En midsommar att minnas

Ölfotbollen är spelad, crusingbilarna har glidit klart, jordgubbarna är ätna - midsommar är över. Nu är det bara all disk kvar, men först några rader och bilder från en underbar helg


Varför firar man midsommar egentligen? Bara en dålig ursäkt att dricka under ett antal dagar i rad? Aja, bra skoj är det iaf när alla släktingar och kompisar kommer hem för fest.


Varje midsommar har vi Brastadsbönder samlats i vår hemby för att spela ölfotboll, men nu bor knappt någon kvar, så "arrangemanget" flyttades till Lilla Gullmarsvallen. Vi spetsade även till manskapet med ett gäng Lysekilare som skötte sig utmärkt. Regnet låg i luften och vädret var inte det bästa timman innan vi skulle sätta igång.


Men allt ordnar sig som jag brukar säga och så även denna gång. Det var hela tiden uppehåll och fotbollskvalitéerna hos samtliga sprudlade som aldrig förr. Sjöberg tacklade alla som en Gud, Väggen bjöd på sambakonster och Stefan Alexandersson var kingen som vanligt.



Bella, min privata papparazzi.


Tobbe i sin gamla goa SAIS-dress.


Stefano.


Mackan fick lite ont på bröstet.


På kvällen kom min kära polare Jönsson och tillsammans drog vi upp till Simon där det var fest i massor. Kvällen avslutades på ett proppfullt Havsbadet där man själv kände sig som en turist...


Hos Simon. Midsommarkransarna fanns på vissa.



StorBengan, Kajsa, Pajen och Maja.


Ett nytt inslag i årets schema var brännbollen som också blev en succé, riktigt skoj asså.



Fooore!


Det var tydligen Cruising i lördags, den missade jag och Jönsa. Vi blev sittandes hela kvällen på min balkong där det blev tjöt om damer, fotboll och framförallt gamla minnen. Kvällen avslutades på Old House.



Jonte och Hallberg är två gamla goa kompisar som jag inte umgås så mycket med längre, därför var det skoj att se dem igen.



Håkan, Sjöberg och Wiken är tre trevliga prickar.




Firman Jönselinho & Joelano var återförenade.


Idag, söndag har det blivit sömn, pizza, sömn, glass, fotboll, godis -  en riktigt slapp dag.


Det enda vettiga egentligen var när Sernemo var hemma hos mig och såg på Brasilien mot Italien.


På tal om annat...


...imorn byter Hasse Brasse plats med Lycke på LP:s Knatteredaktion! Ska bli grymt skoj att jobba med "Slasktask" igen.


... i torsdags körde jag ut möbler för LFF:s loppis tillsammans med Roger Sandsten och Niklas Ask. Upp i allt slit blev det konstigt nog tal på sprit och Roger kläckte ett underbart citat som jag inte hört tidigare.

- Man kan ha roligt utan sprit också...

- Men det är ju dumt att chansa...


Så jäkla bra sagt, haha.


... man kan hitta bra mycket grym musik på Spotify.


... det blev Whiskey i helgen igen, nu börjar jag bli en riktig finsmakare.


... Glen Johnsson till Liverpool, sägs vara 97% klar.


... Paolo Nutinis skiva "These Streets" är gött bra. Hade nästan glömt bort den.


... sorry Slätteskär för att jag inte kom på din fest i helgen, det var en plump i midsommarfirandet.



... annars vill jag tacka alla inblandade för en grym midsommar. 


Dagens låt: Willy Mason - Oxygen


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

Jag har lurat mig själv under alla år...

... men nu har jag kommit på mig själv. Jag är tidsoptimist. Sitter just nu på jobbet och skriver ett par tråkiga artiklar angående kommunen. Lägg där till två stycken grejer till som jag lagt på hög. Pust.


Allt måste vara klart till morgondagens tidning, samma dag som jag ska vara ledig, med andra ord måste allt vara klart ikväll. Jag har också kommit på det där att jag är duktig på att ta på mig för mycket uppdrag, men jag får skylla mig själv.


