Quality Bloggers!

Idag har jag skrivit ett matchreferat om SAIS, småpysslat på jobbet, gjort ett reportage om den nya motionsslingan i Brastad, varit med på den bästa träningen någonsin utan att A-lagstränare varit där, sett Liverpool förlora mot Aston Villa hemma hos Danneskär, och just nu tröstläser jag mina favoritbloggar.


Jag har aldrig gillat det där med pyssel, det är det värsta jag vet. Det tar ju tid och det ska bli noga. Det krävs ju det där som inte jag kan stava till. T-Å-L-A-M-O-O-D.


Men ändå tänkte jag klistra och knåpa ihop lite text för att det här ska bli något som liknas vid ett inlägg.  Jag är bara tvungen att dela med mig av den underhållande läsning som bjuds av bloggarna Jonas Dahlqvist, Erik Niva, Simon Bank och inte minst (han uppdaterar sällan, men bra) Johan Orrenius.


Trots att det är sent på kvällen hämtade jag saxen och tjuvade några otroligt intressanta och underhållande texter. Quality stuff. Fucking Briljant!


Först ut är Expressens Johan Orrenius.


The Independent listar på sin hemsida några av de roligaste läktarramsorna från England.

Här är några:


"You should've stayed on the telly"
 Alan Shearer lämnade sitt tv-uppdrag och tog sedan över Newcastle. Liverpools fans tyckte att det gick så där.


"He's blond, he's slick, his name's a porno flick"
Sjöngs av Arsenals fans som en hyllning till Emmanuel Petit.


"When you're sat in row Z, and the ball hits your head, that's Zamora, that's Zamora"
Fulhams fans om den inte alltför målfarlige Bobby Zamora.


Chefen lär bli missnöjd när han studerar Zlatanmaterialet i måndagens tidning. Jag fick förvisso till en rätt hygglig krönika, men Zlatancitaten lyser med sin frånvaro.
Anledningen: Zlatan kom aldrig till den mixade zonen.
Där stod vi och väntade, deadlinen närmade sig och efter ett tag stod det klart att vi väntade förgäves.
Frågade presschefen vad som hade hänt.
- Zlatan tog fel dörr, berättade han.
Fel dörr?
- Ja, när han gick ut från omklädningsrummet tog han och Maxwell dörren som ledde till matsalen i stället. Jag tror att det var ett misstag.
Jo, tjenare.


Men jag ska börja köra med den.
- Orrenius! Varför i helvete är du en halvtimme sen till jobbet!?
- Jag tog fel dörr.
- Aha. Sorry.



Detta är bara rolig läsning för oss som är intresserade av hur en journalist jobbar.

Min arbetskväll/natt i går var både strulig och stressig. Det kändes som att jag blev tio år äldre bara på några timmar.
Så här såg den ut, med ungefärliga klockslag:

(En sak till förresten: Jag gillar mitt jobb och vet att jag är privilegierad. Men just såna här kvällar kan det vara lite svårare att jubla över tillvaron.)

