Full fart mot helgen!

För det första. Systembolagsoskulden är avklarad. För det andra. Okej jag förstår om det inte var många av er som gillade hiphoplåten som jag publicerade i det förra korta inlägget. Men hur som helst tycker jag den är grymt bra och faktiskt rätt cooool.


Mellberg till Juves bänk, Chippen till La Corunas, Ljungberg ramlar i straffområdet och sänker mitt Liverpool, Wennman i AB hyllar Sebb Larsson, Isaksson till Turkiet? Risp ville ha varit med i truppen mot Turkiet? Händer mycket för tänkta EM spelare. Förövrigt hoppas jag att Rasmus Lindgren ingår i sommarens EM-trupp.


Jag gillar när jag har mycket saker omkring med. Med andra ord kan jag inte sitta still och hela tiden måste jag ha något för mej. Jag ska vara med på allt, allt måste dessutom bli bra.


För att det hela ska kunna gå ihop måste jag planera noggrannare än Sickan i Jönssonligan. "Tajmat och klart, in i minsta detalj" som han brukar uttrycka det. Därför tackar jag gudarna för att det finns en kalender på de flesta av dagens mobiltelefoner. På datorns skrivbord har jag ett dokument som jag så fint kallar för "Att fixa". Tänkte redovisa några av mina nedplitade framtida måsten.


Så här ser listan ordagrant ut för tillfället:


FIXA DEN DÄR JÄVLA DVDN NÅN FÖRBANNAD GÅNG!!!!!!!!!!!

Ta med roll on till klubbhuset

Få in spelarpresentationerna t hemsidan!

Problem med WebTV?

Skriv egen "20 år med mig själv"

Fixa pass!

Köp intervju inspelare? Sådan janne lfc har

Städa på fjälla?

Nästa styrelsemöte den 14:e februari, styrelsemöte kl 17.00, årsmöte kl 19.00

Suntrip klädsel till Barcelona?

Gå till Carina på banken om Sparkonto

LP-cd funkar inte, fråga Hasse!

Boka Mando Diao!

Skaffa en grodbok till omklädningsrummet


Så nu vet du några av Joels alla påminnelser.


Dagens torsdag blir precis som alla andra torsdagar. Jobb-hem-Luna-träna-sova. Inga direkta överraskningar och en rätt skön dag.


Kanske inte världens roligaste video, men den duger... Älska Måns Möller!



Veckans Lista

1. Fredags mornar på P3.

Precis som rubriker ger en vink om älskar jag radioprogrammen på P3 under fredagsmornar. Först är det sångogram med trubaduren, därefter flipp eller flopp. Sist och bäst är det återvinningsintervjun. Örongodis.


2. Gossip Girl

Det nya "OC" är här. Redan slukat i mig tre avsnitt av Gossip Girl och ska se fler direkt efter jag skrivit klart. Serien utspelar sig i New York Nytt och är fylld med massor av smaskiga intriger, relationer, rika människor och en o annan pen dama. Du som gillar OC, Gossip Girl är serien för dej!


3. Januari

Träningen är igång, kondisen börjar bli bättre, jag har fyllt 20, jag har haft en vit månad. Vad mer kan man begära? Måste erkänna att jag är lite stolt över mig själv.


I lördags bjöds Wille, Elin och jag hem till SnyggeAnders och SnyggeMalin. Väl på plats lirade vi ölspelet "KICK OFF". Spela Drick och Vinn. Måste säga att det nästan var olagligt kul. Den perfekta förfesten stavas KICK OFF! Eftersom jag kan vara världens sämsta förklarare länkar för jag mer rolig info Läs mer om spelet här:


På tal om annat...


... ser jag sjukt mycket framemot träningslägret i Barcelona.


... hittade jag ett kort på min berömda bröstvårta. Som sagt, den kan vara världens porrigaste.

image70

Jag på Peace&Love för två år sedan.

... är Let´s Dance sjukt tråkigt.


... åt jag en magiskt go burrito på Luna i lördags.


... har jag fått en ny bakruta på Getzen. Eller fått och fått, självrisken gick på 1500.


... har jag 600 kronor i mynt hemma. Den som spar, han har.


... vad gör Göran Persson idag?


Veronica Maggio har den senaste veckan blivit en ny bekantskap för mig. Hennes nysläppta singel "Måndagsbarn" är en för jäkla skön låt. Länkar här till hennes Myspacesida där den och många andra bra låt finns.


Veronica Maggio på Myspace


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...


Tack för idag, slut för idag!

// Joel

Lazee - Rock Away

Hej gött folk. Ska inte vara hemma under helgen, så här bjuder jag på en grym låt. Gillar i vanliga fall inte denna sortens musik, men när jag hörde den för första gången på P3 Guld så blev jag bara så frälst.

