Joels nyårskarameller 2008!

Under hela 2008 har jag fört små anteckningar om allt från det roligaste citatet till tragedier. Året är snart över och det är dags att summera. Personligen kommer jag att minnas 2008 som ett helt underbart år med massor av roliga händelser.


Nu är det hög tid att lista året som varit.


Årets...


Bild.


Haha, Joel o Hartvig titar ut från ett fönster i London.


Jippie.

Jag fick äran att köra truck för första gången i mitt liv på egen hand. Wow! Denna historia och helt fantastiska upplevelse skedde på Carpe Diem en tidig lördagmorgon i januari.


Grej.

I juli pajade min mobil och jag var tvungen att köpa en ny. En helt perfekt telefon för mej skulle det visa sej. Från den kunde man nämligen blogga och vips öppnade sej hela världen.


Besvikelse.

I slutet av mars var jag i Barcelona med LFF på träningsläger. Samtidigt var pappa, Isabel och Kristina i Stockholm och såg på mina hjältar Eagles.


Jäklar vad avundsjuk jag var på dom eftersom Eagles är bandet som jag växt upp med. Jag trodde det var sista gången som man skulle få möjlighet att se gubbarna live, men nu i december kom beskedet att de ännu en gång kommer till Sverige.


Den 29:e maj lirar gubbarna i Malmö och jag ska dit!


Nu känns inte besvikelsen så stor längre...


Konsert.

Mando Diao i Lisebergshallen, Kent och Håkan i Strömstad, Timo på Slussen, Springsteen på Ullevi, det är bara några av alla konserter jag sett i år.


Men den allra bästa spelningen var Veronica Maggios på Storan i Göteborg. Så jävla bra!



Maggio i mitten och tillsammans med sina medhjälpare.

Flopp.

Androla, som Andreas Johnson och Carola Häggqvist kallade sig i Melodifestivalen. Åkte ur första utslagningsrundan av andra chansen. Av vem? Jo, Nordman. Vandraren är stark.

Klipp.



Tragiska händelse.

Hela Sverige stannade upp i mitten av april. Lilla Engla från Stjärnsund i Dalarna var försvunnen och kom sedan aldrig tillbaka.



Skönaste.

Premiären mot KIF, strålande sol, 350 personer i berget och vinst med 2-1.



Överraskning not.

Sidleds-Danne i startelvan mot Grekland i EM. Att han gjorde en bra match för en gångs skull är en annan historia.


Tre sköna hemmavinster.

Först slog LSK Elfsborg på Starke Arvid, sedan IFK Göteborg inför nytt publikrekord och sist men inte minst AIK. Grymt starkt gjort av bönderna, surt att man sedan åkte ur Allsvenskan.

Zlatan.



Äntligen.

Spanien och VM eller EM går sällan hand i hand utan slutar med fiasko. Men inte EM 2008 i Österrike/Schweiz, då enades alla basker, katalaner, andalusier och madristas och vann guld tillsammans. Hur rättvist som helst!


Resa.

I år har jag varit i Grekland, Spanien och England. Alla resor har varit kanon, men Grekland och Skiathos var lite speciellt.


Det var första gången jag var på en riktig solsemester. Så här skrev jag på bloggen om resan:


"Mellan den 23-30 juni var jag tillsammans med familjen Thunborg på en underbar resa till den lilla ön Skiathos i Grekland. En vecka med grymt god mat, solning, bad och andra avkopplande aktiviteter var otroligt skönt, jag hade faktiskt inte en enda påminnelse på resan!"


Pust.

Sommarvädret. Den 19 juli hade jag inte badat i Sverige och till dess hade det bara varit pissväder. Men sedan kom solen och sommaren...


Månad.

Maj, då sken solen som aldrig förr. Sedan kom solen i slutet av juli också, men ja tror maj nästan var bättre.


Artist.

Veronica Maggio tar priset i hård konkurrens med Moneybrother. Att lyckas samla spår som Måndagsbarn, Stopp, 17 år, Vinnaren och Gammal sång på ett och samma album är overkligt bra. Att man inte tröttnar på låtarna är också ett tecken på att hon sjunger och gör riktigt bra musik.

Veronica Maggio - Stopp

Miss.

Liverpool var i början på augusti i Oslo och träningsspelade. Tyvärr räckte inte mina semesterdagar till och jag fick kasta in handduken. Istället kom min revansch när jag fick se mitt kära Liverpool slå Chelsea på Stamford Bridge med 1-0 och bryta deras 86 hemmamatcher utan förlust.


Succé.

EM-tipset hade många tvivlare till en början. Men tillslut var vi hela 173 stycken! Det kallar iaf jag för succé.


