"Played 'til my fingers bled"

Det är inte bara i Nordafrika och Egypten som det ser ut att hända revolutionerande saker.
Även på hemmaplan finns det saker att rapportera om.

Vi börjar med något som jag aldrig trodde skulle hända…

 

I got my first real six-string
Bought it at the five-and-dime
Played 'til my fingers bled
It was summer of '69

 

Så startar en av mina absoluta favoritlåtar: Bryan Adams – Summer of 69. En sång som jag har älskat sedan nappflaska åldern och kunnat texten utantill i tio år. Jag har dessutom sett Bryan Adams live i Scandinavium med familjen Wilhelmsson i början på 2000-talet. Bra grejer.

 

Om ni inte redan har förstått vad jag är ute efter, så får ni vara snälla att vänta på poängen, men sitt lugnt i båten, den kommer…

 

Ofta när man får svara på olika frågor dyker frågan ”vad skulle du vilja vara bra på” upp. Mitt svar har alltid varit detsamma – genom alla år. 

- Att kunna spela gitarr.

 

Det har alltid varit något som jag velat göra och att lyssna på akustisk gitarr är bland det härligaste jag vet.

 

Därför tog jag saken i egna händer, annars skulle jag ångra mig för resten av mitt liv.

 

I fredags ringde jag och anmälde mig till en gitarrkurs.

När? Start på onsdag.

Var? Lyse församlingshem.
Hur? Endast en lärare, jag och min syster Isabel.


Vi får se hur detta projekt går, men det ska bli kul att göra det tillsammans med syster yster och nej, jag har inga större förhoppningar, men jag är jäkligt glad för att jag har anmält mig.



Hulstfred The Summer of 2009. Skulle gissa på att jag säger till killen med gitarren "Öh hurra din färgglade luffare, det där instrumentet skulle jag också vilja spela".
 

Om jag kan spela min favoritlåt ”Summer of 69” fram över får tiden utvisa, men sannolikheten är inte särskilt stor.
But.
I give it a try.

 



//
Joel


Idrott när den är som allra bäst!

Det vore tjänstefel att snacka annat än handboll.
När det väl blir spännande i idrott finns det ingen annan sport slår handboll på fingrarna.
Inte ens nära och i kategorin ”spännande matcher”, där hittar vi årets VM-final mellan Frankrike och Danmark.

 

Fram tills det var tio minuter kvar trodde jag Frankrike hade koll på läget, men nej, nej nej. Då började Danmarks målvakt, Landin, att storspela och med ungefär tio sekunder kvar kvitterade vårt rödvita grannland.

 

Det blev förlängning, bitande på naglar (jag höll på Danmark), och handboll när den är som bäst. Det var extra roligt att se spelare som Bosen, Knudsen, Eggert, Christiansen, danskar som har representerat Flensburg när de under två år på raken varit i Lysekil under sommaren och matchats mot Bohuslän All-Star.

 

Säg så här. Ikväll fick de lite annat motstånd än några smålirare från Lysekil med omnejd.
Karabatic, Abalola, Omeyer, Gille, Dinart, ja listan kan göras hur lång som helst av spelare i absolut världsklass.

 

Danmark svarade framförallt med 23-åringen Mikkel Hansen som blev lagets bäste målskytt i vanlig ordning.

 

Hur som helst, så fantastisk idrott kan vara och tänk om man varit på plats i Malmö och fick skåda Frankrike slå Danmark med 37-35 efter förlängning.

 

Le Blues fick därmed, för fjärde raka mästerskap, sätta på sig guldkronan.

 

Det franska handbollslandslaget verkar ha lite bättre coach, spel och sammanhållning än landets fotbollslag hade under sommarens VM…


Merci
för denna gång!




// Joel

"I want Torres stay for 65 years"



You'll Never Walk Alone

//
Joel

Följder av att inte kunna behärska sin ilska

Det är ge och ta i LP-huset.

Kort sagt, Christian Lycke, Gabriel ”Gabbe” Berndtsson och Joel Hansson har gjort upp i…

Pingis.