Lazee - Rock Away



Trevlig helg. // Joel

Gayvarning, Sexyback och ståfräs - 20 år med mej. Välkommen in!

OBS! Dagens blogg skrevs igår på min födelsedag, men publiceras idag.

Då var vi där igen. Ordet är mitt och du sitter stilla, håller käften och läser snällt igenom mina rader. Forstått? Bra då går vi vidare...


Imorse vaknade jag som vanligt med ståfräs, men som tur var så var kalsongerna på, annat var det för 20 år sedan. Då låg man naken på BB och det var inte mycket med lilla Joel, men mycket har hänt sedan jag ploppade ut från mamma Gunilla.


Att fylla år har med åldern blivit mindre och mindre roligt. Men att fylla 20 är lite speciellt.

Det innebär att jag från och med idag den 22:e januari får handla saft lagligt på systemet och hör och häpna: Jag får hyra minibuss och köra iväg precis vart jag vill. Inte illa som han sa han i hönshuset.


Året 1988 då jag föddes hände en hel del grejer... Bland annat byggdes Globen, en liter mjölk kostade 5, 11 kr, popgruppen Europe gjorde succé i Japan, Thomas Gustafsson tog två guld vid OS i Calgary, 163 familjer i Sverige hade en förmögenhet över 100 miljoner kronor, jämfört med 28 stycken sex år tidigare. Sist men inte minst kan vi konstatera att en dagstidning 1988 kostade 5 kronor, idag kostar en Aftonbladet det dubbla.


I skolan var man ofta tvungen att recensera böcker och det var givetvis hur tråkigt som helst. För att undvika att läsa hoppade man över sidor i boken eller skrev av klara recensioner från Internet. Alla i min generation vet vad jag snackar om.

Jag tänkte däremot, helt frivilligt, skriva en liten kort recension om mitt 20-åriga liv. Och den är inte kopierad från någon sida på Internet...


Född på BB i Uddevalla. Uppvuxen på Backa i Brastad. Lekte med grannarna Fredrik och Henrik. Började spela fotboll och gå i skolan. Bytade hockeykort. Träffade bästa kompisen Jönsson. Mamma och pappa gick isär. Farfar gick bort. Började blogga. Fick körkort. Var i Liverpool. Tog studenten. Fick hår på bröstet.


Så kan man snabbt och enkelt förklara hur mitt liv varit hittills. Undra hur jag kommer summera det år 2028?

Kolla i detta störtsköna gamla goa programet. Värt som Wannabe Uddevallaren Peter Isaksson hade uttryckt det hela...




Nu får det fan vara sluttjötat om min födelsedag och årtal. Eller nej, bara en sak till.

Att fylla år innebär tydligen inte bara presenter och uppvaktande. Min bakruta på min berömda bil Getzen sprängdes sönder idag. Folk som kan något om bilar snackade om att det var spänningar i bakrutan som gjorde att jag och Wille fick krossa hela rutan. Roligare födelsedagspresent önskade jag mig...



Jahopp, då var man inte ensam bloggare längre. Det är väl 08 att blogga. Men seriöst, vad är det för tama konkurrenter Marthin? En vilsen Lysekilare som försöker simma i Östersjön, en turk som hellre sitter i fängelse än spelar i Ljungskile och en ängel utan vingar som ändå flög till Barcelona.


Efter några av mina omtalade snabba ryck och ett par roliga texter ska dom väl vara borta?


Veckorna nu för tiden ser skrämmande lika ut. Jag jobbar, stressar, tränar, träffar Elin och sover. Det är så som det cirkulerar runt för det mesta. Men men, jag får vara nöjd. Pengarna cashas in, jag får umgås med vårat underbara lag och jag lever livet. Ändå brukar pappa säga att jag aldrig är nöjd...


Efter mycket text är du värd en bra video. Aerosmith - I Dont Wanna Miss a Thing




Veckans lista:


1. P3 Guld galan.

Början på året är alltid galornas tid. Egentligen är jag inte mycket för galor, men man sätter sig ändå framför TV:n och följer skiten. En gala i år som däremot var riktigt bra och höll klassen var P3 Guld. Bra liveuppträdande, grymma videovinklar, lagom lång och bara helt fängslande.

Får väl tillägga att Peter Settman är magiskt bra...


2. 1000 tack!

Säger jag till alla som grattade mig på min 20-års dag. Oavsett om ni gav presenter, skickade SMS, skrev i gästboken eller bara sa grattis. Verkligen snällt allesammans. 1000 tack till alla som känner sig träffade.


