Snart lyfter planet

Tre månaders väntan är äntligen snart över. På måndag klockan 22.00 lyfter planet från Sandefjord, Norge mot tegelhus, regn och Liverpool. Kommer under knappt två veckor följa mitt absoluta favoritlag Liverpool FC. Ett äventyr utan dess like, som jag bara kunde drömma om för ett par år sedan. Känns helt sjukt och ofattbart att jag lille Joel ska till Beatles hemstad och fotbollens Mecka.


Kommer att se Liverpool spela tre matcher på anrika Anfield. De är mot PSV, Manchester City och Portsmouth. Alla matcherna kommer jag att se från den klassiska läktaren The Kop. Fick igår reda på att jag och min reskompis Janne ska träffa Liverpools kanske kändaste fan innan matchen på onsdag mot PSV. Han heter Peter Sampara och är mest känd för att vara kläd i fullt av Liverpoolspins. Tänkt att jag med min bländande svengelska ska göra en intervju med honom, som jag ska ha till mitt projektarbete.


Min bostad under resan kommer att vara en kyrka (!). Om jag är snäll skulle jag få platsen under orgeln. Hört att det ska vara dyrt att leva i England. Om det krisar sig med pengar kanske jag blir tvungen att smutta lite vin, och ta några tuggor oblat. Känner jag mig sliskig och äcklig, så kan jag säkerligen ta ett kort bad i dopfunten. Ska erkänna att jag pratar en del i sömnen, både dag och natt tid. Bara jag inte drömmer om en viss Alan Smith, så jag slipper sluddra saker som ”fuck off” och ”you wanker”. Kan bli otrevligt och pinsamt. På sistone har jag ljugit en del här på bloggen, så jag funderar på att bikta mig. Bara man tänker efter lite, så är det ganska mycket kul som man kan hitta på i en kyrka.


Under min tid i England har jag på känn att det kommer bli en hel del toast, fish and chips och ett par Guinness. Är förresten första gången som jag sätter mig på ett flygplan på måndag. Kommer att under ett par dagar ta tåget till Birmingham och träffa min kompis Erik, och kanske också min släkting Sebastian. Såg idag på en klassisk Liverpool dvd med återblickar från 70 och 80-talet. Varför kan allt inte vara som förr? Idag finns dessvärre ingen motsvarighet till Rush, Hansen, Keegan, Heighway, Daglish, Clemence eller Barnes. Tyvärr förstörde en viss Graeme Souness allt på tidigt 90 tal, och Liverpool har inte hittat tillbaka till fornstora dagar sedan dess.


Svenska fotbollsgalan var lika tråkig som vanligt. Undantaget i år var musikvideon med bland annat de torra Lagerbäck och Lagrell som helt oväntat var lite små kul. Bokade igår klassresa till Bulgarien. Reser i slutet av maj och är borta en vecka. Hedman till Chelsea som water boy. Imorgon tänkte jag se lite handboll i kronbergshallen, innan det bär av ner till gamla för att se på a-lagets träning. Sträckte mig för tredje gången på en månad i fredags på fotbollsgymnasiet. Denna gången var det ena skinkan som fick sig en törn.


Tur jag ska se alla Liverpool matcherna på Anfield, för borta kan vi tydligen inte vinna. 0-0 idag borta mot ett uselt Middlesbrough är ett kvitto på det.


Ha det så bra allesammans, lycka till i DM och så ses vi om ett par veckor igen.

 

Dagens låt: Gerry And The Pacemakers – You’ll Never Walk Alone

// Hansson


Kvälls blogg

En rolig och hård helg för levern är över, och innan man hunnit säga killevippen (Nils Karlsson pyssling) är det vardag igen. Sitter just nu hemma och tjurar över en dålig poker kväll samtidigt som jag äter knäckebröd. Ett eller några knäckebröd kan vara gått någon gång då och då, när kylskåpet inte är lika fullt som Anna Books.


Så här på kvällskvisten när man inte har allt för mycket för sig, är jag mycket sugen på att se Sen kväll med Luuk. Ett av mina favoritprogram som tyvärr inte sänds längre. Sascha och Hibbins, var helt klart det bästa på hela programmet, och jag sitter fram tv:n och slötittar på samma gång som man hoppas att en gammal repris ska dyka upp. Än så länge syns varken Luuk, Hibbins eller Sascha till.


