Oooops!

Detta är ett inlägg för alla dem som inte redan sett eller hört. Det hände för några dagar sedan och jag såg klippet för första gången igår. Detta är något som inte sker ofta i TV branschen...

 

Joel, du är en stjärna!

Ååå älskade fredag, du är alltid lika välkommen. Någon som också är välkommen är lillsyrran Isabel som idag kom hem från en vecka i Grekland. Hon ser ut som en brun och go Maraboukaka. Till sin underbara storebror hade hon handlat med sig följande smått och gått.


image55


Isabels kommentar:
 - Jag var bara tvungen att köpa den. Gubben är SÅ mycket du Joel. Jag? Nu har hon gjort det igen. Blandat ihop mig och Hula.


Idag är det fyra veckor sedan jag började på H-fönster. Jäklar, tiden har gått fort och det har faktiskt inte varit så segt och tråkigt som jag trodde på förhand. På tal om H-fönster kommer jag osökt in på...


Dagens varför: På morgonen när jag arbetar flitigt lyssnar jag ofta på RixFM med Roger, Titti och Gert Fylking. Ett rätt roligt program faktiskt, trots att de spelar samma låtar 17 gånger varje morron. Men nu till saken och funderingen.


När de meddelar programmets sändningstid säger de "från arla till tio" och jag förstår verkligen nada. Vad menas med "arla"? Att mjölken kommer vid den tidpunkten? Den som vet får gärna kommentera och berätta svaret.


I omklädningsrummet hör lagkamraterna mig sjunga. Senast igår efter träningen sa Soda. "Jag skulle vilja se dig i Idol". Sanningen är den att jag redan varit med på en Idolaudition. I vintras på en klassfest hemma hos Martin Rödström greppade jag mikrofonen och gjorde mitt yttersta.


Detta är material som bara kan ses av mina kära läsare. Här är auditionen som TV klippte bort. Enjoy!


Så här lät domen från juryn efter mitt framträdande:


Daniel Breitholtz: Du, Joel, är en underhållare av högsta klass med underbara höftrörelser som yttersta kvalité. Du är helt fantastiskt, på riktigt.


Peter Swartling: Det enda jag stör mig på är ditt dåliga uttal. Men du har "det", exakt vad vi söker. Du knäcker verkligen den här låten Joel och gör om den till din alldeles egna. Du är en stjärna.


Kishti Tomita: Du har lite problem i din röst under de höga partierna, men det ska jag kunna fixa till. Men det spelar ingen roll när dina höftmoves får mig att drömma tillbaka till Elvis glansdagar. Hallelujah moment!


Trevlig helg allesammans!


// Joel

Extra extra!

Det är inte Måns Möllers humorprogram jag snackar om, utan att Carizma uppträder på Oscars under LFF:s årsfest. Läste det precis i dagens LP, helt underbart. Kan det bli bättre än att få se sina idoler live? Säger bara wow.

image54

- Gruppen behöver ingen närmare förklaring.

Tänk en dubbelstegare till "She´s Awesome". Jag ska dansa hela natten lång. Lääääääääängtar!

// Joel

Sedan vi hördes av senast...

... har det varit helg, fotbollsmatcher och så har jag faktiskt frisknat till.


En lugn och mysig helg avslutades i söndags med en otroligt viktig och skön seger hemma mot då serieledande Strömstad. Själv var jag inte med (var väl därför vi lyckades vinna) och fick se rysaren från läktaren. Ett riktigt drama som efter många om och men slutade med 4-3 vinst.


I lördags var jag i Götet för att se toppmötet mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Jag var inte ensam i den underbara höstsolen på Ullevi. Tillsammans med drygt 30 000 personer fick vi se en match som i tur och ordning präglades av: Ett tidigt mål, ett smart spelande IFK, ännu ett hemmamål, en tavla av Bengt Andersson, klockren Bjärsmyr tackling som innebar straff och slutresultatet 2-2.


Moneybrother har äntligen släppt nytt album. Jag har genom åren lyssnat en del på gruppen, men inte särskilt mycket ska erkännas. Men i somras fångade Moneybrother mig. I Havsbadsparken i Lysekil välte de fullständigt omkull mig och jag blev frälst. Därefter har jag laddat ner gamla album och börjat avguda många av deras äldre låtar.


Men nu är det nya plattan "Mount Pleasure" som gäller. De första låtarna jag fastnat för är Just Another Summer, Down at the R, Guess Who's Gonna Get Some Tonight och Any Other Heart.


Den 8 november spelar Moneybrother på Trädgårn i Göteborg. I'll be there.

