Joel är tillbaka med besked!

Joel är tillbaka kraftfullare, hetare och vassare än på mycket länge. Den senaste tidens uteblivna texter stavas Övertid. Idag skulle jag egentligen också ha jobbat över, men ärligt talat så tog jag faktiskt ledigt för att sitta hemma och blogga. Dagens rader är fler, smaskigare och förhoppningsvis roligare än vanligt. Hoppas på mycket nöje!


Fan, nu byggde jag upp förstora förhoppningar om dagens blogg. Men men. Idag är det stor premiär för min nya följetong. Jag kallar den för "Pappa berättar" och det är historier från min barndom och vissa roliga saker som ploppat ur min lilla mun. Och ja, det är faktiskt min pappa som skrivit historierna och de är helt sanna.


Pappa berättar:

Ny cykel, fräckaste hojen på byn. Joel ska visa hur häftig hans nya bike är för sin farfar. På framgaffeln finns stöd att sätta upp fötterna på. Han tar sats från vägen utanför huset, sätter upp fötterna på stödet, svänger ner för backen, hinner inte få ner fötterna för att bromsa, utan kör rakt in i verandamuren och slår sig rejält på det ädlaste stället.


Farfar rusar fram oroligt och drar ner Joels byxor för att se om han skadat sig. Joel tittar ner och konstaterar gråtande: Farfar jag har fått två kulor där nere!


Dom ska du allt ha där skrattar farfar...


Nästa vecka kommer pappa att berätta om när Joel skulle handla parfym.


Kolla in dessa två geniala mål. Helt magiska.

.
 


Jobbade över
HELA förra veckan. Aldrig jobbat så många timmar på en vecka i hela mitt drygt 19-åriga liv. Lika bra att jobba när det är mörkt och jävligt och ta ledigt när det blir ljust och varmare.


På tal om annat...

  

... Varför dricker man inte julmust året om? Julmust är sjukt underskattat och borde ersätta Cola.


... Agnebergshallen i Uddevalla kan ha världens goaste mos.


... Det är riktigt kul att se Idol-Marie sjunga. Kolla in nästa fredag hur hon står ihop med knäna precis som en hockeymålvakt. Bara stöten och plocken som fattas!


... Undra hur många gånger jag och Getzen åkt mellan Brastad och Lysekil, det är ett par...


... Är det ny ägare på Oasen i Brastad. Kebabpizzan är magiskt go, tro mig.


... Är jag sugen på att läsa Harry Potter igen eller Stieg Larsson millenniumserie, men har inte tid och prioriterar annat.


... inte långt kvar tills första biten av julskinka. Mmm...


... Ryktas om att Eagles ska ut på turné. Om de kommer till Sverige SKA jag och gubben dit.

  

... Lars Winnerbäck till Lysekil i juli! Jag bara väntar på LP:s första sidan med rubriken: "Ännu en konsert inställd i Lysekil". Skulle inte förvåna mig...



I somras jobbade jag på Lysekilsposten och fick då bland annat göra ett rätt roligt reportage om Sveriges största och minsta hund. Minns att rubriken var. Davids möte med Goliat.

image63 


Jag blir så förbannad. Förra veckan åkte Daniel ur idol, skandal. Fattar inte varför han inte väljer bra och kända låtar istället för sådana som folk knappt hört eller känner igen, det måste innebära att man får fler röster. Oavsett hur bra Daniel eller de andra idolartisterna sjunger en okänd låt generar det till mindre röster.


Välj istället bra och kända låtar, om man vill vinna Idol. De tidigare åren har det gått dåligt för vinnarna och bra för dem som åkt ur tidigare. Kanske lika bra att Daniel åkte ut?



Veckans heta lista:


1. Mitt rum

Det var ett drygt halvår sedan som vi flyttade hit till Bråste. Tills förra veckan såg mitt rum ut som ett bombnedslag. Riktigt skönt att få bort dammråttorna och äntligen ha ordning och reda på rummet.


2. H-fönstret

Det kanske låter konstigt att hylla sin arbetsplats. Men jag måste erkänna att jag trivs förbannat bra på mitt jobb tillsammans med mina arbetskamrater. Och sedan så håller jag ju på att övningsköra truck med Kaj.


3. Lysekils FF

Idag för nästan exakt två år sedan bestämde jag mig för att lämna min moderförening Stångenäs för LFF. Inget lätt beslut, men jag ångrar absolut ingenting. Jag trivs så magiskt bra med föreningen och lagkompisarna. 2008 ser mycket lovande ut och det ska framförallt bli fantastiskt skoj!


Veckans Buuuuu:
Flisor. Fy fan. Får hela tiden en massa flisor på jobbet. Fått börja använda Bamseplåster. Funkar alltid, men det är bra tröttsamt.



