Vardagen är tillbaka

Jahopp då var det vardag igen. Första veckan i skolan är avklarad, och i vanlig ordning så var den inte speciellt jobbig. Att gå utan skåp i en vecka var jobbigare än jag trodde, men skolmaten håller fortfarande yppersta klass så det väger upp. De första dagarna ägnade man sig åt att spana in nya pena damer, men inga syntes till. Läkaren på mönstringen sa ju att jag hade fullgod syn. Men men…



Just det, jag mönstrade i onsdags och torsdags. Att göra lumpen har jag sagt nej till enda sedan jag låg i spjälsängen. Därför åkte jag till Göteborg med blandade känslor, för man missade trotsallt första ”riktiga” skoldagen med ordentliga lektioner. Väl på plats i Säve där mönstringen utgörs började man testerna med ett IQ test. Joel smackar dit en fyra med nio poäng som max, och bekräftar sin smartness. Först av alla in till den omtalade psykologen och jag började verkligen tro på att jag skulle slippa att sova över, för att istället åka hem. Jag drog inga rövarhistorier om att jag kissar i sängen, eller att jag har svårt att sova bland pojkar. Istället var jag rakryggad och seriös som alltid och berättade snällt om min barndom och livet så här långt. Min barndom fick betyget en stark sjua, så mina päron kan känna sig stolta.


Psykologen han knappt säga hejdå innan jag slängt igen dörren springandes ner till läkaren för att bekräfta min dåliga hörsel och syn, så jag skulle hinna hem och slippa slagga över. Klart som själve you know att jag fick sitta i över en och en halv timme och vänta på att få komma in. Tankarna på att få åka hem var nu körda, pust, fan, ååå.

 

Som tur var blev vi ett gäng som fick sova över. Vi åkte på kvällen in till centrala Götet och såg filmen Offside. Sjukt rolig med många sköna skratt, som jag rekommenderar starkt. Dagen efter var det uppställning i korridoren klockan halv sju, ingen sovmorgon med andra ord. Efter ett tag kom jag inte till någon slags läkare som jag fjäskade lite för som sa att jag inte behövde gör lumpen om jag absolut inte ville. Jag tackade för beskedet och gick och la mig och sov ett par timmar innan hemresan.


Fotbollsmässigt går det tungt för tillfället, två poäng och lika många gjorde mål på fem matcher är absolut inte bra. Grundsund ska få sota för detta nästa lördag.


Dagens låt: The Perishers – My Heart


//Hansson


Fredags tankar

I onsdags åkte jag hemifrån Backa klockan 13.30 och var inte hemma förrän 00.30. Orsaken var att vi spelade match i fucking Åmål. Elva hela timmar i sjön efter en orättvis 1-0 torsk mot Viken. På bussen hem kom jag på bättre humör när jag briljerade med mina kunskaper på Trivial Pursuit. CC och Fralla var chanslösa, tro mig. När jag i mitten av bussen satt och pratade med stor Kula och Putte, så blev vi hela tiden avbrutna av skratt från Plutten och de ”tuffa” killarna längst bak. Har hört på omvägar efteråt att det var Anderz som berättade ett par riktigt högklassiga historier. En var om att alla i a-truppen skulle ställa upp på en lättklädd kalender tills nästa år, för att alla i laget är så snygga, heta och sexiga. Moberg skulle pryda omslaget. Pengarna från kalendern kommer att gå till att övertala Lycke om ännu ett ”sista år”.


Igår lirades det kompis poker på Svenska Spel, var riktigt lyckat och kul. Vi var fem personer som spelade tillsammans, där bla Wille och jag var med. Patrik, CC och Dejevik har redan allmänt sitt intresse till nästa gång. Vore kul om fler är intresserade så vi kanske kan lira på ett 10-bord nästa gång?


Idag ska jag se på Stångenäs mot Hogstorp på Stångenäsvallen. Kan SAIS överraska mot ännu ett topplag? Kommer att göra mitt första uppdrag för LP ikväll och kommer att skriva ett referat om matchen. Ska bli riktigt spännande och kul.


Imorgon väntar serieledarna Stenungsund hemma. SIF har sprungit iväg rejält och leder serien med en 10-15 poäng, och är helt enkelt för bra för div IV. Men vi ska ge dem en rejäl match och kommer inte att bjuda på något, en stor utmaning med allt att vinna.


Möt upp på Delfinen klockan 12.00 för dom som vill äta lunch innan matchen imorgon. Roligare desto fler som kommer, och intresset verkade stort efter träningen igår.


Imorgon drar världens bästa liga igång, Premier League. Tyvärr missar jag Liverpools premiär borta mot Sheffield U eftersom vi lirar match mot Stenungsund samtidigt. Runström har tilldelats tröja numer 10 i Fulham, tillåt mig skratta.


