Torres avgjorde mot Aston Villa i den 93:e minuten

His armband proved he was a red Torres Torres

You’ll never walk alone it said Torres Torres

We bought the lad from sunny Spain

He gets the ball he scores again

Fernando Torres Liverpool No. 9


Na na na na na na na…



Missförstånd, Festivalsug och roliga mästerskap runt hörnet

Hello boys and girls. Vi har lite ledighet att rapportera om. Bland annat har jag besökt IKEA för första gången i mitt liv.

Jag skulle uppskatta att 96 procent av alla svenskar någon gång besökt landets kära varuhus ”IKEA”. I söndags åkte jag till Göteborg med min vapendragare Hartvig, två vilsna singlar med egna hem som behövs utrustas med diverse saker. För min egen del blev det lite glas, ljus, ramar och lite krimskrams.



On my way to IKEA.


Jag har alltid trott att IKEA står för Ingvar Kamprad EmmabodA, men när jag kollade upp det nu så hade jag fel på det två sista bokstäverna. De betyder nämligen Elmtaryd och Agunnaryd. Man kan inte alltid har rätt…

 

Vad har hänt annars under julledigheten? Jo jag var tomte hemma hos släkten Slätteskär, efter att nervös-knutarna släppt var det riktigt skoj och groggen jag fick var stark, men god. Min farsa har varit tomte i några år och han gav mig sin son ett bra tips inför sitt första stora uppdrag:

– Säg till tjejerna att innan de får någon julklapp så måste de ge tomten en stor kram.

 

Som vanligt gjorde jag som min far säger till mig och så fick jag ett handfull varma och goda kramar. Inte dumt. Om jag inte minns fel så tog Danneskär ett gäng bilder och spelade in någon video från ”showen i Sämstad”, kanske kan bli lite bra bloggmaterial längre fram.

 

Själv har jag som vanligt varit snäll under året och inkasserade lite parfym, cash, spelet ”På spåret”, en bilstereo och lite annat.

 

Har precis kikat in Sveriges Småkronor, vinst efter många om och men mot Österrike med 6-3. Blir det tredje gången gillt för våra unga hockeylirare?

 

På tal om annat…

 

… jag kan förstå att fruntimmer gillar IKEA, finns ju hur mycket som helst.

 

… det tog mig en timme att köra mellan Lysekil och Kungshamn i lördags. Otäckt halt.

 

… för alla som älskar Premier League: http://blogg.expressen.se/premierleague/

 

… den bästa bloggen hittills om engelsk fotboll. Kul att läsa när Bank och Nivas blogg har tagit semester.

 

… jobbar måndag till onsdag denna veckan.

 

…är alla i England lediga även på måndag, eller varför i hela friden startar Spurs - West Ham 13.45?

 

…utomhusmatch mellan Frölunda och Färjestad på måndag inför drygt 30 000 på Ullevi. Mäktigt är ordet.

 

… är bara grymt sugen på festival. Just nu känner jag för Peace & Love 2010.

 

… fan, fick inte sett Karl-Bertil Jonsson denna julen heller, sorry mates.

 

… tråkigt inhopp av Cesc Fabregas.

 

… den 19 januari drar handbolls EM igång i Österrike. Älskar att se landslaget lira i mästerskap.

 

… och den 18 februari börjar OS i ishockey. Med andra ord är det mycket smaskigt att se fram emot.

 


Dagens låt:
The Tough Alliance – Koka-Kola Veins






// Joel

Det är jultomten som pratar

I år pirrar det inte i magen efter julklapparna. Idag är det självaste julafton och jag ska för första gången, på ”riktigt”, vara tomte. Efter Kalle Anka bär det av till Sämstad med skägg och säck. Hoe hoe hoe!



Farsan förra året. Det går i arv.


Det är lite märkligt det här. Att det är just på julafton som man tar sig tid för att skriva, mucho konstigt, men nu är jag här.

 

Som sagt idag, den 24 december 2009, ska jag vara tomte. Min stora premiär kommer att vara hemma hos släkten Slätteskär. Efter Kalle Anka kommer Danneskär och hämtar mig (jag ska fira jul i Brastad med, mamma, pappa, Isabel och farmor) och därefter styr vi släden mot Sämstad. Jag är helt klart nervös inför uppdraget, men vi får se hur det går.

 

På tal om annat…

 

… jag vet redan vad jag ska få i julklapp till 80 procent, men men. Så har jag alltid valt att ha det istället för att bli besviken över att få något man inte vill ha. Så rolig är jag…

 

… jag har ALDRIG sett Karl-Bertil Jonsson eller vad han nu heter. Det ska tydligen vara någon slags tradition kring jul i de svenska stugorna. Jag tänkte faktiskt ta mig tid och titta idag, men när börjar det?

