En sak ska ni veta...

 ....innan varje inlägg funderar jag minst tio minuter över hur jag ska inleda texten. Så nu vet ni det och jag kom snabbt och smidigt igång med skrivandet.


Mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem. Tråkigt. Snart är det ny viktig månad och Mariedal cup i Borås väntar. Ska förhoppningsvis bli bra skoj. Hört på omvägar att blind dates i Boråstrakterna är något alldeles extra...


Jobbet rullar på som bara den. Jag känner mig numera som en av de mer rutinerade på företaget och det lär inte dröja länge innan de vill ha upp mig på kontoret. Mina kära träpinnar sköter jag som små barn, eller som pizzabagaren behandlar sin deg.

För tillfället håller jag på att uppgradera min status på H-fönstret. Numera går jag trucklektioner hos Kaj på fredagar. Att köra truck är alla arbetares dröm och så även min. Förra veckan lärde Kaj mig gas och broms. Dessutom förstod jag ganska snabbt att lastbilsförare inte är mycket att hänga i granen. Jag är bra nyfiken vad händer på fredag och nästa lektion. Längtar!



Heta listan (utan placeringar):


Simon Bank:

Sportbladets och Sveriges i särklass bästa krönikör. Läser nästan alla hans texter och inspireras mycket av hans förmåga att analysera matcher, samtidigt som han ofta skriver med humor. Min förebild när det handlar om att texta.


The Eagles: Mitt favoritband Eagles har i dagarna släppt nytt och efterlängtat album. 20 nya spår väntar mina öron och första låten jag fastnade för var "How Long" och det svänger som vanligt när det handlar om Eagles. Många har säkert hört deras kanske kändaste låt Hotel California, men ni ska höra "Take It Easy".


Tack farsan för att du lärde mig lyssna på Eagles. Då och då är du faktiskt bra att ha.


Snoooz: Att snooooza på morgonen kan vara det skönaste som finns. Jag har länge trott att vakna och sedan somna om inte kan vara helt bra, men nu vet jag. I början på veckan hörde jag på radion där en sömnexpert uttalade sig om att snoooza snarare bara är bra och att det inte alls finns några som helst nackdelar.


Imorgon ska jag fira med att sätta klockan på 05.00 och snooza till klockan 06.00. Länge leve Snoz!



Musik är bra underbart ibland. Lyssna och njut!

Min aktuella spelningslista:
1. Eskobar (feat Heather Nova) - Someone New

2. The Dora Steins - Stay (You Don't Have To Go Yet)

3. Oh Laura - It Ain't Enough

4. The Hives - Tick Tick Boom

5. Ken - 2000-talet

6. Blur - Country House

7. The Gossip - Listen Up

På tal om annat...


... kan jag inte minnas när jag senast var ledig mer än två hela dagar på raken.


... längtar jag till juletider, då har alla på H-fönster en mini semester på minst tio dagar. Inte fel.


... den gamle tigern Brynäs ser ut att ha vaknat. Pass upp ni där uppe i tabellen.


... grattis IFK Göteborg till SM-guldet. Kul när satsning på unga spelare och långsiktighet ger resultat.


... har aldrig mitt rum varit finare än vad det är för tillfället.


... underbart att Janne Bladh stannar som materialare.


... påstår vår målis Martin Brun att man tömmer blåsan mer om man sitter ner. Sant eller falskt?


... mamma Gunillas favoritfärg är blå.


Dagens låt: Moneybrother - Magic Moments


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses snyggingar.


// Joel

Hej tomtegubbar...

... slå i glasen och låt oss lustiga vara... Ja idag om exactly två månader bankar tomten på dörren. Redan på lördag vrider vi tillbaka klockan en timme och går över till vintertid. Allt blir dunkelt och svart, men förhoppningsvis lyser dagens ord lika klart som stjärnorna i vintermörkret. 

  

Från väder, tid och ceremonier till något häftigare som pang, boom, Crash! Jag har varit med om en del smällar på sistone. I helgen lyckades jag med bedriften att krocka med ett rådjur, men som tur var gick allt bra med rådjuret, bilen och lilla jag.