3. Framtiden

Att längta efter något är både på gott och ont. Framöver är det förhoppningsvis mycket roliga saker att se framemot. Träningsläger i Barcelona med laget, seriepremiären på Gullmarsvallen mot Kungshamn, EM, Grekland med Thunborgs, Lars Winnerbäck, OS i Peking.


Veckans buuuuu: Liverpool FC

Att hålla på ett topplag i någon av de europeiska ligorna är antingen underbart eller åt helvete. Tyvärr gäller det nu det sistnämnda. 1-1 mot Wigan, 1-1 mot M.Boro, 1-1 mot Luton, 2-2 mot Aston Villa är resultat på sistone som inte håller. Come on you Pool!


When you walk through a storm,

Hold your head up high,

And don't be afraid of the dark.


At the end of a storm,

There's a golden sky,

And the sweet silver song of a lark.


Walk on through the wind,

Walk on through the rain,

Though your dreams be tossed and blown..


Walk on, walk on, with hope in your heart,

And you'll never walk alone


Walk on, walk on, with hope in your heart,

And you'll never walk alone

You'll never walk alone


På tal om annat...

  

... fick jag ett tennisrack i present. Pass upp Federer!


... har jag Steven Gerrards autograf.


... är SodaStream en förbannat bra uppfinning.


... ska jag börja följa den nya serien "Gossip Girl".


... säger jag inte ordet pajas så mycket längre...


... var det 48 dagar sedan som min kompis Daniel Sandberg fyllde år.


... hatar jag när kärringar pratar om olika matpriser. Kostar Mjölken på Ica 7.90? Det var dyrt säger den andre. Lika snabbt efter berättar den tredje att hon borde handla mjölk på Konsum, för där kostar den bara 7.50. Jag spyr på sånt snack.


... frossar jag igenom senaste numret av Offside. Sjukt bra.


... pratade jag idag med en som varit med i OS i Atlanta. Hans namn är Johan Flodin och kom på sjätte plats i rodd.


... blir man totalt psykad när man ser Skarven trampa loss på spinningen. När vi andra tar flyget till Barcelona tar du cykeln?

... hoppas jag du får ett underbart 2008!

  

Dagens låt/dans: Justin Timberlake - My Love & Sexyback


Gamla låtar, och gayvarning. Men va fan, jag kan inte hålla mig. Klicka och se hur jag och Räkan dansar på Sjökanten... Säger bara Wow wow wow!



Tills vi höres. Ha det bäst!

Vi ses när vi ses!

// Joel

2008 is the Shit!

Sitter just nu hemma och är nervös inför årets första spinningpass. Frågan är inte om jag får kramp, utan när den kommer. Efter fem minuter eller 25? Jag hoppas innerligt att vår duktiga spinningledare Kristina har hand om passen i år igen, så att man kan ha något att titta på. Ska faktiskt bli riktigt skönt att äntligen få trampa igång säsongen...


Nu är det då 2008. Vad händer detta år? Vad har jag för förväntningar? Hmm... jag vet iaf att det är skottår. På tal om skottår känner jag faktiskt en som fyller på denna speciella dag. Tvåtusenåtta ska jag dessutom fylla 20 år, och alla vet ju vad det innebär för en kille i sina bästa år...


Så var man igång med arbetet igen. Det var lite ringrostigt till en början, men jag blev snabbt varm i kläderna. Har på tal om annat också fått fast jobb på H-fönster, eller tillsvidareanställning som det så fint heter nu för tiden.


Ofta i det vanliga vardagslivet brukar jag inledda mina meningar med " Jag tänkte på det", och det har jag gjort ännu en gång. Denna gång har jag tänkt på att jag kan vara världens bästa på att komma samtalsämnen.

Det är ofta så att till exempel är helt tyst runt frukost bordet eller i bilen, så säger jag något och så spinner folk vidare på det i flera minuter. Ja jag vet att jag nästan är för bra, vi tar idolbilderna senare.


I år har jag några nyårslöften. Först och främst ska jag sluta ta mig på ballen under träningarna (kan bli jäkligt svårt, men jag ska göra mitt bästa), jag ska öva upp min vänsteryttersida och dessutom måste jag slipa på mina filmningar. Den senaste på Isenta Cup var tydligen inte så bra eftersom stora delar av publiken började skratta. Jag lovar att vid årets slut göra en utvärdering av mina löften.


Dagens låt är Elin Sigvardssons "Antidote" och det är den bästa låten som gjorts på bra länge.



Till sist vill jag tacka, Bladh, Mats och Skarven för en magiskt rolig hemresa från Isenta Cup, var längesedan jag skrattade så mycket.


Tills vi höres eller synes, ha det bäst!


// Er Joel