                       

Ikväll ska jag och Erik se på fotboll. Det är mötet mellan Barcelona och Lyon som gäller, men helst skulle vilja se Sevilla klappa dit Arsenal och visa hur jäkla bra dem är, på riktigt! Men får vara snäll mot Eriko, som håller på Barca. Matchen kommer att sluta 1-1 för alla som undrar...


Dagens låt:
David Guetta - Just a Little More Love (det är bakgrundsmusiken ni ska lyssna på, inte det andra).


Håll för ögonen och tjuvtitta inte!


På tal om annat...


... är Nya Ullevi en magiskt tråkig fotbollsarena. Jag längtar till den nya arenan. 


... rekommenderar jag sajten Birthday.se, riktig kul där man kan få reda på det mesta om födelsedagar


... fick jag träna med mössa i tisdags. Det börjat bli kallt.


... Ljungskile vann i helgen över Enköping med 2-0. Fan att LSK mot Häcken ska spelas samtidigt som LFF-Vallen den 30:e september. Pust.


... har jag börjat handla mer och mer på HM. Insett att de faktiskt gör en del snygga kläder och dessutom är det fantastiskt billigt.


... vill jag ha julskinka NU!


... undrar jag varför kvinnan är yngre än mannen i 95% av alla förhållanden. Är vi mindre mogna?


Till vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...


// Joel


Sjuker

Jag hostar, snorar och har feber. Jag hatar verkligen att vara sjuk. Tyck synd om mig, snälla. Det kan vara det värsta som finns att vara hemma, samtidigt som alla andra jobbar, går i skolan eller gör något annat mer vettigt.


Istället har jag fått göra det bästa av situationen och tröstat mig med att en massa YouTube klipp. Det funkar det med...


Här kommer några av de roliga klipp jag sett och njutit av idag.

 
- TimeOut, ett magiskt roligt klipp.


 
- Ibland får man drömma sig tillbaka. Rysningar.


 
- Mer TimeOut

 
- HippHipp övar Brolins frisparksvariant. Heja Håkan Mild!

Har precis varit och hämtat min lilla kära bil på verkstan. Denna gången var det inget problem med kardanaxeln, utan kopplingsvajern hade fått sig en törn. Reparationskostnaderna blev 7800 stycken Jenka-tuggummi.


Nu klockan 19.00 tänkte jag sätta mig ner i soffan och se toppmötet mellan Häcken och Örgryte. Förhoppningsvis spelar Andreas Clarholm från start och det är en av anledningar till varför jag bänkar mig framför TV:n. Det andra skälet är att jag vill se ÖIS stjärnskott Ken Fagerberg, som ska vara något utöver det vanliga. Den tredje och sista anledningen till varför jag ska se Häcken-ÖIS är att om matchen slutar med ett kryss, innebär det jackpot för Ljungskile i jakten på Allsvenskan 2008.


GAIS, ÖIS och Häcken snart FC Gothia?

Dagens citat: If I stopped lying I'd just disappoint you... Robbie Williams - Come Undone

Idag lyssnar jag på: Lars Winnerbäck feat Miss Li - Om du lämnade mig nu

 

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses...

// Joelano

Underbara helg

Hoho. Skönt med helg.

Vaknade redan klockan åtta idag lördag. Vet inte om det beror på att jag står upp tidigt varje morgon på vardagarna. Men hur som helst kunde jag inte somna om och jag fick stå upp och käka frukost.


Idag är det match borta mot Hogstorp. Sist möte slutade med 5-0 torsk, så det är revansch som gäller. En annan intressant match är Sverige-Danmark som spelas ikväll på Råsunda. Dags för en Svenne att springa in på plan?


Helgens heta lista:


1. Ljungskile SK

Såg segermatchen mot Åtvidaberg senast och man kan inte annat än att imponeras. Ligger för tillfället på en Allsvenskplats, men det är långt kvar och många tuffa matcher väntar. Det hade varit riktigt kul med ett Bohuslänskt lag i Allsvenskan, det var ett tag sedan.


2. James Morrison

Hade bara hört namnet innan, men det var förra veckan som jag verkligen fick upp ögonen för denna underbart sköna artist. Akustisk gitarr och smörsång fäster inte bara på damer, även mig.


3. Tränarduo klar

Att både Mats och Soda är klara till nästa säsong. Äntligen slipper LFF byta tränare efter bara ett år och Mats och Soda kan bygga vidare på sina idéer som de börjat med denna säsongen.

Bra jobbat LFF!