18.20: Går till FC Barcelonas kontor för att hämta ut min ackreditering. Mannen bakom disken säger tyvärr, du står inte på listan. Jag svarar att det var konstigt, vi ansökte om ackreditering för längesen och tidigare under dagen talade jag med presschefen som sa att allt var grönt och nu är det nog bäst att du fixar en ackreditering till mig annars är det jag som...
18:22: Får min ackreditering.
18.55: Blir intervjuad av dansk tv som ställer frågor om Zlatan och varför han är så stor i Sverige.
19.10: Köper tre flaskor vatten. Det är otroligt varmt men ändå lite bättre än dagen innan då det var 36 grader varmt i Barcelona. Två mil härifrån visade termometern 39,6.
19.40: Tar hissen upp till pressläktaren. Hittar en ledig plats och slår upp datorn. Internet funkar inte. Jaja, det blir nog bra med det.
20.25: Hm, internet funkar fortfarande inte. Kanske bästa att kolla ifall någonting är fel. Jag har ingen back-up och behöver internet för att skicka texter och dessutom ge liveanalyser uner matchen. Tar hissen ner till pressrummet.
20:28: Inte heller i pressrummet funkar uppkopplingen. Frågar en funktionär som bara rycker på axlarna. Fortfarande inte särskilt orolig.
20:45: Messar Rosvall på webben att jag inte kan koppla upp mig just nu och därmed inte kan gå igenom det nya liverapporteringssystemet. Avslutar med: "men det kommer nog i gång snart".
21:00: Fan, fan, fan. Det kommer inte i gång. Inte alls. Börjar nu bli orolig. Att jag inte kan koppla upp mig under själva matchen är en sak. Men efteråt måste det fan funka. Eftersom det är så sen avspark kommer jag bara att ha en timme på mig att skriva krönika plus nyhetstexter.
21:30: Stämningen på Camp Nou är elektrisk. Men någon uppkoppling finns inte att jubla åt.
22:00: En kvart kvar till avspark. Informerar Rosvall plus sportens nattchef att jag just nu är utan internet.
22:15: Nu skulle matchen ha börjat. Det gör den inte. Ännu mindre tid att spela på. That's just great.
22:23: Matchen börjar. Jag har ingen uppkoppling. Jag bestämmer mig för att skita i det ett tag och försöka njuta av matchen.
22:43: En fransk journalist från Canal Plus kommer fram och frågar om han får intervjua mig i halvlek. Jag ler och säger att det går bra. Inombords gnager oron. Vad i helvete gör jag om internethelvetet inte kommer igång? Alltså, på allvar? Jag ska skriva minst tre texter. I praktiken har jag en timme på mig men då ingår också att göra intervjuer med tränare och spelare som inte bryr sig ett skit om min deadline. Jag går igenom alternativen i huvudet. Hinner jag ta en taxi till hotellet och lämna därifrån? Nej. Uteslutet. Jag får helt enkelt ta min dator och springa runt som en dåre i jakt på ett trådlöst nätverk utan lösenord. Men först måste jag skriva texterna.
23:15: Fransmannen kommer fram med sin kamera och jag tänker att jag inte kan vara någon vacker syn. Jag är svettig, orakad och stressad. Intervjun genomförs i alla fall men efteråt insisterar fransmannen på att fortsätta filma för att "se mig i arbete". Vad han (och hans arma tittare) får se är en nervös svensk som förgäves stirrar på sin dator.
23:30: Zlatan byts in och andra halvlek börjar. Jag har i uppdrag att hårdbevaka Zlatan. Varje passning ska registreras, varje bollkontakt analyseras och jag ska sätta betyg på allt från spelglädje till avslutsförmåga. Jag antecknar så gott jag kan. Samtidigt har jag nu nästan gett upp hoppet om att komma ut på nätet och därigenom komma åt min mejl och därigenom kunna skicka mina texter (som ännu inte är skrivna).
23:45: Zlatan är med hyfsat i spelet. Messar nyhetschefen och förklarar läget. Han undrar om jag inte kan koppla upp mig via mobilen. En rimlig fråga. Det borde jag kunna. Men även bluetooth strejkar. Tick-tack, tick-tack. Messar tillbaka och frågar när han allra senast måste ha texterna. 01.25, får jag veta. Heja Zlatan.
