Sommartider

Slutet på mars och sommaren är redan här. Hoppar vi över våren i år? Aja, hur som helst så är det underbart, fantastiskt, sagolikt väder för tillfället. Bara att hålla tummarna för att det håller i sig så länge som möjligt.

Måste fortsätta några rader till om denna värmebölja som dragit in över Sverige. Värmechock är ordet, nästan dags att dra fram de dammiga shortsen ur garderoben, inte mig emot. Bara att benens färg inte hunnit med i svängarna. Tyvärr är de för stunden lika vita som Erlandssons är ett par veckor in i juli.

 

Tänkte på mitt eget lilla vis summera de tre månader som vi hållit på och tränat. Har inte bara varit mörker, grus och 70-20. Några roliga citat och händelser har det också varit.

 

Upphovsmannen till minst hälften av alla grodor som sägs i omklädningsrummet har gjort det igen. Hans namn är Hula. Enligt honom kommer Havsbadet under påsk ha öppet på skärfredag.

 

Inte lätt med alla högtider och namn under påsk...

 

Kula hade inte synts till på nästan två veckor, när det plötsligt annonserades om att det skulle vara korv efter träningen.

 

Gissa om Kula var på plats...

 

Patrik "ska du smaka på den här eller" Bladh är numera ordförande i festkommittén. Förra året hade vi Hawaiifester och alla sorters trams. Bladhen kör på lite mer klara och raka linjer. "Jag bokade klubbhuset i påsk, ta med sprit och kom".

 

Enkla och klara direktiv...

 

Vår bosniske vän Bosse leder bötesligan överlägset. Han toppar ligan med enbart böter under kategorin "olämpligt uppträdande". Han har börjat köpa spelarrådets unika erbjudande "tio könsord för nio".

 

Och jag kan snart flytande bosniska...

 

Pokerturnering var ett tag sedan vi hade. Tänkte om lust och intresse fanns för en eventuellt ny omgång av LFF Poker Tournament. Tror det är många som är sugna på revansch från sist.

 

På tal om annat...

 

såg jag Rena Rama Rolf i helgen. Många goa skratt, varför kan inte någon kanal visa några repriser från denna underbara serie...

 

kommer min nagel på stortån snart ramla av...

 

lirar gubbandet Eagles förbannat bra musik...

 

tittade jag på "Walk the Line" för andra gången i helgen, en magiskt bra rulle...

 

, Reese Witherspoon, vilken kvinna...

 

delar jag ledningen i LFFs skytteliga hittills denna säsong...

 

ser motståndet i Startelvan ligan löjligt lätt ut. Enda motståndaren på förhand ser ut att bli Balkan Boys som ser helt okej ut...

 

Dagens låt: The Weepies - World Spins Madly On

 

//Hansson


Så var det helg... igen

Har idag varit på Torp och shoppat loss. Fick med mig en mobil, bilstuff, fotbollsskor och ett par shorts hem. Inte fy skam.

Om man ska börja med mobilen, så är det en W880i. Man kan säga att det är en iPod och telefon i samma. Dessutom är det som vanligt numera, en kamera och annat smått och gott som ingår. Blev förälskad i den efter att jag sett den på en Tre reklam för några veckor sedan. Tunn, smidig, kalender (som är ett måste, jag kan inte leva utan påminnelser), iPod, Msn och suget på någon ny mobil, gjorde att köpet var givet.

 

Som vanligt tog man en snabb sväng in på Stadium för att se om det kommit in några nya fräscha fotbollsskor. Istället fick jag syn på ett par Adidas Copa Mundial, klassikerna, svartvita, som stod och glänste i hyllan. Haft just de skorna i 2-3 år när jag var yngre och köpet kändes självklart, i och med alla årets tråkiga modeller. Tror aldrig jag köpt grässkor så här tidigt på säsongen och det var egentligen inte meningen att jag skulle göra det idag heller, men det var bara att slå till.

 

Ett annat spontant köp var ett par shorts. Gröna och fina, de skulle jag bara ha. Kärlek vid första ögonkastet. Tyvärr kommer man väl inte få använda dem förrän i slutet av juni, om inte vädret fortsätter vara så bra som det är just nu.

