Kalasdags!

Ikväll vankas det kalas ja! Det är ju Havsbadet ikväll, för den som missat det, och det mesta är fixat..

Musik -
check!
Klädval - check!
Förferre - check!
Saft- check!

Men det är något som saknas..


Joel - Everybody in the house! (För er som undrar hur det går för Joel i Thailand så kan jag meddela att det går fint! Jag fick dräll-sms från han igår kväll, 4 på morgonen thailändsk tid. Så allt är som det ska!)


Sådärja! Nu är allt i sin ordning. Johanna och Angelica är på ingång. Sen blir det förferre hos Tess, därefter kanske en sväng till Old House och slutdestinationen är som sagt Havsbadet.

Ha en trevlig kväll allihopa!



Peace&love // Isabel


Whatcha say

Jag gillade inte låten speciellt mycket innan jag fick syn på det här.. 



Ashleigh & Jakob - Hip hop (Watcha say)


De är ju så bra! Kan kika om och om igen. Nog om det. Nu blir det sängen för min del. Natti!



Peace&love // Isabel

Snart helg...

Utmattad, men större och starkare efter ett tungt gympass med laget, sitter jag nu här igen. Redo att skriva ett par rader om den stundande helgen. Den kommer förhoppningsvis bli nåt utöver det vanliga. Första träningsmatchen för säsongen och cocktailparty med laget står på schemat.


Japp, då var det snart dags. På lördag har vi den första matchen för säsongen. Träningsmatch mot Lane på Thordengården i Uddevalla. Vi skulle egentligen haft två matcher förra helgen, men vädret var inte på vår sida. Snökaos som ni kanske har märkt. Jag tycker inte vädret har blivit så mycket bättre, Snarare tvärtom, men tydligen så skulle dem fixa så att planen blir spelbar. I vilket fall som helst ska de bli gött att komma igång.



*******


Direkt efter matchen så är det snabbt in i duschen, på med kostymen och raka vägen hem till klubbhuset som gäller. En sväng in på Donken ska hinnas med också förstås.
När vi väl kommer till klubbhuset så är det dags för cocktailparty. Alltså, kläderna går i svart och vitt, Frank Sinatra och gubbarna står för musiken och glasen fylls med dry martini.
Som medlem i festkommitén kan jag också meddela att de blir ett par lekar, och även en liten frågesport med ett riktigt fint pris i potten. Och om Ahl sköter sina kort rätt så bjuds det även på lite snacks.


Så ska de se ut...


...Och så här ska det låta...





Det var allt för nu.. God natt /Fylking

Mat & musik


Joel har ju vid några tillfällen visat upp sina underbara måltider som han tillagat (fiskpinnar med pulvermos varvat med pyttipanna och köttbullar) Så jag tänkte att jag ska inte vara sämre jag!

Receptet har jag snott från min bästa vän Therese, som förövrigt verkligen kan det där med att laga mat. Så här har ni receptet:

2 st kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1 påse röd curry
½ påse wookade grönsaker
Och slutligen liiis till det. Lätt som en plätt och maaagiskt gott som Joel skulle sagt.



Voila!

Nog om mat. Dags för lite musik! Kings of Leon står för dagens visa. Svårt att bara välja en bland alla deras sjukt bra låtar. Men det fick bli den hära..



Kings of leon - Fans


De var ju inte så jättedåliga på Hultsfred heller. Phju! Bland det bästa jag hört/sett/vart med om, när det kommer till det där som kallas för musik.



Hej gåshud!


Kings of leon - Sex on fire


Peace&love // Isabel


Joelbitar


Blondinbella på ingång


Hej! Isabel, a.k.a Joels syster, här. För det första måste jag säga att det känns väldigt hedersamt att få blogga på min kära brors blogg! Jag vet att Joel har flera trogna läsare (3 st?) och jag ska försöka förvalta denna uppgift på bästa möjliga sätt! Jag vet att jag i alla fall kommer ha en trogen läsare, hej Alikan! Jag är väl ingen Blondinbella direkt men Joel har beordrat mig att blogga mycket så jag ska göra ett par försök.