00:00: Jävla spanjorer med sina sena jävla vanor. Här går vi in i spöktimmen och matchen är inte ens nära att ta slut. Nere på planen bränner Zlatan en bra målchans. Jag antecknar och försöker samtidigt att skissa på den krönika jag ska lämna.
00.20: Domaren blåser av spelet. Betygen som jag skulle sätta ska vara lämnade direkt på slutsignal för att redigerarna ska hinna med allt. Jag har inget internet. Jag kan inte skicka. Vad göra? Jag ringer nyhetschefen. Får helt enkelt läsa upp mina omdömen och be honom anteckna.
00:22: Står i en hiss på väg ner till den mixade zonen och skriker ut betygen i telefonen till nyhetschefen: "SPELGLÄDJE: FYRA! ZLATAN VISADE ATT HAN YADA YADA YADA. FYSISK FORM: TVÅ! FORTFARANDE HAR HAN EN BIT KVAR TILL YADA YADA YADA. De andra personerna i hissen tittar på mig som om jag vore en fullständig idiot men här finns ingen tid till att tänka på sin framtoning. Nyhetschefen i Stockholm är en ängel. Han skäller inte utan hjälper mig på alla sätt. Jag lägger på och skyndar ut ur hissen.
00.30: 55 minuter kvar till deadline. Jag har skrivit min krönika men det gör ju ingen glad så länge jag inte kan skicka den. Jag ser framför mig hur morgondagens SPORT-Expressen har fyra blanka sidor. Sedan ser jag mig själv på arbetsförmedlingen i Motala.
00:32: Skriker på presschefen. Nu får ni jävlar i mig ta och fixa det här! Och varför är det bara jag som härjar? Svaret är enkelt. De spanska tidningarna har resan haft sin deadline. De hinner ändå inte få med någonting. Ingen bryr sig. Ett mobilt bredband hade varit väldigt bra att ha nu.
00:33: Intervjuar en spansk journalist för att höra hennes omdöme om Zlatan.
00:37: Intervjuar en annan spansk journalist.
00:40: Ett mirakel! Jag har uppkoppling! Men vem vet hur länge? Jag skickar iväg min krönika som jag inte har hunnit korrläsa eller ens gå igenom. Det hjälps inte. Jag kan inte chansa på att uppkopplingen består. Jag skickar krönikan och ber nyhetschefen korra och gå igenom texten. Det gör han så gärna.
00:50: Två texter återstår fortfarande att skriva. Den ena ska innehålla snack med Zlatan och den andra snack med hans tränare Guardiola. Problemet är att båda två är kvar i omklädingsrummet. Tick-tack, tick-tack.
00:52: Guardiola kommer till presskonferensen. Han pratar en del om Zlatan och jag antecknar rakt in i min planerade text och ber en bön till den stora internetguden.
00:55: Zlatan kommer till mixade zonen. Där fungerar det som så att skrivande press är lägst i hierarkin. Först i kön står tv-kanalerna och sen radiostationerna. Egentligen får man som skrivande reporter inte vistas bland tv-folket men jag skiter i det. Jag tränger mig fram och lyssnar medan Zlatan pratar med tv-journalister. Min penna glöder.
01:05: Zlatan hos radion nu. Jag går dit och fortsätter anteckna. Det är inga uppseendeväckande citat men för mig är de ändå grymt viktiga. Då uppfattar presschefen att jag är på förbjudet område och säger åt mig att gå tillbaka till min egen spilta.
01:10: Zlatan kommer till oss. Han säger: "Tjena, Johan" till mig och jag tänker att jag kanske kan få exklusiva citat. Men glöm det. Trycket är så stort att alla står i en enda stor klump och lyssnar medan Zlatan pratar. Han ger sin syn på debuten och försvinner.
01:15: Tio minuter på mig att skriva två texter. Jag skriver ut Zlatans citat först.
01:20: Nyhetschefen messar och frågar om jag är nära. Har inte tid att svara.
01:25: Skickar en text med Zlatansnack. Den är inget mästerverk men den får duga. Fortfarande återstår en text och min deadline har egentligen gått.
01:33: Skickar nästa text, åtta minuter för sent men nyhetschefen antyder att det ändå funkar. Hallelujah.
01:40: Jag är nästan ensam i pressrummet nu. Känner mig helt tom.
02:00: Hittar en halv flaska vatten. Äckligt att ta en flaska man vet att någon annan har druckit ur? Inte den här kvällen. Jag tömmer den i ett svep.
02:10: Lämnar Camp Nou. Tack så mycket för i kväll, ses snart.