Genombrott.

Första gången jag såg Robin Söder var i Höstrusket i Brastad när han var 11-12 år. Redan då snackades det om att han var Sveriges bästa 91:a och oj vad han lekte med sina jämnåriga då.


Idag eller snarare under sensommaren lekte han med fotbollsproffs i Allsvenskan och slog igenom med buller och bång i när han målade på allt som gick för sitt IFK Göteborg. Sveriges mest spännande spelare på år och dar.


Intervju.

Snacka om att Haglund ser ut som ett frågetecken.

Farväl.

Broder Daniel, det mytomspunna kultbandet från Göteborg tog farväl på Way Out West.


Värsta 1.

Åtta guldmedaljer på ett OS säger allt om den magiske simmaren Michael Phelps. Jag ställer mej upp och applåderar.


Värsta 2.

Under OS i Peking vann Usain Bolt 100 och 200 meter sprint, och satte dessutom nytt världsrekord i båda grenarna, kanske de två mest prestigefyllda världsrekorden som finns.


Michael Johnsons världsrekord från Atlanta 96 var omöjligt att klå, men Bolt gjorde det tolv år senare!


Det är fanimej så jävla stort att det inte går att komma på ord för det.


Köp.

Min stressboll som jag tyvärr redan har bitit sönder.


Idol - audition.

Anna Bergendagl - Have a Heart. Jag blir helt stum.

Citat.

Ingen kan säga att han inte är en värdig mästare. Att det sedan blev en maratonfinal berodde inte bara på regnavbrotten. - Stefan Holm på Sportbladet om Wimbledonfinalen mellan Federer och Nadal där den sistnämnde maskade mellan varje boll.


Nervpärs.

Efter förlusten mot Hogstorp var det bara tre matcher kvar att spela. Vi var tvungna att vinna alla för att hålla oss kvar i division 4.


Första matchen mot Ödeborg hemma kvitterade de till 2-2 med tio kvar. Med tre minuter kvar fixade Bacon segermålet med en underbar stenhårdvolley! 3-2 vinst!


Näst sista matchen var borta mot Myckleby som låg precis före oss i tabellen. Vid förlust hade vi varit ute ur serien. Med tio min kvar river Moberg ner en motståndare i straffområdet. Rött kort, straff och 1-1. Fan!


Med fem minuter kvar fixar Lycke en rutinerad frispark strax utanför Mycklebys straffområde. Jag har spelat med Wille i alla år och han har gjort otroligt många mål, men aldrig något på frispark, men det är ändå Wille som stegar fram och sätter sitt första frisparksmål genom tiderna, 2-1 till LFF!


Sista matchen för säsongen hemma mot Henån. Vinner vi klarar vi kontraktet. Vi ligger under, vi kvitterar tack vare en billig straff, Bacon sätter ett inlägg i mål med kvarten kvar till 2-1 och vi klarar oss kvar! Helt sjukt!


Vilken nervpärs och bragd!



Denna bilden sammanfattar LFF:s slutforcering rätt bra.


Match.

Peter Wennman på Sportbladet ser livematcher från Premier League varje vecka och har så gjort i många år. Arsenal mot Tottenham i år listar han som den bästa han varit på live 2008.


Saken var den att jag, Lasse, John och Hartvig också var där. Hyfsad match som slutade 4-4 och innehöll allt gott man kan tänka sej.



Grabbarna. 

Citat.

- Ingen kan säga att han inte är en värdig mästare. Att det sedan blev en maratonfinal berodde inte bara på regnavbrotten.


Stefan Holm på Sportbladet om Wimbledonfinalen mellan Federer och Nadal där den sistnämnde maskade mellan varje boll.

Referat.

Niklas Holmgren i extas.

Slutligen vill jag bara tacka alla för 2008 och önska alla ett underbart 2009!

Ta det nu lugnt med skumpan ikväll.

// Joel


Ibland går det fort...


... att bli utvisad. Läs här om David Pratt som lyckades med bedriften efter hela tre sekunder. Läs allt om händelsen här.


Missa inte Joels nyårskarameller imorgon!


Go natt!


// Joel

Lattjo Lajbo, bakisdag och resa beställd!

För ett par veckor sedan lirades Lussebandyn i Kronbergshallen. Pris till bästa utklädda lag blev självklart "Lattjo Lajbo" och jag lovade att lägga ut en bild på gänget om jag skulle lyckas få tag på någon. Och det har jag nu tack vare Putte Isaksson. 1000 tack!



Snygg, snyggare, Lattjo Lajbo!


Igår var det juldagen och med andra ord var det utgång på Havsbadet. En riktigt rolig förfest hos Emelie & Räkan la grunden för en perfekt utekväll. Dagen efter har varit en ren klassiker.