För det andra så skulle jag vilja presentera mig själv med hjälp av Joels presentation av mig i inlägget där han avslöjade alla gästbloggers. Jag har valt att fylla ut, förklara och rätta till det hela en aning. Så var god, läs det finstilta.


Namn:
(Maria) Isabel Hansson (Bella och Skrabelotta kan också förekomma. Kaj föredrar dock fortfarande Bellomojj.)
Född: 1990 (17 juli, klockan 11.32)
Status: Min syster (stämmer, vad vore jag utan Joel?), blond (det ser mest taskigt fejk-blont ut för tillfället. Ska aldrig mer färga håret brunt!), uppväxt i Brastad (lugna, trygga, underbara Brastad), den enda tjejen bland ”the gästbloggers” (hedrad!), godismonster (någon chokladbit kan ju slinka ner ibland), Tv-nörd (Nörd? Nej. Men jag gillar Gossip Girl, One tree hill, Idol, So you think you can dance, galor av olika slag, diverse musikprogram, Top model och Vänner)   
Tidigare blogg:
http://lovineachday.blogg.se/ (Låg på topp tio bland Sveriges mest lästa bloggar.)
Intressen: Killar med håret ner i pannan (Haha! Tror mest att min kära bror syftar på att jag gillar frisyren som Nate har, som Joel förövrigt försöker efterlikna utan större framgång), sova (gillar oftast inte att gå och lägga mig men på morgonen finns det ju ingen bättre plats än sängen!) Mando Diao (ett av mina absoluta favoritband, helt klart!) hundar (Abbe & Wilma), sin nya systemkamera (stämmer, fota är roligt), Lycke (ni skulle bara veta).
Motivering: Hon tjatar hela tiden om att ”åh vad kul det hade varit att starta en blogg”. Nu får hon chansen, kööööör x 3!!! Hon har namnsdag den 28 februari, då är det nämligen den stora Maria-dagen. (Vad har min namnsdag med motiveringen att göra? Haha.)


Joel har någorlunda koll på mina intressen men det som jag tycker om allra mest är musik, kläder, kalas, dans och umgås med mina kära vänner, så det är troligtvis det som jag kommer skriva mest om dessa tre veckor som Joel gottar sig i Thailand. Som han nämnde gillar jag också att fota. Är dock inte så haj på min systemkamera och alla dess funktioner än men en och annan bild ska nog kunna dyka upp här på bloggen.


Här har ni mig.

Och här nedanför har ni låten som går på repeat hemma hos mig just nu.


Ola Joyce - Window Shopping


Såja! Första inlägget fixat. Det blev mest som en presentation bara. Vad för slags inlägg som kommer härnäst återstår att se, själv har jag ingen aning. Men det grer sig.



Peace&love // Isabel

Uppvärmning...

Jag vet, Joel har inte åkt än, men jag fick ju testa så att användaruppgifterna va korrekta. Det var dem. Och när jag ändå är här inne så tänkte jag att jag kan skriva ett par rader. För att sätta ribban, så att de andra "gästbloggarna" inte behöver känna någon press.


Först och främst vill jag passa på att tacka Joel för det hedersfulla uppdraget att vara en av de fyra... Förlåt fem som fick chansen att gästblogga här. Lätt att glömma Källén, som efter många om och men gick med på att skriva här med oss andra. "Skrapet", som han så fint brukar uttrycka det. Men missförstå mig rätt, jag tycker att det ska bli riktigt roligt att läsa Källén's rader.
Nog om det.


********


En väldigt liten presentation vore kanske på sin plats.


Jag heter Niklas Johansson, men kanske mer känd som Fylking. Är 21 år gammal, fyller 22 till sommarn. Spelar fotboll i LFF, kanske världens bästa lag. Eller inte världens bästa, det är Juventus. Men iaf världens goaste gubbar.

Är just nu arbetslös, fast hoppar in ibland som lärarvikarie. Har bara hänt 1 gång än så länge men ändå. På gymnasiet utbildade jag mig till elektriker och jobbade som det i drygt två år. Sen kom lågkonjukturen.