I dag är det jag som går och köper ett mobilt bredband.


Jonas Dahlqvist, Canal+ statistiknörd kommer alltid med intressanta fakta. 


  • En endaste oavgjord match har spelats i Premier League hittills. Helt otroligt med tanke på att vi nu är uppe i 25 stycken. Den oavgjorda matchen var den mållösa mellan Birmingham och Stoke, och det räcker väl med att skriva det för att vi ska ha debatterat klart den matchen.
     

Ballack - ett av mina första reportagejobb på Canal+ var när jag skulle intervjua gamle brassen Giovane Elber inför derbyt mellan Bayern München och 1860 München, det var på den tiden som Canal+ sände lite tysk fotboll också. Väl förberedd och laddad upp till tänderna med smarta frågor kom jag in till rummet där Giovane Elber satt, och jag började ställa frågor på engelska. Tyvärr kunde inte Elber ett ord engelska - han pratade bara tyska och portugisiska - och då uppstod ett litet problem. Jag kan nämligen bara tre-fyra ord på portugisiska (olämpliga) och så fick jag bottenbetyg i tyska på gymnasiet. Men, det var bara att sätta igång ändå. Första, och enda frågan, blev: "Das derby am Samstag, was denken sie?". Elber verkade förstå vad jag ville få fram och var vänlig nog att fortsätta intervjun helt själv. Han svarade på tyska på sisådär tio-tolv frågor som han själv ställde, en del riktigt kritiska, och sen tackade vi så mycket. Det blev bland de bästa inslag jag har gjort.

När jag och dåvarande Canal+fotografen Stefan Noreklev gick ut från intervjurummet stod Michael Ballack i mittcirkeln på träningsplanen och så delades resten av laget upp i två grupper, den ena lite större än den andra. Jag frågade gamle Bayernspelaren Björn Andersson, som jobbar för klubben och guidade oss runt, vad det var de höll på med. "Jo, de bettar 50 euro var på om Ballack kan sätta bollen i ribban från mittpunkten - de där fem tror att han fixar det, resten tror att han missar. De gör så varje dag". Ballack tog sats och SMACKADANG så satt bollen stenhårt i ribban, till stor glädje för de fem som trott på honom. Hyfsat imponerad stod jag och glodde på Ballack, och då fyllde Björn Andersson på med "...han har satt den fem dagar i rad nu".

Jag vet inte om det säger något om fotboll i allmänhet, men det var jävligt coolt.



Andranamn - fatta att Emile Heskey heter "Ivanhoe" i andranamn. Det spöar mitt eget "Peter" med hästlängder, till exempel. Jag gillar också spelare som byter namn, för att de ska bli mer klatschiga - men det hamnar under artistnamn (och här snackar vi inte om de brasilianska).


Artistnamn - Mitt eget favoritartistnamn genom tiderna är Gary Sundgren. Han heter egentligen Kari Sundgren, men tänkte att "Gary" skulle vara ballare... Tänk att kunna välja vilket artistnamn som helst och ändå köra på "Gary". Riktigt kul. Det finns även spelare man är tacksamma för att de har bytt namn. Jerrel Floyd Hasselbaink låter inte lika coolt som Jimmy Floyd Hasselbaink, Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooy gjorde helt rätt i att förkorta sitt mastodontförnamn till "Ruud", och Sulzeer Campbell är krångligare än Sol Campbell. Ett annat artistnamn är Stefan Selakovic, han heter egentligen Stevan i förnamn.

Assisterande manager - får för lite uppmärksamhet, om ni frågar mig. I England är det oftast de som är med laget på varje träning, medan managern sitter och försöker skriva kontrakt med spelare eller pysslar med upplägget för ungdomsakademin. Så ser i alla fall den klassiska managerrollen ut i England. Andretränaren har ofta mer koll på vilka som är heta i laget än vad managern har. Det är alltså inte alltid storchefen som vet mest eller bäst, men det är storchefen som bestämmer.