I måndags på jobbet stod jag vid bandsågen med mina kära träbitar. Plötsligt sa det pang och det så högt att det pep i örat resten av dagen. Sågbladet gick tydligen sönder och det hördes rejält kan jag lova. Jäklar vad rädd jag blev.


Den sista men hårdaste smällen delades ut i söndags. Den träffade rätt mellan bena på Öster, Landskrona och Örgryte. Klubbar med avsevärt mycket större ekonomi än lilla Ljungskile. Ändå är det LSK som spelar i Allsvenskan nästa år och det gör man hur välförtjänt som helst.


På tal om annat...

  

... är det snart dags att ta fram min fina rattmuff.


... har jag fått förlängt till den 11 januari på H-fönstret.


... funderar jag på kavaj och slips till LFF:s årsfest.



Veckans lista:


1. Ljungskile

I söndags åkte Erik och jag de 35 milen ner till Landskrona för att heja fram vårat kära Ljungskile. I halvlek såg det mycket dystert ut, men efter 90 minuter stod det klart att LSK spelar i Allsvenskan 2008. Så jäkla skönt och kul att få se Ljungskile möta lag som AIK, IFK, Elfsborg och till och med Kalmar. Och nej, det var inte jag som tog Edwin Phiris matchtröja efter slutsignalen. LSK är äntligen tillbaka!

Firandet:


2. Måndagar

Går av någon märklig anledning alltid förbannat fort.


3. Lön

Den 25:e smäller det, som Magnus Uggla sjunger. Lön är alltid lika välkommet.


Veckans Buuuu: Brynäs

Jag har blivit mindre och mindre intresserad av hockey med åren, men Brynäs kommer för alltid vara laget i hjärtat. Men vad händer nu? Sist i tabellen, Boork sparkad och 5-1 torsk mot Frölunda senast. Come on you fucking Brynäs!


 

Jag missade Parlamentet i söndags, men som tur är finns YouTube. Njut av 20-årige Björn Gustavsson, min nya idol.

.

Tills vi höres, ha det gött! Vi ses när vi ses.

//Joelano


Mot helgen!

De senaste veckorna har av någon anledning gått magiskt fort. Tiden bara svischar iväg och man kan inget göra för att stoppa eländet. Men något som är tummen upp är att det snart är helg. Smaskens till sista klicken.


Stora delar av vardagarna håller jag till på H-fönstret. Min arbetsplats börjar mer och mer forma sig till en ungdomsgård. Senast att ansluta till skaran unga-arbetare-på-H-fönstret är Väggen. Måste erkänna att jag saknat hans så söta ankröv. Sprutt sprutt.


I måndags var jag i Göteborg och såg på Frölunda - Färjestad med min kära kompis Fredrik. Körde själv ner till den stora staden och denna gång slapp jag köra på trottoarer och mot enkelriktat. Matchen som slutade 5-0 till Indianerna såg jag från rad 3, eftersom vi var äckligt sena med att beställa biljetter. Det hela ledde till att jag fick se halva matchen från jumbotronen eftersom man bara kunde se när spelet var på andra sidan.


För ungefär en timme sedan skaffade jag det beroendeframkallande och omtalade Facebook. Jag vill inte hamna i Facebookträsket som alla andra.


Veckans lista:


1. Prison Break

Nästa vecka startar säsong tre av världens bästa serie. Prison Break kan ingen tycka dåligt om. Jäklar vad jag har längtat efter de nya avsnitten. Scofield, Link the Zink o T-Bag kommer förgylla mina veckor framöver.


2. Du gamla du fria

Sveriges nationalsång är faktiskt riktigt mäktig. Kanske inte om man sjunger den själv hemma i duschen, men när man står upp och framför den tillsammans med 12 000 personer. En fin hockeytradition som ger ståpäls.


3. Motorväg

När jag var liten tog det nästan två timmar att åka till Göteborg. Idag tar det en dryg timme. Sånt ska prisas!