Sov länge, åt pizza, sov, såg fotboll, sov igen, såg fotboll, åkte hem till Brastad vid 18-tiden när jag nyktrat till, sedan var det fotboll igen och allt avslutades med en dusch.


Just det, en sak till har jag hunnit med. Eller jag och jag, snarare är det Karin Möllborg som ordnat allt. Vi ska mellan den 22 - 26 januari vara i Åre där vi ska träffa våra Elinar. Den ena Elin är Karins syster och heter Möllborg i efternamn. Den andre Elin heter Thunborg i efternamn och är min flickvän. Dessa två barndomskompisar säsongsjobbar i Åre. För att krångla till det lite extra fyller en år den 13:e april och den andre den 14:e april, men jag vet inte vem som fyller när.



Min reskompis Karin.

Den dagen vi åker upp, den 22:e januari, fyller jag 21 år. Saken är den att jag får fira min födelsedag i ett tåg eftersom det avgår klockan typ 08.00 i Uddevalla och är framme i Åre klockan 21.00 på kvällen. Jippie!


Hur som helst känns det skönt att resan äntligen är beställd och att jag ska få träffa min flickvän som jag inte sett sedan den 1:e december.


Det var allt för idag.



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



Julaftonen var mysig

Julafton blev en underbar mysig dag på Bråste. Vi är inte världens största släkt, men familjen plus farmor räcker gott och väl så som alla tjötar...


Det blev Kalle Anka, mat, julklappsutdelning och Svensson Svensson i vanlig traditionell ordning.


Efter Kalle Anka hade pappa fått uppdraget att vara tomte för några barn i Brastad. Man var nästa rädd för han så som han såg ut.



Gubben som tomte.

Det sista jag gjorde på självaste julafton var att se "Grabben i graven bredvid". Jag blev så tagen av filmen som handlade om två helt skilda personer som tillslut blev ett par. Filmen måste varit grymt bra, eftersom jag inte lyckades somna i soffan som jag alltid brukar göra annars.



La Familia minus mamma som tog kortet.


Min favorit på julafton.


Abbe, Wilma, Mamma, Joel och Isabel på ett och samma kort. Wow!


Slutligen. Jag tillsammans med granen och alla paketen.


Ikväll blir det förfest hos Räkan&Emelie innan det blir utgång på Havsbadet och det ryktas att ALLA ska dit. Eftersom jag var med och coachade Jonas Larssons vinnande gäng i Havsbadet (Bacardi) cup förra helgen så fick vi gratis inträde på juldagen som pris. Inte fel.


Imorn är det "Boxing Day" i England och Liverpool tar emot Bolton. Vinst är ett måste!


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



God Jul och ett gött nytt år!



Jag vill önska alla som läser min blogg en riktigt god jul och ett underbart 2009. Det är ni värda allesammans!

Med vänliga hälsningar Joel Hansson.

Mina små julfavoriter

Så helt plötsligt var det dagen före den stora dagen som kallas för julafton. Om man inte hade vetat om att det var den 24:e december imorgon, så hade jag nog gissat på typ den 5 maj.
 
Men men, idag tänkte jag med hjälp av lite konstgjordandning fixa lite julstämning. Mitt uppdrag är att lista mina fem favoriter i kategorin jullåtar.


Stämningsfullt är ordet för dagen.



1. Mariah Carey - All I Want For Christmas is You




2. Wham - Last Christmas



3. Celine Dion - Happy Christmas




4. Triad - Tänd ett ljus




5. Jag såg mamma kyssa tomten



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/


Söndag...

Söndagar kan lätt sovas bort när man varit ute och härjat på lördagen. Precis så har min dag sett ut idag.


Ledig nu till den 7:e januari, otroligt skönt.


Några av mina polare på msn har länkat denna roliga video. Den håller hög klass.


Jag börjar gilla mer och mer svensk musik där artisterna egentligen inte kan sjunga, men det är ändå riktigt bra.


Låten "Turning Torso" med vit päls är en sådan. Lyssna här!



Och så var det denna Moneybrother, Anders Wendin, som jag bara är så kär i.


Det senaste albumet Mount Pleasure är helt jäkla sjukt bra, men jag undrar om inte Blood Panic från 2003 är ännu bättre.


Här är sex otroligt hörvärda låtar från albumet Blood Panic.

 
Positive Vibrations.

 
The Pressure.

 
Keep the Hurt at Bay

 
Don't Call the Police.

 
Reconsider Me.


It's Been Hurting All the Way With You Joanna.