 

… just nu är jag grymt le på vädret förutom att det är kul med snö på julafton. När hände det senast egentligen? Fem år sedan? Oavsett är det grymt störande att skrapa rutorna på bilen i snitt två gånger per dag och gå utan vinterskor. Dessutom är jag förkyld alibaba. 

 

… Liverpool spelar attraktiv och intressant utvecklande fotboll just nu. Fan!!!!!!!!!!

 

… om jag ska gnälla vidare så är det över min iPhone. Inte alls nöjd hittills. Krånglig, klumpig och omständlig. Jag hoppas jag får en annan i julklapp ;) Men men, det gäller väl att ha tålamod som i vanlig ordning.

 

… har helt missat julkalendern i år. Sad.

 

… håller för tillfället på att planera ”årets lista”, min summering över 2009 som kommer att presenteras här på ”la blogga”.



Min favorit under Kalle Anka.  


Måste bara ta upp en sista grej innan jag lunkar ner till mamma för julfrukost.

 

I måndags ringde CC ihop ett gäng gubbar för lite pingis, bastu, öl och tjôt i klubbhuset. Det kan vara det härligaste som finns, så jäkla enkelt, men så förbaskat kul. Det är tveksamt om jag kommer sakna själva fotbollen den dagen jag slutar, men tugget, snacket, ironin, historierna i omklädningsrummet kommer jag längta efter.

 

Timmen innan vår lilla samling i klubbhuset var jag på Kraftsport och körde ett pass, så fick jag sagt det också, och där blir det inte alls samma stämning. I omklädningsrummet och i lokalen är det inte alls samma känsla som man har när man spelar i ett lag.

 

Alla som följer mina rader vill Jag önska en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vem vet, vi kanske ses senare idag, jag kanske inte bara tar släden till Sämstad…

Voff voff!

Jag brukar vara generös vad det gäller relativt mycket innehåll. Men idag får bli ett undantag. Istället bjuder jag på en bild som jag precis hittade i mitt bild-LP-arkiv från 2007, när jag sommarjobbade.


Kan ni gissa vad som är speciellt med dessa hundarna? Ta till era smarta hjärnor nu...



Har jag fångat Lady och Lufsen tro?



//Joel

En godnattsaga för vuxna

Idag får detta bli min avkoppling innan jag somnar och drömmer och tänker på Skarven, Thörnblom, KD, Hartvig, Källén, Hasse, Gunilla, Matte, Fylking, Kaj och alla andra som jag vet läser mina dagliga rader.

 

Men först ska jag berätta en liten saga, vilket passar bra precis före jag ska lägga mig. Den handlar om min dag, måndagen den 14 december.

 

Det var en gång…

 

En liten ordentlig pojke vid namn Joel. Han la sig tidigt dagen innan för att vara pigg och fräsch till veckans första utmaningar. Han arbetade mellan 8-17, körde ett tungt benpass på gymmet, storhandlade på ICA för 366 kronor.

 

När han kom hem till sin tvåa på Valbogatan i Lysekil packade han upp alla varor, lagade mat för kvällen och till tre middagar, diskade för ett helt kompani, hängde in sina 17 plagg med kläder som låg utspridda över hela lägenheten, han satte in pengar på Henrik Källéns konto, fixade så att pappa anmälde sig till Sverigelotteriet, rakade sig, tog reda på vad mamma ville ha i julklapp och slutligen borstade han tänderna.

 

Snipp snapp slut så var både Joel och denna historia helt slut.

 

Det väl inte Astrid Lindgren-klass, det kanske var ett eller två kommatecken för mycket för att nå upp till hennes grader. Annars tycker jag att min berättelse var rätt bra.

 

Så rörande att jag själv somnade mellan raderna…




En promenad i nostalgin

Personerna på bilderna såg man knappt spela. Man tittade bara på dem, kände på dem och förälskade sig i dem. Ibland kunde man till och med lura kompisar för att få sina favoriter.

 

Ni undrar förstås vad jag svamlar om. Vänta lite, ge det ett par rader till. 

 

När jag växte upp i Brastad lekte tjejerna med sina Barbiedockor.

Killarna? De ägnade alla lågstadiets raster åt att prata om Adam Oates, Paul Coffey, John LeClair, Pat Lafontaine och Ron Francis.

 

Jag snackar givetvis om hockeybilder. Min pärm betydde allt. Min samling av bilder på Brian Leetch blev evig kärlek. Det är med nostalgi som jag bläddrar igenom min hockeypärm.



Status.  



Super-Mario.


Jag är helt övertygad om att jag aldrig någonsin hade kunnat namnen på de NHL-spelarna som jag räknade upp ovan, om det inte varit för att jag samlade på hockeybilder som liten.