Veckans Buuuu:

Idol-Amanda Jenssen. Pust, stön, stonk. Hon har genom hela tävlingen varit min givna favorit. Men i de två senaste programmen har hon sugit hårt. Fram med rösten från första audition och skärp dig!


Patrik Bladh är för tillfället på Cypern. Men när du kommer hem ta en titt på det här målet och se och lär. Kanske från det avståndet du ska skjuta för att bollen inte ska gå över? Host.


Hyfsat mål

image59
Ett underbart kort på vår kära Bladh. Hoppas han njuter lika mycket på Cypern.

  

Respekt:

Ger jag till hockeyspelaren Chris Chelios.


Jag har visst några år kvar som fotbollsspelare...



Allt var upplagt för Ljungskilefest. TV4 var där, hemmaplan och ledning med 1-0 i 83 minuter. Då gjorde Falkenberg 1-1 på lagets enda skott på mål. Nu tror jag det blir riktigt tufft för LSK och 50/50 om de klarar att nå Allsvenskan. På söndag ska jag troligen ner till Skåne och se dem möta Landskrona. En mycket tuff uppgift.

  

Intresseklubben antecknar

Visste du att... Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna.


Visste du att... På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt. Detsamma gäller för orden för nio och smärta. Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.


Visste du att... Människan har i genomsnitt arton skönhetsfläckar på kroppen, jag  Joel har bara 60 stycken på ryggen!


Visste du att... Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.


Visste du att... Elefanterna är det enda djur som inte kan hoppa.


Visste du att... Människor och delfiner är de enda djur som har sex för nöjes skull.



Dagens låt: Charles and Eddie - Would I Lie To You



Ikväll blir det sen inneträning, men innan ska jag draga till Luna Café för en bit mat och en kopp kaffe. Mysigt värre som syster Isabel hade sagt.


Till vi ses, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

  

Till sist: Ring mig på 0734003454 när du lyckats slicka dig på armbågen.


// Joel


Fullt upp!

Så, nu är jag tillbaka framför datorn och tangenterna går lika fort som Kulas säsong 2007. I morse var det minusgrader! Värm chokladen, ta på dig mössan och snurra in dig i ett gott täcke, samtidigt som du läser kvällens rader om en fullspäckad helg, veckans lista, en dag på H-fönstret och mycket mycket mer. Känn dig varmt välkommen!

  

I helgen träffade jag min allra bästa kompis Daniel och hans dama Lena, som var på besök hemma hos mig. Daniel som heter Jönsson i efternamn, har under hela sitt liv bott i Brastad, men sedan två år tillbaka håller hus i Västerås. Vi försöker träffas så ofta det bara går och det är alltid lika kul att hitta på saker med den grabben. Jönsas blogg.


Hans dama Lena är också värd några meningar. En Facebooknörd/Marinbiolog/Backpacker som gillar smilisar på MSN. En riktigt go tjej med glimten i ögat. DOCK har hon en otroligt ful Trollhättedialekt... Lenas blogg.


I lördags var det klassfest. Enormt kul att träffa de tiotal som kom och vi hade som väntat kul. Alla var sig lika. Sjöberg var magiskt rolig, Elin goa sätt hade inte försvunnit och Lasse blev lika full som vanligt. Tack EK3b för en riktigt livad kväll.


Nästa klassfest runt jul skulle tydligen blondinerna Räkan och Väggen hålla i. Ska bli kul och se hur det går. Men de ska väl åka till Norge och se IFK Göteborg möta Rosenborg i Royal League.



Veckans lista:

  

1. Ljungskile.

Har i och med helgens seger borta mot Öster sju poäng ner till jagande Häcken med tre omgångar kvar att spela. Vinst på lördag och LSK spelar i Allsvenskan 2007. TV4 direktsänder lördagens hemmamatch mot Falkenberg i Tipsextra. Vi tar dom med traktorn!


