VM-tipsets slutställning


Patrik Karlsson   42 poäng

Niklas Mellgren  39 poäng

Joel Hansson       38 poäng

Dave Licata        37 poäng

Niklas Svensson 35 poäng

Niklas Bengtsson 35 poäng

Tomas Meijer 35 poäng

Joel Marcusson 34 poäng

Marthin Hermansson 33 poäng

Jonas Ingevaldsson  33 poäng

Lars Wilhelmsson 33 poäng

Rikard K och Andreas 32 poäng

Magnus Fransson 32 poäng

Conny Carlsson 31 poäng

Jonas Marcusson 31 poäng

Robin Karlsson 30 poäng

Jan-Åke Bladh 30 poäng

Daniel Wilhelmsson 29 poäng

Jonas Hedlund 29 poäng

Lahod Malke 29 poäng

Magnus Dejevik 25 poäng

 


Många grattis till Patrik som knäppte oss alla på näsan. Yngst men bäst.

//Hansson

Vm är över

Rullgardinen ner. Blev igår uppbjuden till dans av en dama. Hon måste ha varit från Tyskland, för hon var mörk, tråkig och full. Vet inte om tyskar är kända för att ha rytmen i blodet och takt som Peppe Eng. Hur som helst igår var dom kungar på dansgolvet och fotbollsplanen.


Igår blev vi Sverige totalt avklädda, naknare än Tysklands omtalade bordeller. Funderade ett tag på om det var fotboll som spelades igår, eller om det var strippoker. Pinsamt att det skulle ske inför 66 000 åskådare och miljoner tv tittare.


Game over efter tolv minuter. Vi fastnade i startblocken, glömde släppa handbromsen i en åttondelsfinal i världens största evenemang. Det såg ut som att varje svensk spelare sprang runt med en fotboja och aldrig kom loss. Sverige kanske hade siktet inställt på VM i Sydafrika 2010, det är trotts allt ”bara” fyra år kvar. Ett dussin jävla minuter sedan var allt godnatt! Allt e fucked up. Ändra otursnumret från 13 till 12? Tschüss Deutschland!


Tror min farmor Ulla hade spelat bättre än Lucic i mittförsvaret. Brassarna är världsbäst på att spela fotboll, men dom är raka motsatsen när det handlar om att döma fotboll. ”Ingenting kan stoppa oss” sjunger Tomas Ledin i sin värdelösa VM låt. Carlos Simons kunde, domaren. Hans hånleende mot Lucic gjorde mig galen. Givetvis ska vi inte skylla förnedringen på domaren. Vi hade inte ens vunnit om Anders Frisk dömt. Men jag tycker det är oacceptabelt att låta världsmästerskapens sämsta domare döma en åttondelsfinal, och göra bort sig totalt.


Detta skulle bli Kim Källströms internationella genombrott. Han tog inte chansen för femtielfte gången. Tycker synd om killen. Ljungberg var väl egentligen den ända av Sveriges spelare som inte underpresterade. Zlatan är som alltid fågel eller fisk. I VM var han tyvärr som en sandskädda på Gullmarns botten, liksom hela det svenska landslaget.


// Hansson


Tufft att jobba

18 år och redan trött på arbetslivet. Nästan ett halvt sekel kvar innan pension, bara att gilla läget. Tummen upp. På tal om trött, det var jag verkligen igår. Skämmigt, skamligt och pinsamt att jag somnade i halvlek igår mellan Sverige och England. Hörde att en viss Henke kvitterat sent. Trodde aldrig det skulle hända med en fotbolls freak som mig.


Det ända positiva med att Sverige kom på andra plats i gruppen är att de lirar mot Tyskland på lördag, och inte söndag. Betyder ett jäkla drag och ös på Hotellet.


Match ikväll mot Lane hemma på G-vallen. Blir en tuff match som vanligt. Innan dess laddar vi upp på Rosvik med fläskfilé, klyftpotatis med bearnesås. Smaskens!