När jag inte är magister eller spelar fotboll, så blir det en del tv-spel, en del musik och en del film. Inemellan allt de så umgås jag med polare och ibland kan de bli ett par öl på helgerna.






********


För att det inte ska bli en alldeles för stor omställning för er läsare så tar vi en Joel-klassiker

På tal om annat...



... Så har jag 2 riktigt bra filmtips: Sherlock Holmes och Law abiding citizen. Inte sett dem? Se dem!


... Så borde damhockeyn strykas från OS-tablån. Tycker jag iaf.


... Så hoppas jag att Joel får en riktigt rolig resa.


... Så vill jag tacka för ett riktigt roligt kalas i Fredags. Tack Anakin och Kajsa



********


Det var allt för nu, över & ut

/Fylking



Denna kom med i bara farten...



Joelbitar

Igår fick ni veta vilka mina "gästbloggers" är. Så nu kan jag i lugn och ro dra iväg till värmen imorgon...

Men innan jag drar tänkte jag visa en liten överraskning. Jag har nämligen bestämt mig för att charma lite damer nere i Asien, och därför har jag låtit håret växa på väl valda ställen.

Såhär ser Joel ut från sin bästa sida:



Så nu får ni ha det bra alla läsare. Hoppas att ni är snälla mot mina "gästbloggers".

Vi hörs när vi hörs.

Hajhajhaj!


Min femma med "Gästbloggers"

Det är lika bra att jag tar hela ”skrapet” på samma gång. Här har ni mina fyra ”gästbloggers” förutom en viss Lycke som jag presenterade i torsdags. Jag hoppas att dessa får duga under tre de tre veckorna jag är borta.

 

Visst mina besökssiffror för bloggen kommer att sjunka, men jag tänker på mina trogna läsare som trots allt är här inne i stort sett varje dag. Bara för att jag är i Thailand så ska ni ändå ha något att roa er med. 
 

Här och nu ska du få lära känna mina ”gästbloggers”.

 

1.
Christian Lycke, redan redovisad i mitt föregående inlägg.



Kevin och Lycke.


2.
Namn:
Niklas ”Fylking” Johansson.

Född: 1988     

Status: Singel, snygg, klädsfreak, A-kassa

Intressen: Sjökanten, trummor, Buzz, fotboll, bra musik.

Tidigare blogg: http://niklaskjohansson.blogg.se/

Motivering: Med Fylking som bloggare får du koll på de ”senaste” händelserna på Sjökanten/Havsbadet, ett och annat klädtips (?), hur man ska agera som vikarie på Gullmarsskolan och vilka låtar som man just nu ska ha i sina öron.



Fylking på Hultsfred sommaren 2009.  


3.
Namn:
(Maria) Isabel Hansson

Född: 1990

Status: Min syster, blond, uppväxt i Brastad, den enda tjejen bland ”the gästbloggers”,  godismonster, Tv-nörd

Tidigare blogg: http://lovineachday.blogg.se/

Intressen: Killar med håret ner i pannan, sova, Mando Diao, hundar, sin nya systemkamera, Lycke.

Motivering: Hon tjatar hela tiden om att ”åh vad kul det hade varit att starta en blogg”. Nu får hon chansen, kööööör x 3!!! Hon har namnsdag den 28 februari, då är det nämligen den stora Maria-dagen.




Isabel och Therese. Löööv this photo.


4.
Namn: Hans Larson

Född: 1986

Status: Är adlig, är en pajas, stavar sitt efternamn med enbart ett S, är tillsammans med ”Marie i växeln”, utbildad journalist, kan mycket om musik, tennisintresserad, min sommarkompis, älskar Arsenal.

Tidigare blogg: http://hansolof.blogg.se/

Intressen: Att komma på smeknamn, spela piano, Ruve, sin gula gamla kaxiga bil, knyta ihop skosnören med varandra, sport, gå på konserter.

Motivering: Hans Larson, smaka på det namnet, säg det fem gånger om så förstår du varför han är självklar som en av mina ”gästbloggers”. Har erfarenhet från sin tidigare blogg (grym) och är utbildad journalist. Hasse Brasse Slasktask är glasklar i mitt gäng eftersom han sällan har något att göra och därför kan blogga mycket.