2. Björn Gustavsson.

I söndags såg jag för en gångs skull Parlamentet och vilket lyckodrag. En 20-årig göteborgare vid namn Björn Gustavsson gjorde debut i det blå partiet och vilken sådan! Jäklar vad rolig han var! Så underhållande att han platsar på veckans lista.


3. Moset på Mona Lisa.

Gött mos i Dingle brukar man säga, men på Mona Lisa i Uddevalla görs världens godaste mos.


Veckans Buuuuu:

Då var det dags att leta fram mössan, vantarna och långkalsongerna. I morse hade jag frost på bilrutan. Usch o fy.



Har nu jobbat på H-fönstret i en och en halv månad och rutinerna har börjat sätta sig. Tänkte berätta om hur en dag på min arbetsplats allt som oftast brukar se ut.


05.15-06.00: Snooooozar.

06.00-06.45: Gör mig i ordning, samåker till arbetet med Sjöberg och Wille.

06.45-09.00: Jobbar i sömnen och lyssnar på Rix MorronZoo.

09.00-09.15: Äter torra mackor till frukost.

09.15-11.00: Arbetar, snackar med Sjöberg, och spikar fel.

11.00-11.12: Vila/rast.

11.12-12.30: Det passet som går fortast på dagen. Magen längtar efter mat!

12.30-13.00: Välförtjänt föda till en utarbetad Joel. Skitsnack med Simon, Hula, Wille, Sjöberg och Fredde.

13.00-14.30: Lyssnar på Christer i P3. Riktigt bra radioprogram

14.30-14.42: Dricker te/kaffe eller Cola.

14.42-16.00: Tittar på klockan varannan minut och bara drömmer om att få stämpla ut för dagen.


Rix MorronZoo förgyller min morgon varje dag. Roger, Titti och Gert är bra roliga att höra på. Gött att få sig några sköna skratt på morgonen så man piggnar till. Nedan kan ni se ett litet klipp på mina morgonhjältar.

Roger, Titta och Gert Fylking

På tal om annat...

  

... ja Räkan du ska få dina pengar och grattis IFK till en mycket bra säsong!


... är det gött att inomhusfotbollen dragit igång.


... måste jag ladda ner de nya Prison Break avsnitten som kommit.


... är SvenskaFans fotbollstalkshow Eurotalk kategorins överlägset bästa. Med gäster som Niva, Hussfellt, Birro kan det bara bli extremt intressant. Som pricken över i:et leds programmet av den underbare David Fjäll.

  

... lyssna på detta. Rysningar!


... och detta.


... har det kommit ut flera bra album på sistone. Lars Winnerbäck, James Blunt, Moneybrother och Timo Räisänen har alla släppt nya plattor. Det ska lyssnas musik framöver kan jag lova.


... vill jag tacka Filip Bergman för att han fixade min data i helgen. 1000 tack kompis!


... har jag hittills haft 16 påminnelser på min mobil idag. Jag e nöjd.


Tänkte bjuda på en rolig video som jag kom att tänka på här om dagen.

Humor på hög nivå.



Dagens låt: James Blunt - Give Me Some Love


  

Tills vi ses, ha det bäst! Vi ses när vi ses...

//Joelano


Ett inlägg om att vara snäll och hjälpsam

Det är med stolthet och glädje jag möts av meddelandet. Min syssling Sebastian Larsson har blivit uttagen i den svenska A-landslagstruppen. Jag har aldrig träffat honom, trots att han varje sommar är i Brodalen. Förhoppningsvis blir det ändring på det till nästa sommar. Hur som helst, fantastiskt kul att han får chansen i landslaget, det är han värd!


image57

Läs Aftonbladets artikel om Sebastian här 


Idag skänkte jag 50 kronor till bröstcancerfonden och känner mig genast som en bättre människa.


Gör det du med! Skänk 50 kronor här!


Jag tror varken på Gud eller någon religion. Däremot tror jag på min egna lilla lära som heter: Snällhet och hjälpsamhet.