 

För ett par månader sedan var jag och Gabbe hemma hos hans föräldrar på Skaftö och hämtade ett normalstort pingisbord som vi kunde få lite skoj med efter arbetstid.

 

Pingisbordet kommer upp på LP när vi har lite pappersrullar inne, det får liksom inte plats annars.

 

Klockan slog 17.00 och ännu en arbetsdag var över. Det var dags för dagens höjdpunkt – pingis mot mina arbetskamrater Gabbe och Lycke som under hela dagen kaxat om att de minsann skulle vinna överlägset.

 

Vinnaren stod kvar och vi lirade först till fem vunna bollar. Först slog jag Lycke, det var jämnt, det ska erkännas, men jag vann till slut trots hans alla tröttsamma och fega skärbollar, han kan nämligen ingenting annat slag.

 

Nästa match, mot offensiva Gabbe som slår på allt och lite till, vann jag även den.

 

Jag fick fortsätta stå kvar vid bordet, Lycke, Gabbe, Lycke, Gabbe, Lycke, Gabbe. Jag vann allt som var och de försökte på alla sätt att stoppa min framfört samtidigt som de bubblade av ilska inombords.

 

Men efter omkring 25 raka segrar tog det roliga slut när inte Lycke kunde kontrollera sin ilska.

 

Ibland säger en bild mer än tusen ord…

 

 


Under veckan köpte den gode Lycke ett nytt rack och imorgon fredag säger han sig vilja ha revansch. Vi får väl se om han vinner eller om det blir fler rack i flisor…

 

Imorgon blir det Old House under kvällen. Har bokat ett bord för tio personer på nedervåningen där vi först ska käka, dricka och kolla handboll, Sverige – Frankrike. Direkt efteråt börjar bröderna Marcus och Pontus Andersson (En av varje) att börja lira Music Quiz och därefter får vi se var kvällen bär oss. 






 

Det var allt för idag. Vi ses när vi ses. Ha det gött! Hajhajhaj!

 

// Joel

Ett hopplock av allt och lite till

Man får ta det man har och ikväll är byxorna i stort sett tomma.
Men va fasen ibland får man koka soppa på en spik.

 

Det är måndag igen och rutiner, rutiner och åter rutiner. Man står upp, duschar, letar kläder, lägger vax i håret, kokar två ägg, äter sin havregrynsgröt, en banan, bläddrar igenom morgontidningen, borstar tänderna, tar bilen till jobbet strax före 08.00.

Efter åtta timmars arbetsdag åker jag bara hem och hämtar väskan innan jag beger mig till Brastad för två timmars träning. I regel är jag hemma runt 21.00 och då ska man äta, kolla Tv, lyssna på Spotify och göra alla måsten.

 

Därefter är man ganska mör och sängen skriker och rycker i en för att man ska orka ytterligare en dag… även den… full av rutiner.

 

Men imorgon bryter jag mönstret en aning. Jag ska hoppa träningen och åka till Stenungsund för att jobba, Viking spelar seriefinal mot Stenungsund Stingers. Vinner Viking eller spelar lika är de i stort sett klara för play off. Skulle de däremot förlora har de lika många poäng, med Lysekil har ändå ett litet försprång tack vare en betydligt bättre målskillnad.

 

Jag har en vän, han älskar bea-sås mer än någon annan i världen, han har ett favoritlag i världens alla ligor, det var han som fixade jobbet till mig på Svea Energi där jag sa upp mig under min tredje arbetsdag.

 

Hans namn är Andreas ”Skarven” Gustavsson och är en av alla tränare i hårdsatsande Slättens IK i division 7. Ikväll skrev han till mig på Facebook-chatten om hans nya träningsmetoder och det på äkta ”Lysekilska”…



Kingen - Andreas "Skarven" Gustavsson.


Skarven: Tränat idag?

Joel: japp

Skarven: gött

Joel: så e lite mör

Joel: hur kör ni med slätta nu?

Skarven: jag me vi träna i söndags!

Skarven: söndagar och ons...sen individuellt på söffa

Joel: :D

Joel: hahahahahahahahaha!

Skarven: ja den träningsformen har jag infört

Skarven: bra som fan

Joel: vilken ideologi :D bästa jag hört!