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



En gigant gör comeback

Wow, detta måste ni bara läsa. En riktig gigant gör helt oväntat comeback. Vilken hjälte!

Mando Diao - One blood. One heart. One soul.

Mando Diao.


Där har du Borlängebandet som släpper nytt album i februari. Redan nu är deras första singel "Dance With Somebody" ute och jag hörde den för första gången idag på P3. Den fastnade direkt, en riktigt bra låt.


I mars detta år såg jag en sjuk spelning med Mando i Lisebergshallen. Även 2009 ska de ut på turné. Återigen kommer de till Göteborg och Lisebergshallen. Datumet är fredagen den 24:e april. Att se MD live är alltid lika grymt. Jag är sugen.



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Min önskelista

Som liten skulle man lära sig att skriva en önskelista, men det har jag varit dålig på genom åren.


Personligen hatar jag att få kläder i julklapp eftersom jag gärna vill vara med att välja ut det själv. Storlekar kan vara fel eller så är så att plagget helt enkelt inte snyggt och sånt är svårt att berätta för den man får klappen av.


Därför har jag oftast önskat mej pengar som tonåring så att jag kan köpa vad jag vill. Lite tråkigt kanske, men bättre det än att få något man blir besviken av.


Till årets julafton får jag riktigt tänka efter vad jag ska önska mej. Det är verkligen svårt. Jag har nämligen allt ;)


Nejdå, men så här ser min önskelista för julaftonen 2008 ut.


1. En resväska

Varje gång jag ska ut och resa får jag alltid fråga Kaj och Pia Olausson om jag får låna deras. Det får jag alltid, det är inga problem, men framöver vill jag ha en egen så jag slipper fråga andra.


2. Lakan som sitter fast

Jag är en av alla dom där som vänder och vrider mej mycket under natten. Det gör att mitt lakan ALDRIG ligger still och är där det ska vara. Sjukt jobbigt, så varje morgon när jag vaknar och ska trycka på snooz-knappen måste jag rätta till mitt lakan.


Det får vara slut på det, nu vill jag ha ett lakan som sitter fast!


3. Två stressbollar
Jag biter på allt och alla. För några månader sedan köpte jag en stressboll att klämma på medan jag sitter vid datorn eller ser på TV. Klart som fan att jag inte kunde låta bli att bita på den heller, så nu har det gått hål på min stressboll. Jag vill ha en ny, eller varför inte två? Så att jag har några på lager...


4. Det svarta spelet

Så heter en bok skriven av Daniel Nyhlén. Verkar grymt bra och spännande. Saken är den att jag egentligen inte borde köpa några böcker för jag vet att jag aldrig kommer hinna att läsa dom.


Men detta kanske är den perfekta boken som man gottar sig i på nästa års semester?


Här är mitt gäng med tidningar som jag fått hem under hösten som jag inte läst en mening av ännu. Totalt är dom 17 stycken. Jäklar vad jag ska läsa under julledigheten.

Dom är några stycken...

5. Den nya världsfotbollen

Ännu en bok. Fan jag blir galen. Skriven av min hjälte Erik Niva på Sportbladet. Den kanske jag kan läsa på semestern 2010?



Förövrigt så har jag själv fått köpt alla de julklappar jag tänkt. Känns bra att inte vara ute i sista stund för en gångs skull!


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Denna veckans fotboll

Har sett en del fotboll i veckan och i helgen. Lite notiser...


... The big four kryssade alla igen, märkligt, men samtidigt jäkligt kul för ligan.


... och Villa vinner igen. Snart lägger dom sig i omkörningsfilen och tutar om...


... Andreas Beck i Hoffenheim, nästa stora högerback?


... Villarreals målvakt Diego Lopez var rena väggen mot Sevilla.


... Chelseas har tagit fem poäng på deras fem senaste hemmamatcher i PL.


... Romaric i Sevilla, vilken underbar tvåväggsspelare.


... Tottenham har nu tagit poäng av alla i the big four. Starkt.


... vad säger vi om El Classico?


... vilket läge Carlton Cole missade vid ställningen 1-1 på stopptid mot Chelski.



Min 11:a vecka 50. Baserat på matcherna: Liverpool - Hull, Sevilla - Villarreal, Barcelona - Real Madrid, Hoffenheim - Schalke, Lyon - B.München, Liverpool - PSV, Lyon - Marseille.


Diego Lopez (Villarreal)


Beck (Hoffenheim) - Cris (Lyon) - Hyypiä (Liverpool) - Capdevila (Villarreal)


Ribery (B.München) - Gerrard (Liverpool) - Romaric (Sevilla) - Adriano (Sevilla)


Messi (Barca) - Klose (B.München)



På läktaren: Keane (Liverpool), Boumsong (Lyon), Isaksson (PSV), Källström (Lyon).