Jag är övertygad om att vara snäll och hjälpsam lönar sig i längden. Om man till exempel gör en tjänst åt någon, så får man tillbaka den tjänsten på något annat sätt. Jag tror till och med att man får tillbaka mer än vad man själv hjälpt till med.


Precis som Kristendomen eller vilken annan religion som helst, vet man inte om sina ritualer, tankar och troende hjälper, men en sak är säker. Jag tror att snällhet och hjälpsamhet lönar sig.


På lördag ska jag på klassfest. Var inte längesedan vi tog studenten, men ändå så saknar vi varandra. Ska bli riktigt kul att träffa Hartvig, Lasse, Rödström, Håkan, Micke, Elin och alla man inte pratat med så mycket på sistone. Gissar på att det bli en del snack om balen, studenten och Bulgarien.



Dagens låt är tillägnad SnyggAnders. Cuppy Cake Song

:


Till vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...


//Joel


Måndagar...

... är aldrig något man längtar till, men en sak är säker. Av någon anledning går de alltid förbannat fort. Och just det, idag är oktober och en ny viktig månad väntar...


Årets säsong slutade igår, men jag ser redan fram emot nästa. Den känns verkligen hyperintressant. Jag tror och hoppas att LFF får ett mycket slagkraftigt lag till nästa säsong. Tränarna stannar och bygger vidare på sina idéer, få verkar lämna och några duktiga spelare ryktas in. Jag tror stenhårt på Lysekils FF 2008.


Det finns framförallt tre anledningar till varför jag inte uppdaterat bloggen på länge.

  1. Min data har drabbats av något anfall. Den gör inte det jag säger till den och Internet krånglar hela tiden.
  2. Tiden har varit knapp.
  3. Joel har varit lat.

Man brukar snacka om kärlek vid första ögonkastet. Första gången jag hörde och såg Amanda Jensen blev jag lite småkär. Jäklar vilken magiskt skön röst den tösa har! Hon sjunger nästan som en annan. Min favorit i årets Idol. Grrr..

.

Det sägs att svenska folket attraheras av listor. Personligen tilltalar det mig inget särskilt, men vad gör man inte för sina läsare, med andra ord svenska folket.


Veckans heta lista:
1.YouTube

Tacka Gud för de som grundade YouTube. Bö.... bra sida.

2. Ljungskile

Ligger man tvåa i Superettan med fyra omgångar kvar, så stannar man givetvis kvar på min heta lista. Självklart hamnar man precis som i tabellen på andra plats. 


3. H&M.
Har SÅ mycket underskattade kläder. Mina fem senast inhandlade plagg kommer just från H&M.


Veckans Buuuuu:

Experten Räkan... nää skoja. Han vann trotsallt över Peter "Morris" Isaksson och slapp krypa.


Veckans riktiga "Buuuuu", är att jag stör mig på att soppåsarna i köket aldrig sitter på samma sida när man öppnar. Jag tycker det är dags för en folkomröstning om vilken sida de ska sitta på, så man slipper öppna två gånger. För jag väljer alltid fel och det stör mig varje gång. We got a very big problem att lösa...



På tal om annat...


... såg jag en älg för några dagar sedan. På något sätt känns älgar overkliga, kanske är för att man ser dem så sällan?


... ett stort grattis till både SAIS herrar och damer som båda vann sina serier. Starkt och framförallt riktigt kul.


... önskar jag att Janne "Piff" Bladh stannar kvar som materialare även nästa år.


...  längtar jag till inomhusfotboll. Fart, fläkt och många mål. Me Like.


...  hoppas inte för många tog illa upp av mitt förra inlägg. Själv tycker jag det var rätt kul på sig egna lilla sätt.


...  ska jag klippa mig på onsdag. Det behövs tas bort några pinnar från kråkboet.


... ser jag framemot LFF:s årsfest.


... är Messi världens bästa spelare för tillfället. Säger bara 20 år och ett stort WOW.


...  ökar antalet besökare på min blogg lavinartat. 1000 tack för att ni tar er tid och läsa!


Dagens låt: 4 Non Blondes - What's Up


Till vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...


// Joel