 

Tillsist men inte minst inhandlades lite prylar till bilen. Har idag städat och gjort kärran ren (nästan alla hundhår är borta) och ska fortsätta imorgon med mina nya rengöringsmedel och lite andra lukta gott saker. Så imorgon ska bilen skina och glänsa som aldrig förr. Fick också köpt mig ett CD-fodral, så att alla skivor kan vara hela och slippa hack och repor. Kan numera kaxa med ny och högklassig rattmuff. Ingen jättebra tajming eftersom det är på väg mot varmare tider, men va fasen, sommaren går fort. Läste dessutom i en av alla mina bildtidningar som ligger hemma, att det ska bli den nya flugan till nästa vintersäsong.

 

Fick igår hem min smoking som jag testade idag. Satt så bra och stiligt som man bara kan drömma om. En svärmorsdröm.

 

När Leif Boork väl höll sig i båset kunde Brynäs vinna över HV med 3-2 i Läkerol Arena. Skönt. Nu väntar en avgörande sjunde match nere i Jönköping.

 

När de flesta ligorna ser ut att vara avgjorda, är spanska La Liga intressantare än någonsin. Hela fyra lag har en realistisk chans att vinna serien och plötsligt har spansk fotboll blivit kul att följa.

 

Måste bara tipsa restaurang Pekings rätt nummer 30, med stekt fläskfilé och champinjoner. Magiskt god.

 

Lasse Brandeby åkte ut från Let's Dance, äntligen!

 

Trevlig helg...

 

//Hansson


Dagen i korta drag

Som lite kvällsunderhållning är det kul att titta till pajasarna i American Idol.  Konstiga märkliga, säregna människor som gör bort sig totalt. Roligt att se på och skön avkoppling innan det är dags att dejta sängen. 

 

Mitt kära Brynäs är på väg att försvinna ur årets slutspel, efter ännu en förlust i Jönköping mot HIV 71. Står nu 3-2 i matcher och Boorks mannar är på fredag tvungna att vinna hemma i Läkerol Arena.

 

Klar torsk igår mot Sais, inte mycket att snacka om. Måste till skärpning på söndag mot Hamburgsund, om vi ska kunna avancera i DM. Ingen skola idag, har bara varit hemma och tagit det lugnt i förhoppning om att någon gång bli av med den febern och förkylning, som drabbade mig i slutet av förra veckan. Tröttsamt och mycket irriterande, för det är trotsallt bara en månad kvar till seriepremiären, då man vill vara i bästa möjliga form.

 

Tillsist, bloggen fyller snart ett år. Så länge trodde jag på förhand aldrig att den skulle överleva. Ska kolla upp exakt födelsedatum någon dag framöver och fira rejält.

 

Detta får bli mina rader för idag. Enligt min dator som går på sista versen innehåller dagens text 204 ord. Bättre än inget.

 

//Hansson


Det finns två sporter...

... grundspelshockey och slutspelshockey. Två helt skilda idrotter och den jag föredrar är inte den förstnämnda...

Ser knappt en match av Elitserielunken, transportsträckan, 55 tråkiga omgångar, som bara handlar om en mer hemmamatch i slutspelet och att driva in pengar till högavlönade stjärnor.

 

Tacka vet jag slutspelshockey. Skägg odlas, tacklingarna blir fler, en tuffare nivå tillåts, spelarna visar vilja och publiken vaknar. Men de främsta och största anledningarna är att hockeyn blir underhållande och intressant.

 

Från puck och klubba till lite mer sociala ting och det beroendeframkallande som kallas för fotboll. Har de senaste dagarna varit febrig och förkyld, men blev igår kry och är redo för matchen mot Stångenäs imorgon. Tycker inte det är särskilt kul att möta min moderklubb, men det är något som måste göras. Roligt är åtminstone att de verkar ha ett riktigt bra lag i år och förhoppningsvis blir sejouren i sexan bara ettårig. Hoppas på bra plan och väder, mycket folk och en rolig match. En tuff dust väntar hur som helst imorgon på gruset i Brastad.

 

Jag bara älskar att lägga saker på hög, oavsett om det handlar om kläder, eller saker som måste göras. Istället förskjuter jag allt framåt i tiden och stapeln med saker blir högre och högre. Börjar nästan bli som ett begär. Det ordnar sig, det fixar vi imorgon är meningar som oftare förekommer från min mun.

 

Hoppas verkligen man sett denna vinters sista snöflinga. Idag kikade solen fram mycket välkommet och att köpa glass var bara ett måste. Njutande av en stor Dumleglass i solskenet kom längtan av gräs, det underbaraste underlaget av dem alla. Vill lira på Gullmarsvallen nu!