Det var Hasse som döpte min mjukisräv till "Ruve".



Min joker. Min hackkyckling. Min hjälte. Min överraskningsbloggare är:






5.
Namn:
Henrik Källén

Född: 1985

Status: Bollspridande högerback i LFF, har mycket åsikter, ställer upp i alla lägen, Liverpoolare, gillar att slå olika vad med folk, hamnar ofta i trubbel, har kondition som ingen annan.

Intressen: Gillar whiskey, att kalla spelare i laget för ”skrap”, att förklara hur mycket bättre GAIS är än IFK Göteborg, glidtacklingar, blogga (?).



Min joker – Henke Källén.  



Nu är det upp till min utvalda ”femma” att leverera.


Känn er stolta och ta vara på chansen. Ni får skriva exakt hur mycket ni vill bara ni håller det hela på en lagom nivå och undviker att radera min kära blogg. Om ni har frågor eller funderingar på hur man lägger in vissa funktioner, släng iväg ett meddelande till mig på Facebook.

 

Förvalta erat uppdrag och förtroende.

 

Mates, make me proud.

 

//Joel


Packlista, intervju och frågetecken

Nu är det bara timmar kvar tills jag lyfter mot mitt livs (?) resa. De senaste dagarna har jag drabbats av den så kallade ”Resfebern” och det känns i hela kroppen att det snart är dags.

 

Men vart är det jag ska? Helt ärligt, för två timmar sedan hade jag ingen aning, förutom att det var till Thailand, eller Siam som det hette tidigare, men Google har gjort sitt jobb och nu är jag något bättre uppdaterad. När det gäller utlandsresor är jag aldrig den som bokar, planerar och så vidare, det överlämnar jag till andra som har bättre koll.

 

Mitt jobb är att betala resans kostnad, hänga med och liksom vara en ”go gubbe”. Jag bryr mig inte så mycket om vart vi ska åka, bara jag får hänga med.

 

För att få lite bättre koll, jobbade jag över lite, och slog jag en signal till vår reseledare Hartvig. Precis som vanligt var det jag som ställde frågorna och den som fick fylla i svaren var Andreas Hartvigsson som han egentligen heter. Observera att det alltså inte är mina svar utan reseledarens…



Hartvig var även den som skötte klassens studentresan till Bulgarien då han såg ut så här.



Hur lång tid tar flygresan?

– 12-13 timmar plus tiden vi mellanlandar.

 

Vart ska vi mellanlanda?

– Frankfurt och Singapore.

 

Vart i Thailand ska vi åka?

– Patong som ligger i området Phuket.

 

Ska vi resa runt eller bara vara på ett ställe?

– Tanken är att vi ska resa runt till lite olika ställe, jag tror det blir för tråkigt att stanna på ett och samma ställe under tre veckor.


Hur varmt är det där just nu?

– 35 grader i luften och 30 i vattnet.


Vad ska vi göra?

– Vi ska utforska regnskogarna och kolla de kulturella skillnaderna mellan Thailand och Sverige.


Vad kan jag förvänta mig?

– Magrutor efter alla skratt och en ny innebörd av vad ”subbing” betyder eftersom du är från ”Lychill”.


Kan det bli bra drag?

– Det kommer att bli böööögigt bra drag!


Jag tackar Hartvig för de svaren och kan berätta vidare att jag igår spånade lite lätt på en packlista/saker jag måste göra:


Pass

EU-kort

Solkräm, hudkräm, after sun

Lapidus-bok

Tidningar

Överför musik

Tabletter

Solbrillor

Kamera

Keps

Vårjacka

Laddare och adapter

Växla + överföra pengar

Kortlek

Pisse-laddar

Myggnät

Kolla adresser

Ge lösenord till bloggen

Cyklop

Flygbiljetter

Betala räkningar i förväg

Kopiera passet

Anteckningsblock

Öronproppar

Bakrus tabletter

Telefonabonnemang

Växla sparbössan

Träffa farmor
 

Vad har jag glömt?