Som sagt imorgon ska jag vara ledig. Ska vara tränare på LFF:s fotbollsskola, eller fotbollskolan som det står på alla barnens träningströjor, felstavat alltså. Lycke, Andreas Wiik, Patrik Karlsson ska hålla i dagen tillsammans med mig. Två stenhårda träningspass är planerade...


Ne nu ska jag pysa iväg till min egna träning, det måste bli någon pingismatch innan, det klarar jag mig inte utan.

Ett steg närmare att vara man

När pappa väl har druckit alkohol hemma så har han alltid hällt upp ett glas med whiskey. Genom åren har jag både luktat och smakat på hans favoritdryck, men jag har aldrig fastnat för den, tvärtom. Våran katt som levde i 15 år hette till och med Chivas, som är en av de finaste whiskeysorterna på systemet.



Så här kan det gå om man dricker lite för mycket av det goda, fråga Matte.


Fylking trivdes med sin nya favoritdryck.

Vi är ett gäng grabbar som umgås. När vi festar dricker alla i stort sett bara öl och ingen har lärt sig att dricka livets dryck - whiskey. Därför bestämde vi oss för att anordna en whiskeykväll hemma i min lägenhet.

Till musik av Frank Sinatra värmde första klunken våra halsar. Alla fick i uppdrag att ta med sig var sin flaska och alla skulle testa de olika sorterna. Först ut var en Jameson därefter följdes Tullamore Dew, Famouse Grouse och ett par varianter till. Jag ska erkänna att whiskey fortfarande inte är gott, verkligen inte. Men man lärde sig iaf lite hur man sväljer mannens dryck.



???, Eddie, haha.



Kärlek.

Och det var just det som var meningen med kvällen, att vi alla skulle bli lite mer manliga, för det är exakt det man blir om man dricker whiskey.


Gänget för kvällen, Eddie, Räkan, Matte, Jon, Väggen och Fylk.


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/





Sköna citat

Idag efter matchen med Lyse fick jag för tusende gången höra mig kallas för "Lill-Bank". Visst jag inspireras grymt mycket av Simon Bank och tycker han skriver otroligt bra krönikor med grymma analyser blandat med humor. Att han och Erik Niva bloggar lika bra som Skarven och Räkan är snygga tillsammans är en annan femma.


Hur som helst, min gnista till dagens inlägg beror på två citat som stämmer så sjukt bra. Hittade de på Jonas Dahlqvist blogg bör nämnas.


"Det är ett helvete att vara sportjournalist, men det är i alla fall bättre än att jobba"


"Jag är ovanligt mycket ledig när jag jobbar, men å andra sidan jobbar jag en hel del när jag är ledig".


Världsklass.


Lirade match med Lyse idag, blev vinst över Henån med 2-1. Lirade högerback för första gången i år och jag kan väl säga som så att om jag skulle ha haft en profil på FM skulle det ha stått en trea på positionsspel. Som tur var fick jag byta till mittback i paus, då gick det något bättre.


Förövrigt fick Hula och jag stryk i en trolsk pingismatch ikväll mot Fylking och Matte.  I femte och avgörande sätt ledde vi med 8-4 och hade allt under kontroll, men vi tappade till 11-13. Fy fan och det var vi som fick bjuda segrarna på glass efteråt.


Det kommer bli revansch, revansch och åter revansch.


Idag beställde jag biljetter till Moneybrother på Slussen den 20 juli. Kommer att bli mäktigt och stämningsfullt i den mysiga lilla lokalen vid vattnet. Anders Wendin ensam med en akustisk gitarr, jag längtar.



Dagens låt:
Sheryl Crow & Kid Rock - Picture




Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat:
http://joelano.blogspot.com/



Tre torskar på tre dagar

Idrott styr stora delar av mitt liv, det har bara blivit så. Därför blev denna helg något av ett misslyckande. Fredagen förlust mot Grebbestad, lördag torsk mot Danmark och idag söndag föll Söderling mot den suveräne Federer.


