Poeten Joel

Idag är det Valborgsmässoafton och för första gången i mitt liv är inte mitt hem på Backa i Brastad. Numera kan ni kalla mig Joel på Bråste, mitt nya hem. Låg idag i trädgården på nya stället och bara funderade på allt möjligt.

Att bara lägga sig platt ner på den nyklippta gräsmattan, ta händerna bakom huvudet och bara njuta. På en och samma gång, känner man hur solen bränner i ansiktet, hör fåglarna kvittra, ser de små blommorna komma i backen, skådar hur björkarna börjar slå ut. Att sticka ner näsborrarna i gräset och känna lukten av nyklippt gräs är något underbart. Kan vara den härligaste doften som finns.

 

sommar

Joel är djup och rätt poetisk nu, men det är bara att konstatera att naturen är fantastisk. Ur stereon från gillestugan strömmar lugn och skön musik. När man blundar och drömmer sig bort som bäst, kommer vår hund Abbe och slickar mig i ansiktet och vi börjar kela och busa.

 

Om man tänker efter i mer än två sekunder, så kommer man på hur sagolikt bra man har det. Jag går fortfarande i skolan, är 19 år, har en underbar familj och har nästan hela livet framför mig. Just nu bara jag ÄR. Jag försöker njuta så mycket som möjligt. Tror man kommer som gammal titta tillbaka till denna tid och minnas den som den absolut bästa under sin levnad.

 

Har idag varit ledig och hunnit med sådant man inte gör i den vardagliga stressen. Har kunnat läsa hela tidningen i lugn och ro, tvättat bilen och det jag gör nu, att blogga.

 

Snart ska jag göra det jag älskar mest av allt, spela fotboll och träffa kompisarna i laget.

 

Man kan vinna mycket pengar på Lotto, men inget är så mycket värt som att må bra och trivas med sin tillvaro.

 

Till vi ses, ha det bäst!

 

// Hansson


Det går bra nu, pengarna rullar runt som dom ska nu...

Tre poäng mot Lane, en pinne mot Grebbestad och en tredje plats i tabellen efter två omgångar. Med facit i hand en mycket bra start. Givetvis ska man inte dra för stora växlar av inledningen av årets seriespel, men hur som helst har vi fått ett bra avstamp.


Krigarsegern mot Lane igår var underbar, skön och framförallt jäkligt viktig. Med en gnutta tur kombinerat med en äkta och go laginsats inkasserade VI LFF tre poäng. Segrar som den igår är så otroligt sköna. Spänningen och nervositeten genom framförallt andra halvlek gör att man uppskattar vinsten mer på något sätt.

 

Det är inte bara LFF som startat serien bra. Kommunens samtliga lag har startat serien med full pott. Grundsund ser stabila ut, Slätten har spetskompetens och Stångenäs kommer att krossa allt i sexan. Kommer att gå obesegrade? Kul att det går bra för lagen i vår lilla stackars kommun. Det är behövligt.

 

Vad skulle man ha gjort utan musik? Riktigt sugen på att besöka Peace and Love i år igen. Många bra band som blivit klara de senaste veckorna.

 

peace and love

 

Inte lirat poker på ett tag nu. Gick dåligt under en period i vintras och bestämde mig för ett litet uppehåll. Ett uppehåll som varade tills igår. Funderar på att dra igång igen och spela om tid, pengar och allt går ihop. Ny LFF Poker Tournament?

 

Kan inte nog ge beröm till Webbis, som driver Bohusläns mest uppdaterade och intressantaste hemsida. Keep up the good wooooork!

 

Har just nu "mini lov". Klämdag imorgon gör att vi är lediga hela fyra dagar. Som vanligt den sista tiden präglas dagarna av fotboll, musik, kompisar, flyttning och annat smått och gött. Ska imorgon ta mig ut till Patrik Bladh och Gummikokarn och byta mina däck. 30 april imorgon, första maj ska man ha bytit till sommardäck. Joel i god tid som vanligt.

 

I och med att vi håller på och flyttar har jag inte fått sett de två senaste avsnitten av Prison Break, inte bra. Är grymt sugen på att se den förmodade spännande avslutningen på en av de bästa serier som gjort. "Tyvärr" kommer säsong tre framöver.

 

Beklagar Räkan. Du har inte förstått det än. Leedzzz. Liverpool är i samma scenario nu som ni var för 5-6 år sedan när raset började. Semi mot Chelsea på tisdag. Hoppas inte Liverpools styrelse går i samma fälla som Leeds. Doncaster och Crewe borta nästa år blir intressant. Kan meddela att Tranmere har en riktigt mysig hemmaplan som jag haft förmånen att besöka.