Skarven: ja de e ju så återhämtning! e lika vektigt!

 

På tal om annat…

 

… äntligen har jag fått tummen ur och tagit bort plasten på min telefon.

 

… om bara några minuter trillar ett antal tusenlappar in på kontot. Älska den 25:e varje månad!

 

… ägg har blivit min nya mat-favorit.

 

… nu har jag fått ett par dagar på mig att smälta födelsedagskalaset. Men en fråga återstår. Hur kunde mitt vardagsrum med en stor soffa, bord, ett tiotal stolar, förvandlas till ett dansgolv där 3-4 par kunde bugga efter midnatt? Räkan, ta tag i detta nu och förklara…

 

… sist men inte minst så hoppas jag att mitt hopplock till blogg funkade.

 

… ja just det, höll på att glömma. Jag slog precis rekord sätt till antal unika läsare under ett och samma dygn – hela 88 stycken! Tusen tack allesammans! Och än är inte dygnet slut… men det är däremot dagens rader…

 

// Joel

En dag att minnas

Den 22 januari var dagen som jag stod i centrum – ännu mer än vanligt.

I lördags fyllde jag 23 vintrar och jag hade tagit mitt ansvar, mogen som jag blivit – jag ställde till med ett kalas.
Utan att riktigt tänka mig för…

 

Vi börjar i fel ände. Först, jag sitter just nu och plitar ner bokstäver med hjälp av ett nygammalt tangentbord. Tack den som spillde en grogg över mitt gamla, men jag är inte förbannad.

 

Nej, nej, nej.

 

Allt annat blev ju så klockrent och farligt bra, ett tangentbord kan kvitta. Tidigt under veckan ringde jag några samtal för att samla släkt och vänner i min lya på Valbogatan. Det är en tvåa på 56 kvadratmeter och jag tänkte mig väl inte för…

 

Klockan blev kväll och plötsligt satt vi där hela bunten – 20 personer med en ålder differens mellan 19 och 79 år. Lägenheten var fylld till max.



Mina kära släktingar: Farmor, pappa, mamma och mormor.


Att dricka tillsammans med föräldrar och äldre personer är så galet härligt och kul. Det är en mix som är oslagbar och den här kvällen kommer jag att minnas länge. Visst, jag var huvudpersonen, jag kände alla bäst, det var jag som uppskattades, men min känsla är ändå att de flesta hade en förbannat rolig kväll på Valbogatan.

 

Om inte annat så vittnar tiden som vi gick till Sjökanten på att det var en rolig kväll. Först kvart i ett vandrade hela skaran bort till krogen och med på tåget var min kära pappa.

 

Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det jag fick. Aldrig. Runt 01.00-snåret stod vi där, vänster fram och dansade, Hansson-trion, syskonen Isabel och Joel tillsammans med vår far Ulf, 51 år.



Father, sister and brother at the Seacornet to the left.  


Sist men inte minst, tusen tack allesammans som kom, alla som messat, alla som ringt, alla som skrivit på Facebook. Ni gjorde min 23-årsdag till något att komma ihåg trots att det inte är någon speciell ålder.



Marie, Jönsson, Sjöberg och Anna.



Gubben, Joel, Matte, Fylking, Räkan och Hula sänkte några groggar tillsammans.



Josefin och Isabel kan det där med att vela.



Jonte, längst till vänster, tog hand om första priset i det exklusiva lotteriet - filmen Inception.



Va fan. Mina föräldrar. Det är inte konstigt att man är som man är...



Två av mina största favoriter. Jönsa och pappa är kingiga.



Lite extramaterial...

Lite sång...

Ännu mer sång...




Nu glömmer vi födelsedagskalaset och hoppar jämfota över till en söndag som man skulle kunna skriva böcker om.

 

Först vill jag varna er, se aldrig filmen ”För kärleken”. Runt lunchtid så kom Isabel och Marie till min bakruslägenhet för att mata gamarna Joel och Jönsson med pizza. Dessutom hade vi givit dem förtroende att hyra film.