Erik Niva och Simon Bank, de som gör Sportbladet till en läsvärd tidning är båda galna i Spurs.

Niva, Sportbladet egna sportarkiv och Bank, min stora förebild, driver "Bank & Niva Blogg" på Sportbladet. Alltid uppdaterat, alltid bra grejer förutom när det handlar om italiensk fotboll som jag inte orkar att läsa. Resten är bra skit asså.


På tal om att de uppdaterar bra och snabbt. Här kommer det senaste inlägget från Bankmannen.


Bloody hell.

Här kommer man hem efter en märklig kväll på Stockholms Stadion, och vad kommer man hem till? Jo, Liverpool går och förlorar sin första ligamatch på Anfield sedan 2007, sin första på 31 försök. 1-3 mot Villa. Liverpools första hemmaförlust mot ett lag utanför Big Four på fem år.

Fler sviter?

Jo, det var första ligaförlusten någonsin för Liverpool i en match där Torres gjort mål.

Självmål av Lucas (not fit to wear the shirt, never will be), klasshörna innickad av Curtis Davies, och så småningom en klumptackling av självaste Stevie Wonder. Och Liverpool hade inga svar.


Jag såg alltså inte matchen, men det är ju oerhört tydligt att Liverpool saknar Xabi Alonso. det långa men kloka spelet som ger extra tid, som ger Torres meter, som sänker kraven på spelbygget. Nu har de tappat sex poäng av nio, och borde, enligt all form av historisk empiri, kunna tappa max tjugo poäng till om de vill vinna Premier League. Det är en dröm i gigantisk uppförsbacke.

Här är 2000-talets mästarfacit. En start på en ångestdiskussion om poängmatte.

2009:

Manchester United tappade 24 poäng.

2008:

Manchester United tappade 27 poäng.

2007:

Manchester United tappade 25 poäng.

2006:

Chelsea tappade 23 poäng.

2005:

Chelsea tappade 19 poäng.

2004:

Arsenal tappade 24 poäng.

2003:

Manchester United tappade 31 poäng.

2002:

Arsenal tappade 27 poäng.

2001:

Manchester United tappade 34 poäng.

2000:

Manchester United tappade 23 poäng.



Oj där tickade klockan över till den 25 augusti. Med andra ord har jag precis fått löning. Den kom inte en dag försent. Ching ching.


Sleep tight, take care. You'll Never Walk Alone.

Hey vad det går...

Det var inte igår. Men igår, lördag, var dagen som jag fick ALLA Canal+ Sport kanalerna till min lägenhet. Ett måste för att överleva när PL säsongen rullat igång.

Om allt går som planerat så tänkte jag se på följande matcher idag.


14.30 West Ham - Tottenham

16.00 Burnley - Everton

17.00 Fulham - Chelsea

17.30 Wolfsburg - Hamburg

19.30 Elfsborg - Örebro

22.00 Barcelona - Athletic Bilbao


Kan självklart inte se varenda minut av matcherna som går upp i varandra, men jag ska försöka så gott jag kan.


Igår var jag på min första personalfest med LP. Eftersom jag lirade match i Håfreström kom jag inte till kalaset förrän vid 19-tiden och 20.00 gick vi på båten Vindros som guidade oss till Ellös och Gullholmen. På den lilla båten blev det skaldjursbuffé och en hel del umgänge.


Eftersom jag är yngst på företaget och lite av en Rookie så fick jag hålla tal. Det kom helt överraskande och jag fick improvisera vilt. Som tur var tror jag att det gick hem för jag fick Tommy Thörnblom att skratta och han garvar inte åt folk från Brastad i första taget...


