Fotboll i London beställt!

Ojsan hoppsan, bara sådär var en resa till London bokad den 25 oktober. Det hela bestämdes för tio minuter sedan. Jag ska inte dit och kolla kläder och Big Ben, utan jag ska för att se på B-matcherna Chelsea mot Liverpool och Arsenal mot Tottenham.


Det svir rejält i plånboken, men det är det värt. Har varit i England tidigare och kollat fotboll, så vet hur jäkla skoj det är. Mina reskompisar blir Kungshamnarna Lasse, John och Hartvig.

Kan bli bra drag! Mer info lär följa!



Så här såg det ut när jag var i Liverpool för snart två år sedan.

// Gerrard

Idrott och humor på hög nivå

Så här såg det ut 1996:




Och så här såg det ut idag. Stå upp och applådera för Usain Bolt! Idag skrevs idrottshistoria.



Först video, nu lite text. Här om dagen fick jag ett mess från en kompis vid namn Fredrik. Jag läste följande och fick mej faktiskt ett litet gott skratt.


Lilla Niklas gick i skolan och en dag frågade fröken vad deras pappor jobbade med. De vanliga svaren dök upp som polis, advokat, brandman, revisor. Nu var det Niklas tur och fröken frågade om inte han också skulle berätta för klassen vad hans pappa jobbar med.

  

-         Min farsa är erotisk dansare på en bögbar. Där tar han av sig alla kläderna och dansar näck framför en massa män som betalar honom. Och de som betalar riktigt bra följer han med hem och så får de sätta sig på honom.

  

Fröken blev mycket förskräckt över detta och tog med Niklas ut i korridoren medan de andra barnen fick sitta för sig själva och rita.

  

-         Är det verkligen sanning Niklas?

  

-         Ne svarade Niklas skamset, men farsan spelar hockey i Leksand och det är så jävla pinsamt...


Dagens låtar: Looptroop Rockers - Naive (Featuring Timbuktu)


Broder Daniel - Work



Maskinen - Segertåget


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!



Mobilbloggen

Joel kanske har mobilbloggat? Håll utkik här! http://joelano.blogspot.com/

The 4th of july, Ullevi, Gothenburg - ett minne för livet

Detta är ett inlägg som jag skrev för över en månad sedan, men jag har velat spara det tills tider då det är dåligt med material. Och det är sådana tider just nu, så därför bjuder jag på en tillbackablick från sommaren som säkerligen kommer vara ett minne för livet.  


Jag hade precis tränat klart och satt mej ner framför TV:n för att titta på sporten. Imorgon skulle bli en "vanlig" fredag och bara en av alla dagar i mitt liv. Visserligen var det sista arbetsdagen innan semestern och visst det skulle bli skönt med lite ledighet, men annars inget särskilt.


Då smyger Elins pappa Claes in i TV rummet och undrade vad jag hade för mej imorgon fredag.


- Ne inget speciellt, svarade jag och undrade nyfiket vad han hade för tankar.

- Det är nämligen så att jag har en biljett över till Bruce Springsteen imorgon kväll, det är inte så att du vill hänga på?


Min första tanke var: Joel på fucking Bruce? Ne det hinner jag inte, jag har ju match dagen efter mot Kungshamn och hur ska jag ta mej hem efter konserten?


Men efter några sekunders snabbt tänkande kom jag på att Fylking, Räkan, Väggen, Fredde, Hula och Matte också skulle ner och se konserten. Jag ringde Räkan snabbt och hörde om det var okej att åka med till Götet och hem.


- Jajjemän inga problem, jag har en plats kvar i min bil, sa Räkan.


Jag sa Ja till biljetten från Claes och tackade så hemskt mycket för att han frågat just mej.


Om mindre än ett dygn skulle jag vara på ett fullsatt Ullevi och se på Bossen. Wow!


The 4th of july, Ullevi, Gothenburg.

Semester och perfekt väder, förutsättningarna var precis så bra som jag hoppades. Vid åttatiden gick jag in på Ullevi tillsammans med Claes och hans två kompisar. Exakt klockan 21.00 drog han igång och då lät det så här...


Min favorit Hungry Heart...



En helt fantastiskt kväll, något annat kan jag inte säga.


The 4th of july, Ullevi, Gothenburg - ett minne för livet.



080808 - Sov gott Broder Daniel



Idag 080808 klockan 22.50 på Flamingoscenen, Slottsskogen, Göteborg, tar kultbandet Broder Daniel farväl till alla sina fans.

Första gången jag kom i kontakt med BD var för ungefär fem år sedan när de gjorde comeback och spelade i "Sen kväll med Luuk". Minns att jag tyckte de var hur dåliga som helst när de uppträde med låten "When We Were Winning" och förstod verkligen inte uppståndelsen över deras återkomst. Se just det framträdandet här.


Efter den spelning i TV4 blev jag dock väldigt nyfiken på de där göteborgarna som kallades för Broder Daniel och var så omtyckta. Jag laddade alla deras album och tyckte efterhand mer och mer om deras musik. På den vägen är det och idag är de helt klart på topp tio listan över mina favoritband.


Ikväll säger de adjö för absolut sista gången. Spelningen är också en hyllning till gitarristen Anders Göthberg som tog sitt liv för ungefär ett halvår sedan. Väldigt tyvärr är jag inte på plats ikväll, känns förbannat surt och jag ångrar något oerhört att jag inte bokade biljetter till Way Out West.