Redovisning av veckan uppgift: Vem var Sigvard Marjasin? Tror han var 158 och var typ någon Sosse i Örebro län där han åkte fast för lite fiffel. Räcker det så?


Dagens låt: Christian Kjellvander – Drag The Dirt In


//Hansson


BussBeckBil

Gårdagens träning var kanske den bästa för i år. Alla förutsättningar var optimala Fjälla, blött i gräset och två bra målvakter. Tråkigt att de äldre inte hänger med när det blir ett eller två tillslag. Men de ska ha en eloge för sin insatts i nickmatchen som de vann utan problem.


Ibland när jag kommer till träningarna får jag då och då utstå viss negativ kritik för min bil, helt oförståeligt. Folk står och skrattar, pekar och till och med ger öknamn åt min bil när jag glider in på parkeringen.  En Suzuki Alto utrustad med det senaste på marknaden som varvmätare, AC och airbags är väl allt man kan begära, och som de flesta bara drömmer om? Visst det är kanske inte världens största bil med hundratals hästkrafter, men den går åtminstone framåt jämfört med Dejeviks alla bilar.


Som tur är slipper jag ta min blåa fara till bortamatchen mot Viken imorgon, eftersom vi åker buss. Tror aldrig jag behövt åka så långt för en seriematch tidigare. Ikväll blir det att se nya Beck på Folkan, hoppas Gunvald är lika rak och rolig  som han brukar.


Fick nypa mig ett par gånger i armen igår för att se om det inte var en dröm. Det fanns dricka att köpa i kylen efter gårdagens träning. Ingen hallonsoda dock, men som sagt jag får lära mig att dricka Jaffa eller Cola. Sist gång jag drack en dricka efter träning tror jag var i mitten av mars. Men jag har förståelse för att drickansvarige har haft fullt upp, och nyligen kommer  från semester.


Får man stjäla pengar av tränaren? Ursäkta om inte, vann igår en 200 kronors pott över coach på Svenska Spel och han var ute ur leken. Som att sno pengar från småbarn heter det väl? Host


Dagens låt: Anti-Flag – One Trillion Dollars


//Hansson


Sommaren är snart över...

En underbar sommar börjar lida mot sitt slut. Det blir fortare mörkare på kvällarna och solen har slutat lysa så gott som den gjorde för ett par veckor sedan, men värmen är fortfarande kvar. Gårdagens match mot Stenshult fick avbrytas under en kort stund på grund av åskväder. Men har det inte åskat väldigt lite i år trots den värme som varit i sommar? Kanske vi i Brastad som är skonade mot blixtar och dunder?


Mitt sista sommarlov är slut snart slut, känns hemskt. Om en vecka väntar skolbänken med en massa tjattrande lärare som försöker lära ut ett och annat till ointresserade elever. Längtar SÅ till matte och framförallt ekonomi lektionerna. Tycker det är så kul och intressant att jag tagit med mig böcker hem över sommaren för att lära mig lite extra om debet och credit.

EM i friidrott blev en succé för några och en besvikelse för andra. Själv tyckte jag det var kul och fint att se på Susanna Kallur när hon tog guld på 100 meter häck. Kajsas och Holms häckar kom aldrig över de höjder jag trott och hoppats på.


Igår spelades höstens första hemmamatch på G-vallen och party gänget Stenshult stod för motståndet. Efter knappt tio minuter fick matchen avbrytas eftersom åskan var näst intill över planen. Själv har jag aldrig varit med om något liknande och vi fick extra paus på ungefär 20 minuter. Första halvlek präglades av LFF dominans som hade mycket boll i regnet, men som inte skapade speciellt många heta chanser. Ibland spelade vi stundtals riktigt bra med många fina kombinationer. Med fem minuter kvar av första tar vi ledningen genom ett så kallat skitmål. Ett skott styrs på Bacons smalben och in i nät. Snöpligt men rättvist. Tyvärr lyckas Stenshult kvittera med dryga minuten kvar och det står 1-1 i halvlek.


Matchen slutade som halvtidsresultatet, 1-1. Efter en dålig genomförd halvlek från vår sida tycker jag vi ska vara ganska nöjda med en pinne så som andra halvlek utspelade sig. Får bli nya tag mot Viken på onsdag.


Förövrigt vann Liverpool idag över ryssarna, blueshit, Chelski kalla dem va du vill med 2-1. Målen gjordes av Crouchy och av Riise. Första pokalen är hemma för säsongen, mer kommer det bli.


Dagens låt: Johnny Cash - Cocaine Blues


//Hansson