Förra söndagen var det ligapremiär. Tottenham - Liverpuul. 30 personer samlades på Old House, 26 Liverpoolare, två Spursare och två skrap. Efter tjöt och mat var det dags för match. Alla var grymt förväntansfulla, men vi fick se ett Pool som var långt ifrån sin förmåga. Det blev som alla vet torsk med 2-1 och ligan kunde inte ha startat sämre.

MEN det var en rolig träff och jag trodde aldrig att så många skulle komma, gamla som unga, från såväl Lysekil, Brastad, Kungshamn och Tanum. Detta får vi helt enkelt göra om. Janne Svensson fick knäppt lite bilder från träffen, tack så mycket!























Och där hoppar vi till onsdag. Ljungskiles Ultras, Erik Sjöberg & Joel Hansson, åkte för första (!) gången i år för att titta på LSK när de mötte FC Tröllhättan på bortaplan. En rätt tråkig match som slutade 1-1. Hela 3000 personer hade tagit sig till Edsborg, en finfin siffra.


Samma kväll fick jag ett samtal från syrran. Tomas Ledin spelar på Liseberg imorgon torsdag! Hon frågade om vi skulle åka ner?

Äter hästar gräs? Jag svarar inte på några dumma frågor. Självklart skulle vi se Ledin live. Senast jag såg honom var som typ tolvåring på Gullmarsvallen.


Tillslut blev vi ett bra gäng som åkte ner till Götlaborg med kort varsel. Isabel, Maja, Alikan, Fylking och Matte Modric. Konserten skulle börja vid 20.00, vi kom dit 19.00. Vad gör man då?

Jo man blir tio år igen och åker Lisebergsbanan och Balder. Verkligen hur kul som helst. Och jäklar vad det går undan i de där berg-och-dalbanorna. Det var som att man ville gå och titta på Ledin för det var så skoj att åka och med facit i hand skulle vi nog inte gjort det...


Tomas Ledin har alltid varit en favorit. Men efter att jag såg honom på Lisebergs Stora scen så insåg jag att man bara ska lyssna på hans musik med hjälp av en CD-skiva. Live var han ärligt talat usel. Stel, klyschig, fejkskratt, totalt ointressant. En riktig besvikelse faktiskt måste jag erkänna.


Avslutet på kvällen blev desto roligare. I mörkret blev det ytterligare ett varv i Lisebergsbanan.











Igår, lördag, precis innan jag skulle åka till samlingen inför bortamatchen mot Håfreström hände en sjuk grej. Historien tar sin start när jag var 5-6 år. Då blev jag ett så kallat "öronbarn" för jag opererade in rör i mina öron. Det gjorde jag för att vatten samlats bakom mina trumhinnor vilket ledde till att jag hörde dåligt som liten.


Nästan varje morgon har jag som ovana göra rent mina öron genom att använda tops, likaså igår lördag. Visst inget konstigt med det, men när jag sedan några minuter senare satte mig vid datorn och av någon anledning pillade mig i vänster öra så kände jag någonting märkligt. Det var något i örat!


Jag tog ut det lilla, tunna, kanske fem millimeter stora föremålet. Efter någon halvsekunds betänketid kunde jag konstatera att där var ett av mina rör som jag opererade in i öronen för ungefär 15 år sedan. Rätt sjukt. Jag kommer ihåg att läkarna sa till mig att rören skulle ramla ut efter några år, men inte efter 15!


På tal om annat...


... plockade ut alla de bästa bilderna från lagfesterna vi haft genom åren jag har varit med i LFF och gjorde ett fotoalbum. Finns att beskåda i omklädningsrummet. Att Skarven skulle fastna på 65 procent av bilderna.


... så var Skarven chaufför upp till Håfreström i lördags. Vid sin sida i minibussen som kartläsare hade han Wille som inte riktigt visste den snabbaste väggen upp till Dalsland, så han ringde sin pappa "Lisa" som har kört betong på de vägarna i år och dagar. "Lisa" tipsade om att vi skulle köra över "Bruket" i Munkedal för det är den snabbaste vägen till Färgelanda.


