Bulgarien, så pent så!

Efter en veckas träningsläger i Bulgarien är jag nu tillbaka på säker mark. En magiskt rolig resa, som givit mig många goa skratt och oförglömliga minnen. Måste tacka Peter Morris för gästbloggandet, vilket han skötte med bravur!


Innan resan trodde jag det skulle bli kul, men inte att det skulle bli så förbannat roligt som det tillslut blev. Iklädd vår eminenta Suntripklädsel tillsammans med pilotbrillor och pissetofflor, åkte vi från Brastad city klockan 03.00 på tisdag morgon mot Landvetter.


image46

- den där Joel

image42
- Hula och Räkan i den underbara klädseln...

Väl på plats i Sunny Beach, Bulgarien, så kunde vi inte checka in på hotellet direkt av någon märklig anledning, så det fick bli att vänja sig med stället direkt och kolla upp lite allt möjligt.


image43

- Väggen och Wille


Första kvällen blev vi dessutom lurade ganska rejält av en taxidriver. Till stället vi skulle kostade det oss 80 Leva, med andra ord 400 kronor och det tänkte ju inte två knäppa svenskar på, utan betalade snällt. Resten av veckan kostade samma tur 40 kronor, bra jobbat lättlurade svenskjävlar...

 

image44

- Beachen


Vädret under veckan var mycket bättre än jag räknat med och redan andra dagen var det kanonväder och vi kunde vara på beachen hela dagen och bada och sola. Smart som jag är smörjde jag inte in mig med solkräm, så jag flådde rätt bra efter den dagen.


För att kunna följa Champions League finalen mellan Milan och Liverpool var jag nykter hela onsdagen. Men det hjälpte ju inte med facit i hand. SÅ typiskt att släppa in ett äckligt tur mål med en minut kvar av första halvlek. Hatar äckliga, sliskiga, fula, grisiga AC Milan. Efter finalen var det bara att börja tröstdricka och försöka glömma. Pust. You'll Never Walk Alone.


I Bulgarien var det billigt och bra på alla sätt och vis. Två Sex on the beach för 35 kronor är farligt, men det var bara att tacka och ta emot. Ett par kvällar bar det av till en kareokepub, där jag självklart var kungen tillsammans med Martin Ove.

 

image45

- Martin och jag sjunger loss!


Varje kväll gick vi till stället Las Palmas, där 97% av folket var svenskar. De enda som inte var från vårat hemland, var de i baren och discjockeyn. Massa goa och klassiska svenska låtar hela tiden gjorde inte saken sämre...

 

På lördag är det dags för bal. Flugan kommer vara på och valsen kommer att gå som en dans. Tillsist vill jag tacka gänget och vår klass Ek3b för kanske min roligaste vecka i livet. Helt magiskt sjukt kul!

 

Dagens låt: Christina Aguilera - Candyman

 

Tills vi hörs, ha det bäst!

 

//Joel


Morris gästblogg 2

image41Hej igen,



Återigen så har spelarna och ledarna i LFF´s A-trupp slagit oss utomstående på fingrarna.
Jag liksom många andra var helt övertygad att LFF -utan några stjärnor eller rutinerade spelare (CC, Disco, Moberg är dock rutinerade?.) -skulle över huvudtaget ta några pinnar alls i årets serie. Efter de senaste veckornas matcher så kan man konstatera att LFF-spelarna har större hjärta och inställning än vad som har funnits de senaste åren. Alla bidrar med någonting och gör det till 100 %. Så nu på Fredag när Gulingarna tar bussen till Åmål för att spela hem tre pinnar till Lysekil, så använd er av Tajjarns slagdänga "Nu går vi ut och kör över dom här jävla dalsläningarna" och visar samma inställning som tidigare matcher, kommer detta gå vägen.(Tajjarns slagdänga har jag kört i Oddevold med, men det är ingen av dom "korparna" som fattar. De tror fortfarande att Toaletterna är trasiga på Rimnersvallen....).

Ang Lyse FF´s framfart.

Jag var ute på "Kanseliet" en kylig dag i Februari. Vi var två gamla stormålvakter, en ordförande i supporterklubben, en kanslist och en föredetta Estländare som satt och diskuterade Lyse FF. Ni som var med på detta möte: vilka hade RÄTT ?? Jo, jag och SODA, hahaha tji fick ni. Vad jag menar med detta är att Lyse är det bästa som kunde hända LFF. Tänk att få ungdomarna att spela seniorfotboll innan dom kommer upp i a-truppen, det är ett jätteförsprång ni har skaffat er gentemot andra klubbar runt omkring i distriktet. Nu kommer man att få nytta utav Tajjarn & CO´s fina arbete med juniorlaget.

Egentligen skulle denna blogg handlat om Matchen med Stort "M" nämligen Genrepet 2003 ! Jag menar givetvis matchen borta mot Skepplanda. Dagen då Madeby nästan föll i koma pga att det saknades ett par NYA GULA shorts som hade "hamnat i en bäck" av någon oförklarig anledning? Den dagen kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Och så har jag fortfarande inte fått klurat ut om Soda är svensk eller grek. Men det kommer jag nog på tills nästa gång, om inte en viss ambulansförare "plockat" mig innan dess......

P.S

Ett tips inför Åmålresan: Glöm inte att titta ut till höger när ni kör över bron utanför Åmål, för där vann Lycke en fesketävling mot tajjarn. Enligt egen utsago....
Jan-Åke Bladh: Glöm inte att vattna Pelargoniorna i trädgården, dom ser torra ut!!
Och så ligger tredje stenplattan i mellanraden lite snett. Bakläxa Jan-Åke!!
D.S.