 

Det skulle vi inte gjort…

 

Efter mycket städning gick jag ner till mamma för att kolla på handboll och nu är det som i gamla tider. Minnena kommer tillbaka och det är verkligen skoj att se hur de yngre tar för sig som Ekdahl Du Rietz, Carlén, Ekberg och inte minst Sjöstrand som alla är 21-23 år.

 

Att slå Kroatien är inte bra. Det är förbannat bra och nu väntar semifinal! Jiha!

 

Efter handbollen fick jag sitta kvar i soffan, nästa program i Tv-tablån var ”Solsidan”. Jag ville ge det en chans eftersom jag aldrig tidigare sett det, samtidigt som alla pratar så gott om komediserien.

 

Den här gången blev jag inte besviken, jäklar så roligt det var! Och jag kan lova att det inte var sista söndagen som jag satt bänkad och såg Solsidan.

 

I fredags lyssnade jag på Morgonpasset i P3. I vanlig ordning tjötade de om allt och lite till. Bland annat om Lily Allen och den ”gamla” låten ”Not Fair”. Biten spelades och jag höjde till högsta volym. Farligt bra grejer.

Dagens låt:

Lily Allen - Not Fair


// Joel


Träning, lite gym och en rätt rolig historia...

För tillfället tänker min hjärna på tre saker.
Träning, träning och träning.
Det är försäsongstider och jag är mer motiverad än någonsin.

 

I lördags lirade vi SM-kval i Göteborg och visst det blev två förluster på lika många försök men jag är ändå förbaskat nöjd över vår insats. Först ska vi ha en sak klar för oss. Matcherna är 2x20 minuter e f f e k t i v tid. Det är långt… och jobbigt.

 

Vi inledde med att chocka Göteborgs Futsal. Jaconelli gjorde två snabba mål och vi hade ledningen med 2-0 efter fem minuter. Vi satte en extremt hög press vilket ställde våra motståndare, som i vanliga fall var vana att rulla bollen ostört fram till halva plan.

 

Vår ledning kvitterades snabbt och rättvist till ställning 2-2 i paus. Sedan gjorde de 3-2 och sedan kvitterade vi deras kvittering hela tiden fram till 5-5 då det var tolv minuter kvar. Då märktes skillnaden på oss som lag och då hade vi inte mycket att säga till om.

 

Efter 40 minuter stod det 9-5 och det var siffror som kunde ha varit ännu större om det inte vore för en storspelande Anders i målet och att vi verkligen tog vara på våra lägen.

 

I andra mot Holmalund gjorde vi verkligen en bra match. Vi spelade riktigt bra, skaffade oss 2-0, men tyvärr släppte vi in dem i matchen igen. Med knappt fem minuter kvar rullade dem in 3-2 och ridå. Fan, den matchen borde vi ha kryssat med objektiva ögon, eller till och med vunnit. Men men.

 

Nu är det fullt fokus på utomhusträningen och inget annat…

 

Efter SM begav jag mig till Hartvig. Vi hittade snabbt till sportpuben O’Learys tillsammans med en viss Martin-Ove, världens skönaste kär.

Där blev det käk, magi-gött, och lite Inter-Bologna (Albin Ekdahl) innan vi begav oss till Bergakungen för filmen ”The Town” som jag tyvärr inte kan recensera till fullo eftersom filmen början 23.55 vilket innebar att jag somnade under vissa partier, trots tre koppar kaffe under kvällen! Tragiskt men sant. Jag såg iaf början och slutet, de två viktigaste delarna i en film.

 

Söndagen rivstartade på Vallhalla-gymmet intill Scandinavium tillsammans med KD, Bickel och Hartvig. Den sistnämnde i gänget fick för sig att jag skulle testa på lite benövningar.

 

Och ja, idag måndag, har jag haft en må-illa-känsla i mina stackars lår som jag aldrig någonsin varit i närheten av förut. Tack Hartvig.

 

Och när vi ändå är inne på min träskalle till kompis så har jag en rolig historia att berätta.

 

På lördag fyller jag 23 år, så detta måste ha varit för fem år sedan när jag fyllde 18 år och hade lite fest på Backa i Brastad. Robin ”Räkan” Karlsson hade tagit med sig sitt klassiska spel ”13 rätt” som är ett frågesportspel som enbart handlar om fotboll.