Uppkörning på tisdag, börjar pirra redan. Men först är det grupp körning imorgon, så man missar halva arbetsdagen.


Måste käka färska tekakor med räkost, innan det blir dags för en välförtjänt halvtimme på soffan.


//Hansson


VM-tipset totala ställning efter gruppspelsomgång 2

1. Patrik Karlsson 30 p

2. Joel Hansson 27 p

Niklas Svensson 27 p

Niklas Mellgren 27 p

5. Tomas Meijer 26 p

6. Joel Marcusson 25 p

7. Niklas Bengtsson 24 p

Dave Licata 24 p

Marthin Hermansson 24 p

Rikard K & Andreas 24 p

11. Magnus Fransson 23 p

Lahod Malke 23 p

13. Jonas Hedlund 22 p

Jonas Ingevaldsson 22 p

Lars Wilhelmsson 22 p

Conny Carlsson 22 p

17. Daniel Wilhelmsson 21 p

Robin Karlsson 21 p

19. Jan-Åke Bladh 19 p

20. Jonas Marcusson 18 p

Magnus Dejevik 18 p

Nyss uppflyttade mini Risp leder.  Mer väntad ställning i botten däremot. Sista omgången börjar om drygt drei timmar. De äldre som "kan" fotboll har mer att bevisa. Lycka till allesammans!

Tackar återigen Wille för sammanställningarna.

// Hansson


Middag på Rosvik

På onsdag innan hemmamatchen mot Lane är det middag på Rosvik klockan 16.00.

Alla som ska vara med är hjärtligt välkomna! Vore kul om vi blev ett gäng som kunde ladda upp lite extra innan matchen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

// Spelarrådet och Hansson

Snipp snapp slut, så var helgen slut

Blev jämt skägg i helgen mot Ödeborg. Surt som bävern att vi inte fick med oss tre poäng.


Längesedan jag längtat så till en helg. Match, VM och softa stod på schemat. Synd bara att den snart är slut. Imorgon väntar gravar, gräs och tjötande kärringar på kyrkogården. Skönt att det är midsommar denna vecka så man slipper att jobba på fredag. En klen tröst.


Mellberg till Bayern München?


Lite VM sammanfattning: De Rossis utvisning igår var intelligent och mogen. Smart av jänkarna att ta två lika dumma också. Italien gör det igen, Spotti?  Vill se Elmander från start mot Terry och Ferdinand, istället för Allbänk. Japans målvakt hade inte klubban i isen i alla fall. Kunde ha blivit en riktig klassiker. Sladjan regerar i svt:s studio. Brassarna lirar snart, ska bli skönt att se lite samba lir.


Ha en fortsatt trevlig kväll, så gör vi en riktigt bra träning imorgon.


//Hansson


Ställning LFF VM-tips omg. 1

   

VM-tipset efter gruppspelsomgång 1:


1. Niklas Mellgren 16 p

2. Tomas Meijer 15 p

3. Patrik Karlsson 14 p

4. Magnus Fransson 13 p

Niklas Bengtsson 13 p

6. Joel Marcusson 12 p

Jonas Hedlund 12 p

Marthin Hermansson 12 p

Rikard K & Andreas 12 p

Dave Licata 12 p

11. Jonas Ingevaldsson 11 p

Joel Hansson 11 p

Daniel Wilhelmsson 11 p

Niklas Svensson 11 p

Lahod Malke 11 p

Lars Wilhelmsson 11 p

17. Robin Karlsson 10 p

18. Conny Carlsson 9 p

Jan-Åke Bladh 9 p

Jonas Marcusson 9 p

21. Magnus Dejevik 6 p


Inga kommentarer över de olika placeringarna :D


Alla som är med på matchen imorgon får era kopior. Ni andra så fort som möjligt. Låt bäste man vinna!


Måste tack halsflusande Wille för sammanställningen.


// Hansson

 


 


Seger!

