Slutet av juli

I fredags var jag på torp. På vägen dit han jag med att se ganska mycket. Va sägs om en Rosa bil och registreringsskylten här under. Tycker det räcker så...


image49
 - Den här bilen skulle vi haft till bortmatcherna. Mäktig! Bara färgen som skulle varit annorlunda.


Mina föräldrar är ofta bra att ha, men ibland tar dom priset. Mamma och pappa kan vara sämst i världen på att tvätta kläder, speciellt t-shirtar. Jag vågar knappt slänga ner kläderna i tvättkorgen längre. Det senaste året har de säkert förminskat fem plagg, som jag sedan inte kunnat använda mer, fattar inte hur de lyckas. Bara för en vecka sedan klarade de till och med om att förstora en tröja som jag köpte tre dagar innan, starkt jobbar PG! Det kanske är anledningen till mina sömnproblem på senare tid? Hmm...pust...

 

Just nu är jag sjukt sugen på att Premier League ska dra igång igen. Man Utd ser ruskigt bra ut på pappret med en mix av gamla rävar och extremt intressanta talanger. Tevez på det och man har ett komplett lag. Chelski är Chelski och kommer att ge Manchester United en rejäl kamp om ligaguldet i maj.

 

Mitt Liverpool då? Transferfönstret är inte stängt än, men hittills tycker jag man värvat lite knepigt. Centrallinjen håller som vanligt hög klass, men på kanterna fattas det spelare av dignitet. Min hatspelare alla katergorier Gabriel Heinze från Man Utd ryktas in, annars står vi där med ständigt skadade Aurelio och bollallergikern Riise.


image51
- Mitt i allt Premier League snack avbryter jag med en bild på lagets absoluta snygging Anders. Bilden talar sitt tydliga språk.


Som yttermittfältare har vi idag Jermaine "har ingen koll på bena" Pennant och nyinköpta medelmåttan Yossi Benayoun. Som forward/ytter köptes talangen Ryan Babel från Ajax in, en annan av mina hatspelare, faktiskt. Sett honom 3-4 matcher i Ajax och i Holland och det har inte imponerat, men det gör inget om han överbevisar mig. Ryktas om att Rafa Benitez i år ibland ska spela med en 4-3-3 uppställning, vilket jag tycker är mycket intressant då många av Liverpools centrala duktiga spelare kan hållas på plan samtidigt. Hur som helst är jag äckligt sugen på att se Premier League igen.

 

Har fått ett erbjudande av en kompis som lirar i Aston Villas ungdomslag att få komma över och se just Aston Villa möta Liverpool i PREMIÄREN på Villa Park den 11 augusti. Men just nu är jag tveksam av vissa anledningar, men det hade varit magiskt skoj.


image50
 - Man kan hitta många gamla goa bilder i sina mottagna filer. Hula är för fin i MacGyver frillen.


Först ut i mitt bildkollage var alltså Hula och Räkan tillsammans med snyggAnders. Den enkla anledningen är att jag tröttnat på deras tjat om att få vara med på bild i bloggen, ska bli skönt att slippa framöver. Nästa gång har jag lovat CC att få vara med och dessutom har jag ett fint kort på en i laget som har en egenskap att aldrig komma till Havsbadet...

På tal om annat...

 

... har jag tur som jobbat hela sommaren när vädret varit som det varit.

 

... var Tennisturneringen i Lysekil med Wilander i spetsen ett kalasarrangemang, helt perfekt!

 

... varför visar inte Svt eller någon annan kanal gamla underbara sporthändelser som kvartsfinalen i VM 94, någon match mellan Borg och McEnroe, OS finalen i Lillehammer 94, listan kan göras lång.

 

... förgyller Moneybrother mina kvällar för tillfället. Mystiskt bra som han i hönshuset sa.

 
... var senaste numret av Offside så där magiskt bra som bara Offside kan vara. 

... förtjänar egentligen inte kollegan Hasse Brasse Slasktask att nämnas i min blogg.

 

... var kvällens träning en av de bästa i år. Kanske den bästa för säsongen.

  
... förstår jag inte uppståndelsen med det där skeppet Ostindiefararen. Trams.  


... var No Tjafs på Däcket riktigt kul att höra och se.

 

... saknar jag skolan redan. Jäklar va bra man hade det. Saknar er redan Ewa, Rainald, Linnér och framförallt Lisbeth.


