Avundsjuka, flingor och 9500

Snart kan man räkna skoldagarna som är kvar på en näve. Det är vad man längtar till varje år när skolan börjar i slutet av augusti. Helt underbart! Man mår inte sämre av att det snart vankas fotbolls VM. Satsade en tia på Trinidad&Tobago. Det är att kasta pengarna i sjön säger en del. Jag tror på tidernas skräll, och 9500 rätt ner i fickan.


Torsken senast mot Stenungsund är bara att glömma. Ett grymt bra lag som inte hade en svaghet. Viken hemma på nationaldagen får bli vår vändpunkt. Ännu ett tufft motstånd, men vi är starka hemma på G-vallen.


Tråkigt att folk ska behöva bli avundsjuka på mina kvalitéer. Kan inte hjälpa att jag har div4 bästa balans, kvickaste ben, och bröst och bringa som en frukost flinga. Förövrigt så syntes det att Lycke legat i hårdträning och kört extra vader. Kul med celebert besök på träningen idag. Måste hälsa att Räkan fortsätter att gömma handdukarna, och för traditionen vidare med bravur.


På tal om annat. Vart tog det fina vädret vägen? Igår öste regnet ner och Tors hammare var i farten. Vädergudarna får skärpa sig, det är för fasen snart juni.


I love you, Ich liebe dich, Jonas Markusson.  


// Hansson


Den 24 maj 2006

   

Tuppen gal försent idag. Typiskt att jag alltid ska försova mig. Igår käkade jag fyrklöver, och la sju blommor under kudden. Bara för att idag skulle bli min lyckodag. Men sagor med lyckligt slut, börjar sällan bra.


Idag skulle jag upp till bevis. Mina kunskaper skulle sättas på prov. Jag var nervös. Mycket nervös. Teoriprov kl 08.15 i Uddevalla. Nu gäller det.


Klart som fan jag kom försent! Joel Hansson i ett nötskal. Jag som alltid brukar vara i tid annars. Ååååååååååååå. Varför kunde jag inte ha fått pappas gener, när det handlar om att komma i tid?


När jag väl kommer till Kuröd en kvart försent, vet jag inte i vilken av alla lokaler jag ska vara i. Efter ett par snabba samtal och beskrivningar fann jag tillslut platsen. Jag knackar snällt på dörren. Ut kommer en arg tanta som placerade mig i skamvrån. Ett litet enskilt rum, där det absolut inte gick att fuska. Bara att gilla läget, jag fick iaf göra provet.


Två dagars råpluggande gav resultat. I made it. Blev först inte speciellt glad. Kände bara en stor lättnad. Fick 55/65, där 52 är godkänt. Det räcker så. Tackade snabbt den argsinta tantan i receptionen, och smet snabbt ut genom dörren för att krama om mamma.


Var tvungen att åka till skolan efteråt, för ett par viktiga lektioner. Matte lektionen var absolut viktigast. Var piskad att få godkänt på det nationella provet, som jag gjorde förra veckan. Annars skulle det innebära IG i betyget. Kanske inte så snyggt att visa upp för alla chefer, när man ska söka jobb i dessa tider.


Men idag var gudarna på min sida. Tack o lov! Smackade ditt godkänt med marginal. Fick 14, då 12 var godkänt. Man behöver inte fler poäng över än så. Så lätt. Nu är det bara engelska betyget kvar…


Måste gratta tränare Dejevik, som fyller 35 bast. Han måste få lite positiv uppskattning ibland. För det sker sällan.


Skönt med några dagar ledigt framöver. Träna på plasten imorgon. Kul.


Fyrklöver och blommor under kudden gjorde visst susen.


// Er Hansson


Gäääääsp

Ingen skola idag. Du kanske tänker att dagens ungdomar har det allt för bra. Men icke!


Sitter hemma med buse i näsan, och pluggar inför teori provet på onsdag. Har haft roligare dagar under min livstid. Vädret gör mig inte gladare. Genom fönstret ser jag bara regn, svajande träd, och tråkigt gråa moln. Gäsp.