Seger är vår, segern är vår! Snacka om lättnad. Sverige till åttondel mot Ecuador, ett nytt Senegal tro? De blågula stod inte för någon totalfotboll, men tre riktigt jäkla, viktiga, sköna, underbara poäng. Det mest primära.


Riktigt bra tryck igår på Hotellet. Såg länge ut att vara en typiskt 0-0 match, men som tur är har vi kalsongmannen. Hans första mål med huvudet någonsin? Vilken glädje, sång och lycka som utbröt när vår lille bråkstake satte ett noll. Drinkar och flaskor flög, men va spelar det för roll när Sverige igår blev klara för slutspel i VM. Vilken veckodag liras den fresten? Beror givetvis på om vi hamnar etta eller tvåa i gruppen.


Känns riktigt gött med fredag. Måste firas.


Vem bytade in Crouch i drömelvan? Hmm… Liverpool - T&T 2-0.


Dejevik, ta hjälp av Sportbladet hockeyexpert. Ni verkar ligga på ungefär samma nivå. Han tippade Carolina på sist i NHL. Nu är dom en match från att vinna Stanley cup.


VM tipset första omgång kommer upp ikväll.


// Hansson


Värmebölja

När det är vinter längtar man till värmen och sommaren. När det är sommar längtar man till vintern. Eller kanske inte. Men ändå ställer man sig i skuggan och klagar på att det är för varmt.


Min dag fram till denna tidpunkt har bestått av vattning. Har vattnat ungefär 183,5 gravar på fyra timmar minus alla sköna fem minutare under eken. Tror aldrig jag pallat att arbeta utan dessa underbara små och behövliga pauser.


Lirade match med juniorerna igår. Efter en bra genomförd match vann vi med uddamålet mot Hunnebo. Äntligen satt en italienare innanför straffområdet. Den var jag värd efter många försök.


Ikväll möts Sverige och Paraguay. Tufft, nervöst och målsnålt tippar jag. Räcker inte med kryss för Sverige, då är man ute. Men Lagerbäck gör väl ett par superbyten igen, så ordnar sig alltihop tillslut.


Kommun har inte vattnat G-vallen väl? Känns som det kan bli hårdsprunget ikväll annars. Ses på träning ikväll geys. Over and out.


// Hansson


Jobb

Pust, stön och gäsp. Arbetat tre dagar och är redan less och trött på att jobba. Tur att man har ett år kvar i skolan. När man jobbar går klockan lika sakta som i kyrkan. Gött med rast just nu. Bara tre timmars lång pina kvar.


Riktigt skön seger igår över Stenshult. Jag var inte med, börjar bli en dålig vana. Om jag kommer med till lördag hemma mot Ödeborg ska jag verkligen ge allt. Min säsong hittills har absolut inte blivit som jag tänkt mig, får bli ändring på det framöver. Huvudsaken är trotts allt att det går bra för laget. Diplomatiskt, men så sant så.


Host, hur går det för er med VM tipset? Hört viskningar och rykten om att det inte är så många ihop samlade poäng på vissa håll. Men det är långt kvar som tur är. A-truppen till Hotellet efter träningen för att se på ödesmatchen mellan Sverige och Paraguay? Bara en trevlig tanke.

Uppkörning tisdagen den 27. Hjälp!


Måste draga, en annan har ett jobb att sköta.


// Hansson


Fiasko!

Allt var upplagt för fest, storseger och tre enkla pinnar mot ett bonkegäng från några öar någonstans i Asien. Det var vad jag och förmodligen hela den svenska befolkningen trodde på förhand. Men jag hade fel, och inte lite heller. Matchen slutade 0-0, och T&T ligger inte i Asien utan i Västindien. Det bevisar vilken fotbollsnation T&T är och vilket fiasko Sverige stod för i VM premiären. Tre kronor och Salo behöver inte känna sig ensamma längre.