Detta visste du inte om Joel:

Wille och jag var med i direktsänt Bingolotto och tävlade med Gunde för 3-4 år sedan. Jag har gråtit till filmen Airbud. Är allergisk mot Sesamfrön. Jag har gjort 3927 kickar eller 45 minuter om då så vill. När jag var liten var jag så rädd för Hitler att jag var tvungen att lägga mig mellan mamma och pappa för att somna. Har varit med i den klassiska tidningen Buster, och inte som Hitte-Joel.



Dagens låt: Tracy Chapman - Crossroad

:


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


// Joel


Onsdags örongodis

Idag blir det lite text, men desto mer att lyssna på. Ska träffa CC på Luna klockan 19.00 så det är lite brådis. Kan tillägga att jag idag varit och klippt av mig skatbot. Det ni. Nu måste jag ta Getzen ut till stora Lysekil, men ni får ha det så där magiskt bra som bara ni kan! Ha det gött! Vi höres som alltid. HajHajHaj!

Dessa två låtar går för tillfället varma hemma i mina högtalare.


Första låten tipsade Isabel om. Rätt bra måste jag erkänna.

Leona Lewis - Bleeding Love
 

Newton Faulkner - Dream Catch Me
 

Trevlig kväll!

// Joel

Snön är här

Jag är inget större fan av de där vita flingorna, men visst kan det ibland vara bra vackert och mysigt. Något mindre trevligt hände idag efter jobbet. Vår bil ville inte hålla sig på banan och vi fick snällt sätta oss i diket. Så kan det gå när det är halt och jävligt. Men allt gick efter omständigheterna bra och ingen kom till skada. Ibland kanske man ska tacka han där uppe för ett och annat.


De flesta som känner mig vet att jag tänker först och pratar sedan, eller är det tvärtom? Aja, hur som helst har jag tänkt nu igen.


Vad har jag gjort i mitt 19-åriga liv? Och framförallt, vad har jag framför mig att uppfylla?

Jag gjorde en lista med saker jag hittills avklarat.


4. Körtkort

4. Oskulden

4. Tagit studenten

4. Varit på Anfield

4. Lärt mig diska


Vad har jag då kvar?

4. Flytta hemifrån

4. Göra barn

4. Dyka från femman. (gick sådär när jag testade för några år sedan).

4. Köra moppe med växlar


Det var vad jag kom på spontant. Listan lär kunna göras längre.



Veckans lista:


1. Mariedal cup
Det var bra längesedan jag var på cup och jäklar vad kul det är. Mariedal cup i helgen var absolut inget undantag. När man klev in i klassrummet där vi skulle sova och hålla till kände jag mig som tolv år igen. Allt var som förr. Folk kunde inte hålla käften när man skulle sova, vissa hade pruttkrig och rummet luktade magiskt mycket svett. Fotbollsturneringar är sjukt roliga.


2. Mitt rum

Äntligen har jag fått ordning och reda på mitt rum. Nu är det bara planscher, tavlor, flaggor och halsdukar kvar att sätta upp. Jag är lite smått stolt måste jag erkänna.


3. Kalender i mobilen
Om inte denna underbara uppfinning skulle ha konstruerats hade troligen inte jag kunnat leva ordentligt. Jag älskar alarm och påminnelser.


Dagens Buuuuu: Fan vad jag stör mig på människor utan humor. Folk som inte kan skoja om sig själva eller ta skämt. Du som känner dig träffad, hämta en spade och gräv dig så långt ner i backen du bara kan och be någon slänga över den jord du grävt upp.



På tal om annat...


... blev jag utsedd till skolans andra största pajas när jag tog studenten. Igår upptäckte jag att det stod just "Pajas" på mina första skor i livet. Märkligt.


... pokerfilmen Rounders är sjukt bra. 


... kan inte jag se en film utan att somna.


... missade jag förra veckan Idol. Pust.


... heja Bengt Andersson på fotbollsgalan. Diggar Tobbe Hyséns sätt att reagera.


... kan fotbollsgalans skämt vara de tråkigaste och torraste i världen.


... lär man sig något nytt varje dag, det har min mellanstadielärare Lena Franzén lärt mig.


... ser jag framemot nästa truckförarlektion. Förra gången hade vi teori, denna vecka lovade Kaj praktik.


... har jag tappat bort mitt armband för sjuttonde gången. Den som ser ett silvrigt armband får gärna höra av sig till mig. En liten hittelön tillkommer den som finner smycket. Tack på förhand!


Dagens låt: Rihanna feat. Neyo - Hate That I Love You


Till vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...


// Joelano