Inte mycket positivt som hänt den senaste veckan. Men igår vann faktiskt Tre Kronor Vm-guld. Ni som trodde att Sverige att skulle vinna VM på förhand, räck upp en hand. Tidernas sämsta Vm-trupp snackades det om. Tidningarna har en del att äta upp. Jörgen Jönssons trippel är imponerande.


Ses på samlingen sedan.


// Hansson


Tummen ner

Pust va trött jag är på allt. Vill bara supa ner mig fullständigt, för att sedan vakna upp i parken vid soluppgången. Till råga på allt är ich sjuk. Tror inte alkohol är lösningen för mina problem.


Förkylning och feber gjorde att jag missade dagens match mot Myckleby. Kanske lika bra det. En tung förlust inkasserades mot ett kontrande bortalag. En riktigt dålig och tråkig match att titta på, om ärligheten ska fram. Ingenting stämde, och Myckleby vann rättvist på något sätt. Gubbarna kanske hade tankarna på kvällens lagfest?


Tyvärr kan jag inte medverka ikväll. Det är piss och baj. Istället får jag sitta hemma med  näsduken och pappa och sukta efter Carola. Betyder inte invisible osynlig?


Börjar känna mig mer och mer som en man. Har börjat dricka kaffe, en bra början.


Idag är en dag, imorgon en annan. Förbannat tur är väl det? 


// Hansson


Gött mos i Dingle

Första slaget om Gullmarn är över. Bataljen vann LFF med en gnutta tur, blandat med skicklighet och effektivitet. När satte LFF två straffar i följd senast? Priset på straffmålet var dyrt. En sträckt ljumske på vår nya speciella målskytt. Nästa match kanske jag får ta hand om straffarna? Eller nä fresten. Glöm det.

Mitt första derby mot Grundsund slutade med en otroligt skön vinst. Ett regnigt Bottnavallen präglades av kamp och framförallt prestige. Inte mycket till skönspel med andra ord. Vi gjorde vårt jobb, tog tre pinnar med oss tillbaka över fjorden. Man kan inte vara annat än nöjd.


Man måste bara beundra en spelare och person som Henke Larsson. I sin största och sista match för Barca hoppar han in och blir hjälte. Så typiskt Henke. Han spelar fram till båda målen, och älskas av Katalanerna. Igår avgjorde han Champions League finalen, till sommaren lirar han i Allsvenskan och Helsingborg. Tjena.


På lördag möter vi Myckleby hemma på G-vallen. Skulle smaka mumma med tre pinnar, bra väder, och mycket folk i berget.


Hör att sängen ropar efter mig. Bäst att lyda och krypa ner under täcket.


// Hansson


Derby dags!

   

Ligger pressen på oss eller Grundsund? Jag vet inte, och alla påstår olika. Personligen orkar jag inte med snacket om press hit och dit.  Blir bara tröttsamt i slutändan. Båda lagen ligger i samma kommun, har lika många poäng, och spelar i gult och svart. Många likheter. Upplagt för oavgjort i år igen?


Glömt att snacka med Pohlman om morgondagens väder, men förhoppningsvis är vädergudarna med oss. Matchen har alla förutsättningar för att bli en publik och fotbollsfest. Vågar mig inte på något tips om matchens utgång, utan det står skrivet i stjärnorna.


Ryktas att Skaftö publiken är något utöver det extra. Vet inte om det är skrönor eller inte, men att kasta sten och grus på motståndarlaget låter som Big Brother IQ och skrämmande. Tror och hoppas att det inte stämmer. Men men, skulle vara riktigt kul om det kommer mycket folk imorgon. Tyvärr missar man halva Champions League finalen som börjar när vår match slutar.


LFF har sköldarna och hjälmarna på, vässat spjuten, och slipat svärden. Slaget om Gullmarn kan börja.