 

Det var ju helt sjukt när man tänker efter. Tänk så många timmar man la ner, så många övervägande och tuffa beslut.

 

Jag har dåligt samvete än idag. Jag gick på Kyrkskolan i Brastad, tror det var i trean. På den tiden var Quebeck populära, Forsbergs och Sundins gamla NHL-lag. Jag ville mer än gärna ha bilder på spelare i det laget och gjorde en riktig fuling.

 

Killen jag lurade heter Andreas och är ett år yngre än mig. Efter många om och ett par rövarhistorier fick jag mina hockeybilder. På köpet fick jag dåligt samvete som sitter i än idag.

 

Men hockeybilderna har givit mig mer positivt än negativt. Hockeypärmen i bokhyllan är verkligen ett minne med stort M. Otroligt kul att ha och roligt att titta tillbaka på.

 

Alla hade vi våra favoriter, likaså jag.





Brian Leetch var och är min hjälte. Madison Square Gardens elegant. Så stilig, så spelintelligent, så bra. New York Rangers nummer #2 kommer alltid att vara min favorit och jag hyllar honom genom att ha 54 unika hockeybilder med honom.



Kungen på isen.


Sedan så försvann hockeybilder tråkigt nog. Istället började man att kasta puttekula, spela pogs och när man kom upp på högstadiet började fruntimmerna att locka allt mer och där är man fast.

 

Men hockeybilder är ett riktigt fint minne och min hockeypärm har jag ju kvar för att påminna mig om vilken rolig tid det var…



Video är bra skit


Önskelista, högläsning och koffeintabletter

November rain är över. Vi trampar in december och bakom oss ser vi våra fotspår i snön. Det är kallt, många tycker det är en tråkig tid. Då får man ta sig i kragen och hitta på roliga saker och ting.

 

Personligen försöker jag umgås med kompisar, köpa iPhones, träna på gymmet, checka in lokal-hockey, fika och bara va. Sedan så är det alltid kul att ha grejer att se fram emot, jag tänker faktiskt inte på varken julafton eller nyår, för tillfället riktar jag mina tankar åt ett tv-program som börjar imorgon fredag.

 

19.00 har Rule Britannia premiär. Jonas Dahlqvist 45 minuter långa program som bara handlar om engelsk fotboll. De första gästerna är min före detta favoritspelare i Ljungskile Kenny ”fucking” Pavey och den genitaliske Erik Niva från Sportbladet, fotbollsoraklet från Malmberget i norr.


Här har ni programmets sjukt roliga trailer.




19.00 – 19.45 Rule Britannia

20.00 - 21.30 Idol

21.30 – 22.00 Cirkus Möller

 

What a tv-night.

 

Klockan är just nu, exakt 00.06 och jag funderade för några minuter sedan varför jag var så pigg. Kom på att jag innan dagens träningspass fick två koffeintabletter av Fredrik. Det är både på gott och ont.

 

Har sedan ett par månader sedan övertygat herr Löcke på jobbet att vi ska lyssna på P3 istället för P4 under dagarna. Därför vet jag för tillfället vilka låtar som är heta och right now är det många bra låtar som rullar, det går ju i perioder det där. 

 

Detta är nya och äldre låtar som håller riktigt hög kvalité.



Det var säkert tio år sedan som jag skrev någon önskelista, men inför julen 2009 är den tillbaka.

CD-spelare till bilen

Parfym

Att få min blogg utskriven

Tavlor till mitt vardagsrum


 

På tal om annat…

… har över hälften av mina telefonkontakter försvunnit när jag bytt mobil. Galet tröttsamt.


… imorgon fredag lottas VM till Sydafrika. I veckan fick jag reda på att det är typ kallt i Sydafrika när turneringen kommer att avgöras. Kan detta stämma? Klockan är för mycket för att kolla upp saken. Det är sånt man har sina läsare till ;)


… för tillfället är det nästan så att min iPhone bara är just…jobbig. Jag fattar långt ifrån alla funktioner och det nya tangentbordet tar tid att lära sig. Men man ska väl lära sig de lyxproblemen också.

 

… jag fyller år om precis 50 dagar.

 

Slutligen. Idag har Åse Olsson, Bokia-Hasse och jag valt ut vinnaren i en skrivartävling som pågått i LP under drygt ett halvår. Segraren kommer att avslöjas nästa onsdag, den 9 december, på en avslutningsfest i Lysekils stadspark. Min uppgift som representant från Lysekilsposten?

 

Att högt och tydligt läsa upp den vinnande berättelsen inför massvis av folk. Jag som verkligen hatar högläsning och är känd för mitt sluddrande. Men vad gör man inte för kommunen som håller i kvällen.

 

Nu har koffeintabletterna slutat att verka. Mina ögonlock är tunga som bly. Tankarna är slut.

Tack för idag.