78 minuten! Då kom Kim Källström in. Jag är imponerad av Lagerbäck, trodde inte Kim skulle få hoppa in alls. Det allt mer populära ordet ”våga” tror jag inte den svenska förbundskapten vet vad det har för innebörd. Lyon – Elfsborg. Same shit, different name? Här snackar vi Champions League mot ett mittenlag i Allsvenskan. Spelare i form, mot spelare som petas till höger i vår usla Allsvenska. Vakna Lagerbäck! Skandal, skam eller fiasko kalla det va fan som helst. Kim ska spela från start mot Paraguay. En man mer i en halvlek mot T&T ska innebära ungefär tre fyra mål, minst. Deras bäste spelare lirar i div1 i England. Jag skäms att vara svensk så här dagen efter.


Såg aldrig VM i Italien med Nordin och pojkarna, men det förvånar mig inte om det blir ett liknande scenario även i Tyskland. Tanken har slagit mig, blir inte förvånad om resultaten blir 0-0, 0-0,0-0 denna gång.


Något positivt får jag väl skriva också. Såg matchen igår på Hotellet, där det var riktigt härlig stämning och tryck. Riktigt kul och bra ordnat. Killen som var tvungen att bära T&T klädsel var den ända som var nöjd med resultatet.


Finns önskemål om att jag ska redovisa VM-tipset ställning då och då. Kommer göra det så fort som jag skaffat kopior på alla lappar. Någon som tippat X mellan Sverige och T&T?


Mitt tips på att T&T vinner VM ser överraskande ljusa ut.


// Hansson


Sommarlov

Äntligen! VM är här. Sjukt skönt och framförallt förbannat kul. Igår var jag på Smögen, jäkla röj, och fickpluntan var med. Nu är det sommarlov. Underbart är ordet. Men först ska jag jobba hela juni, för att sedan vara ledig hela juli och augusti. 


Sverige lirar mot T&T om mindre än en timme. Den matchen har man längtat till sedan VM grupperna lottades i december. Sommar, sol, korta kjolar och premiär för vårt älskade blågula landslag. Ska se matchen på Hotellet tillsammans med massa tröttsamma Lysekilare. Källström petad som vanligt, pust. Om han inte får starta mot dessa, mot vilka ska han då få starta mot? Pust igen.


Igår såg man alla studenten gå ut. Tror jag fick höra ”ni har bara ett år kvar” sisådär 1328 gånger vrålandets rätt i mitt finniga tonårstryne. Lagom kul och man blev inte avundsjuk för fem öre.


Hinner faktiskt inte skriva mer. Men ni får ha en underbar kväll allesammans, så synes vi säkerligen på Hotellet eller Havsbadet. Jag är där, och Sverige kommer slå T&T med 3-0.


// Hansson


Nationaldagen - 06 06 06

Att sitta i berget en underbar sommar dag i juni, och se LFF ta tre poäng kändes oerhört skönt. Jag tänkte att nationaldagen skulle bli en lugn och fridfull dag, men icke. Istället fick man snällt sitta tyst och stila, och se en riktigt spännande match på G-vallen. Lysekil mot Viken. Stora mot små. Bohuslän mot Dalsland. Bohusgranit gick segrande ur matchen. Tycker synd om mina nagelband.


LFF slog Viken med 2-0 hemma på G-vallen. Publiken bjöds inte på något bländande fotboll, men det är tre poäng som räknas. I andra halvlek blev det riktigt spännande då Viken tilläts spela runt på tok för mycket på LFFs planhalva. Som tur var räckte hemmalagets två måls ledning från paus till seger. Var många som imponerade idag. Stenshult borta nästa. Då är Hansson tillbaka. Då vet jag en som bör akta sina vackra ben.


Igår förlorade vi med B-laget mot ett mycket starkt KIF. En hyfsad match där vi ledde både med 1-0 och 2-1, men tappade i andra till 3-2. Härligt att se Dave Licatas och Kim Meijers inställning. Ska sägas att KIF vann rättvist.


Pust, Hansson har gjort det igen. Varför ska man förskjuta allt till sista stund? Tre arbeten MÅSTE vara inlämnade imorgon. En kul och sen kväll väntar.