Så sitter man här sent på söndag kväll och ska summera helgen. Det som påminner mig mest är de tre tunga förlusterna. Det skulle ju bli tre segrar, det blev 17 gånger noll.


Om vi ska börja med matchen mot Grebbestad så var jag vänsterbänk och fick flisor i röva. Det blev 90 minuter på bänken för min del, tror inte det har hänt sedan jag var 15 år i en bortamatch mot Smögen med SAIS. Så det var skit i kardan plus att vi förlorade matchen med 3-2.


VM-kvalet mot Danmark vill jag helst glömma. Zlatan bytte tröja med Micke Nilsson och allt var precis hur kasst som helst. Utan att vara säker så tror jag Kims straffmiss var hans första i karriären. Han har inte missat många iaf. Med facit i hand skulle Zlatan sno straffen från Källström som han gjorde mot Malta för ett gäng år sedan. Bye bye South Africa!


Söndagens Franska öppna final var aldrig något att snacka om. RF var kingen helt enkelt. Trots förlust stora applåder till Söderling. Synd att det aldrig blev någon spänning bara.


Vad har jag gjort annars i helgen? Jag har varit på Smögen och sett dem förlora mot Ed i en heltokig föreställning som slutade 1-4 till Dalslänningarna. Men matchen kunde lika gärna slutat 8-7 till Smögen sett till chanserna.


Därefter trampade jag gasen i botten för att se syrran och alla som gick på bal i Lysekil. Vilken sjukt rolig, mysig, fin, underbar tradition.


Efter det blev det pang boom snabbt upp till Fylking som fyllde år och där såg vi också Sverige-Danmark ett gäng. Nog om det.


Vidare bar det till Old House innan det var dags för ett halvljummet Sjökanten, hade verkligen inte speciellt skoj. Men men, det får bli revansch nästa vecka vad det gäller utgång och idrott.


På tal om annat...


... fasen va rolig Wickins aka Smeskens e när han kommer igång. Strålande.


... fick jag en kaffebryggare i helgen av mormor och morfar. Den ska snart invigas!


... fick jag en Spotify-invite eller vad det nu heter. Allt detta makalösa hände ikväll.


... jag vill gå en fotokurs.


... var det Jimmy Jump som hoppade in under mötet mellan Federer och Söderling? Det var svårt att se.


... bygg en bro mellan Lysekil och Smögen, jäklar vilken omväg det är!


... min köttfärssås blev magiskt god idag.


... Jonas Andersson i Ed måste vara division 4 överlägset bästa spelare.


... snart börjar Confederations cup. För fyra år sedan fick Cicinho sitt stora genombrott i den turneringen. Vem blir det i år?


... om ett par veckor kommer min efterlängtade soffa som jag beställde för en månad sedan.


... jag kom på att jag ska se The Killers i sommar. Galet.


Dagens låt: The Killers - All These Things That I've Done




Vi ses när vi ses!

// Joel

Äntligen fått bredband

Detta känns skumt - att sitta framför en dator och blogga. Det var ett jäkla tag sedan och det har hänt en hel del sedan dess. Anledningen är den att jag flyttat till lägenhet och inte orkat ta tag i att skaffa bredband, men nu är jag tillbaka, och det med besked!


Ni som följt min mobilblogg vet att jag var i Malmö förra helgen och såg på min familjs hjältar, Eagles. Av de 16 000 som tagit sig till anrika Malmö stadion var det inte många som var yngre än mig. Överallt såg man gubbar och deras kärringar, men vad gjorde det, jag och syrran var de som kunde texterna bäst ändå, helt seriöst.


De första sju låtarna var helt suveräna, men mittakten blandades med dåliga låtar och för mycket gitarrsolon. På slutade svarade Eagles med att köra ett antal ess och i betyg får de tre stjärnor av fem. Oavsett så var det grymt kul att få sett dem live eftersom detta med all säkerhet var deras sista spelning i Sverige innan de kastar in gitarrerna i TV:n, eller hur säger man i musikbranschen?