 

I köket sitter min barndomsvän Daniel Sandberg och det bör tilläggas att engelska aldrig har varit hans starka ämne i skolan.

Sandberg ställer följande fråga till Hartvig.
– Vem har gjort flest mål i Arsenals historia?

Hartvig som själv är ett stort Arsenal-fan funderar länge. Han väljer mellan den gamla måltjuven Ian Wright och Thierry Henry.
– Jag tror det är Ian Wright, svarar Hartvig med spänning på svaret.
– Nej nej nej, det är fel, säger Sandberg och påpekar att det varken är Ian Wright eller Thierry Henry som är rätt svar.

– Nähe, vem fan är det då, det kan inte vara några andra än dem två, säger Hartvig.

– Arsenals bästa målgörare genom alla tider heter ”Lan Wridge”, säger Sandberg.

– Vaaaaa?


Alla runt bordet sitter som frågetecken under två långa sekunder.


– Jag måste få titta på kortet, säger Hartvig.

– Men va fan Sandberg, jag hade ju rätt, det står Ian Wright…

Alla runt bordet har förstått och vrider sig av skratt. Vår käre vän Daniel Sandberg hade fått bokstaven I till ett L och uttalat Wright som ”Wridge”.

 

Helt underbart Sandberg och tack för en oförglömlig historia. Awesome.

 

// Joel

Handbollskalas, massage och födelsedagsfest

Idag har skrivit om handboll.
Idag har jag kollat live på handboll.
Idag har jag Tv-tittat på handboll.

 

Ni kanske börjar märka av ett mönster. Torsdagen den 13 januari har handlat mycket om sporten som är förbaskat rolig att titta på och som jag en gång i tiden själv har utövat i Lysekils HK.

 

Fotboll har alltid varit nummer ett för mig, always. Men när jag gick på mellanstadiet spelade jag även handboll i LHK trots att jag bodde i Brastad. Två gånger i veckan åkte Joel, Wille och Jönsson till Gamla Idrottshallen för att träna handboll.


Och det ska sägas direkt, jag var inget vidare på handboll. Tack vare min muskulösa kropp placerade vår tränare Ola Almgren mig på linjen och den där förbaskade strecken har jag ett speciellt minne av…

 

Vi var nere i Halmstad och lirade Drott Cup och eftersom jag var åksjuk som liten fick jag sitta längst fram i bussen. Turneringen gick jättebra och vi gick till final där vi visserligen förlorade mot Höfers. Jag kan säga att mycket berodde på mig, jag trampade nämligen över linjen 5-6 gånger i finalen. Jag minns faktiskt att ICA-Roger Hansson och Lars ”Lisa” Wilhelmsson gapade från läktaren och påpekade mina fel. Men det är bara sånt man skrattar över idag.

 

Träningen efter ropade tränare Ola Almgren på två killar.

– Joel Hansson och Martin Lindberg, ni kommer med mig.

 

Lagets två linjespelare följde snällt order och på ena målet i Gamla Idrottshallen stod vi ensamma tillsammans med Ola som ur en korg full med bollar matade boll på boll till oss på linjen.

– Grabbar, ni måste lära er att titta ner på linjen innan ni hoppar in i straffområdet, förklarade Ola.


Efter det gjorde jag knappt något övertramp, men tyvärr var det mycket annat som LHK:s nummer 4 fortfarande inte kunde och när fotbollen tog mer och mer tid valde jag att sluta i handboll efter en kort karriär i Lysekils HK.

 

Samma förening, LHK, fyller just idag 70 år. För att spetsa till det lite hade klubben flyttat herrlagsmatchen till idag och avkast ägde rum 19.41 eftersom föreningen bildades 1941 på Björsells i Lysekil.

 

Uppskattningsvis 500 personer hade idag tagit sig till Kronbergshallen och jag blir uppriktigt så förbannat jäkla glad när ideella personer lägger ner timmar, ja kanske till och med dygn, för att ordna ett handbollskalas som alla i Lysekil kommer att bära med sig under långt tid fram över. Riktigt snyggt ordnat LHK som dessutom vann matchen mot Lidköping med två bollar.