 

Valborg imorgon. Jag och helgdagar går inte att sätta på var sin sida om ett likhetstecken. Långt inne i min geniala (gött ord förresten), hjärna satt vetskapen om att vår kung fyller år imorgon. Valborg heter ju mormors bästa kompis, märkligt namn på en högtid. Men varför firar man egentligen Valborg? Tror inte jag är ensam bland Sveriges 19 åringar att undra.

 

Min heta spelningslista:

Silversun Pickups - Lazy Eye

Fall Out Boy - This Aint a Scene, This an Arms Race

The Killers - Read My Mind

Scissor Sisters - She´s My Man

Sahara Hotnights - Visit to Vienna

 

Tills vi ses, ha det bäst!

 

// Hansson


Avspark!

Premiär på söndag. Alltid lika nervöst och spänt som vanligt. Folk tippar tabeller hit och dit och det enda man kan göra är att tålmodigt vänta. Hatar detta väntande. Under de senaste dagarna har det pirrat i hela kroppen, likt man var liten och väntade på tomten. Jag har gått i någon slags dvala och tänkt på matchen hela tiden. Man kan faktiskt jämföra det med att vara riktigt kär. Men nu handlar det inte om kärlek och fruntimmer, utan säsongens första match. Den är alltid speciell på alla sätt och vis. Klockan 16.00 på Siljevi sprakar det igång. Grebbestad står för motståndet. Avspark.


Sedan i början av januari har man väntat på denna dag och match. En hel jobbig, världs lång och svensk försäsong har man genomlidit och det är nu vi ska upp till bevis. På söndag ska vi visa prov på våra kvalitéer och färdighet, nu får det vara slutdaltat.


Ingen kan göra allt i ett lag, vi ingår alla i en orkester, där inte någon kan spela alla instrument samtidigt. Varje person måste göra det de är bra på och dra sitt strå till stacken. Mot Grebbestad ska vi jobba, slita, skava, jubla, göra mål, försvara och vinna TILLSAMMANS. Vi ska göra det LFF är bra på, att arbeta som ett LAG.


Över till mindre allvarlig ting. Nyligen sett på Talang 2007, ett riktigt roligt program måste jag säga. Grymt skoj att se alla olika talanger och deras färdigheter. Slow motion killen var min favorit. Mycket imponerande...

 

Var i tisdags nere i Göteborg och såg IFK Göteborg möta AIK. Eftersom jag och några kompisar låg före i några ämnen i skolan och hade komp att ta ut, så bestämde vi oss för att ta en tidig buss vid halv elva ner till Götet. Väl på plats käkade vi på BK, kikade i affärer och njöt av solen innan vi begav oss till IFK Göteborgs pub Harrys.


Matchen i sig var helt okej, men Änglarna från Götet får det tufft i år vill jag påstå. Torsk 2-1 mot Gnaget gjorde inte saken bättre...

 

Efter en mycket stressig vecka är det äntligen helg och lugnt. Funderar på att se de avsnitt ifrån serierna 24 och Prison Break som jag missat på grund av att jag helt enkelt inte hunnit.

 

Blev idag tillslut färdig med projektarbetet, som jag blev mycket nöjd och något stolt över.


Något som är farligt, är när man fått smak för en ny pizza. På min nya favorita ligger det ost, tomat, champinjoner, hackad pepperoni, skivade tomater, fetaost, kebab och kebabsås. Smaskens vill jag lova!

 

Flyttkalas blir att vänta. Inte långt. Men ska flytta ifrån mitt barndomshem till ett annat barndomshem, nämligen min farmors. Huset ligger fortfarande i Brastad, bakom kyrkan, men det känns lite vemodigt att lämna Backa, stället där jag växt upp, och alla minnen det bär med sig. Men vårt nya hus är också mycket fint och allt kommer med all säkerhet att bli bra. Det är något jag är övertygad om. Hur som helst skrivs ett nytt kapitel i Joel Hanssons liv.


Dagens låt: Gwen Stefani featuring Akon - The Sweet Escape

 

//Hansson


Påsken är över

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är nämligen den elfte april och i kalendern kan man läsa namnet Ulf. Ett mycket fint namn och det är vad min pappa heter och något som jag snällt fått ärva. Det är för er som inte förstår min namnsdag. En annan jag vill passa på att gratulera är min blogg, som i dagarna fyllde ett år. Så rart.