Och nej, den vägen tar vi aldrig igen. Det var världen kurvigaste väg, helt makalöst. Det var aldrig en raksträcka på mer än 100 meter, aldrig. När vi åkt ungefär tjugo minuter på den slingrigaste vägen Gud skapat så fick vi stanna. Erlandsson och Räkan som satt längst bak i bussen hade blivit åksjuka, haha. Efter ett stopp på fem minuter åkte vi vidare, men aldrig mer att vi tar den vägen igen.


... ekonomin är inte den fräckaste när man flyttat hemifrån och idag fick jag en räkning på 1400 kronor för vägskatt. Va faaaaaan!

Dagens låt: Tomas Ledin - En del av mitt hjärta live Göteborg




Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/

// Joel

Möcke nu...

Liseberg, såpa-fotboll, personalfest med LP, Tomas Ledin, mitt rör i örat,  Liverpoolträffen på Old House. Jag har mycket att berätta om, men det kommer inte idag. Förhoppningsvis på söndag om huvud, bål och lemmar tillåter...

Sniglarna tutade!

Ikväll hände något speciellt under matchen mot Svarteborgs farmarlag. Jag skiter i resultatet. Jag skiter i att det regnade hela matchen. Jag skiter i allt som Uggla sjunger i en låt med samma titel. Förutom en sak...


Idag den 10 augusti 2009 sprang (!) jag ifrån en motståndares backlinje från halva plan och satte bollen i mål. Det har inte hänt sedan jag lirade i SAIS P-10 gäng och vi mötte Överby hemma och vann med 20-0.


Det var som att sniglarna tutade när Svarteborgs backlinje ställde om och jag kunde rinna igenom.


På tal om annat borde hörnor och frisparkar på bortre stolpen förbjudas. Jag lovar att minst 75 procent av målen görs på främre stolpen. Men om någon påstår något annat är jag öppen för diskussion.


Det var alles för ikväll.

//Kingen i Bingen

"Efterrätten" var den som smakade bäst...

Så har Hasse och jag haft parmiddag igen. Som vanligt hände det grejer man bara inte kan undvika att skriva om. Denna gång var det Slasktask som bjussade på käk, men "efterrätten" var den som smakade bäst.


Hasse och jag har en timme lunch. De senaste veckorna har de sett ut så här:


1. Snabbt in på ICA för att handla dagens varor.

2. Tillaga maten

3. Äta

4. Efterätt
5. Sova middag i 5-10 min

Därefter är det hårt slit på jobbet igen.


Idag var första gången vi var hemma hos Hasse och han lagade en liten specialare till mig som han inte döpt än, men gott var det iaf. Nudlar, bacon, bambuskott, kokosmjölk, soja och diverse kryddor.



Duktig Slaskis.

Men nu ska jag sluta tjöta om mat för det var efteråt som det roliga hände. Då satte sig min vapendragare sig vid pianot och spelade det vackraste han kunde och jag stämde in så att det blev en duett. Lyssna och njut som de säger...


Av någon anledning kan jag bara spela in videos i drygt 20 sekunder på min mobil. Någon som vet varför?


 





Xabi Alonso till Real Madrid, röööööööööööööööööööva är det!

Liverpoolträff på Old House

Söndagen den 16 augusti är datumet alla Liverpoolare väntar på. 17.00 Tottenham-Liverpool. Då är det äntligen dags att inleda jakten på Premier League-titeln och att samla alla hjärtan som klappar för Liverpool FC.

Ska du sitta hemma och se matchen ensam? Glöm det. Kom istället till The Old House Inn i Lysekil och käka, sjung, och följ Liverpools premiärmatch i Premier League borta mot Tottenham tillsammans med alla Liverpoolfans i närområdet. Sprid detta till alla dina röda vänner så att vi blir ett gött och stort gäng. Tillsammans förvandlar vi Old House till ett mini-Anfield där vi Liverpoolare skapar en härlig stämning.