Marcus Johansson och hans LHK vann till slut över Lidköping med två baljor inför storpublik i Kronbergshallen. Foto: Lennart Hård 



Slut på handboll? Nej, eller så får du hoppa över nästa stycke.
Idag drog även handbolls-VM i Sverige igång och vårt blågula landslag slog Chile i premiären med ”bara” tio bollar. Hur som helst ska det bli riktigt skoj att följa VM och visst drömmer man om spännande matcher som såg när man växte upp.

 

Annars har försäsongen dragit igång och den har medfört det där otäcka som brukar kallas för träningsvärk. Därför tog jag idag tillfället i akt och gick på massage hos Lysekils Hälsa & Spa. Jag använde presentkortet som jag fått av grabbarna i LFF, tusen tack gays, kom mycket väl till användning.

 

Det var inte skönt.

Det var inte grymt gött.

Det var helt horribelt, fantastiskt, magiskt, bra och skönt.

 

En timme gick hur fort som helst och nu känner jag mig som en ny människa.

 

Och på tal om människor. Imorgon ska Alikan ha ett litet födelsedagskalas/avskedsfest på Sjökanten och jag är bjuden. Nästa vecka sticker hon nämligen ut och reser i Asien och därför har hon ordnat lite festligheter.

 

Hon bjuder nämligen på After Work, ja hon är bra snäll den tjejen, och det ska bli riktigt skoj. Att jag, Wille och Tobbe kommer ge henne den bästa presenten är en annan femma…


På tal om annat...

… det andra avsnittet med Pacific väntar runt hörnet.

 

… så måste jag ta ner ljusstaken innan mamma kommer hit och gör det i februari.

 

… det går bra för Liverpool nu.

 

… borde jag städa i min lägenhet.

 

… ska vi lira SM-kval i Göteborg på lördag.




//
Joel 


"Förbäääääänad"

Jag har sällan varit så förbannad.
Fan. Helvete.
Vi åkte ur Isenta Cup redan i den andra slutspelsgruppen och vad ska man säga?


Den första mot Stenungsund förlorar vi utan snack, de var helt klart bättre än oss. Det var också vår första förlust i år inomhus på drygt 20 matcher och en målskillnad i stil med på 80-15.

 

I andra mot Göta så klassar vi ut våra motståndare med 8-2. Vi spelar drömfotboll och alla på läktarna älskar oss. Men sedan…

 

Vi möter Skärhamn, gör snabbt 1-0, de kvitterar med halva tiden kvar, vi ligger på, vi försöker, får inte spelet att stämma och med tjugo sekunder kvar gör de 1-2. Aj aj aj. Ändå hinner vi få till en ”riktig” straff vilket är det sista som händer i matchen, tyvärr missade vi den vilket innebar att vi var ute.

 

Den sista matchen mot Myckleby, betydelselös för vår del, så kokade jag inombords och betedde mig ganska dåligt till och var negativ till allt och lite till. Matchen slutade till slut 1-1 och vi fick åka hem med svansen mellan benen.

 

Jag vet, men den här turneringen var jag h e l t säker på att vi skulle vinna. Det skulle bara bli så, men tyvärr spelade vi bara bra mot de dåliga lagen och när vi mötte bättre gäng så presterade vi inte tillräckligt. Kort och gott.

 

Att sedan Liverpool med nye tränaren Kenny Daglish åker ur Fa-cupen borta mot Manchester United svider nästan lika hårt. Giggs gav Scumsen ledningen med 1-0 efter två minuter och med halvtimmen spelad fick Gerrard rött kort.

 

Själv har jag inte sett matchen än, men får väl göra det ikväll.

 

Imorgon börjar försäsongen och ett nytt liv jämfört med vad man har varit van med sedan serien slutade i början på oktober.

 

Ja just det. Nu har jag rakat bort mitt skägg.

Mina vänner, det är nya tider som väntar och dem ska fan gå bättre fotbollsmässigt.