Hoppas alla kommer vara med på LFFs VM-tips. Det kommer inte att bli lätt att slå mig. Men ni kan iaf göra ett försök. Det är alltid skönt med lätt förtjänta pengar.


Skönt att man äntligen kan se skillnad på Piff och Puff. Gick dock tråkiga rykten om att dom blivit osams.


Ha en fortsatt bra nationaldag. Gillar er. Kram


// Hansson


Snart drar allt igång!

VM väntar bakom husknuten. Det känns hur bra som helst. Men alltid när det är något stort på gång, så känns det att man glömt något viktigt. Så jag bestämde mig för att gör en checklista.


Tv:n funkade, likaså radion. Var tvungen att kolla radion, så man slipper höra på Lindeborg och Kåmark dösnack. Tacka vet jag Lasse Granqvist. Sverige tröjan och halsduken hängde kvar i garderoben. Hoppas verkligen inte Zlatan glömt trollspöet. Det kommer att behövas, om Sverige tänkt sig nå längre än till de 16 främsta.


VM i all ära, men i förrgår lirades juniormatch i Skredsvik. Tyvärr och orättvist förlorade vi med 3-2. Trotts förlusten var det riktigt kul att spela tillsammans med juniorerna. Vi gjorde en riktigt bra match, och med lite mer skärpa i sista tredjedelen hade vi vunnit. Men men, thats life.


Imorgon är det b-laget mot Kungshamn som gäller. Hoppas reservlagets fina poängskörd fortsätter. Femte hemma matchen i rad imorgon. Rolig höst…


Rooney? Någon? England behöver inte Rooney längre. Han petar inte Crouch. Peter den store gjorde hattrick i gårdagens match, och kunde kosta på sig att chippa en ”Totti” straff över. Den benige Liverpool targeten kommer att ta England till VM final. Alla hyllar Crouchy, med all rätt. Isaksson&co kommer få stora problem. Jag lovar.


He’s big

He’s red

He’s feet stick out of the bed

Peter Crouch!


Ska bli riktigt gött att sitta ute på balkongen den 9 juni när allt drar igång.


// Hansson


Junis snack

Försenat inlägg, skrivet igår pga internet fel. Ursäktar.


Imorgon är det dags för årets första match med junior laget. Ska bli grymt kul, men fruktansvärt nervöst. Att spela tillsammans med grabbar i min egen ålder är något jag saknat. Därför passade det perfekt att lira med junisarna imorgon, eftersom jag tyvärr är avstängd på tisdag. Man blir lätt trött på alla gamla grå håriga gubbar, som gnäller över hur hårt man ska spela.


Dagens a-lags träning vanns av lag gult. Otroligt viktig och prestigefylld seger i pinne tävlingen. När avgjordes en match efter en halvlek? Lagmoralen gick vinnande ur striden. När jag ordet moral dyker upp, kommer jag att tänka på vår kära CC. Måste faktiskt erkänna att jag börjar sakna hans ständiga leende på läpparna i omklädningsrummet.


Såg ”matchen” igår. Var det Kikki Danielssons lillebror som startade till vänster i VM-laget? De var skrämmande lika hur som helst. Ledin körde sitt race. Det var bara grillerna som fattades. Annars spelade han som vanligt. En annan Ledin genomförde den pinsamma VM-låten. Sjukt dålig och fantasilös. Tacka vet jag Carola, puh. Varför fick inte Dogge lira mer?


Igår tillkom ytterliggare en pusselbit i ryssens hobby samling. Med Schevchenko och Ballack lär det inte bli svårare att dansa hem premier league nästa säsong. Nu får det väl vara färdig pusslat Roman? Tråkigt att han kan köpa Chel$ki vilken spelare han vill. Lovar att hatet till blueshit inte blir mindre.


De sista skoldagarna innan avslutningen och Smögen är plågsamma. Nu vill man bara ha lov.


// Drömelvan vinnaren Hansson