Vore kul med lite diskussion...



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



Lagfest med Suntrip

Dagen efter Lussebandyn blev det givetvis lagfest med Suntrip. Vi satt hemma hos mej och Isabel och hade det riktigt TREvligt. Det blev ölfotbollspelet Kick Off till El Classico innan det körde vi några mindre lyckade lekar som ballade ur, haha.


Sedan körde pappa och Kikki ut oss till Sjökanten, där det var bra drag.


Suntrip kan inte bara lira innebandy.


Detta kortet ska dom få skämmas för :D


Goa gubbar med stort G.


Hula ska alltid göra sig rolig bakom Bengans rygg.


Jag fick ta hand om böterna när vi lirade Kick Off.


Alla samlade för El Classico. Barcelona vann matchen med 2-0 över Real Madrid.


Det blev som så många gånger förr Sjökanten.


Detta kort är till Hartvig. Handen i luften!


Damerna kan iaf det där med att dansa och parta.



Fan va snygga vi e!


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Suntrip charmade publiken i Lussebandyn





I fredags avgjordes Lussebandyn i Kronbergshallen. Efter ett års uppehåll var vårt lag "Suntrip - med värme mot värmen" tillbaka på innebandyplanen med klubborna redo. För tredje året i rad åkte vi ut i...


Det började allt annat än bra i första matchen. Det kändes att vi var rejält ringrostiga och inte hade lirat på ett par år. Efter 45 sekunder stod det 3-0 i röva mot ett lag innehållande några småpojkar. Pinsamt är ordet. Ett av de tre inledande målen kanske vi skulle kunna undvikit....


Jag och Räkan gjorde ett taktiskt byte som det brukar heta, och i samma stund vann Fylking en klockren tekning som rullade stenhårt in i vår lilla bur. Snacka om att vi mörkade formen...


Här fick jag reducerat, annars var det inte mycket att glädjas åt.


Hula ville att jag skulle nämna att det var han som fångade detta fantastiska klipp, varsegod min vän!


Det blev förlust första matchen med 5-2 och Suntrip var minst sagt illa ute.



Detta kortet på Fylking symboliserade vår första match klockrent.


Andra matchen blev inte mycket bättre den. Då mötte vi ett gäng marinbiologer och jäklar vilket liv det var på läktarn. Det stod 1-1 länge och vi var verkligen tagna av stundens allvar. Men med en minut kvar hittade Räkan målet och vi kunde hålla undan och vinna.


De två nästkommande matcherna blev munsbitar för Suntrip och båda lagen körde vi över totalt och nu stod vi på tre segrar.


Till den femte och avgörande matchen kom äntligen vår joker Mattias "Gretzky" Pettersson. Han hade lirat match med sitt Viking hela kvällen. "Gretzky" skulle visa sig vara den målskytt och tekniker som Suntrip saknat.



Matte tillsammans med vår hund Wilma på lördagens lagfest med Suntrip.

I den sista kampen mötte vi Husqvarna som vunnit varenda match och vi var tvungna att vinna för att inte missa slutspel. Pang, boom, tjoof så vann vi med 3-0 och visade var skåpet skulle stå. Matte "Gretzky" Pettersson gjorde alla tre målen. Hyfsat nyförvärv...


Som vanligt varje år i Lussebandyn försvinner publiken när det är dags för slutspel, vilket också innebär att Suntrip slutar leverera eftersom vi är så beroende av alla våra fans. Åttondelsfinalen lyckades vi ändå klara oss förbi efter storvinst, men i kvarten tog det stopp för tredje året i rad.


En tät och hård match, nästan brutal, slutade med 3-2 torsk och Suntrip fick lämna turneringen.


Tränare Hula var hård mot sitt lag efter att vi återigen åkt ut i kvartsfinal:

- Så sjukt dåligt att vi inte kan koncentrera oss bättre när det gäller så mycket. Nästa år gör jag comeback och då blir det final, jag lovar.


Lite Lussebandy tankar...


... priset till bästa klädsel gick mycket riktigt till "Lattjo Lajbo" med Jonas Melin och Brunis i spetsen. Helt klart värdiga vinnare. Någon som har ett kort på grabbarna? Lägger gärna ut det isf.


... återigen gör Tommas Bråten och hans medhjälpare ett jättefint jobb med Lussebandyn. Jäkligt roligt att det engagerar framförallt så många ungdomar och att det är kul också för dom som inte är så sportintresserade. Väldigt bra arrangerat och mycket festligt. Ett stor Tack!


...
kolla gärna i vår Suntripsida här.