 Dagens låt: Moneybrother - The Pressure 


Tills vi hörs, ha det bäst!
 

// Den där Joel


Jag Joel Hansson

Detta visste du inte om mig...

 

När jag var liten kallades jag av nära och kära för Jojje. Jag kunde upp till tians gånger tabell innan jag var fyllda fem. Jag är allergisk mot sesamfrön. När jag var sex år trampade jag igenom isen och var nära på att drunkna. Skärp började jag använda för drygt ett år sedan. Traktorer var mitt stora intresse fram tills jag började skolan. Jag kan göra magdans. Min första lärare på mellanstadiet trodde jag  först var en utlänning som hette Vakant.

 

PS. Tack till alla ni som gratulerade och gav mig presenter på min namnsdag. Ni som känner er träffade ska ha ett stort TACK!

Tills vi hörs, ha det bäst!

// Jojje, Billy, Tommy, Hansson


Fiskespö, livsnjutning och gästbloggare

Idag är det den 11 juli. Om du tittar efter i almanackan, så ser du att det är den stora Joel dagen om bara två dagar. Inte bestämt mig ännu hur jag ska fira den, men jag kan lova att det kommer bli rejält!

 

När jag filosoferar över min namnsdag är det två minnen mina tankar alltid återkommer till. För det första stör jag mig på att jag har det den 13 juli. Jag är extremt skrockfull, och det där numret jag precis skrev betyder otur. Förstår egentligen inte hur jag kunde skriva den där ettan och trean frivilligt. Nu kommer väl allt gå åt helvete.

 

Hur som helst, det andra är från när jag var en 8-9 år och hade precis inlett min nya karriär som storfiskare. Mina kompisar och jag cyklade varje dag en mil ner till Holma och Gullmarn för att fiska. Eftersom jag under den här perioden var så intresserad av fiske fick jag ett splitter nytt spö av mamma på min namnsdag, inte illa. Stolt och glad cyklade grabbarna och jag samma dag på kvällen ner till Holma. Vi stod där på bryggan och mitt nya fina spö fungerade hur bra som helst.

 

Problemet var bara att jag klantigt kastade spöt i havet. Fråga mig inte hur det hela gick till, men ner till bottnen sjönk det. Som tur var stod det ett par snälla farbröder bredvid oss ungar. De lyckades faktiskt efter en stund fiska upp mitt spö från bottnen och jag kunde bara tacka och börja fiska igen.

 

Här skulle man tro att berättelsen om Joels fiskespö slutar, men icke. Envis som jag är kastade jag spöt i vattnet en gång till och sedan dess har jag aldrig sett min namnsdagspresent. Min fiskarkarriär fick ett abrupt slut där den kvällen i Holma den 13 juli.

 

Just nu kittlar det ordentligt i fötterna. Är riktigt sugen på att börja att komma igång och träna med grabbarna i laget igen.

 

För att läsa min blogg utan en massa konstiga siffror och bokstäver, använd webbläsaren Firefox. Sidan blir helt knasig när man öppnar den i någon gammal version av Internet Explorer. Här kan du ladda ner Firefox: http://www.mozilla.se/firefox.shtml

 

På tal om annat är jag inte avundsjuk på folk som har semester för tillfället. Stackars jävlar.

 

Såg Green Mile för några dagar sedan. Sett filmen förut och den var lika bra om inte bättre denna gången. Magi är ordet, som den gamle mannen en gång sa.

 

Peter Isaksson gästbloggade populärt här under min vistelse i Bulgarien. Är fler som frågat om de kan få göra samma sak framöver. Givetvis säger jag inte nej till det, utan sånt enbart uppskattas.

 

Innan jag ska ta Getzen och fara ut till Lysekil och färska daman Elin, ska jag sätta på mig toa, lägga ett par kablar och skönläsa senaste numret av Offside. Det är vad jag kallar livsnjutning.

 

Dagens låt: The Eagles - James Dean

 

Tills vi hörs, ha det bäst!

 

// Billy Joel

Slapp slappare slappast kväll

Regnet det bara öser ner, som det så fint sjungs i någon sång.


För första gången på bra länge sitter jag ensam hemma och bara slappar loss. Riktigt skönt. Mjukisbrallorna är givetvis på och också nya favoritkepsen. Musik spelas och världens bästa spel Football Manager ska börja liras direkt efter jag skrivit klart.

