Barcelona runt hörnet

Halv åtta på fredag morgon lyfter planet mot Barcelona. Tiden fram till dess vet jag redan nu att den kommer att bli stressig. Därför blir det en liten liten blogg nu.


Var hemma hos SnyggAnders igår och planerade inkilningen. Haha den kommer bli grym. Det enda jag kan avslöja är att jag tycker synd om den som har galgfobi...


Har redan varit på träningsläger i Barcelona en gång. Det var när jag gick i åttan med SAIS. Det blev en minnesvärd resa, hoppas denna kommer bli likadan.


Att åka till Barcelona innebär inte bara tummen upp. Jag missar Ljungskiles premiär mot Hammarby och Eagles konsert i Globen som övriga familjen ska åka på. Pust.


Grattis Wille som idag den 26 mars fyller hela 20 år.


Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" börjar bli riktigt bra.



Av tradition när jag är ute och reser så ser jag till att skaffa en bloggersättare. Precis som när jag var i Bulgarien är det Peter "Morris" Isaksson som agerar inhoppare. I helgen kommer han att ta fram den stora sågen och säga vad han tycker och tänker. Ska bli kul att se om han kan göra annat än att rädda bollar i Oddevold...


image68


Dagens låt: The Kooks - Always Where I Need To Be

 


Sköt om er medans jag är i Barcelona och lova att vara snälla mot Peter...

Tills vi ses ha de bäst!

// Joel


Klockan...

... är sent och jag borde snart vara i min varma goa säng för att inte gå i sömnen på jobbet imorgon. Men mina fingrar säger emot och vill annat. Ska bli skönt med påsk snart och lite ledighet. Om en dryg vecka drar vi till Barcelona, kan bli bra drag!


Håll i dej. I fredags slog en liten dröm in, jag körde truck! Det var hur kul som helst och jag kände att jag haft stor nytta av övningskörningen med Kaj på jobbet. Framåt, bakåt, upp, ner, åt sidan, jag kunde allt direkt. Om ni inte tror mej, fråga Räkan, han fick åka med när vi gled bland pallställen på Carpe Diem.


Jag har tre drömjobb: Bli truckförare, journalist på LP eller kanslist för LFF. Får jag något av dom jobben i framtiden kan jag inte vara annat än nöjd.



Veckans lista:

1. Ljusare tider

Vi är en bra bit in i mars och jag har redan fått lite vårkänslor. Visserligen är det just den årstiden nu, men tidigare år har jag inte fått det känslan förrän runt i slutet av april. Man gnäller när solen sticker en i ögonen när man kör bil, men fasen va gött det är att ha den här igen. Ett kärt återbesök.


2. Melodifestivalen

Ja faktiskt. Tidigare år har jag tyckt att hela spektaklet varit ett skämt, men i år har arrangemanget hållit hög klass. Björn G har varit lysande, Luuk lika klockren som ifjol, bra musik överlag (för att vara Melodifestivalen) och det har ärligt talat varit kul att sitta framför TV:n och följa festen.


3. Barcelona

Snart är det dags. Det man längtat till hela vintern är riktigt nära nu. Ska helt enkelt bli sjukt jäkla förbannat kul att resa med laget till Barcelona och lite varmare breddgrader.



Veckans Buuuuuu:

Detta är ett rätt känsligt ämne som jag funderat och irriterat mig på sistone. Folk i min ålder och faktiskt ännu yngre förlovar sig hit och dit som om det vore någon jävla barnlek. Jag tycker det är så löjligt att tonåringar ens tänker tanken att förlova sig när man knappt varit tillsammans med sin partner i ett år. Vet dom vad det betyder att förlova sig? Det innebär att man i framtiden avser att gifta sig.


Ni som förlovat er ta inte illa upp, jag hoppas ni lever lyckliga resten av era liv. Jag vill bara rekommendera er att ta det sakta i backarna och tänk efter vad det betyder att förlova sig. Jag tror inte alla gör det alltid.



På jobbrasterna kan det komma upp minst sagt konstiga samtalsämnen. Ett guldkorn av den varan kom på tal för ett par veckor sedan. Ämnet som det debatterades om var hur man torkade sitt bajs och vad man hade för olika rutiner på toa.


image75


En berättade att han aldrig tittade på pappret efter att han torkat sej, med motiveringen att det är vidrigt att kolla på det bruna äckliga. Till allas förvåning ska tilläggas.