Dagens Låt: Oslagbara; Niklas Strömstedt


MR
Morris

Peter "Morris" Isaksson gästbloggar

Tjipp,
Blogg, vad fan är en blogg ??? När den Gode Joel aka "Tommy" ringde mig på söndagkvällen och frågade om jag kunde "gästblogga" då tänkte jag hur skall detta gå? En analfabet som bara kan låta munnen gå men inte få ner det på pränt. Men jag skall ge det ett försök.


image40
Först så tänkte jag blogga om det verkligen är Sodas riktiga hår som sticker ut ur skjortan eller om han har en "bröstperuk" för det är ruggigt grovt och svart.
(är han svensk eller grekisk solgud?).

Sedan så slog det mig att man skall vara ego i bloggen och skriva om sig själv som Jonas Larsson gör på Slätta sidan:
Ja mot Lindome var jag Kung i 93 minuter sedan så hände det en grej som vi kan skriva om nästa vecka...... men det är inte min stil det heller, så vad jag skall blogga om det vet jag faktiskt inte. Men en sak är säker: Sixsten Hård skall det inte handla om...

En sista fundering: vad hade händ med M/S Freja om Rederiet hade fortsatt 500 avsnitt till ?

P.S
"Det är en viktig månad NU! "

Dagens Låt: Bom Bom Bohus Bataljon.....

Tills vi ses igen
Morris

Nu vet jag varför...

...man på vintern springer runt i snö, slask och regn. Varför man varje måndag i januari och februari går på den otroligt jobbiga spinningen. Nu vet jag varför! Allt den möda och slit vi lägger ner gav resultat idag. 3-2 mot IFK Uddevalla. Jäklar vilken magiskt skön seger!


Bengan på topp, Hula skadad efter två minuter och hjärnskakning (?) på vår målvakt Brun efter halvtimmen spelad, gjorde segern än roligare. Missuppfatta mig inte nu, aldrig kul med spelare som blir skadade, men omständigheterna resulterade att vinsten blev extra skön. Nisse stod för två mål och snyggAnders för en volleykanon. Tre spelmål, när hände det senast? Att vinna med uddamålet i en riktig grismatch, måste vara bland det underbaraste som finns. SÅ JÄKLA GÖTT GUBBAR! På mitten var Räkan och Melin kungar med heroiska insatser, men självklart var det en strong laginsats som var den största orsaken till de tre poängen.

När vi gjorde 2-1 och 3-1 blev man helt magiskt glad. Känslan var jämförbar med den efter segern borta mot Grundsund ifjol. Vilken kick. När de reducerar till 3-2 började man fundera dumma tankar, men allt slutade som i sagorna. Laget Lysekils FF vann ikväll med 3-2 borta mot IFK Uddevalla.

Imorgon väntar en heldag med frukost/brunch på Luna, därefter träning och sist men inte minst den prestige fyllda pokerturneringen. Kan bli mycket trevligt.

Dagens låt: LFF låten


Till vi hörs, ha det bäst!


//Hansson


Bulgaria here we come!

Idag är det en vecka kvar tills jag och klassen åker till Bulgarien. Det känns verkligen att det börjar närma sig. Reskläderna är redan klara och det blir självklart vår fina Suntripuniform med hatt till. Med värme mot värmen...


Här hemma i Sverige är det för tillfället mycket populärt med så kallade leggings. Farligt snyggt på damerna i skolan...


Såg Eurovision Song Contest i helgen. Vissa bidrag var pinsamt dåliga, undra då hur de andra bidragen från deras hemland lät? Pust. Heja The Ark. Sammanfattningsvis: Parodi, Pinsamt, Patetiskt. P.P.P.


Eftersom det varit mycket i skolan på sistone, ska jag idag bara ta det extremt lugnt och bara ta det lugnt. Det är jag värd.


Match imorgon mot Uddevalla på deras jäkla plastgräs. Jag är grymt revanschsugen efter några dåliga insatser på sistone. Vi ska bara vinna.


Spellistan:

The Killers - For Reasons Unknown

Michael Buble - Everything

Säkert! - Allt som är ditt

Pugh Rogerfeldt -Finns det lite stolthet, finns det också hopp om bättring

Teddybears STHLM - Hipphopper

The Sounds - Painted By Numbers

Jack Johnson - Better Together


Slutligen. Gissa vems denna underbara rumpa tillhör...


s?

Tills vi hörs, ha det bäst!


//Hansson

Händer mycket framöver...

...inom snar framtid ska jag till Bulgarien, på bal och ta studenten.

Sitter just nu hemma och lirar lite poker och lyssnar på musik. Ska snart ta mig ner till Stångenäsvallen och se och skriva om SAIS-Fjällbacka.

 

Det där betyget med tre bokstäver blir allt mer sällsynt i mina register, men igår fick jag syn på det igen. Med andra ord fick jag MVG i projektarbete. Eftersom jag lagt ner en del tid på vårt arbete om fotboll och religion, så var det kul att få utdelning för allt slit.

 

Den 22:e maj drar jag och klassen till Bulgarien för att lära oss mer om landets kultur och historia. De ska dessutom ha flera fascinerande och intressanta sevärdheter. Tycker jag våran klass blivit förtjänta av efter tre år på gymnasiet.

 

Helgen efter är det dags för bal och allt vad det innebär. Redan börjat sätta några valssteg och leendet inför fotograferingen slipas för fullt. Den lyckliga som får nöjet att gå med mig, är min kära vän Emma.

 

Liverpool till semifinal i Champions League. Chelsea shit är ute! Underbart! Mourinho who, who, who?

 

Till vi hörs, ha det bäst!

 

//Joel