// Hansson                   


Helgen som varit

Min helg har varit fantastisk. Först vinst mot Brålanda, och strax efter vann Liverpool Fa-cupen. Säger bara Stevie G. Vilket skott, passningar och hjärta den grabben har. Jag var utan tvekan vår planets lyckligaste varelse i lördags. What a day.


I helgen inkasserades en skön tre poängare mot Brålanda. Första halvlek var relativt jämn, men i den andra halvleken malde vi ner motståndarna. 5-1 segern var rättvis. På onsdag väntar det heta derbyt mot Grundsund. Båda lagen står på samma poäng inför matchen, och det lär bli mycket tufft på Bottnavallen.


Som sagt det är mycket nu. Träningar, nationella prov och teoriprov står på programmet inom snar framtid. Jobbigt för en person som jag, som älskar att förskjuta saker framåt och göra allt i sista stund. Bara att hålla andan, det är trotts allt snart sommarlov och fotbolls VM.


Är de äldre spelarna för bra för att träna på måndagar? Jag är osäker och funderar vidare. Kula är i alla fall duktig och sköter sig. Tråkigt för Meijer&co att det blev stryk i fotbollstennisen idag, efter en gastkramande fem settare. Märktes att ni har en del att lära...


Var är tipsduellen med Räkan som expert? Jag saknar den, tror inte jag är ensam.


// Joel


Fredag kväll

Nyss hemkommen från ett blåsigt och kyligt Gullmarsvallen. Kommun derbyt slutade med Slätta vinst med 2-1, inför uppskattningsvis ett par hundra åskådare. Sais stod upp bra, men de har inte det riktiga flytet för tillfället. Henkan Johansson gjorde ett mycket imponerande inhopp efter sin långvariga skada. Kommer han igång, så har Sais mycket vunnet.


Imorgon är det dags för LFF mot Brålanda. Oddset för en Lysekils seger ligger på 1.15 hos Nordicbet. Ingen match jag rekommenderar att satsa pengar på. Kommer bli en mycket tuff match som vanligt, på ett förhoppningsvis varmt och soligt Gullmarsvallen.


Varför ska alla stora finaler krocka med mina fotbollsmatcher? Typiskt. Blir så förbannad.  Liverpool-West Ham imorgon. Klassiska Fa cup finalen ska avgöras i Cardiff. Engelsmän, få klart Wembley någon gång for fuck sake! En match avgör om Liverpools säsong blir en succé, eller ett misslyckande. Knepigt, men sant.


Nytt världsrekord på 100 meter. Dopad? Tråkigt att man alltid måste tänka den tanken. Tror knappast vår kvicka backlinje hunnit med Gatlin om han satte fart.


Kanske Lycke då, mannen som uppfann slow-motion.


// Hansson


Mycket nu

   

Måste först ursäkta för min långa frånvaro. Får skylla på att det är förbannat mycket som måste göras i dessa tider. Var kul att lira mittback igen mot KIF i tisdags. Tyvärr åkte vi på en tung förlust med 3-1, trotts att vi leder med 15 min kvar.


Men fotboll är ändå riktigt kul för tillfället. Underbart väder och härliga lagkamrater är de främsta argumenten just nu. 25 man på dagens träning är grymt imponerande. Tänk bara om kommun kunde vattna planen.


Inför matchen på lördag mot Brålanda är det en sjuk konkurrens i laget. Det är framförallt kul och viktigt, om vi ska kunna prestera bra under hela säsongen. Moberg har varit grymt duktig de senaste matcherna som vänsterback. Även Kula imponerade sist mot KIF som mittmitt. Aldrig sett en innermittfältare springa så lite, men han klarade ändå uppgiften galant. Tänk när Fralla och Jörgen är tillbaka i matchform. Då snackar vi konkurrens.


Måste faktiskt berömma Putte kock. Trodde aldrig jag skulle behöva göra det, men nu är jag tvungen. Fortsätt med den nya korven, och strunta i vattniga Bullens efter träningarna. Vet inte vad den nya korven du bjuder på heter, men den smakar riktigt bra. Bra jobbat!