Vid 15.30 idag, söndag, ringde min bästa kompis Daniel Jönsson. Han förklarade för mig att han hade världens idé. Han började prata och berättade att hans kontrakt på sin lägenhet i Göteborg går ut den 1 mars. Tanken var att Jönsson skulle flytta hem till sina föräldrar, men nu kommer han istället att flytta in hos mig.


Vi har alltid gått bra ihop, oavsett om det gäller kläder eller boende.


Till att börja med är det tills jag kommer hem, sedan får vi se hur länge jag orkar med honom…

Känns skönt att någon kommer att titta till min lilla lägenhet på Valbogatan. Känn dig som hemma, You´re Welcome grabben!



Dagens låtar som går i samma tecken: David Guetta feat. Estelle - One Love, Alexandra Burke feat. Flo Rida - Bad Boys, Chris Brown - I.Y.A, Rihanna feat. Lady Gaga - Silly Boy [Eva Simons].






















Ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!



Gästbloggare nummer 1

Under varje dag innan jag åker är det tänkt att jag ska presentera en gästbloggare.

Först ut är en människa som är min handledare på jobbet, pappa och assisterande tränare – i samma person.
Mina damer, ni vet vem han är, trots att ni kanske inte känner igen honom med kläderna på.
Självklart pratar jag om Christian Lycke.

 

För ungefär fyra år sedan stod det i Lysekilsposten: ”En veteran och en ung spelare till LFF”.

 

Rubriken handlade om mig och Lycke och sedan dess har vi känt varandra. Nu är vi arbetskamrater, sitter i samma rum och varje dag tjatar jag hål i huvudet på honom.



Vi verkar vara överens för en stund.


Jag vet inte om det är ömsesidigt, det låter jag vara osagt, men jag tycker iaf om ”Löcke” och jag måste väl erkänna att jag blivit som en liten kopia av honom förutom på ett par punkter…

 

Visst vi är inte alltid överens, vi har våra fajter, dumförklarar varandra ungefär var tionde minut, men vi har en skön nivå som för det mesta är med glimten i ögat.

 

Nej, på tisdag lyfter mitt plan och jag lämnar därmed över denna bloggen i förtroende till Christian… Lycke till!

 

Men först måste jag ha ett litet försprång, för jag misstänker att han kommer dra en och annan historia om mig som inte alltid är så snäll…



Löcke på Knatteredaktionen.
 

· Både Lycke och jag heter Ulf i andranamn.

 

· Han fyller 42 (!) den förste april, han är alltså ett stort skämt.

 

· Det är ALLTID jag som vinner de ”viktiga” diskussionerna på jobbet.

 

· Lycke är lite förtjust i min lillasyster och faktiskt är det åt båda håll. Håll koll!

 

· Christian har en rosa mobil som hostar till med jämna mellanrum när han får meddelanden av Telenor.

 

· Jag hoppas han berättar den historien för er när han tog de så kallade ”småvägarna” hem från Kungshamn en tidig morgon.

 

Nu är det upp till dig Christian. Under tre veckor slipper du alla mina frågor, funderingar och intelligenta påståenden. Hoppas du får det skönt under din ”semester” när jag är borta från både jobb och träningar.

 

Gillar dig med.

 

//Joel

Champions League Night at Old House!

Äntligen drar slutspelet i Champions League igång! På tisdag är det tungviktsmöte direkt när giganterna AC Milan och Manchester United drabbar samman på… Old House!

 

Vore skoj om vi kunde bli ett bamse-stort gäng som satte oss på Lysekils lilla fotbollspub och kikade på en riktigt bra match, käkade och drack några öl.



Så här såg det ut i mitten på augusti när jag arrangerade en Liverpoolträff på Old House. Till veckan blir det nya tag med lite sämre fotboll, men det kan bli skoj ändå...


Matchen börjar 20.45, men kom gärna dit tidigare för uppsnack och för att få igång en härlig stämning som sträcker sig över hela matchen.

 

Hur reagerar David Beckham mot sitt gamla gäng? Avgör Wes Brown i den 95:e minuten? Vilka vinner stormötet mellan AC Milan och Manchester United?

 

Kom till Old House på tisdag, Kickoff 20.45, SPRID detta via Facebook, SMS, vardagen, allt!