// Joel


Fotboll så det svämmar över

Är precis hemkommen från Liseberg.
Eller nej, jag menade Isenta Cup i Stenungsund.
Däremot kändes hemresan som rena rama Flumriden på Göteborgs stora nöjesfält.
Jag kan meddela att det var sjukt mycket vatten på E6:an. Det var inte ens skoj så mycket det var…

 

I vanliga fall brukar jag kunna skriva fort och bra utan att kolla på tangenterna, men nu. Nej. Min hjärna har fått kortslutning efter en dag i Sundahallen i Stenungsund. Där lirade vi Isenta Cup, årets roligaste turnering, och hittills har det gått bra.

Vi vann gruppen efter tre vinster och en lika mot Lilla Edet i första matchen. Totalt har vi en målskillnad på 18-3 vilket får betecknas som rätt bra. Imorgon väntas slutspel innehållande en ny grupp och därefter förhoppningsvis semifinal och final.

 

Du kan följa oss här live, minut för minut, mål för mål, resultat och mål uppdateras hela tiden, riktigt bra grejer!

Under dagen fick jag höra att Roy Hodgson blivit sparkad från Liverpool och att den gamla ikonen Kenny Daglish tar över tills vidare. Kan bli bra, kan bli dåligt, jag har ingen direkt åsikt förutom att jag är glad att Hodgson blivit kickad trots att han inte fick chansen på riktigt.

 

Den gode Kenny Daglish får en hyfsad värdemätare redan imorgon – borta mot ärkerivalen Manchester United i FA-cupens tredje klassiska omgång.

 

Vad hittar vi då i musiklådan? Självklart finns där ett och annat gott. Det är ju trotsallt lördag...






// Joel #18

Hatad eller älskad

Hatad eller älskad.
Något mittemellan?
Det finns inte.

 

Sällan har jag fått så mycket reaktioner på ett inlägg. Jag syftar på det senaste angående artisten Bruno Mars. Kompisar har kallat mig allt från bögig till geni. Och visst kan jag förstå dem som hatar Bruno, han är ju lite gay och sjunger ofta klämkäcka texter som kan reta tuffa killar med tuff image.

 

Sedan att han kapar benen av alla oss andra, ofta tjejer, och alla pojkar som inte vågar erkänna att de lyssnar på honom, det är en annan femma.

 

Har precis lirat Slätta cup i Gamla idrottshallen och facit med en vinst, en förlust och en halvsträckt ljumske. Det är röva med tanke på att det är Isenta Cup på lördag, men på något märkligt sätt lyckas jag alltid bli spelklar till match.

 

Ne nu ska jag dra mig upp till Gullmarsborg med penna och block. Viking tar emot Kungsbacka och borde inkassera sin fjärde raka seger, men man vet aldrig…

 

Tills vidare testar jag nya grepp med tre nya låtar. Och nej, jag tror inte de väcker lika starka reaktioner som de i inlägget innan.










 







Tack för idag, slut för idag!

// Kingen

Nästan fööör bra...

Jag är kille och egentligen får man inte tycka om sånt här.

Men va fasen jag har ju avslöjat pinsamma sidor förr.
Bruno Mars har knockat mig till marken med ett beroende som följd istället för en blåklocka.

 

Jag har lyssnat lite halvt på hans låtar tidigare och då snackar vi radioversioner. Idag fick jag syn på stora delar från en konsert. Saken är den att många stora artister sjunger bra, men live är de rent ut sagt dåliga.

 

Med Bruno är det raka motsatsen – han är dubbelt så bra live som på skiva. Ni ska få se på klippen nedan och jag sitter fortfarande med munnen öppen som en fågelholk och undrar om det är sant att vara så grym.

Det är inte ens skoj så bra det är…

 

Vad jag har Wikipediat-mig-fram-till om Bruno Mars är följande:

Peter Gene Hernandez, född 8 oktober 1985, bättre känd med artistnamnet Bruno Mars är en amerikansk sångare, låtskrivare och musikproducent.

