Måste tyvärr...

... inleda kvällens blogg lite trist. Vilken pajas har haft roligt och smörjt in mina nya kalsonger med tigerbalsam? Efter dagens match tyckte jag att säcken där nere kändes ovanligt varm, och när lukten av mint nådde mina näsborrar började jag ana vad som var på gång. Hämnden är ljuv, och tips om vem den skyldige är tar jag gärna emot.


En underbar och viktig seger togs idag hemma på Gullmarsvallen mot IFK Uddevalla. Matchen vanns med 2-0, målskyttar Wickson och Ella. Stundtals spelade vi riktigt bra med stor rörelse, och framförallt i första halvlek skapade vi många fina chanser. Anderssss bjöd på årets mål, och Joel på en och annan fin dykning. Alla nöjda och glada. Åmål nästa.


Imorgon väntar kanske säsongens dag, när det handlar om bra fotbollsmatcher på tv. PSV – Feyenoord är först ut. Därefter möts rivalerna Chelsea – Liverpool, och kvarten efter den startar Man United – Arsenal. Personligen har jag de senaste åren blivit intresserad av den franska ligan, där det också serveras toppmatcher på silverfat. 19.00 är det avspark mellan Monaco och PSG, och direkt efter börjar ännu en stormatch i form av Marseille – Bordeaux.

Snacka om en högklassig fotbolls söndag. Vinner Liverpool över Chelsea kräken, så kommer jag njuta och somna som en Gud imorgon.


Vi struntar i att snacka stryktips och glömmer det så fort som möjligt.


Dagens låtar: Marit Bergman – No Party och Lasse Berghagen – Ding Dong

Persson vs Reinfeldt

Vaknar vi på måndag morgon med höger eller vänsterstyre? Persson vs Reinfeldt.

// En fortsatt trevlig helg önskar debattledaren, eller den som leder debatten.


Veckans stryktips

Stryktipset


Tidigare har det varit Rükan som tippat på hemsidan, och varit den s.k. ”experten” och som jag hoppas återkommer i höst.  Blev ikväll sugen på att göra mig ett äkta klassiskt 64- raders stryktips, och bjuder på mina tecken samt kommentarer som följer nedan
.


1. Malmö – Djurgåden

Malmö har haft lätt för DIF de senaste åren, och har läst sönder deras omtalade 4-3-3 system. Ett offensivt MFF mot guld SKA besegra ett formsvagt DIF nere i Skåne.


Tecken: 1


2. Gefle – Elfsborg

Elfsborg har endast förlorat en match i år, detta mot just Gefle. Borås laget vet exakt sina roller och spelar riktigt bra för tillfället. Har haft ledningen i de två senaste matcherna, men dragit sig onödigt tillbaka och straffats båda gångerna. Gefle har stått upp bra mot topplag hemma på Strömvallen, och därför känns en gardering bra.


Tecken: X2


3. Bolton – Middlesbrough

På Reebok Stadium får många lag som kommer på besök ofta problem. Fysiska Bolton har alltid lättare mot topplagen, och svårare mot lag som inte för matcherna. Ojämna Boro blir en svår nöt för Allardyce att knäcka, men han lyckas med hjälp av tyngd och hemmaplan.


Tecken: 1


4. Everton – Wigan

Två lag med mycket energi och vilja möts i ett miniderby. Everton pågång mot ny succé säsong imponerar, medans Wigans bortaspel gör tvärtom. Förlusterna av Roberts och Bullard känns för vilket mittenlag som helst. En glödhet Johnson fortsätter leverera och tecknet känns givet.


Tecken: 1


5. Sheffield U - Reading

Tufft nykomlings möte, där matchens utgång på förhand känns mycket oviss. Tror ändå på kryss. Att välja gardering med en etta eller tvåa, är som att gissa om det blir höger eller vänsterstyre i Sverige efter söndagens val.


Tecken: X2


6. Watford – Aston Villa

Villa har inlett säsongen mycket bra och intressant, med ett nytt hittills funkande spelsystem under O’Neill. Spelarna känns som gjutna i det nya systemet och truppen ser bredare och bättre ut än på flera år. Tvåan känns för de flesta självklar, men jag sätter ett varningens finger för Watford. Nykomlingslaget spelar med fart och fläkt och med lovande Young och målfarlige King frammåt. Årets första seger kommer mot ett Villa, som än så länge spelat över sin förmåga?

Tecken: 12


7. Birmingham – Ipswich

Serieledande Birmingham har med flera smarta värvningar och lån startat återtåget mot PL. Båda lagen är mycket formstarka och här skulle man gärna vilja gardera med ett kryss, men känns som man inte har råd. Måste bli en tråkig etta i första matchen i Championsship.


