Sommarvibbar

I lördags fick jag några riktiga sommarvibbar. Gött väder, grillning i berget, förfest, och sedan krogen, verkligen fint.


Har jagat ihop lite bilder från kvällen...



Joel och Kajsa mot havet och berget. Hatten skulle bli ett signum för hela kvällen...


Alikan och Karin kan det där med pose.


Det finns bara en grillmaster... Fylk!!!


Inatt e jag din... Matte "Luka Modric, Gretzky, 99:an" Pettersson.



Linus och Jag pratar barndomsminnen.


Ölkortsspel är en klassiker precis innan utgång.

Idag har jag inget större att rapportera om, har jobbat från 07.00-18.30, hemkomst 22.00 efter träningen. La ner en hel del tid på att lägga in sportbilder på
http://www.lysekilsposten.se. Kolla gärna, men det finns fortfarande en hel del kvar att lära vad det gäller redigering.

Nu är det dags att dunka huvudet i kudden...

// Joel

Måndag morgon...

Ska när som helst starta min arbetsvecka. På förmiddagen blir det att skriva referat från matcherna SAIS-Stala, Svarteborg-UIS och Sävedalen-Kungshamn. Det blir fullt upp med andra ord. Sedan så ska man väl redigera någon sida till tidningen också, plus att jag ska på något fitnessreportage i eftermiddag.


Till kvällen blir det träning. Tack alla som var med på kvällen i lördags, riktigt skoj.


Trevlig dag! Nu är det dags att leverera lite text.


//Joel

Häng mig

Varför blev man försvarare? Jag som var forward och öste in mål som pojklagsspelare. Idag lördagen den 25 april är verkligheten en annan. En pissmatch från min sida när jag äntligen fick chansen i mittförsvaret efter ett halvårs skadehelvete. 3-3 mot Hogstorp skulle ha blivit vinst om jag inte hade "tillbakanickat" bollen och Janne Jennehed hade kommit emellan och satt kvitteringen. Sug av mig asså vad dåligt. Att nicka tillbaka målvakten är lite av en specialitet jag haft genomen åren och har aldrig misslyckats tidigare, nu fick jag smaka på helvetet.


Handen i luften och in i dimman...

Hultsfredsfestivalen bokad!

Jag är bra på det där med att spontanboka saker och ting. Ikväll har jag tillsammans med Isabel, Alikan, Hula och Fylking beställt biljetter till Hultsfredsfestivalen den 8-11 juli. Det blir alltså ännu en sommar med mycket musik.


Först Peace&Love 2006, Putte i Parken 2008, nu Hultsfred 2009. Det börjar bli lite av en tradition att åka på festival varje sommar. Jag längtar redan efter pissljummen Sofiero, bajamaja och framförallt artisterna som kommer till Hultsfred i år.
 


Så här ska jag, Fylking och Hula övernatta...

The Killers, Regina Spektor, Mando Diao, Timbuktu, Anna Ternheim, Hello Saferide, Kings of Leon, Franz Ferdinand, Sahara Hotnights, Petter, The Sounds, Lars Winnerbäck är mina favoriter som hittills är bokade. Bara Hives, Moneybrother och Maggio som fattas från Sverige...


Det ryktas även om en resa till Tylösand för att se Tomas Ledin den 22 juli. Ledin är sommar och minnen för mig, vore sjukt mysigt att besöka Halland under sommaren, det var bra längesedan. Men vet inte om jag får ledigt, har lovat att jobba all summer long. Den som lever får se.


På tal om annat...


... Räkor, baguette, ägg och majonnäs kan vara det godaste som finns.


... Måns Möller är bara kungen och idag var Grillad återigen rätt bra när Glenn Hysén stektes av bland annat Thore från FC Z.


... var på cirkus i torsdags. Det kändes som att man vara rena barnet igen.


... köpte Patrik 1.5 här om dagen, ska bli grymt intressant att se.


... nya konstgräset är klart i Lysekil. Sjukt fin plan.


... match imorgon mot Hogstorp, så jag måste lägga mig och ladda.



 


Sköt om er. Ha det gött! Haaaaaaaaaj!


Vad gör du nu för tiden?