... vi käkade mat med laget på Peking innan turnering skulle börja. En tradition som måste behållas!


... Suntrips tjejer, Isabel och Alikan, hade en skön diskussion i bilen ut till Lussebandyn.


 Isabel till Alikan:


- Vilket håll skjuter du åt med klubban, vänster eller höger?

- Jag vet faktiskt inte, det märker vi väl när vi spelar...

- Okej, jag kommer heller inte ihåg åt vilket håll jag skjuter, svarade Isabel.


Det kändes gött att höra en timme innan matchstart. Vi får scouta våra tjejer bättre till nästa år.



Lagets lysande stjärnor Alikan och Isabel.


Jag vill tacka alla Suntripare för en rolig kväll och en härlig laganda. Vi kommer tillbaka med besked nästa år.


Slutligen håller jag med Fylking om följande uttalande:


Nästa år vinner vi. Jag menar om Bengans Kidz kan vinna så kan vi.



Från vänster: Tränare Hula, Sjöberg, Fylking, Räkan, Joel.
På knä: Alikan och Isabel.
Saknas: Matte Pettersson

Dagens klipp: The Best of Sällskapsresan SunTrip



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



Vill ha nytt jobb

I dessa tuffa tider hör man om folk som blir av med jobben hit och dit. Nu har även jag drabbats av denna så kallade finanskris!


Igår, måndag, blev jag uppsagd på H-fönster från och med den 8 februari. Riktigt tråkigt måste jag säga eftersom jag trivs så himla bra på min arbetsplats. Helt okej lön, underbara arbetskompisar, nära till jobbet, mycket mer kan inte en 20-åring begära för ett jobb som inte kräver någon utbildning.


Visst det hade legat i luften ett tag med varsel och av tradition blir det så för H-fönster på vintrarna, men man hoppades ju alltid på att få vara kvar.


Nu är verkligheten den att jag får sluta den 8:e februari, eller tidigare om jag får ett annat jobb. Därför sänder jag i detta ögonblick ut en kontaktannons angående ett jobb.


Är det så att du känner till ett ledigt jobb (vad som helst) kontakta gärna mej genom mobil, 0734003454, eller mail, [email protected].


Jag är enormt tacksam för alla som vill hjälpa mej på ett eller annat sätt.



Här är delar från mitt CV.


Meriter:

Grundskolan

Tre år på Gullmarsgymnasiets Samhäll/Ekonomi program.

Sommarjobbat på Bro kyrkogård i fyra år (2004-2007)

Sommarjobbat på Lysekilsposten 2 månader (2007)

Anställd på H-fönster sedan den 27 augusti 2007 tills idag.


Detta får ni av Joel Hansson:

Har alltid tyckt att det är roligt att jobba i grupp och tillsammans med andra människor. Är som person väldigt öppen och spontan. Tror folk ser mig som en go engagerad gubbe, med socialkompetens och ett glatt humör. 


Namn: Joel Hansson

Personnummer: 1988-01-22-5056

Adress: Kyrkbyn 158

Postnummer: 454 91 Brastad

Telefon: 0523-47878, 0734003454

Språk: Svenska och engelska

Körkort: Ja, i snart två år

Mail: [email protected]


Tusen tack på förhand!


Med vänliga hälsningar Joel Hansson

Härligt!

Jag fick biljetter till Eagles i Malmö den 29:e maj. Detta ska bli hur kul som helst!

En dröm går i uppfyllelse?

I slutet av mars var jag i Barcelona med LFF på träningsläger. Samtidigt var pappa, Isabel och Kristina i Stockholm och såg på mina hjältar Eagles.


Jäklar vad avundsjuk jag var på dom eftersom Eagles är bandet som jag växt upp med. Jag trodde det var sista gången som man skulle få möjlighet att se gubbarna live, men nu ikväll fick jag nya förhoppningar.


Imorgon släpps biljetterna till Eagles i Percy Nilssons nya skrytbygge i Malmö. Datumet är den 29:e maj och jag ska dit till varje pris! Pappa, Kristina och Isabel är sugna igen och är på, jäklar vad vi ska ringa efter biljetter i morgonbitti.


Detta är faktiskt lite av en drömgrej för mej att se Eagles live innan bandet slutar. Nu håller jag alla tummar som går.



Kvällens låt: The Eagles - Take It Easy



Imorgon 09.00 släpps biljetterna, här kan du boka dom!

Ticnet

LiveNation


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



Aston Villa ångar på

Oj, vilken härlig fight jag nyss fick se. Everton mot formstarka Aston Villa slutade efter många svängar 2-3.


