få Fiskebäckskils präst. Han hade självdistans, kunde skoja (hela kyrkan började skratta två gånger tack vare honom) och han hade ett lugn som bara var för härligt. Honom ska jag ha om jag får bestämma!

  • Innan igår hade jag bara varit på ett bröllop så mina referenser var väl inte väldigt bra. Men talen, det hölls runt 15 stycken, många var helt fantasiska. Att folk kan prata inför en publik med över 100 personer så bra. De var roliga, smarta och tänkvärda.

  • På kvällen bjöds det på tårta och inte vilken som helst och jag var inte sen med att smaka.  Jag tror det måste ha varit den godaste jag någonsin ätit. Det var en slags chokladkaka i botten med hallon, smarrig kräm och min favorit högst upp – marsipan.

  • På slutet blev det givetvis dans. Och då behövs det musik. Kvällens DJ spelade max tre låtar under två timmar som inte jag vråldiggade. Han spelade helt galen bra musik, gammal som ny. Han skulle Sjökanten anlita!

Ne nu börjar det bli bråttom. Jag testar att stressa en gång. Har jag gjort det hela veckan så kan jag lika gärna fortsätta inom samma tema under söndagen.

 

Idag är det nämligen match. Henån-LFF och därefter åker jag direkt ner till Göteborg för att titta på The Baseballs tillsammans med Pappi och Syrri. Ännu en sen, men förhoppningsvis rolig kväll väntar.

 

Nu ringde matklockan. Pastan är klar. Nu kör vi!

 


Min tillfälliga Spotifylista.



// Joel

Gäster med gester

Först. Kolla in detta klippet, det är nyckeln till dagens rader.





En spelare gör inget duktigt fotbollslag på egen hand.

En skribent gör ingen blogg till bra läsning ensam.

Man gör det som allra bäst tillsammans och idag handlar det underbara temat målgester.

 

Fotboll är ett simpelt spel som går ut på att göra flest mål. Så långt är vi överens?

 

Men hur ska man egentligen fira att man suttit bollen i nätmaskorna bakom den förtvivlade målvakten? Alternativen är många, underbara och minnesvärda.

 

Välkommen till en spontant och snabbskrivet inlägg om hur man förvandlas till skådespelare efter att man gjort mål.

 













Nu vill jag använda dig. Hjälp mig att hitta underbara gamla målgester som man bara måste se för första gången eller vid ett andra tillfälle. Länka, länka och länka ännu mer!


Nu checkar jag ut för ikväll. Sleep tight.

// Joel


Blandad soja med varierad kvalité

Vi har lite händelser att ta igen.

Med våra grövsta arbetshandskar tar vi tag i ”skiten”.

Jag kastar upp tennisbollen i luften och drämmer till med mitt brännbollsracket, så får vi ser vart texter, videos och bilder hamnar…

 

Jag blev lite rädd igår, det måste jag erkänna. I en kommentar under min senaste text kunde jag läsa följande:

 

”Kom igen nu Joel! Här sitter man en sleten LÖRDAG på jobbet å ska försöka fördriva tiden. Joels blogg tänkte jag, den e alltid trevlig, men icke, har du dratt på ny semester eller? Skärpning Steven! Ja vill ha mer inlägg.”

 

Inlägget var skrivit av Mattias Petersson och när han brummar till, ja då gör man som han säger, det är liksom en oskriven lag. Annars åker man på ett par tunnlar under nästa träning.



Matte och Bladh.


Mattias har en favoritlåt som han gillar mer än någon annan. Här kommer den fast i en väldigt annorlunda version. Världsklass!





Så nu sitter jag här och bloggar samtidigt som jag är lycklig och kär.

 

Väldigt många vet om det, men kanske inte alla. Här och nu kan jag stolt presentera att jag för en knapp månad sedan blev tillsammans med en underbar jenta vid namn Iselin. En lyckospridande tjej från Norge, som för tre år sedan flyttade till Sverige på heltid.