Just nu ligger fokus på tre saker i mitt liv. Jobbet, lägenheten och fotbollen, så tyvärr kommer min kära blogg rejält i kläm.


Har inte hunnit med så mycket förutom fotboll sedan senast vi hördes av, men här är lite punkter som jag samlat på mig.

  • Imorgon kommer jag att lyssna på Björn Kaspersson klockan 10.00 på P4.
  • Seriepremiären avklarad. Kryss mot Vallen och jag fick hoppa in sista 20 och göra matchdebut för i år. Stort.
  • Dagen efter lirade jag hela matchen med Lyse. Mina första 90 minuter på a long long time.
  • Liverpool titellösa denna säsong också... men oj vilka matcher de har bjudit på det senaste.
  • Ska skriva om sex stycken matcher till helgen, ska återigen bevaka SAIS på plats, intressant!
  • Har köpt någon Hydrokortison för mina lår. Håller tummarna för att det hjälper mina röda flammande benstockar.
  • Lite surt att man inte lyssnar så mycket på P3 längre, man känner sig lite efter när det gäller nya låtar.
  • Jag och Lycke har skaffat oss en "egen" låt. Det är en klassiker. Den är dagens spår. Sommar!


Nå. Nöjd nu Skarven? Gillar dig med!



Försenad påsksmäll

Plötsligt händer det. Så lyder Trisslottens slogan. Det jag kommer att berätta nu var för ett par år sedan lika osannolikt som att jag skulle vinna en miljon på triss. Här kommer vattenbomben! Nyfiken? Inte? Oavsett vad... jag har fått lägenhet och ska flytta hemifrån.


Var, när och hur är tre standarfrågor för en journalist. De svaren ska du få på direkten.

Var? Valbogatan 11A i Lysekil.

När? 1 maj.

Hur? Det är ett senare problem.


Hur känns det är också en klassisk sportfråga.

- Jo fasen, det känns lite märkligt. Om snart två veckor ska jag flytta in och sätta min prägel på lägenheten. Det kommer verkligen att bli en stor omställning i mitt liv att gå från bortskämd till att stå helt på egna ben.


Min lya längst ner på Valbogatan är på 56 kvadratmeter, en två rummare med kök som ligger på bottenvåningen. LFF:s egna Henke Larsson har bott där tidigare och Lycke har meddelat att där har det varit många hårda fester genom åren, vilket lovar gott. Den närmaste tiden kommer att bli hektisk, allt ska fixas, men samtidigt kommer det förhoppningsvis att bli kul och en ny stor viktig erfarenhet.


I onsdags var jag och syster yster Isabel på Sticky Fingers i Göteborg och såg på Moneybrother. Syskontrippen blev som väntat lyckat, förutom att vi kom hem så jäkla sent efter diverse felkörningar i den stora staden.



Fullproppat Sticky Fingers fick se en het Moneybrother.



Sång i bilen mot Götet.

Konserten var ungefär som jag hade tänkt mig. Han lirade en hel del från den nya plattan (släpptes samma dag som konserten var) blandat med några av hans ess. De nya låtarna kunde man inte av förklariga skäl, men de var ändå helt okej på direkten, det brukar sällan låtar vara.



Nya plattan "Real Control" och Moneybrothets nya omtalade tomatsoppa. Mina två senaste investeringar. Det var ungefär tio år sedan som jag köpte ett CD-Album.


Spelningen var lite som en bergochdalbana när det gällde tempot på låtarna. Först fullt ös i två låtar, sedan lugnt i två och så höll det på. Han lirade ett par lugna låtar för mycket för min hårda smak. Annars är Anders Wendin hur cool som helst på scenen, ingen rör benen som honom! Eller okej, det skulle vara hans bandmedlem Viktor Brobacke som bara var för skön och tog nästan över showen från självaste huvudartisten med sina rörelser. En riktig lirare.



Abracadabra.

Numren "It's been hurting all the way with you Joanna" (akustisk) och "Reconsider me" var värda entrépengarna. Helt makalösa.


Här har ni nya singeln "Born Under a Bad Sign" live från Sticky Fingers.