Detta var kanske femte gången jag såg Villa i år och jag måste säga att de har ett förbannat bra lag. De senaste två åren har man värvat smart och klokt i bland annat spelare som Ashley Young, Shorey, Davies, Friedel, Luke Young och Sidwell


Till denna säsong värvade man den så duktige och stabile amerikanen Brad Friedel från Blackburn. Mycket förnuftigt nytillskott trots att Friedel snart närmar sig 40 år.


Man spelar ett lågt försvarsspel med ett långsamt mittlås (Davies och Laursen) som älskar att stå rätt, nicka, markera och inte röra sig för mycket. De senaste åren tycker jag ytterbackarna varit ett minus för Birminghamlaget. Men nu har man värvat Luke Young (M.Boro), Nicky Shorey (Reading) och Cuellar (G.Rangers?) och alla kommer nu upp i riktigt bra klass när de inte spelar i så dåliga lag och har bättre spelare runt sig. Försvaret håller helt klart mycket hög Premier League klass.


På mitten lyckades man behålla själen Barry som var 99% klar för Liverpool samt att man klarade av att köpa loss rivjärnet Sidwell från Chelseas bänk. Till det ska man också lägga till Martin O´Neills favoritlirare Petrov, dessa tre herrar bildar ett mycket starkt centralt mittfält. Alla springer lika mycket framåt som bakåt mellan straffområdena, samtidigt som de är relativt konstruktiva.


Framåt då. Som yttermittfältare eller ytterforwards, kalla det vad du vill så har dom underbare Ashley Young (jävlar så bra han är, köp Benitez!), Agbonlahor (även forward när inte Carew är tillgänglig) och James Milner som dock inte är någon favorit i mina ögon, men han gör alltid sitt jobb. Ett gäng hyperfarliga kontringsspelare som passar perfekt till Villas låga försvarsspel.


Som centertank hittar vi Carew som är en riktigt bra bollmottagare och en okej målskytt, men han är ingen speedkula.


Det är på de offensiva positionerna som Aston Villa har det tunt om det skulle bli skador framöver. Henke Larsson ryktas till Villa, kanske blir han den spelare som kan bredda gruppen ytterliggare? Laget är också vidare i Uefa cupen, vilket kommer att slitas på truppen.


Men just nu är det ett nöje att se Aston Villa lira och än så länge ångar tåget på. Blir det en topp fyra placering? Jag tror faktiskt det.


Just det, dagens match slutade med vinst igen. Everton kvitterade på tilläggstid 2-2, men Ashley Young ville ha sista ordet och fixade 3-2 till Villa med matchen sista spark.


Ett sådant flyt brukar känneteckna ett topplag...

Min lördag

Äntligen som Gert Fylking hade uttryckt det, så vann Liverpool i Premier League igen efter 3-1 vinst borta mot Blackburn. Segern satt dock förbannat hårt inne och Liverpool vann utan att glänsa. Tre poäng och fortsatt serieledning är det viktigaste.


Idag på morgonen fick jag visa min styrka. Det var flyttning med Sernemo som gällde. Hulken som dom kallar mej fick göra sej värd namnet om man säger så.


Det var morgonen och eftermiddagen det. Ikväll blir det lite bastu och poker i klubbhuset med Disco, Lycke, Wille och kanske Kula om han orkar att masa sig dit, vilket man aldrig kan vara säker på...


Vi har sagt innan att det blir ett par öl, men det brukar ju bli mer och avslutning på sjökanten. Den som lever får se. Hur som helst trevlig lördagskväll på er!


Dagens låt: Hammarin & Robin Lingering Regret



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



 


J-O visar magisk känsla

Detta gick för några veckor sedan på TV, men jag själv såg det först för ett par minuter sedan. Filip Hammar mot Waldner. Se hur J-O slår Filip med en snusdosa!

 


En Waldner hyllning, vilket bollgeni han e!


Trevlig kväll!

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



En klassiker igen

Detta var ett tag sedan faktiskt, en klassisk blogg. Nå, vad har hänt sedan sist vi hördes? Det har blivit december, Elin har dragit till Åre, Jönsa har varit hos mej, jag har varit på "Buskis". Ja det är en del som har hänt. Häng med och få reda på allt!


Var det igår det var den 17 juli? Självklart inte, men det känns nästan så för oj vad tiden går fort. Första ljuset är tänt i staken och nedräkningen mot Kalle Anka har börjat så sakteliga. Det är läget just nu, men snart är det ju midsommar...


Jag och bilar är en härlig följetong. Idag när jag skulle åka till jobbet jävlades den med mej igen. Jag trodde alla problem var över nu när jag skaffat ny bil, men icke sa Nicke. När jag skulle öppna bildörren ville den inte göra vad jag ville.