 

Peter Hernandez föddes och växtes upp i området Waikiki i staden Honolulu på Hawaii. Föräldrarna Pete och Bernadette (Bernie) Hernandez är av puertoricansk respektive filippinsk härkomst. Smeknamnet Bruno fick Peter av sin far när han var två år eftersom han var lite knubbig och det fanns en berömd knubbig brottare som heter Bruno Sammartino”

 

B-rilliant

R-efreshing

U-nique

N-atural

O-utstanding


Samtliga låtar nedan är från en och samma konsert.














 


// Joel

Tillbaka efter Talland

Always this lazy sundays... and I love it.

Jag är hemma igen efter en vända i Baltikum som gick lika fort som ett handknäpp.

 

Oj, jag höll nästan på att glömma, detta var ohövligt.

– Hej 2011, känn dej varmt välkommen.

 

Mycket är detsamma från året innan förutom att jag har skaffat mig en Plura/konstnärslook och den osar 2011. Det ska vara skägg, glasögon och basker i år – bara så att alla trendsättare vet.

 

Vad det gäller musik så ska man eller ”alla” lyssna sönder den här låten, precis som jag.

 

Då kan jag pricka för ännu en av planetens 192 stater, host Stefan och Hartvig, att jag alltid ska ha rätt.   


Tidigt på torsdagen, 08.30, åkte tre fotbollsgalningar med min bil mot Estland och Tallinn i synnerhet. Vi skulle vara i Stockholm och Frihamnen senast 18.30 så vi hade gott om tid på oss, trodde vi…

 

Efter dålig vägskyltning och diverse felbeslut i huvudstaden var vi helt plötsligt i rondellen vid Sergels torg – mitt i smeten. Detta mycket tack vare en kartläsare som heter Hartvig. När klockan visade en dryg timme till avgång visste vi inte, på riktigt, hur vi skulle hitta till färjan.

 

Men allt löste sig, vi följde en lastbil som vi trodde skulle till Frihamnen och en halvtimme innan avgång hade vi klivit ombord på färjan.

 

Via Åland åkte vi fram och tillbaka till Tallinn, där vi spenderade en 7-8 timmar under nyårsafton innan vi begav oss tillbaka till färjan där vi senare firade tolvslaget.



Stefan och Hartvig greppade tag om mig och tryckte ner mig i en snöhög i Tallinn. Tack kompisar.


På nyårsafton var det gratis i baren och man kände sig nästan oförskämd så mycket drinkar man plockade ut. Hur det gick därefter får ni räkna ut själva…

 

Resan innehöll såklart en hel del interskämt och ironin skvalpade inom gänget.



Hartvig och Stefano, två garningar.


Under nyårsaftonen badade vi bastu och det är något som jag älskat genom alla år. Igår, när jag kom hem på kvällen, så klickade jag mig in på SVT-play, världens bästa sajt, och satte på den här dokumentären som tog bastubadandet till en helt annan nivå än den jag är van vid.

 

Så här står det i programinformationen:
”Tvekamp på liv och död. Bastu-VM är ett finskt fenomen, vars rykte spridits jorden runt. I år fick tävlingen dock ett tragiskt slut. Den ena av de två finalisterna avled, den andra fick allvarliga skador och har ännu, nästan ett halvår senare, inte helt återhämtat sig. Varför satt de två männen i 110 graders hetta så länge, något som överhuvudtaget inte kan jämföras med finländarnas vardagsbastande? SVT:s finska redaktion återvänder till tävlingsplatsen och intervjuar arrangörer, läkare samt tävlande.”

 

Här kan du se dokumentären och även den här serien som jag slukade direkt efteråt. 

 

På tal om annat…

 

… snart börjar försäsongen, men först en inomhusvecka innehållande två träningar, Slätta cup och Isenta cup.

 

… efter en resa i Tallinn mår mitt barskåp betydligt bättre.

 

… Chelsea – Aston Villa, what a game! Mad!

 

... Old Firm var ingen vidare match och tyvärr kunde inte herr Ljungberg vara med.

 

… men matchen avgjordes av Giorgos Samaras som gjorde båda målen. Samaras är dessutom den bästa spelaren som Patrik Bladh sett live… någonsin… när vi i våras såg Celtic i Glasgow. Inte illa.



Dagens låt: James Morrison – Wonderful World





// Joel