 

På tal om annat...

är jag mycket sugen på Sony Ericssons nya smala W880i...


är Liverpool vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut Barcelona, underbart...


fick Marie Lindberg fem röster av mig i Melodifestivalen...

 

vill jag kunna sjunga bra och spela gitarr...

måste jag nämna att Twister är en förbannat go glass...

 

har LFF världens bästa materialare i Jan-Åke Bladh...


är jag magiskt trött just nu...

 

kanske en gästbloggare kommer att vädra sina tankar här någon dag framöver...

 

 

Dagens låt: Paolo Nutini - Last Request


//Hansson


Göteborg

En lång dag går mot sitt slut. Uppstigning redan vid kvart i sju, gör att både kroppen och knoppen känner sig trötta och slitna. Båda delarna har idag stått för mycket bra insatser.

Efter en lika tuff skoldag som vanligt, åkte jag tillsammans med tre vänner till Göteborg. Nu när mammas bil Alton är skrot och historia, fick vi ta min nya röda fara, a.k.a Getzen, som säkert slingrande sig fram på motorvägen. Efter Tingstads tunneln hittade jag som i Brastad, inga svårighet med andra ord. På väg mot Hedens parkering åkte vi förbi något som först liknade ett bombnedslag från andra världskriget. Efter en stunds tänkande kom vi fram till att ruinerna och resterna var de delar som återstod av Gamla Ullevi. Med en halv tår i ögat konstaterade vi fakta och att det kommer bli ett riktigt tråkigt år för IFK Göteborg, som bara kommer spela årets hemma matcher på Nya Ullevi.

 

Resans syfte var att hitta kläder till balen i början av juni. Till min hjälp hade jag en riktig expert inom området. Festkläder är verkligen inte min hemmaplan, så hjälp var behövligt och välkommet. För första gången i mitt nittonåriga liv hade jag på mig en smoking. Ovant att se mig så stilig, elegant och ståtlig. Ett paket innehållande fluga, byxor, skjorta och kavaj var mitt efter att ha dragit kortet. Flugan kommer att matcha min partners guld/champagne färgade klänning. Kommer bli så snyggt.

 

När vi ändå är inne på Göteborg, så måste jag nämna Lasse Brandebys framfart i Let´s Dance. I början var det roligt att han hela tiden gick vidare, men att han fortfarande går vidare mot sin vilja, blir mer och mer pinsamt. Stackars Rena Rama Rolf lider ju, ge fan i att rösta på honom nästa fredag! Förövrigt är det nästan farligt att se Ebba Hultqvist dansa och David Hellenius måste vara Sveriges bästa programledare.

 

Måste bara nämna Hulas insats i gårdagens kicktävling. Ytterbackar ska inte kunna trixa mer än max ett tillslag, bra jobbat. Bosses teknik i momentet att hålla bollen mellan benen och samtidigt hoppa var imponerande. Gårdagens höjdpunkt var ändå när Hula gapskrattade åt Råkan som lyckades kicka till två. Annars var det jag i sällskap med 91:orna som tog en mycket viktig pinne. Hoppas på bättre motstånd framöver.

 

Är så att jag är en ganska numer tokig person. För ungefär ett år sedan började jag leta registrerings skyltar. Började såklart med 001 och därefter 002 osv. Efter en trög höst med märkta nummer lossnade räkningen rejält under denna veckan. Nummer 063, 064, 065 och 066 kan numera läggas till i listan av sedda plåtar. 067 kommer jag skåda inom kort, lovar.

 

Till övrigt ska nämnas att vi har match imorgon hemma mot Inland. Direkt efteråt spelas derbyt mellan Slätta och SAIS som jag bara måste se. Båda lagen ser mycket intressanta ut och det kommer säkerligen att bli en mycket sevärd match. Måste säga att mina dykningar sitter oroväckande bra så här tidigt på säsongen. Myspace.com, där har ni sidan jag för tillfället lever på om dagarna. Ny bra och underbar musik laddas ner dagligen. Transportsträckan i Eliserien är äntligen över och det är dags för slutspel. Där får inte småklubbar som Frölunda vara med, utan det är en kamp mellan de stora lagen. Kul och intressant när det verkligen gäller något och det börjar smälla lite. Liverpool kör över Manchester United imorgon. God natt!

 

Dagens låt: O.A.R - Heard the World

 

//Hansson