Mina lår tar priset ikväll. De kliar så förbannat, jag känner mig som en fucking skabbräv. Det irriterar konstant och det beror på att jag börjat använda värmebrallor. Galet störande


Ikväll efter jobbet (arbetar till 17.00) så har jag städat lite, grillat, lirat pingis i ladugården och sett på Så ska det låta. En mysig hemmakväll tillsammans med pappa, Kikki, Isabel, Andreas, Jens och Fredrik.



Gänget för kvällen.

Imorgon drar äntligen seriefotbollen i Bohuslän igång. Mitt första uppdrag för året blir att bevaka Uddevalla IS mot SAIS. Väntat toppmöte direkt och detta ska bli riktigt intressant. Lördagkväll är fortfarande ett stort frågetecken.


Söndag däremot är ett enda stort utropstecken. Då är det seriepremiär för LFF mot Vallen hemma på Gullmarsvallen klockan 15.00 och jag är faktiskt med på bänken. Jag har tränat för fullt i veckan efter sträckningen och än så länge har allt gått bra, peppar peppar ta i trä.


Det blir en spännande framtid med jobb, fotboll och lägenhet.


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/


Min Ulf-namnsdag...

... blev en fullspäckad sådan. Men först ska vi ta det som hände kvällen innan.


Jag tog bilen ut till klubbhuset för lite grillning. Där hade ett tiotal gubbar från laget samlats för att umgås och käka lite gött i det underbara vädret. Sedan var det tänkt att jag skulle åka hemåt till Goodtown vid niotiden, men jag blev kvar och så väldigt länge.


Matte, Fylking och jag lirade pingis i klubbhuset, hur kul som helst. Det blev turnering på turnering och kantboll på kantboll för Fylking, timma för timma. Det är märkligt hur länge man bara kan spela och spela. Men vi tre var väldigt jämna, så det var hela tiden spännande och underhållande matcher. Strax efter midnatt satte vi punkt, det var nämligen tidig uppgång dagen efter och händelser som man var tvungen att vara pigg till.


Först ut var en resa till Göteborg. Återigen var vi ett tiotal gubbar från laget som åkte ner för att se IFK Göteborg mot Djurgården, Blåvitts premiärmatch på Gamla Ullevi.



Forza Blåvitt!



Inne på arenan. Ståplats. Brunis, Hula, Väggen och Bacon.



Skarven med lite beasås på...



Go brant läktare.



IFK firade ett av sina sex mål.

Underbar ny arena, underbart väder, underbar fotboll, underbar stämning och sex minuter efter att domaren blåst igångmatchen stod det 2-0 till IFK, vilken start!



Och sedan rullade det bara på. I halvlek stod det 4-0 och tillslut vann Blåvitt den sjuka matchen med 6-0!!! What a match!

 

 



Saken är den att jag inte håller på IFK, men jag åkte ner för att jag var nyfiken på den nya arenan. Sedan så är jag galet förtjust i att stå i en klack och sjunga. Älskar verkligen ståplats och läktarkultur.


Väl hemma på Braste så hade pappa öppet hus i och med att han fyllt 50 år. När klockan var 19.00 hade de flesta strömmat in och festen var igång. Det är inte så ofta man dricker tillsammans med sina föräldrar och deras bekanta, så det var verkligen kul.


Bäst av allt var att farsans gamla jobbarkompis Robert Algeröd hade tagit sig dit. Han är bara för skön den gubben asså. Det finns ingen som tar han på att skratta, jag lovar.



Robert, pappa och mamma.


Carina, Maggan och Liljan var i god form.


En Leksing och en Brynäsare. Goa gubbar.

Det blev öl, vin, sprit och päronkonjak, en salig blandning, och det har jag känt av idag.


Egentligen skulle jag varit ut på någon förfest vid niotiden, men det var så himla skoj hemma, så jag blev kvar tills halv tolv då Sjöberg kom och hämta mig, verkligen schysst.


Jonas och Sten hjälpte Kikki i köket i två minuter, turligt nog var kameran på plats just då.


Därefter minns jag ingenting... haha nejdå. Jag har aldrig minnesluckor utan det bar av till Havsbadet där det var full fart. Tror aldrig att tiden gått så fort där inne.


På tal om annat...


... Hasse är troligen klar för LP i sommar. Fy fasen va kul att Knatteredaktionen återförenas!