En annan talade om att han började blöda ungefär var femte gång. En tredje att han trots att han är högerhänt med allt annat, torkade sig med väster hand.


Men det roligaste var när en av oss berättade att han fram tills 14 års ålder hade torkat sig på ett mycket ovanligt sätt. Nämligen framifrån! Går det ens?!?!? Tydligen. Hur som helst måste det kladdat mycket.



Det går att snacka
mycket hur mycket man vill om Melodifestivalen.

Charlotte Perrelli vann. Amy Diamond fick min röst. Då måste kvällens bästa uppträdande vara sockersöta Björn Gustafsson? Icke.


Det stod underbara Maia Hirasawas för. Hennes lugna, fina o fantastiska version av Worrying Kind fängslade mig totalt. Hur bra som helst!


Gör dej en tjänst. Lyssna på detta ljuvliga framträdande en gång till.

 


På tal om annat...

  

... var det premiär för mitt nya tennisrack i helgen och det fungerade så bra att jag ska möta Wille imorgon. För dig som vill se en tennismatch med karaktär likt mötena mellan McEnroe och Borg, ta dej till Lysekils tennishall klockan 15.00 imorgon. Då smäller det!


... är Ramlösa kaktus sjukt god!


... måste jag komma igång och följa PB igen.


... är det ungefär 2000 tillslag på bollen i en fotbollsmatch.


... ska jag imorgon på jobbet lyssna på Stieg Larsson i min Mp3.


... är husets pastasallad på Café Kungsgatan magiskt god.


... ett stort grattis Fredrik Risp som blev uttagen i svenska landslaget till mötet mot självaste Brasilien.


... har jag ljugit igen, förlåt. Historien om han som torkade sig är sann, men det var ingen av mina jobbarkompisar som hade torkat sig framifrån i tidig ålder. Däremot ringde det en till radioprogrammet Christer och berättade att hans kompis torkade sig framifrån i en herrans massa år. Rätt kul.


Dagens låt:
Swinglfy & Ebbot - Winner



Tills vi höres, ha det bäst!

Vi ses när vi ses...

// Joel

One blood. One heart. One soul. - Mando Diao

Hej, tjena, ciao, tjabba, hello, hallå. Androla ut, Chelsea ut, Kallur ut. Over and out med dagens blogg också? Nä vänta lite. Först ska vi gå igenom veckans lista, på tal om annat och lite annat smått och gott.


Jag har gett upp. Det går inte att njuta av helgerna längre, jag knäpper med fingrar och vips är det söndagskväll. Redan igår, lördag morgon, hade jag ångest över att helgen snart är slut. Tur är att veckodagarna nästan går lika snabbt. Om knappt tre veckor lyfter planet mot Barcelona, något positivt med att tiden går lika fort som Getzen.


Måste tacka för en grymt rolig lagfest förra helgen. Först, ett stort tack till Putte Palmen för den goda maten! Festkommittén med Skarven, Bladh och Bacon hade några sjukt roliga lekar och jag ser framemot kommande fester. Ryktas dessutom om att Brun och Källen knackar på dörren till festkommittén, ja varför inte?


Måste tillägga att min lek runt elva snåret inte var så jättelyckad. Singing Bee brukar i vanliga fall vara rätt underhållande, men denna gång fungerade leken mindre bra om jag uttrycker det positivt. Näste gång lovar jag att inte ta svåra låtar som Bra vibrationer, Det gör ont, ABC och Främling. Då blir det enklare med sånger som Blinka lilla stjärna och Björnen sover...



Veckans lista:


1. One blood. One heart. One soul. - Mando Diao

Jag, syrran, Therese och Alikan drog till Götet för att se Mando Diao. På förhand trodde jag att de bara skulle spela en massa nya låtar från deras senaste album "Never Seen the Light of Day" som inte riktigt fastnat i min skalle, förutom ett par spår.


image71


Förband var Those Dancing Days, ett tjejband som hittills bara har en bra låt. Dom var lite lama faktiskt, men sedan kom Adam Tensta in på scenen i Lisebergshallen. Den killen kan få igång en publik, jäklar vilket drag det blev. Om jag i framtiden blir artist så ska jag bannemej kalla mej för "Joel Brasta". Det slår liksom genom rutan...