 

Ta med dig kompisarna, föräldrarna eller morfar.

 

Vi ses!

Vårens stora tävling!

Under våren kommer åtta deltagare att göra upp om den prestigefyllda titeln. Efter fem deltävlingar vet vi vilket par som är de slutgiltiga och värdiga mästarna av LFF:s femkamp 2010. Idag, lördag, avgjordes den första bataljen. Var? Bogart/Hemmakväll. Sport? Biljard.

 

Det mesta var i sin ordning när den första deltävlingen skulle äga rum. Det var sagt att vi alla skulle samlas vid Bogart 12.00. CC & Co var givetvis där i tid, jag kom tio minuter för sent (befogat) och Fylking fick vi ringa och väcka. Så långt var det inga större överraskningar…

 

Det bör även tilläggas att Väggen la ribban direkt med en kommentar som fick oss andra att stanna till.

 

”Bara så ni vet gubbar, så har jag inte spelat biljard på en månad”.

 

Okej, en annan har inte spelat sedan högstadiet och min grund som spelare la jag hemma i Jönssons källare i mitten på 1990-talet.




Innan vi drog igång lottades lagen:


Överraskningsduon Fylking/Källén.



Räkan/Väggen.



Joel/CC.



Moberg/Bengan.


Vi spelade inte ”vanlig” biljard utan någon variant som tydligen kallades för
”9-ball”, något helt nytt för min del.








Some balls.



Bengan koncentrerar sig.



Källén #2 laddar bössan.


Den blåa kritan är viktig.


Mitt spel kändes sådär, jag är verkligen ingen ”O’Sullivan”, men det gick helt okej, förutom flopp-matchen i början mot Källén/Fylking där vi borde avgjort tidigare.


Matcherna gick och efter att alla mött alla i 30 minuters kamper så såg slutställningen ut på följande sätt.




Väggen och Räkan vann alltså och tog därmed fem poäng, Fylking/Källén knep silvret och får tre poäng. Efter särspel lyckades jag och CC ta bronset före jumbon Bengan/Moberg.


Redan på måndag är det planerat att nästa tävling ska gå av stapeln, då är det Bowling som gäller i Gullmarsborg. Är väl tveksam om det är min och CC:s sport, men vi ska iaf inte hamna sist…


De avslutande grenarna är tennis, pingis och Gokart.


Efter biljarden bar det av mot Luna och en Burrito, maaaaagiskt gott!



En smarrig Burrito.


Gårdagen, i fredags, tillbringade jag i Gullmarsborg, på Old House och i bilen. Efter Vikings miss att gå till kvalspel (torsk 2-7 mot Falköping), så gick vi ett gäng ner till Gammelhuset där jag drogade mig med tre stora koppar kaffe, lite kärlek och gemenskap. Därefter bar det iväg till Uddevalla för att hämta en festande lillasyster vid klockan 02.30.

 

Snart ska jag städa, diska och göra allmänt i ordning min lägenhet. Därefter får vi se vad som händer, inget hundra klart.

 

Angående gästbloggandet finns det en plats ledig. Anmäl dig i kommentarfältet! Vilka de fyra som är klara som ”gäster” avslöjar jag i nästa vecka plus den femte och sista som knycker den slutliga platsen.



Dagens låt:
Babian – Ingenting + Ingenting





Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

// Joel


Utkast: Feb. 12, 2010

Är hemma på en snabb lunch. Även idag blev det pasta a’la Joel Hansson med köttbullar och sweetchillisås. Nu väntar lite eftermiddagsjobb och ikväll ska jag skriva Vikings avgörande match om den sista playoff-platsen. När vissa går på musikal i Göteborg får en annan gå på hockey i Gullmarsborg…

 

Men min dag slutar inte där. Troligen blir det Old House efteråt, där det blir lugnt eftersom min syster är i Uddevalla och festar. ”Tyvärr” beställde hon ”Taxi-Hansson AB”, så det blir att åka några mil inatt, ska vara där inne vid 02.30… pust.

 

Annars har det varit en stressig dag på LP, sen tryckning och allmänt kaos i mitt huvud, men snart är det helg!