... i morgon har LFF träning på Stångenäsvallen. Det var inte igår som jag tränade där.


... nu börjar jag bli bra sugen på Hultsfred.



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Moneybrother här kommer syskonen Hansson!

Ojsan hoppsan, där var två biljetter bokade till Moneybrother på Sticky Fingers. Konserten är redan på onsdag och det är Isabel och jag som ska se denna underbara artist. Han har precis släppt nytt album som ska bli riktigt intressant att få höra. Detta ska bli grymt skoj!


Syskonen Hansson mot nya äventyr!




Moneybrother - Magic Moments



Nu ska jag sticka ut till klubbhuset för grillning med gubbarna. Vem vet, det kanske blir ett Magic Moment? Sköt om er!

// Joel

Påskanteckningar...

Sorry och entschuldigung, det är de språken jag kan ordet "förlåt" på. Det har varit snustorrt med vettig text det senaste här på bloggen, jag får helt enkelt ta mitt sunda förnuft till fånga och svara med ett extra långt inlägg.

  

Först och främst, idag är det pappas stora dag. Han fyller nämligen 50 år idag den 10 april. Har köpt en Liverpooljacka till honom, hoppas den passar och att han blir nöjd, ska överlämna den så fort jag skrivit klart. Grattis gubben!



Ibland undrar jag om han är 50 år. Man kan tydligen vara barnslig då med.

Förra helgen var vi på träningsläger i Helsingborg, mitt första riktiga. Första året med Dejevik var vi bara i Tanum över en dag och förra året var vi i Barcelona utan planer och betydligt mer dricka än fotboll. Därför var det nu kul att uppleva ett riktigt klassiskt träningsläger.


Det som händer i Chicago stannar i Chicago är det en del som påstår, men va fan, jag har också blivit inkilad och hånad. Klart årets nykomlingar i truppen ska bli likadant behandlade. Men jag utlovar här och nu en inkilning special inom loppet av några dagar, inte idag.
Ni får nöja er med ett litet smakprov...

Banansugartävlingen var en av tester som de inkilade utsattes för. Men vem vann?



Gänget som kilades in.


Den senaste tiden har jag inte skrivit så mycket av kläder av den enkla anledningen att jag knappt handlat några. Men i onsdag tog Isabel, Therese och jag en traditionsenlig tur till Torp för lite shopping. Tyvärr blev det så sjukt stressigt för vi var inte vid köpcentrumet förrän vid 18.00 och det stänger 20.00.


Hur som helst fick jag köpt mig lite stuff inför våren och sommar. Inne hos Emil Karlsson på Carlings fick jag bland annat köpt mig en vårjacka (min vinterjacka som jag haft sedan medeltiden gick sönder i fredags) och ett par svarta chinos (jag köpte ett par svarta liknande chinos för ungefär ett år sedan, men de gick även de sönder för ett par månader sedan och det var mina favoritbyxor).

Känns bra att garderoben växer lite, alltid skoj med lite nya kläder. Här kommer de...



Schysst jackan.



Dålig bild, men desto skönare brallor.

Sedan traskade jag vidare till HM där jag hittade en skjorta, en enkel t-shirt och ett par beiga chinos.



Lite för rare för att vara Joel-skjorta. Men jag bjuder på den.


Basic T-shirt, inget större. Men jag blev kär i färgen.


Beiga chinos har jag redan, egentligen ett rätt onödigt köp. Men va fasen, dessa är ju något tunnare än de jag har sedan innan.

Testade ett par galet snygga ljusblåa byxor, men det blev för stressigt, så jag han aldrig köpa dem. Ska in till Uddevalla idag och se LFF möta Lane i DM. Det kanske blir så att jag tar en sväng in på Torp och inkasserar de omtalade ljusblåa byxorna, God Knows.


Igår var jag i Munkedal för ett par reportage och en enkät. När jag traskar runt deras torg ser jag en postbil. I den sitter Robert Algeröd, världens skönaste prick. Han är pappas gamla jobbarkompis som var mycket hos oss när vi var små, var grymt längesedan jag träffade honom. Därför var det riktigt kul att byta telefonnummer, tjöta och skratta.