21.14 kom dagens hittills högsta jubel från de 2500 i publiken, kungarna Mando Diao äntrade scenen.


image72


Borlängegrabbarna kan lira musik, den saken är säker. När dom dessutom gör det live och man får uppleva det på plats tillsammans med vänner är det fantastiskt. Ett par nya spår lirades, men mest handlade det om gamla ess där publiken hela tiden dansade och sjöng med. En toppenkväll avslutades med de underbara låtarna "Ode to Ochrasy" och "Bring Em In".


Slutkommentar: MANDO DIAO ÄR SÅ JÄVLA BRA LIVE!


2. LFF Grodbok
Jag tror att LFF:s grodbok kan bli en succé. Sernemo har fått i uppdrag att dekorera boken och första citatet bjuder jag på redan nu.


Bakgrund: LFF lirar hemmamatch mot Myckleby ifjol och det står 1-1 i paus. Patrik Bladh kommer in i omklädningsrummet (lika förbannad som vanligt) och gör ett tappert försök att mana på gubbarna i laget inför den andra halvleken.


-  Kom igen nu gubbar! Upp med hakan, vi tar detta. Dom är ju för fan sämre än oss!


image73
Han är bra skön den där Bladh.


3. Britney Spears
Tro det eller ej, men jag måste faktiskt hylla skandaldrottningen Britney Spears. Hennes senaste album "Blackout" är ärligt talat riktigt bra. Låtar som Piece of Me, Gimme More, Break the Ice och Ooh Ooh Baby håller hög klass. Fan Brittan, det svänger ju!


Veckans Buuuuuu:

Jag är nervös. På tisdag är det Inter - Liverpool. Engelsmännen har 2-0 från mötet på Anfield, men det blir oerhört tufft på San Siro. Jag biter på naglarna redan nu och är som sagt nervös, vilket många gånger inte är någon skön känsla.



FA-cupen är fantastisk på många sätt. David mot Goliat mötena är underbara och det är så himla kul för fotbollen att lagen Man United, Chelsea, Liverpool och Arsenal (trots att jag håller på Liverpool) är utslagna innan semifinalerna ens har spelats.


Barnsley har i de senaste två matcherna slagit ut både Liverpool och Chelsea! Det ska inte gå! Men jäklar va kul för fotbollen.


Lördagens matcher:

Manchester United 0 - 1 Portsmouth FC

Barnsley FC 1 - 0 Chelsea FC

Söndagens matcher:

Middlesbrough FC - Cardiff City

Bristol Rovers - West Bromwich Albion


Kvar i FA-cupen just nu är två lag från Premier League, tre från Championship och Bristol Rovers från League One! Ibland bara man älskar fotboll.



Helgen har lite gått i musikens tecken. Här är låtarna jag lyssnat mest på de senaste dagarna. Gamla som nya.


Min heta spellista:

Panic at the Disco - Nine in the Afternoon

Melinda Wrede - Det är slut

Veronica Maggio - Måndagsbarn

Ooh Ooh Baby - Britney Spears

Chris Daughtry - Over You

Elliot Smith - Say Yes

Mando Diao - Ode to Ochrasy

Shout Out Louds - Very Loud



På tal om annat...


... kom inte de sista 30 sekunderna av Räkans intervju med. Lite synd.


... kan det inte finnas någon sport som har mer klyschor än fotboll.


... lider jag med supersöta Susanna Kallur. Både sprinters och division 4 spelare kan tydligen ha problem med baksida lår.


... hej Bert Niklasson. Hörde på omvägar att du läser min blogg då och då, kul! För er andra kan jag tala om att Brastad aldrig haft en stabilare back än BigBert och manligare brandman får man leta efter.


... heja Carola, haha!


... är det ikväll tänkt att jag ska premiärspela mitt nya tennisrack.


... vill jag till EM, men det kan bli svårt.


... kom nya Offside i fredags, har redan läst halva. Smaskens.


... är Ljungskile på Cypern och laddar upp inför Allsvenskan. Det kommer göra susen, för vi kommer överraska alla i vår.


... Christian Luuk är kungen över kungarna.


Dagens låt: Johnossi - Family Values


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses my friend.


Ha det gött!


// Joel