Idag har jag hunnit med rätt mycket för att vara normalt. Har varit på tippen, pluggat, poker, tv och givetvis skolan. På morgonen testade vi studentmössor, och första bästa satt perfekt. Jippie, imorgon väntar psykologi, ekonomi och datakunskap, pust, nej och blä.


Blev idag klart att jag ska få förtroendet som skribent för sajten fotbollsnytt.se. Dagens sida är inte vad den kommer vara om en två månader, deras mål är att utmana svenskafans.com. Hur som helst ska det bli kul att få skriva av mig lite, samtidigt som det förhoppningsvis blir en ny erfarenhet att skriva under lite mer tidspress och krav.


Igår vann Elfsborg mästerskapet som inget lag verkade vilja vinna, Allsvenskan. Grattis säger jag till seriens stabilaste och tillslut bästa lag. Efter gårdagens tv4 inslag om skyttekungen Ari da Silva Ferrei, kollade jag upp vilken svensk som gjort flest mål i årets Allsvenska. Trumvirvel: Henrik Larsson 8 mål! Lika många som AIK:s säkra straffskytt och högerback Markus Jonsson( alla mål på straff?). Alltså en Henke som spelat häften av seriens matcher, och Allsvenskans säkraste straffskytt är Sveriges bidrag i årets skytteliga. Ska man skratta eller gråta, eller verkligen ta tag i det stora problemet som alla måste se?

Som en liten slutkläm vill jag passa på att säga grattis till Hula som fyllde 18 år i helgen. Hoppas du en vacker dag utnyttjar den fina presenten du fick av oss kompisar. För 500 kronor bensin kan du köra många gånger till Brastad och ta ett eller ett par varv i rondellen.


Kvällens låt: Christian Kjellvander – Sacred Ground


// Hansson


Vintern är här

Så är mitt livs sista höstlov snart över. Tiden bara flyger förbi när man dammsuger, bäddar, dammar, lagar mat, tvättar och hela tiden hjälper till hemma. Man får en slags känsla av att man känner sig delaktig, och att man gjort något som betyder något. Inte en sekund blir över till annat. Fan jag ljuger för mycket, får sluta med det. Har precis som på alla andra lov inte lyft på röva, fått tummen ur och inte gjort något som kan kallas för vettigt.


Sitter just nu hemma och letar jobb, bara att inse att man om ett drygt halvår ska ut i arbetslivet. Jag söker och söker, men det är inget som passar. Det kommer väl att sluta som för alla andra Brastadgrabbar, Husqvarna. Det är vad jag absolut inte vill, och det är därför jag börjat höra mig för lite om jobb.


Igår tog jag och en kompis en tripp till Götet för att se topplaget Brynäs gästa bottenlaget Frölunda. Jäklar vad gött det känns att skriva så, det var ett tag sedan. Som vanligt numera var vi försena till matchen. När klockan stod på 2.30 kom vi inspringande i Scandinavium med flåset i topp. Var bara att slänga av sig vantar, mössa, jacka och ta fram penna och papper och börja skriva. Om ni har ork och lust så kan ni läsa mitt matchreferat här:

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=141482


fröunda-brynäs
















Gött o blandat: Vill tacka grabbarna i p91 för att de genomförde Höstrusket på ett fint och bra sett. De blev lite småtrötta fram på morgonen, liksom ett par av tränarna. Detta var en ny och rolig upplevelse för mig att coacha ett lag, och jag hoppas inte det var för sista gången.

CC, kopiera länken och kolla efter noga om det är anfallaren i Mellerud. Du vet han som Pinken hade lite problem med i luftrummet. Jag kan åtminstone se vissa drag…
http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,923281,00.html


Snön och kylan är kommen. Gött och varmt att komma in och träna på söndagar. Drygt två veckor kvar till resan till Liverpool. Operation planering har påbörjats. Imorgon är det Havsbadet, och förköp är redan fixat. Kommer bli bra drag.


Dagens låt: Coldplay - Yellow


// Hansson