Vem är det som gömmer handdukarna? Är det Räkan eller Lycke? Det är den ständiga frågan som det snackas om inte omklädningsrummet.


Imorgon ska jag se derbyt mellan Slätta och Sais på G-vallen. Toppen mot botten, men i ett derby kan precis allting hända. Tänker sätta mig i berget och bara njuta av matchen. Kommer att bli kul och skönt.


Innan jag knyter mig för kvällen, ska jag se på Prison Break. Serien är framme vid näst sista avsnittet. Rekommenderar denna sjukt bra serie till alla. Det här är inte Vita lögner eller Skilda världar, det är hårda killar vi snackar om.


Vem fan saknar Östlund?


// Hansson


Ny vecka

Färsk vecka innebär nya träningar, nya matcher och skola. Så brukar det se ut.  Men denna vecka betyder också underbart väder, Leeds i kvalfinal och Theo Walcott till VM i Tyskland.


Tung förlust mot IFK Uddevalla i helgen. Tycker vi var värda minst en poäng. Men sådan är fotbollen. Ibland har man det lilla flytet som behövs, och ibland inte. Gäller att snabbt hitta tillbaka till spåret igen. Kungshamn är nästa anhalt. Tid 19.00 imorgon på Himlavallen.


Imorgon har jag nationellt prov i engelska. Hjälp! Om man skulle ha fått betyg i svengelska, skulle jag ha haft ett givet mvg. Men nu handlar det om riktig engelska, där jag är chanslös och värdelös. Det är tyvärr den bittra sanningen.


Måste passa på att tacka vädergudarna för det för tillfälligt underbara vädret.


// Joel


Kalsonger, stora skor, och ett leende

Idag klippte pappa gräset för första gången. För mej betyder det att sommaren är kommen. Då ska man väl inte spela fotboll på konstgräs? Det är inte vad jag förespråkar i alla fall.


Imorgon spelar vi årets tredje seriematch. IFK Uddevalla står för motståndet, en grymt tuff motståndare. När man precis fått smak av riktigt gräs, ska man åter byta underlag, denna gång till konstgräs. Men vi åker dit för att ta tre pinnar. Come on you LFF!


Att vara ny i en klubb är inte alltid så enkelt, men jag har haft tur. Nedan följer min personliga uppfattning om några av mina nya lagkamrater denna säsong.

Kula: Har lagets fräckaste kalsonger. Tror Kula själv står för hälften av lagets alla böter. Har blivit mycket ”ching ching” på sistone. Sena ankomster och Selånger tröja gör spelarrådet nöjda. Nyss fyllda 30, men jag märker ingen kris. Felix har världens bästa pappa.


Räkan: Mannen som fyller tränarens skor med raklödder. Det är aldrig Räkan som gömmer handdukar eller ställer till med bus. Skärpning Räk. Är den så kallade ”tipsexperten” som utmanas varje lördag. Bra på värmländska och är även en bra straffskytt.


Lycke: Lagets egen Freddy Kruger. Äldst i laget, men ändå yngst på något vis. Kolla in hans stil nästa gång på fotbollsplan. Jag vet inte om han springer eller går, men den är något utöver det vanliga. Sjukt skön gubbe som gillar klubbstugans soffa.


Bengan: Långben, Crouch, Fimpen, kärt barn har många namn. Har en förmåga att alltid gömma saker och ting. När övriga laget tränar, är Bengan hemma och pluggar.


Moberg: Kelgris med ett hjärta av guld. Vilket datum är den 25 maj? Bruno funderar fortfarande.

 

Bacon: Har äntligen fått ordning på sina kostvanor. Grym target med seriens största skor. Duktig drinkblandare, men varför kallas du Bacon?


Andreas: Lagets capitano, med ett gigantiskt LFF hjärta. Min butler under årets träningsläger. Vann skytteligan i DM förra året. Har dock inte sett några moves än från Disco. Kommer förhoppningsvis framöver.  Duktig korsordslösare.