 

Många har frågat mig om vårat förhållande är ”Facebook-officiellt” och svaret har alltid varit nej, men nu skulle jag vilja påstå att vi är ”Blogg-officiella”.



Iselin og Joel.  


Idag, den 11 april är en stor dag, det är nämligen den stora ”Tuffe Uffe-dagen”. Med andra ord är det min namnsdag och igår, den 10 april var det en som skulle vara ännu värre. Då fyllde min far år, 51 vårar.

 

Som vanligt vaskade jag och syrran fram en rolig present. Denna gång blev det en skiva med The Baseballs och tre biljetter till bandets konsert på Trädgårn i Göteborg den 25 april. Då kan det bli bra drag på familjen Hansson.

 

Sedan jag var 16 år ungefär har jag sett dåligt. Jag har testat linser, men mitt korta tålamod ville annat. I onsdags tog jag tag i problemet och skaffade mig glasögon. En galen och märklig syn. Mitt ”fel” är att jag ser dåligt på långt håll, vilket jag har haft ont av när jag kört bil.



Glasögonormen Joel snart verklighet.


I slutet på mars drog LFF:s A-trupp till Skottland för lite uppladdning inför seriestarten den 17 april. Här kommer lite officiella bilder tagna av lagets egna paparazzi – Patrik Moberg…



Eddie kör en fin min under inkilningen.


Vi gjorde ett besök på Auchentoshan distillery.


Källén och Eddie provsmakar den lokala whiskeyn.



Vissa klädde ut sig till Celtic-supporters! Haha.



Och andra tog ännu seriösare på uppgiften...



Celtic-Kilmarnock 3-1. Dålig stämning, inte fullsatt, Keane satte två baljor, Johan Mjällbys återkost till Celtic Park.



Måååååååål!



Räkan på planet mot Glasgow.



Det blev lite sång på tåget mot centrala Glasgow.



Love is in the air. Fylking and Hula.



Våra rum. Dubbelsängar. 12 och 12. Euro Hostel, grymt centralt.



Precis när vi skulle börja vår inkilningen på kvällen började brandlarmet att tjuta och alla i den stora byggnaden fick ta sig ut mitt i kalla kvällen.




The whole gang minus ett par gubbar.



På tal om annat...

visste du att komikern Magnus Betnér kommer till Hotellet i Lysekil den 1 juli. Det hade jag missat helt. 

 

… Liverpool och Fulham är de enda engelska lagen som denna säsongen har chansen på en europeisk titel…

 

… jag är igång och tränar igen. Grymt kul och foten känns helt okej. Jag var till och med och spelade mot IFK Uddevalla i onsdags.


Dagens låtar:









Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!



Answer My Question Jerk!

Jag har aldrig sett Pelé spela, jag har heller aldrig sett Maradona och jag har heller aldrig sett en fotbollsspelare lika bra som Leo Messi.

 

Jag kanske är dum och tar i, men vill ändå lyfta frågan.

 

Är Messi den bäste genom tiderna? Måste han vinna VM och prestera över en längre tid? Jag tycker hur som helst att han har alla förutsättningar för att en dag bli den bäste.

 

Ibland ställer jag dumma frågor, men denna tycker jag faktiskt är relativt befogad.

 

God natt och dröm sött om Leo, vilket för övrigt är ett väldig fint namn och en förbannat bra fotbollsspelare.

// Joel

Hej svej leverpastej!

Påsken är snart över och ny arbetsvecka väntar om några timmar.

Har inte mycket tid så tänkte egentligen bara säga ”hej”.

Men lite ska vi väl hinna med…

 

Sedan sist vi sågs har jag hunnit med en hel del. Jag har varit i Skottland, haft påskledigt, tränat fotboll för första gången i år, festat, shoppat och en hel del annat.

 

Det hetaste som jag just nu har i skallen är musik. Därför kommer här och nu låt-tips.

 

Here we go.


 














Detta var allt jag hann med, sorry. Vi ses snart igen. Då lovar jag andra varma bullar med mjölk. Kram!

// Joel