 

 

image33

 

- Påsken är över, trots det kommer en försenad hälsning

 

I början av april förra året skrev jag mitt första inlägg i bloggen, då trodde jag aldrig att jag skulle skriva ytterliggare 95 texter, stora som små. Inte heller kunde jag fantisera om att bloggen, på ett år, skulle snitta nästan 40 besökare varje dag. På sistone har min tid blivit knappare och glappen mellan uppdateringar blivit större och kommentarerna färre, men den har, hur man än vrider och vänder på det, överlevt i minst ett år. Vi tar autograferna senare...

 

Folk som känner mig vet att jag är otroligt vidskeplig och skrockfull. Jag måste till exempel beträda fotbollsplanen på ett visst sätt, hoppa nio gånger på vänster ben varje morgon, borsta tänderna på ett speciellt vis. Detta är bara några grejer jag har för mig, dessutom var jag ännu värre när jag var yngre, de saker jag sysslar med idag är ingenting mot vad det en gång varit.

 

Det jag ville komma till, är att jag till råge på allt, också är en nummerfreak. Jag kopplar det mesta sifferkombinationer till tur och otur. Hur som helst räknar jag nummerplåtar på bilar. Började från 001 o s v. Är nu ett år efter starten ute efter nummer 076. Såg i fredags, på samma dag, numren 073, 074 och 075. Mitt mål är att ha sett alla numren från 001 till 999 innan jag fyller 30 år i januari 2018.

 

Om någon är trött på Svenska Spels dåliga odds och istället är sugen på lite roligare vad, så har jag ett par kittlande tillgängliga:

 

Allsvenskan igång, världens svåraste liga att tippa sägs det, men lika svår som den är att förutspå, lika lätt är det att inse att IFK Göteborg inte hamnar bland de fem främsta.

 

Vadet: IFK Göteborg hamnar inte bland de fem främsta i årets allsvenska.

 

Chelsea smyger med i alla turneringar, snart möter de Man Utd hemma på Stamford Bridge i Premier League och vinst innebär samma poäng som United.

 

Vadet: Chelsea tar hem en fyrling, Liga cupen (redan klar), Champions League, FA-cupen och Premier League.

 

Någon som satsar emot?

 

Förövrigt satte jag nästan min bomb igår. Matcherna: GAIS-Hammarby, Valencia-Chelsea och Man Utd-Roma. De två första matcherna satt som berg, tyvärr var jag ute och cyklade i sista matchen. Hade 0,1 på Man Utd och 1 på Roma. Som de flesta vet bjöd United på ögongodis och vann med fantastiska 7-1. Uppvisningen kostade mig 32 spänn, men men, det kan jag leva med när världens just nu bästa fotbollslag spelar ut.

 

Måste tacka festfixarna Bladh och Anders för en trevlig lagfest i helgen. Den blev precis så trevlig, enkel och lyckad som vi trodde på förhand. Perfekt. Tyvärr tog kalaset slut för min egen del när vi kom till Havsbadet. ALLA mina klasskompisar var inne, utan jag och Hula. Jag som dessutom fyllt 19 och de flesta andra bara är 18 kom in, trots att det var 20. Pust. Tror aldrig varit så förbannad, fick istället snällt stå utanför och snacka med folket på terrassen.

 

Jag kände mig som en 15-åring som precis börjat dricka. Jag fick vara med på förfesten, men när den riktiga festen skulle till att börja, var jag tvungen att lämna mina kompisar. Istället fick jag gå hem till mamma och ljuga om att jag sett på film med polarna.

 

Har just nu mitt livs sista riktiga lov. Har hunnit med att se på den nya Beck "Den svaga länken" som inte var något vidare, trots att jag i vanliga fall gillar filmerna. Har dessutom passat på att åka C70 Cab eller vad den nu heter. CC du får rätta mig om jag har fel. Grymt skön bil hur som haver. Det nya talang programmet som kommer snart på fyran verkar roligt, men det trodde jag om Pokerfejs också. Minns att när jag var liten, så smällde man smällare och sköt raketer. Har folk slutat med det? Jag hör dåligt, kan vara det.

 

Är magiskt trött på grus. Lika trött som jag är på grus är jag sugen på gräs. Jag vill ha gräs NU! Känns som att hela Sverige tränar på gräs i dessa tider utan vi i Lysekils kommun.

 

Tillsist vill jag avsluta med ett citat, sagt av LFF:s alldeles egna påskhare:

 

- Ska du beställa en cappucino?

- Ja, man får väl unna sig en. Det är ju inte påsk varje år...

 

image34

 


Dagens låt: Patrick Park - Something Pretty


Ha det gött!

 

//Hansson A.k.a Tommy