Tecken: 1


8. Coventry – Leeds

Ett oroligt Leeds gästar Coventry i en svårtippad match. Magkänslan säger att ojämna Coventry vinner mot ett formsvagt och skadedrabbat Leeds. Sätter likväl ett kryss som gardering.


Tecken: 1X


9. Norwich – Crystal P

Kanariefåglarna starka hemma, klar etta.


Tecken: 1


10. Sunderland – Leicester

Sunderland vann senast mycket imponerande med hela 3-0 borta mot anrika Leeds. Manager Roy Keane har inlett sin tränarkarriär bra, och hemmamatch mot Leicester betyder klättring i tabellen och tre nya pinnar? Björn Hellbergs rödvita hjältar från norra England tar detta.


Tecken: 1


11. W.B.A – Southend

Fortsätter med att sätta tråkiga ettor i Championship. W.B.A har tre vinster hemma av tre. Southend har precis raka motsatsen fast negativt på bortaplan.


Tecken: 1


12. Stoke – Burnley

Polkagris Stoke mot Burnley blir en stenhård match som jag spår kommer att sluta med jämnt skägg. Garderar för säkerhetskull med en etta i vanlig ordning.


Tecken: 1X


13. Barnsley – Wolverhampton

Sista matchen på veckans kupong har jag dålig koll på, om ärligheten ska fram. Vet att Wolves spelar i senapsgula dräkter, och att Barnsley är nykomlingar i årets Championship, mer vet jag inte. Därför blir det en gardering till krysset jag satte ut först.


Tecken: X2


//Hansson


Nytt zoo öppnar i Lysekil?

Bloggen är glödhet för tillfället vilket är riktigt kul. Tyvärr var inte dagens träning lika het. Måste bli ändring till matchen på lördag, då en viss Hansson är tillbaka efter lite rehab under veckan.

När man inte tränar utan istället sitter bredvid, lägger man märke till mycket som man inte tänker på annars. Lite reflektioner: Att Conny knickers näst intill är tvåfotad, tänker främst på dagens skottövning efter några riktiga pytsar upp i taket med fel fot. Har heller inte glömt bort det viktiga och avgörande målet senast mot Brålanda, också det med vänstern. Malke Lahood grym som målvakt och höll nollan under spelet, imponerande. Är Erlandsson den naturliga och framtida vänsterbacken som vi saknat i år? Wick skjuter aldrig med vristen, utan enbart bredsida. Lycke löper sönder vilket försvar som helst, med sina riviga och luriga löpningar främst i djupet. Det bevisade han mycket tydligt och bestämt idag. För att uttrycka mig på Erlandsson vis, så är Kula snyggare än vad många tror när han lätt trippar runt i sina ny smörjda Puma king.

En annan sak jag tänkte på är att vårat omklädningsrum mer och mer börjar likna ett zoo. Någon som tänkt att åka med sina barn till Borås djurpark i sommar? Tänk om och glöm, kom till Lysekils FF omklädningsrum istället. Det är både billigare och roligare. Man kan upptäcka djur som bananflugor, gråsuggor (eller är det sorkar Ella?) och ibland även en och annan spindel om man letar noga i Mobergs kalsonger. På golvet ser det ut som att ett gäng grisar haft lerkrig, och lukten från Väggens piss från festen i våras sitter fortfarande i väggarna. Vilka är det egentligen som har omklädningsrummet som städområde? Välkommen till Lysekils FF omklädningsrum, öppet året runt!

//Hansson


Sista timmen

Ny datalektion innebär mer bloggande. Just nu är skoldagen inne på sin sista timme. Lektionen är riktigt seg och det blir inte mindre segt av att det kurrar i magen varannan minut. Hela förmiddagen har bestått av att höra på debatt i Kronbergshallen. Två timmar varade pratet, och träsmaken kom smygande redan efter en kvart.

Var igår hela fem år sedan tornen i USA attackerades och cirka 2700 människor fick sätta livet till. Känns inte som att det var fem år sedan, kanske tre men inte mer. På tal om annat så grundades ifjol innebandy laget Pepes Bodega á la Suntrip. Vi är sex störtsköna lirare som ställer upp i årets Lussebandy med siktet mot final, minst. Här kan du besöka och titta till vår eminenta hemsida gjord av webbmaster Fülking. www.laget.se/suntrip

Idag beslutade vår klass Ek3b att arrangera disco på Oscars för högstadiet den 6:e oktober. DJ Hula lovar att han kommer att bjuda på många goa klassikers. Själv blev jag utsedd till dörrvakt med motiveringen att jag har breda axlar och för att jag ser allmänt farlig ut och inger respekt.