4. Liverpool FC

Man får gnida sig i ögonen och slå sig på käften ett par gånger för att inse att Liverpool verkligen ligger etta i Premier League. Det har inte hänt sedan november 2002 och som supporter får man passa på att njuta av tillfället. För tyvärr kommer det inte att hålla i år heller.


Idag lyssnar jag på: Oasis - Don't Look Back In


Vill dela med mig av fem minuters roliga fotbollsklipp. Avslutningen av klippet är bra roligt asså.
Se, lyssna och njut! Roliga fotbollsklipp


Till sist. Nästa vecka ska jag till sjukhuset för att testa hjärtat och nej, det har det inte gått en dag utan att jag tänkt på Antonio Puerta.

Tills vi träffas ha det bäst! Vi ses när vi ses...


// Joel


Idol, Youtube och James Morrison

Hösten är här och med det innebär att Idol är tillbaka. Både gott och ont. Först och främst blir jag så förbannad. Det är skrämmande att se människors brist på självinsikt. De tror att de kommer bli nästa stjärna, men istället sjunger de sämre än mig i duschen.


Fan. Många tycker det är fantastiskt rolig att se på när pajasar gör bort sig i Idol, men jag har svårt för att skratta åt eländet. Jag fattar inte vad folk har innanför pannbenet. Man mår dåligt av att höra vad människor tror och tänker om sig själva. Pust.


En annan sak jag inte fattar. Hur det hela tiden kan komma fram nya duktiga förmågor. De som verkligen kan sjunga. Tror detta är fjärde säsongen Idol håller på. Att det fortfarande finns skickliga sångare är för mig förvånande och imponerande.


Det bästa med årets Idol är att jury-Clabbe är borta. Tror aldrig jag tyckt samma som den clownen. 


Andreas "Kocken" Clarholm gör återigen en mycket bra insats och spelade fram till målet när ÖIS vann mot Sylvia med 1-0. Enligt Örgrytes assisterande tränare var han lagets bästa utespelare. Fantastiskt kul!


Liverpool har för en gångs skull startat Premier League bra. För första gången på nästan fem år ligger man överst i tabellen. Anmärkningsvärt?


Min arbetsplats H-fönster börjar mer och mer kännas som skolan. Redan jobbar jag, Hula, Wille och Sjöberg där. På måndag börjar dessutom Simon. Med andra ord arbetar från och med nästa vecka, fem stycken från min klass på H-fönster. Starkt och kul.

Sidan Youtube är fängslande. Hela kvällen har jag suttit fast och kollat på olika videos.


De senaste dagarna har jag fått upp ögonen för artisten James Morrison. Jag vet att jag är lite sent ute, men va fasen. Akustisk gitarr kan vara det bästa som finns. Lyssna och njut!


Dagens låtar: James Morrison - This Boy
v=kDo6CiPueEo&mode=related&search=


James Morrison - You Give Me Something

http://www.youtube.com/watch?v=s993u4qAyiw&mode=related&search==


Nu kallar sängen. Imorgon är det jobb, träning och daman som gäller. Fullt upp. Då trivs jag som bäst.


Tills vi ses, ha det bäst!


// Joelano

Hösten är kommen

Hörde denna underbara låt för ett par dagar sedan. Magiskt bra. 


http://www.youtube.com/watch?v=EbJtYqBYCV8

Precis sett reprisen när Liverpool körde över Derby hemma på Anfield med tennissiffrorna 6-0. Gött mos med en bra start i ligan och avancemang till Champions Leagues gruppspel.

 

Räck upp en hand ni som badat i september. Jag kan nöjt göra det. Innan gårdagens förlust mot Åmål tog jag och en 5-6 andra gubbar i laget ett dopp i Pinnevik. Men det var snabbt ner och ännu fortare upp kan jag lova. Det var första gången jag badade sedan i början av juni...

 

Min första vecka på H-fönster är över och än har jag inte sett Kaj Olausson göra ett knop.

Hittills har jag bara gjort ungefär 17 fel. Jag är nöjd. Min alldeles egna läromästare Andreas "Disco" Andersson säger att han aldrig haft så mycket att göra på H-fönster.

 

Den stora frågan innan helgen är över är vem som vinner tipsduellen. Experten Räkan eller utmanaren Wille?


Snart ska jag och ett gäng sköna gubbar åka och se Ljungskile mot Åtvidaberg. Tuff och otroligt viktig match för LSK. Forza Jürgen W! 


Dagens låt:
Säkert! - Sanningsdan

 

Tills vi hörs ha det bäst!

 

Vi ses när vi ses...

 

// Joel