 

Fick elräkningen precis. Jag öppnade kuvertet och anade det värsta efter denna kalla vinter som än inte är över. Men jag hade tur, räkningen hamnade på ”bara” 486 kronor.  Pent.

 

Det ryktas om att OS invigs inatt. Det ska bli kul med hockeyn, i alla fall de matcher som inte spelas på natten.

 

Nästa tisdag pyser jag mot Thailand och blir borta i tre veckor.

Gött tänker du, då får jag lite semester från den här tröttsamma bloggen som jag bara läser för att vara snäll mot Joel.

 

Men…

 

Haha.

 

För semester blir det bara jag som får. Jag har nämligen anlitat fyra (!) gästbloggare och det är inte vilka som helst. Tanken är att de under tiden som jag är borta, hela tiden, varje dag förhoppningsvis, ska underhålla er med sköna inlägg.

 

Så här på www.lysekilsff.blogg.se blir det knappast lugnt, tvärtom!

 

Men jag har ett problem som måste lösas. Jag vill ha fem stycken som underhåller mina kära besökare och jag vet att det är många som snackat på att de vill gästblogga någon gång. Så det är hög tid!

 

Om du vill skriva här under tiden jag är borta, det handlar om tre veckor, så skriver du en kommentar här under med ditt namn och varför just du ska få möjligheten att blogga.

 

Alla är välkomna, unga som gamla, Wiikar som Bäckströmar, lugna som kaxiga – här tillåts alla att delta, men det är bara en som får chansen…

 

Trevlig helg!

 

//Joel

Det brukar gå fort för oss killar...

Detta händer inte ofta, men jag ska försöka att fatta mig kort. Idag har det varit jobb, hjälpa till med loppisen och lite fika på Kungsgatan. Snart blir träning och sedan andra halvlek av Arsenal-Liverpool.

 

Kläderna för dagen är beiga byxor, svarta sockor, blåa kalsonger och en vitgrå-randig långärmad tischa. That’s me!

 

Vet att en viss Robin ”Smeskens” Wickins eftersökt en del matrecensioner i hopp om inspiration. Idag åt jag inte hemma, men däremot på Old House där det serverades ”Afrikansk buffé”. Väldigt gott måste jag erkänna med olika maträtter från Marocka, Somalia, Tanzania, Sydafrika, Madagaskar och allt vad det var.



Afrikansk buffé på Gammelhuset.


Men måste ändå erkänna att förra veckans ”Medelhavsbuffé” smakade ännu bättre!
 

Jag gillar att göra personer delaktiga, därför gav jag min syster Isabel uppdraget att ta fram ”Dagens låt” och här har ni MSN-konversationen som ledde fram till vinnaren som blev ”Johnossi – What’s the Point”.

 

Joel säger (19:08):

bloggar lite nu

ge mej dagens låt!

du får tio min på daj!

Isabel säger (19:08):

uppdrag! me like

Joel säger (19:09):

kööööööör!!!

Isabel säger (19:15):

and the winner is .. bumberebrumrbrummdrumdrum!!!! http://open.spotify.com/track/1ky4XsA3yixgSKZL1ir0VD

Joel säger (19:15):

alla säger att den ska vara så jäkla bra

Isabel säger (19:15):

första gången jag hör den

Joel säger (19:16):

o jag har knappt hört den, good choice sister!

Isabel säger (19:16):

thank you bro!



Här har du vinnaren...






Jag gillar ju det är med "Samma mamma", eller "Lika som bär" and so on...

Under Lussebandyn i december tog jag på mig ett par glasögon, kopplade på mitt underbara leende och ja... Vem är Joel Hansson egentligen lik? Jag vet, vet du?





Tack för idag, nu ska det springas bort fett i Kronbergshallen!

Over and out.

//Captain Joel!

In a good mood!

För att komma i god stämning innan dagens rader borde du lyssna på den här låten. Det är Alphabeats ”10 000 Nights” som jag bara helt har missat, men som man bara blir SÅ glad av.







Nä, nu kör vi.

 

Just nu prioriteras sömn och musik i mitt liv. På bara några dagar har massa go musik trillat in på min Spotifylista, gamla som nya och lugna som galna.