Rükan hälsar från ett varmt och underbart Turkiet att allt är bra, och att han saknar oss allihop.

Ses på träningen ikväll geys.

//Hansson


Tre sköna...

... och framförallt viktiga poäng inkasserades mot Brålanda igår. Slutresultatet 5-2 tycker jag var rättvist sett över hela matchen, men med 20 minuter kvar såg och kändes det allt annat än bra. Tre bra träningar i veckan så ska vi vara extremt väl förbereda när IFK Uddevalla kommer på besök till lördag.


Resan till Göteborg i torsdags gick lugnt och pent. Blev inget ösregn som jag oroade mig smått för innan, däremot var livekungarna Mando Diao riktigt riktigt bra. Att höra dem hemma ur stereon är njutning, men att höra och se dem live är ett snäpp bättre, pricken över i:et, grädden på moset, you name it! När man är på Liseberg måste man göra en klassiker. Det innebär att åka farfars bilarna, trampa på Tina Turner plattan och käka sockervadd, och i torsdags var inget undantag.

67808-4


Gårdagen var inte enbart positiv. Mitt hjärtelag Liverpool torskade helt ofattbart i Merseyside derbyt mot Everton med 3-0! Har som tur inte hunnit se matchen än eftersom vi lirade match samtidigt, får bli att se pinan ikväll. Liverpool överraskar återigen negativt i en säsongsinledning, blir så trött.


I veckan blev äntligen resan till Liverpool bokad. Reser den 20 november och blir tyvärr borta så länge som till första december, jobbigt ;) . Ska se tre hemmamatcher mot PSV, Man City och Portsmouth. Att få komma till Anfield har varit min dröm i de två tre senaste åren, och ska därför bli sjukt kul.


Igår var det myskväll hemma på Backa med Wille, Hula, Väggen och Brastads svar på Robert Gustavsson, Erik Sjöberg. Vi fick se Zlatan göra en bra match för första gången iår, Roddick slå överraskningen Jouzjnij i semifinalen av US Open och en högklassig version av VM 94 krönikan. Kvällen avslutades med en rundtur i innersta kärnan av Brastad. Fick höra kommentarer från Lysekilarna i baksätet som ”jag trodde inte Brastad var så stort”, ”Brastad är ju ett fint ställe” och ”Hit kanske man borde flytta”. Brastad är inte bara en rondell, det är så mycket mer.


Nu bär det av till Fjälla och se på b-laget. Är övertygad om att CC kommer att utöka ledningen mot Kula i deras måltävling. Flaket är nära nu CC efter gårdagens dröm mål.


Dagens låt: Mando Diao – Long before Rock’n Roll


// Hansson


Seg skolmorgon

Så sitter man här i skolan och myglar. Fröken står framme vid tavlan och snackar om ointresserade ting, medan en annan sitter längst bak och drömmer. Har för tillfället någon slags datakurs som är lagom kul. Därför är det en perfekt stund att skriva av sig lite.

Igår var det match med juniorerna borta mot Hunnebo/Bovall. Tog bilen själv bort för att några kompisar skulle kunna se matchen. Smart som man är trodde jag att matchen skulle spelas i Hunnebo, men icke. Var bara att ta Alton till Bovall och inkassera nya goa böter. Matchen förlorades med 7-2 och det var inget snack om att de var betydligt bättre än oss. Två viktiga matcher kvar för att behålla andra platsen.

Ikväll bär det av till Göteborg och Liseberg. Ska inte åka farfars bilarna eller sagoslottet, utan ska se på Mando Diao. Såg dem i somras på festivalen Peace and Love, då de var riktigt bra. Hoppas på samma ös ikväll, och då snackar jag inte om regn.

Börjar få elaka blickar från fröken framme vid tavlan, bäst jag slutar.

//Hansson


Tid, snutar och jobbiga måndagar

Tid är något som jag fascineras av, något som jag tänker ganska mycket på och om. Ibland känns det skönt att klockan tickar fort som tex när man jobbar eller går i skolan. Tvärtom är det när man är ledig eller gör något kul som att spela fotboll, då man vill att klockan bara ska stanna. Jag är drygt 18 jordsnurr och de åren  har gått precis hur fort som helst. I fredags efter sista lektionen tänkte jag för mig själv att jag har en lång go helg framför mig, som nästan inte skulle kunna ta slut. Men nu sitter man här på söndag kväll och bävar efter att ännu en skolvecka snart ska till att börja, och inser att helgen gick på ett kick som vanligt.