Konserten var på fredagen, lördagen ägnades åt shopping, FA-cup finalen på O´Learys och en kväll i Köpenhamn.







Some videos...


 





Vad har jag gjort idag då? Jo snabbt och enkelt förklarat så har jag jobbat från 07.00-17.00, sedan Systemet snabbt innan träningen och efter den bar det iväg till Luna för en magiskt smaskig baguette innehållande räkor, ägg och aioli. Var inte sista gången jag åt den...



Goa gubbars gäng. Det är aldrig fel med en fika på Luna efter träningen.


Detta blev kvällens inköp.


Annars så funkar livet i min lägenhet fint. Har bott här en dryg månad nu och saknar egentligen bara soffan som kommer vid midsommar och ett köksbord. Sedan är det en del som ska målas och lite andra småsaker, men nu börjar det likna en lägenhet iaf.


Igår så var jag hos frissan för första gången på drygt ett år. Den senaste tiden har jag valt att raka mig, men de senaste månaderna har jag kört med lite längre hår. En sak jag alltid känner efter att någon har klippt mig är att jag blir fulare än vanligt. Det tar kanske ett par veckor innan jag känner mig bekväm igen.


Ett litet bildsvep från den senaste tiden...


Vi tog tåg över Öresund och åkte därefter taxi till ett mysigt ställe i Köpenhamn som kallas för Nyhammar.


Vid 16.00 käkade vi mat och såg på FA-cup finalen mellan Chelski och Everton.


Dansk pölse hade jag inte käkat sedan jag gick på lågstadiet. Smakade precis som vanlig kokt korv.


Haha, en kväll på Old House för ett par veckor sedan. Erland knasade sig i vanlig ordning.


För tre helger sedan var det myskväll hos Alikan. Vi tog verkligen seriöst på temat.


För två helger sedan var jag i Kungshamn och festade med Hartvig och Stjerndahl. I Kungshamn har de inget gatukök som serverar natta-mat, så det fick vi lösa hemma själva efter krogen. Det blev korv med bröd. I Lysekil har vi två ställen vi kan gå till efter en utgång. Vi är bortskämda.


Den senaste tiden har det blivit en hel del pingis i klubbhuset.


Detta är nästan för en månad sedan. En sjukt rolig spontanresa till Götet med Christian, Wickins, Pajen, Danneskär och Wille. Grymt lyckat.

Skälet till att jag kan sitta här strax innan midnatt och blogga är tack vare min älskade vän Filip Bergman som alltid ställer upp när jag behöver hjälp med det tekniska. Tusen tack din gamle Leksing.


Lördagen blir fullproppad. Efter att jag förhoppningsvis har sovit ut så åker jag till Smögen för att träffa en som ska vara med i min intervjuserie "Äntligen helg". När jag ändå är på ön gör jag två flugor på smällen och passar på att skriva Smögen - Ed.


Snabbt som attan åker jag till Lysekil för att se på balen innan det blir Sverige-Danmark hos en viss Fylking som på nationaldagen fyller 21 år. Där är det tänkt att det ska bli lite förfest innan det bär iväg ut i vimlet.


En annan som passat på att fylla år medan jag inte haft bredband är faktiskt sidan som du just nu är inne på. http://www.lysekilsff.blogg.se/, med andra ord min lilla blogg som fyllt hela trrrrre år, haha. Internskämt. Hipp Hopp Hurra säger jag till mig själv.


På tal om annat...


... imorgon är det tänkt att jag ska beställa biljetter till Moneybrother på Slussen.


... jag har börjat komma en bra bit på vägen i Stieg Larssons andra bok i Millenniumserien. Galet bra.


... här nedan kan ni se Brastads nya stjärnskott. Lars "Lisa" Wilhelmsson dansa loss.


... måste snart bränna en Mp3-skiva med en massa band som kommer till Hultsfred. Dags att plugga texter.


... något som det också är dags för nu är att sova. Måste ladda inför den viktiga matchen mot Grebbestad i morgon.



Dagens låt: Robert Palmer - Bad Case Of Loving You


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/