Vi har fått två erbjudanden av Old House:
1. Hamburgartallrik och en stor stark 179:-
2. Fish'n chips och en stor stark 179:-

Tider:
16.00: Samling på Old House, uppladdningen börjar.
16.30: Den förbeställda maten serveras
17.00: Avspark, Tottenham - Liverpool!

Det är hög tid att alla Liverpoolare sluter samman och gör Liverpools matcher till någonting ännu roligare. Vi ses på Old House den 16 augusti. Alla är hjärtligt välkomna.

För frågor och anmälan: Ring Joel Hansson på 073 400 34 54.

You'll Never Walk Alone

Jag skakade hand med Måns Möller i lördags. Wow wow wow

Utspelade i knappt en timme, ändå vinst med 0-4 borta mot SAIS. Matchbilden speglade inte resultatet, men Stångenäs skapade inte de där heta chanserna där det bara ska vara mål och vi kontrade inte våra baljor och var effektiva. När spelare som Bacon och Wickins är borta märks det väldigt tydligt i vårat lag. Skönt med seger inför seriematchen mot Hogstorp.


Vad har hänt annars i helgen? I fredags käkade jag på Peking tillsammans med KD, Hartvig och Martin-Ove. Sedan spelade vi bowling och jag fick visa vem som var Kingen på det också...


Efter det blev det utgång på ett halvlamt Havsbadet.


Lördagen blev fullproppad. Först lite fotolektion hemma hos Lennart Hård innan vi åkte iväg för att bevaka Kungshamn - Viken som slutade 1-4. Är alltid så mycket roligare och enklare att skriva om matcher när man själv sett den med egna ögon.


Efter matchen kikade jag till Willes nya lägenhet (Mobergs gamla) innan jag gick på Sunny Stand Up i parken. De första tre komikerna var rätt torra, men när kungen av humor, Måns Möller, äntrade scenen förvandlades allt till en skrattfest. Därefter följde Hasse Brontén, Özz Nûjen och sist David Batra som alla var helt grymma.


Därefter bar det först iväg till Old House för att sedan festa vidare på ett näst intill fullsatt Havsbadet. Det var 1 100 personer inne, mer än på midsommar, galet!


Söndagen blev en bakisdag tillsammans med Fylking innan jag nåddes av beskedet att min morfar Bertil hastigt gått bort. Jag kom tyvärr aldrig riktigt nära honom som jag gjorde med farfar Lennart, men det är ändå jobbigt. Det är från dig jag ärvt att jag någorlunda kan spela fotboll. Sov så gott morfar.


Idag har jag och Hasse varit i farten igen. Vi funderar snart på att öppna en mat-skola och göra en bok. Till lunch serverades spaghetti med ostsås och skinka. Våran mat vill gärna bli bra...



Mmmmmmmmmm...

På tal om annat...


...  jag skakade hand med Måns Möller i lördag. Wow wow wow.


... jag fick äntligen ett köksbord idag. Mamma och Anders åkte in till Uddevalla och köpte ett som de hittat på Blocket. Mannen som sålde det var Andreas Larsson, min gamla lärare på Fritids och innebandytränare. Lite kul och fint var det.


... måste jag till IKEA någon vecka fram över. Nu är lägenheten till 80% klar, efter utflykten till Göteborg hoppas jag att den ska vara iaf 99 procent klar.


... jag är ärligt talat sugen på att jobba imorgon. Har lite spännande projekt på G.


... för alla som inte sett henne, här kommer den första officiella bilden på mig och min grymt söta syster Ebba Lycke. Hon brås inte alls på pappa...



Jag med lillasyster.

... i lördags fick jag låna en fotobok av Lennart Hård, tänkte läsa den lite innan ögonlocken åker för långt ner.


Dagens låt: GES - När vi gräver guld i USA




Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/