Jag berättade för honom att pappa har öppet hus på lördag, så han skulle komma på direkten, därför överväger jag att stanna hemma imorgon istället för att åka ner och titta på IFK Göteborg mot Djurgården på "Gamla Ullevi". Men jag får se hur jag gör med den saken.


Min personliga fotbollssäsong har gått allt annat än vad jag planerat hittills. Först sträckte jag mig i framsida lår på DM i november. Därefter vila och löpning tills januari och försäsongens första träning, då jag vid ett skott fläkte upp min skada igen.


Jag åkte till en naprapat i Uddevalla som gav mig styrkeövningar och olika tips på hur jag skulle rehaba mitt lår på bästa möjliga sätt. Det satte jag igång med i början av februari och enligt hans planer skulle jag vara tillbaka om 6-8 veckor. Så blev jag sjuk och förkyld i två veckor som sköt upp det hela, men nu är jag äntligen tillbaka på fotbollsplanen, när gräset är här kommer Joel.



Filmningar sitter iaf redan.

Jag har inte vågat skjuta och så än, men lite längre passningar går bra, så förhoppningsvis kan jag träna hundra procent om någon vecka, vilket känns hur bra som helst efter en vår enbart tillägnad på gymmet.


Dagens anslagstavla

[ ] Blogga

[ ] Käka och göra mig i ordning.

[ ] Se Lane-LFF i Uddevalla

[ ] Middag med pappas nära och kära

[ ] Grillning i Lysekil någonstans, Wille skulle styra upp något


På tal om annat...


... snart är det dags att byta bildäck igen, men det har jag ju gjort förr utan problem.



Förra året när sommardäcken skulle på.


... det måste vara någon slags grodsäsong nu! De kryllar av dem på väggarna överallt, jag får köra slalom för att inte köra över de stackarna.


... Fan va gött, igelkött! Skarvens underbara uttryck...


... det är kanon att rökförbudet är borta på krogarna. Kläderna slipper lukta skit när man vaknar dagen efter, men istället för röklukt får man stå ut med svett- och pruttstank på krogen. Ibland undrar jag vilket som är värst...


... The Hives senaste "The Black and White Album" har inte ett dåligt spår!


... nu går jag i land på båten!


... hörde denna låten på radion igår. Så jäkla svängig och go asså.

 


... jag han inte med min favoritbutik MQ när jag var på Torp i veckan, vilken besvikelse!


... det är grus överallt och dammigt. Under påsk måste jag städa bilen både in- och utvändigt. Det finns ingen återvändo.


...  jobbigt med gräs nu som fotbollsspelare.


... nästa onsdag tänkte ett gäng från laget sätta oss på The Old House Inn och följa dramatiken mellan Porto och Manchester U till några öl. Vore kul om så många som möjligt hakade på till Lysekils nya inneställe och tittade till deras nya storbildskärm, inte bara vi från laget. Desto fler, desto roligare och bättre stämning. Sprid detta!!!


... jag fick en lillasyster för ungefär tre veckor sedan, Ebba Lycke. Vi har redan blivit grymt tajta och hon skriker redan efter mig direkt jag ska gå...


... Mitt rum måste ha något slags världsrekord i att smutsa ner sig. Jag städade förra veckan och nu är det lika sketet igen, tur att jag var duktig igår och snyggade upp igen.


... NU vet jag äntligen vem Valdo Kallas är, träffade honom på loppisen. Go gubbe!



Han Kallas för Valdo. Valdo Kallas.

... fick köpt mig en diktafon i veckan, kan vara bra när man intervjuar folk i mer än en minut. Lycke idiotförklarar mig och säger att jag inte kommer att använda den mer än ett par gånger, men vi får se...



Där en Diktafonen med stort D.

... Moneybrother släpper i dagarna nytt album och tomatsås! Wow * 2.


... I morgon, den 11:e är det den stora ULF-dagen, då har jag namnsdag. Som Bladh hade sagt:

- Glöm aldrig det!


Dagens låt: Moneybrother - Born Under A Bad Sign

 

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



You'll Never Walk Alone

Vissa fotbollsmatcher är tyngre än andra. Chelsea vann hur rättvist som helst med 1-3 på Anfield, siffrorna var i underkant dessutom. Game over.

You'll Never Walk Alone.