Alla dörrar var igenfrostade och jag visste inte vad jag skulle ta mej till. Min smarta lösning blev att väcka pappa som tog sig ut i kylan och med hårt våld fick upp dörrjäveln. Efter många om och men puttrade jag iväg mot H-fönster, men resan dit tog längre tid än vad jag trodde.


Eftersom jag ryckt i alla bilens dörrar så öppnade de sig lite grann. När sedan bilen blev varm allt efter färden så öppnades dom! Första gången hände det vid församlingshemmet, så det var lugna puckar. Men andra gången öppnades bakdörren vid Nolbykurvan, precis innan Erlings bil. Jag hade bilar bakom mej och halt som fan var det. Tillslut fick jag svängt till sidan och satt på varningsblinkersen och sedan stängt bakdörren. Pust.


En kvart sen stämplade jag in på H-fönster, vilken morgon.



När vi ändå är inne på bilar så måste jag välkomna Kimmy i "Låsa-in-nyckeln-i-bilen-klubben". Grattis och hoppas det löser sej!


Förra helgen var enormt bra på många sätt. Lördagen blev en klockren festdag med hur många roliga personer som helst. Söndagen däremot blev också bra. Då åkte jag faktiskt till Göteborg med H-fönster och såg på en Buskteater vid namn "Solsting och Snedsprång".


Innan resan hade jag inte några höga förväntningar, för jag hade aldrig varit på någon teater live tidigare utan bara sett något halvroligt skådespel med "Stefan&Krister" där man skrattar en gång i kvarten.


Med facit i hand kan jag säga att det var längesedan jag skrattat så mycket som till "Solsting och Snedsprång". Jag garvade nog i snitt var tionde sekund och det hela var så sjukt roligt. Det bästa var nästan när aktörerna kom bort sig med sina repliker och när det blev så roligt att inte dom själva ens kunde hålla sig för skratt. Då flabbade jag så mycket att jag fick träningsvärk i magen dagen efter.


Läs mer om skrattfesten här.


Mycket text nu, men sist med inte minst så åkte Elin till Åre i måndags. Där ska hon hålla hus till typ mitten av april om jag förstått saken rätt. Hon kommer väl säkert hem någon gång och jag kommer åka upp till henne, men då avstår jag gärna det där som kallas skidor. Jag är ju som ni vet allergisk mot de där plankorna.



Helgens anslagstavla

[ ] Softa

[ ] Blogga

[ ] Hjälpa Sernemo med flytt

[ ] Idol

[ ] Luncha med Lycke o Disco

[ ] Se fotboll i massor



På tal om annat...


... nu har jag gått klart tränarutbildningen Bas 1, förhoppningsvis ska jag även gå Bas 2 i början på nästa år.


... Liverpool i topp av PL, men aj vad kryssen hemma mot både Fulham och West Ham svider.


... idag har jag städat hela rummet, det ser alltid hey babberibba ut efter att Jönsa varit här ;)


... just det Jönsa, du glömde något här som vanligt. Denna gången ett par vita Calvin Klein kalsonger.


... har fått ett pingisbord till hemmet nu. Fick köpt nytt nät, nya rack och bollar. Har bordet borta i ladugården och det är helt perfekt och magiskt kul att spela.


... Bacardi cup kan bli min turnering, trots att vissa har synpunkter på laguttagningen.


... P3 dokumentär äger. Har snart lyssnat igenom alla och många av dom är verkligen grymt bra, rekommenderar de starkt! Och här kan du ladda ner dom , perfekt att lyssna på när du jobbar.


... min favorit i Idol är helt klart Kevin Borg, detta är hans bästa framträdande.



Dagens låt: Premier League Anthem - Rule Britannia (kort, men hur skön som helst)



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



Videobloggen är tillbaka



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Bacon i egen stil

Många som sett mej bowla, säger att jag har en väldigt speciell stil när jag kastar. Jag kastar nämligen med båda händerna för att få lite extra skruv och mitt utförande blir därför mycket märkligt.


En annan som har en mycket egen stil är Bacon och det i pingis. Jag fick äran att möta honom i åttondelsfinalen och under den matchen slog han inte en enda backhand!


Titta här när han möter Jernberg...



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Pingis- och årsfest

Det var ett tag sedan, men va fasen jag bjussar på lite bilder ändå. En kanondag blev det iaf tillslut.


Pianot regerar!


Kir for life!


Goa gubbar e vi allihopa!


And the winner is... CC!


Hela gänget.


Bacon, Källen och Therese var några baddare på det där med introtävling.


Kärlek.


Och kvällen avslutades på Oskars med årsfest.

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel  har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/