 

Här redovisar jag min senaste lista som jag snickrat ihop under kvällen.


"Ett skott i krysset"


På lördag drar ”Femkampen” igång. Vi är åtta gubbar i laget som under våren ska köra just fem olika tävlingar. Först ut är biljard och sist men inte minst avslutar vi med Gokart. Kan bli bra skoj och jag anser mig ha en stor chans till totalsegern.

 

Men vad som känns surt som bävern är att jag missar lagets temafest: Cocktail.




Inte alls kul eftersom festkommitténs fester är något utöver det vanliga och när man dessutom hyrt in CC som konsult, så ska det bara sluta med succé.

 

På tal om annat…

 

… ett stort grattis till Väggen som idag, den 9 februari, fyller 21 bast!

 

… gjorde pasta med köttbullar och sweetchilisås idag. Den överträffade alla förväntningar och jag längtar redan till imorgon när det blir samma lunch!

 

… nästa fredag ska jag till Alikan och Kajsa på 40 års kalas, läääängtar!

 

… såg Mästarnas Mästare ikväll. Kan bara inte sluta skratta år Patrik Sjöbergs kaxiga kommentarer. Egentligen gillar jag inte den attityden, men han går hem, iaf än så länge.



Dagens låt...





Ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


// Joelano

Bättre med ett sent blogginlägg än aldrig...

Lördag morgon, är utsövd och en lugn men spännande lördag väntar på mig. Sitter för tillfället hemma och diggar Willes spotify-lista, han har rätt bra musiksmak den killen.

 

Det var också Daniel ”Wille” Wilhelmsson som igår, fredag, visade mig denna låten från årets P3-live. Gryyyyyym ju! Checka in på slutet när Robyn kliver in på scenen som självaste drottningen. Wow.





Egentligen har jag inget vettigt att berätta, men jag skriver för att det var så längesedan jag visade mig här.

 

Min resa mot Thailand börjar närma sig, inte för att det känns, men så ligger det till och lite förberedelser har inletts från min sida. Bland annat har jag tagit två av tre sprutor och druckit en dos av Dukoral. Det som återstår är att köpa någon bra resväska och kolla upp saker med mitt försäkringsbolag.

 

Käkade tacos igår, men bytte ut köttfärsen mot kyckling och det är något jag verkligen måste rekommendera. Detta fenomen kanske har varit populärt i fem år, men det var helt nytt för mig och det smakade hur gött som helst!

 

Nå, vad händer idag? Vi kör en liten snabbgenomgång av programmet.

 

[x] Sova ut

[x] Blogga

[ ] Göra mig i ordning

[ ] Tippa med Wille

[ ] Derby, Liverpool - Everton hos Tuffe-Uffe

[ ] Wolfsburg – Bayern München

[ ] Sällskaps-spels-night hos Wille

[ ] Utgång?

 

Ibland kommer jag att tänka på saker, väldigt konstiga sådana och av någon anledning så händer det oftast när jag är på toaletten och gör det alternativet som tar längre tid. Då gäller det att sätta ett alarm, så att man kommer ihåg. Denna gången kom jag att tänka på en viss härlig person som heter Kaj Olausson.

 

Det ”enda” jag ville berätta är att jag tycker det är kul att ”Kajsa”, som jag kallar honom, är med och tränar damlaget igen. Där tror jag han trivs som allra bäst, bland alla fruntimmer.

 

Ibland får man skriva saker i brist på annat, haha!

 

I kalendern kan man idag läsa att det är den 6 februari, dagen då två av mina kompisar fyller år, nämligen Simon Hansson och Eddie Vindahl! Ett stort grattis på er grabbar!



Eddie the Eagle.



Haha, hittade ingen bättre bild, men här är han: ICA Rogers pöjk, Simon Hansson.



Vill, dagen till ära, avsluta med två låtar. En fick jag nys på igår, en skön version av Coldplays ”Yellow”, framförd av en gammal Idoldeltagare.







Men vill ändå avsluta med en låt som liksom har gnuggats in i öronen under min uppväxt.






Hoppas ni får en underbar helg. Se you out there!


Kärlek från Joel.