Conny: Volvo arbetaren med dubbla sockar. CC är alla domares skräck, en Vinnie Jones typ. Inte missat en straff sedan pojklaget, men får ändå inte Dejeviks förtroende. Märkligt. I vissa avseenden är han lik sin stora idol Ronaldinho med sin bländande teknik, snabbhet och sitt ständiga leende på läpparna.


// Hansson


Sommartider

   

Vet inte om någon listat ut svaret på min gåta i förra inlägget. Jag vet att den var svår, kanske lite för svår. Men det kommer troligtvis fler framöver som blir lättare att lösa.


Underbart att sommaren börjar närma sig. Vitsipporna blommar, shortsen är på, och snart är det vm, i HOCKEY! Har dom inte smällt ner alla isar än? Känns helt sjukt att hockey säsongen fortfarande håller på. Vart spelas vm i år? Jag har ingen aning. Tråkigt att hela turneringen avgörs genom vilka som får hem flest spelar från andra sidan Atlanten. Jaja mycket klagande nu, men men.


Gick Gullmarsloppet idag (nästan en mil), så jag är nöjd. Tur att vädret var bra, annars skulle det ha varit en pina. Träning ikväll, jag är där. Hoppas det kommer fler folk idag jämfört med sist. En jäkla bra träning ikväll, och så laddar vi inför matchen mot Uddevalla på lördag på bästa möjliga sätt. Då blir vi svåra att slå.


Missade Bomben igår med ett mål. Surt som bävern. Bara att walka on.


// Hansson


Första maj

Första maj idag. Arbetarnas dag, då folk demonstrerar och går tåg. Men får man luras denna dag, eller hur är det egentligen? Joel har dålig koll. Dejevik stod för årets första maj tal innan dagens match. Han pratade om höger och vänster politik. Förstod inte riktigt hans budskap, men vi skulle jobba hårt och mycket likt vänstern, och det lyckades vi med.


Säsongens första hemmamatch gick av stapeln idag på Gullmarsvallen. Åmål från Dalsland stod för motståndet, som är ett tungt fysiskt lag med många stora spelare. Idag använde vi det nya matchstället som är riktigt snyggt. Schysst av Madeby att ordna större shorts till oss med lite större lår och annat. Dagens väder var helt okej och planen likaså, med tanke på den hårda vintern.


Matchen vann vi välförtjänt, efter bra spela i första halvleken. Den andra halvleken var kanske den sämsta i år, men vi lyckades ändå hålla 2-0 ledningen från första halvleken. Åmål hade mest boll och vann flest närkamper i andra, men skapade bara en eller två heta målchanser. Wille blev värdigt vald till matchens lirare efter att ha gjort sitt och lagets tredje mål, med matchens sista spark.


Själv fick jag kramp i båda vaderna, klen som jag är. Kunde tyvärr inte spela vidare och byttes ut efter 70 min. Bara att ta nya tag mot IFK Uddevalla i nästa match på deras konstgräs.

Dessvärre gick inte helgens odds in. De ”säkra” matcherna satt som väntat. Men PSG vann franska cupen finalen med 2-1 över Marseille. Kryss är alltid lika sköna och snygga att sätta, men denna gången gick det inte hem.


Den ovanligt långa helgen är över, och imorgon är det åter dags för skola. Mjukstartar med idrott och tyska, sedan får det räcka med lektioner.


Tänker avsluta dagens blogg med en klurig gåta. Klara den om ni kan…


Va är det som är gult, runt och grått på LFFs avbytarbänk?


A: Piff och Puff i träningsoverall

B: Två genmanipulerade kanariefåglar, Storlek XL

C: Lagledarna Lars ”Lisa” Wilhelmsson och Jan-Åke Bladh

Endast ett alternativ är rätt, svaret på denna fråga kan lämnas under.

// Hansson