 

Så var man på plats på LP. Mellan 8-17 sitter jag och skriver och gör allt möjligt. Jag brukar få skoskav, men inte visste jag att man kunde få fingerskav genom att skriva för mycket. Märkligt är ordet. Är bara att sätta Bamseplåster och bita ihop.

 

På min första dag at LP, så fick jag uppdraget att göra ett reportage om en klosterfestival. Så det var bara att packa ner kameran och skrivblocket och ta den röda faran till ett ställe några kilometer från andra sidan färjan. Dragsmark heter det förresten. Typiskt nog började det att regna precis när jag kom till folket jag skulle träffa och snacka med. Gissa om det slutade regna exakt när jag var klar och skulle gå...

 

Framöver ska jag försöka uppdatera oftare och då lite kortare. Men man vet aldrig med mig, det brukar bli tvärtemot vad jag säger.

 

Värdiga mästarna Man Utd får ibland häcklas lite. Till sist bjuder jag på stor humor, bortsett från vissa saker.

http://www.youtube.com/watch?v=PXdqq9skLAg

 

Till vi höres, ha det bäst!

 

//Hansson Aka Tommy

Ny viktig månad väntar

Så var tiden som dögrävare över för denna och troligen sista gången. Känns lite vemodigt att inte längre kunna glida bland gravarna och tjöta med gubbar och kärringar som besöker vår fina kyrkogård. Men men, bara att mova vidare och lämna liken bakom sig, för på måndag är det Lysekilsposten som gäller och det hoppas jag blir en ny kul erfarenhet.


Vädret från slutet av maj och början på juni är lika borta som Paris Hilton. På midsommar var det som tur var uppehåll och bilarna på cruisingen slapp regn. Självklart var ingen gammal Amerikanare eller Hummer lika snygg och iordninggjord som min Hyundai Getz.


För någon vecka sedan var Justin Timberlake i Sverige. Surt som räven var att jag inte hade några biljetter, utan det var först för en 3-4 veckor sedan som jag började lyssna på hans musik och då var givetvis biljetterna till danskungen slut. Samma visa var det ifjol när Robbie Williams lirade på Ullevi inför magiskt mycket folk. Men det är bara att bita i det sura äpplet och bryta ihop och komma igen.


För ett par veckor sedan så inledde jag en ny karriär. Den handlar om en rätt simpel sport där man använder sig av ett rack och en boll. Sedan måste man till råga på allt slå bollen över ett nät och den måste dessutom studsa innanför vissa linjer. Tror det hela kort och gott kallades för tennis.


Något jag lärde mig väldigt snabbt var att en Björn Borg på krogen är bra mycket enklare en att sätta en serve. Som tur är får man två försök på sig, så jag börjar lära mig, Att slå undan muggar med vatten och skrika "answer my question, jerk!" kan jag redan och jag känner mig som en fulländad tennisspelare.

 

Min spelstil kan beskrivas rätt lätt. Har Andy Roddicks serve, Rafael Nadals forehand, John McEnroes volley, Maria Sharapovas stön, Björn Borgs lugn och raka backhand, så jag känner mig ganska komplett. Det jag framförallt behöver jobba med är min lobb, men den ska allt kunna slipas till den med.


På tal om annat...


... vet jag inte varför det står: <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--> i vissa webbläsare. Inte meningen hur som helst. Webbis eller Mikke kan säkert lösa problemet

 

... somnade jag till Oceans Thirteen på bio i Västerås

 

... avgudar jag låten och videon Candyman med Christina Aguilera, sprutte mig i mun!


... är nya Fisherman´s friend halstabletterna med smakerna äpple och kanel förbannat goda

 

... vill jag till festivalen Peace&Love

 

... har jag haft körkort i 369 dagar

 

... är det mycket roligare att gå i skolan än att jobba

 

... behöver jag köpa nya kalsonger

 

Dagens låtlista:


Justin Timberlake - Summerlove

Timo Räisänen - I'm Indian

Säkert! - Allt som är ditt

Elliot Smith - Say Yes

Broder Daniel - Cruel Town

Lars Winnerbäck - Aldrig riktigt slut

 

Tills vi hörs, ha det bäst!

 

Just det... glömde... Fan va snygg du e Erlandsson!

 

//Hansson