Efter gårdagens drabbning mot Grundsund och en kväll av festande, så har min söndag varit mycket lugn. Har hört att stressa inte är bra för hjärtat, så det har mest blivit tv tittande och allmänt slappande.


När jag låg förslappad i husets underbara soffa såg jag reprisen av matchen mellan England och Andorra. Efter 14 minuter hade England (Liverpool) tagit ledningen med 2-0 efter mål av Crouch och Gerrard, och fulltständigt spelat ut de stackars Andorranerna. Då började man verkligen undra va fasen pygmé landet Andorra har att göra i ett EM-kval att göra. Får de vara med bara för att de har ett vackert land i bergskedjan Pyrenéerna? Fotboll kan de hur som helst inte spela, tror Gerrard och Robinson i målet hade klarat att slå dem på egen hand. Kollade nyligen upp att landet har ungefär 70 000 invånare. Det är som att Uddevalla skulle kunna kvala till EM. Mitt förslag är att slå ihop u-länderna inom fotbollen som Liechtenstein, Andorra och San Marino så kanske de har ett slagkraftigt lag till EM 2032.


I lördags en timme före midnatt hade jag min första träff med farbror blå, eller nej det var tant blå. När jag var liten såg jag på konstaplarna Kling och Klang, som försökte ta fast en viss Pippi Långstrump. Men de poliser som stoppade mig i lördags strax innan Bua backen var inte Kling och Klang och framförallt inte lika dumma. Det var en kvinnlig polis som stoppade fram näsan och min puls gick från 70 till 340 på ett par sekunder. Jag blev riktigt rädd och framförallt nervös. Jag fick blåsa för första gången i mitt liv, och visa mitt snygga körkort där jag på fotot spräckt läppen och ser ut som en rymling från Kumla. Tankarna innan blåsresultatet handlade om hemskheter som indraget körkort, fångkedja, svartvit randiga fängelsedräkter och om vatten och bröd. Som tur var fick jag köra vidare utan anmärkningar, tack och lov.

Nära ögat


Inleder skolveckan imorgon med sovmorgon, därefter en timme svenska. Sedan avrundas dagen med fotbollsgymnasiet och hemfärd runt två. Det är tufft att gå i skolan ibland…

Dagens låt: Aerosmith Christina Milian - Cryin

// Hansson


Höstderby

Imorgon väntar säsongens hittills viktigaste match, derbyt mot Grundsund. Efter en tung start på höstsäsongen är det bara tre pinnar mot ö laget som gäller. Spanien har El Classico, Göteborg har Örgryte mot IFK Göteborg och Lysekils kommun har Lysekils FF mot Grundsund IF. Matcher som handlar om mer än tre poäng. Gemensamma nämnare för dessa tre matcher är kamp, mycket publik och framförallt enormt mycket prestige.


Om drygt två veckor är det dags för val i Sverige. Politikerna går för tillfället på högvarv och lovar oss svenskar allt möjligt. Låter bra före valet, men som vanligt brukar det vara nonsens och blaska. Fastighetskatten diskuteras, likaså språktest för invandrare. Persson utfrågades i söndags, och jag tyckte faktiskt att han var lite smårolig emellanåt. Jag som inte trodde politiker kunde skämta, och speciellt inte statsministern. Därför får Göran min röst.


Lirade med juniorerna i onsdags mot Lane. Vann med hela 9-1 och jag stod för årets miss på G-vallen? Fick också mitt sedvanliga gula kort för snack av domare Jocke. Inga uppseendeväckande nyheter med andra ord. Fick böter också, det var längesedan. Dags för spelarrådet att börja med det igen?


Humor programmet Idol är äntligen igång, underhållning på hög nivå väntar fram i höst. Imorgon kväll inleds EM kvalet för Sveriges del borta mot Lettland. Ett oroligt Sverige utan Henke och Isaksson kan få problem. Supersystemet 4-5-1 provas igen? Bananflugorna i omklädningsrummet börjar bli färre. Igår kunde man faktiskt se från ena sidan till den andra, men det var inte med mycket. Slår min dröm in i november? Är riktigt nära en resa till Liverpool under 8-9 dagar, då jag ska se tre matcher på Anfield. En annan planerar sin resa så att man inte åker mitt under säsong som en del personer i laget…


Ha en trevlig helg, så synes vi på Gullmarsvallen imorgon klockan 15.00.


Dagens låt: Elliot Smith – Say Yes

// Hansson