Imorgon finns det inget mer BD, de är ur tiden. Men precis som Anders Göthberg kommer de alltid att fortsätta leva med oss.


Mina favoritlåtar med BD:


Underground



Superstar


Shoreline


When We Were Winning


Här kan du se ett gammalt Broder Daniel reportage (3 avsnitt) från Musikbyrån, riktigt tungt och bra.

Del 1


Del 2
 

Del 3
 

Joel åker till Örebro i helgen, följ honom på hans mobilblogg: http://joelano.blogspot.com/

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses! Hajhajhaj!


Vardag igen

Hej gött folk, hoppas min mobilblogg funkade bra medan jag var på Putte i Parken. Det är faktiskt jäkligt skönt att kunna vara borta och ändå kunna skriva några rader. I måndags började jobbet på H-fönstret igen och semestern är över för i år. Under min sommarledighet har min sida varit lite annorlunda, men nu är det vardag igen så "På tal om annat" och "Veckans prispall" är tillbaka i vanlig ordning. Känn dej varmt välkommen!


Som sagt vardagen är tillbaka. Tidiga morgnar med juice och macka, arbete, stress, träna fotboll, lite sömn är nu verkligheten. Saken är att jag gillar att ha mycket att göra, så jag ska inte klaga. Men visst hade man hellre haft ledigt ett par veckor till.


Sedan jag tog studenten förra året har jag varken sett mina kläder, mössa eller mitt betyg. Det har varit poff borta. Men idag fick jag reda på att farmor Ulla hade allt det hemma hos sej, så jag åkte upp till henne och hämtade grejerna. I byxfickorna låg mina utmärkta betyg sönderknycklade och i mössan stod ett och annat roligt från Bulgarienresan.



Bara MVG rakt igenom...

EK3b!


Veckans prispall



Guld:
Min semester

Allra högst upp på prispallen med en guldmedalj kring halsen hamnar sommarens helt underbara semester. Massa konserter, Stockholm, Putte i Parken som höjdpunkter, ja det hände mycket roligt. Vad som jag dock tyckte var allra skönast var att ta det lugnt emellanåt, att inte behöva tänka på något. Tror faktiskt att jag hade max tio påminnelser totalt under mina fyra veckor. Nu får man vänta till jul för lite ledighet.


Silver: Snart Premier League

Om tio dagar smäller det rejält borta i England, då startat världens bästa liga Premier League. Jag längtar så sjukt mycket efter denna helg, ska bli så otroligt kul att se lite passion, närkamper och bra spel igen. Under sommaren har man fått nöja sej med Allsvenskan, men det har varit lite som att åka Nyckelpiggan på Liseberg istället för den stora mäktiga Balder.


Och ja, Liverpool kommer att vara borta från mästartiteln vid jul, i år igen.


LÖRDAG 16 AUG
13.45 Arsenal-West Bromwich, Canal+ Sport 1
16.00 Bolton-Stoke, Canal+ Sport 1
16.00 Everton-Blackburn, Canal+ Sport 2
16.00 Hull-Fulham, Canal+ Sport Extra
18.30 Sunderland-Liverpool, Canal+ Sport 1
20.30 Aston Villa-Manchester City (eftersändning)

SÖNDAG 17 AUG
14.30 Chelsea-Portsmouth
17.00 Manchester Utd-Newcastle


Här har du första omgången i världens bästa fotbollsliga. Ingen match är någon riktig höjdare, men jag hoppas kunna sluka det mesta ändå.


Brons: Skatteåterbäring

Idag när jag tittade på mitt lilla konto blev jag tvungen att rycka lite på mina ögonbryn. Ojsan hoppsan, där var 6000 kronor extra. Jobbigt.



Veckans jumbo: Högklackat

När tjejer ska göra sig extra fina väljer de att ta på sig högklackat. Jag tycker däremot att de blir extra fula tack vare dessa skor. Formen är ful, många tjejer kan inte gå i dem och högklackat är allmänt smaklöst. Snälla tjejer, ta på er allt annat än högklackat framöver.


Till helgen bär det av till Örebrotrakten för bröllop till en i Elins släkt, med andra ord lär det bli lite mer mobilblogg. Har faktiskt aldrig varit på ett giftermål i hela mitt liv, så det ska bli lite intressant. Har precis testat kläderna och det får bli Justin klädseln: chinos, skjorta och väst.

På tal om annat...


... när jag jobbade på LP fick jag lära mej av Hasse Brasse Slasktask att en ingress ska vara på max 40 ord, men det skiter jag i. På min blogg är allt annorlunda. Idag är tex min ingress på fantastiska 76 ord! Hur snyggt som helst!


... stackars Ljungskile. 0-1 i 86:e borta mot AIK och 2-2 borta mot Hammarby med ledning tills matchens sista spark. Surt sa räven, men vi tar Kalmar med traktorn hemma på söndag!


... Robin Söder, say no more. Jo faktiskt. När han var 12 år såg jag honom dominera totalt i Höstrusket i Brastad. Nu exakt nu fem år senare spelar han Champions League kval borta mot Basel, helt sjukt. Sveriges största talang på hur länge?


... förra veckan investerade jag i en handsfree. Att prata i telefon när man kör bil är inte bra.


... på måndag fyller farmor 70 år. Jag har köpt en Allsång på skansen t-shirt, kan bli hur bra som helst!



... festivalen Putte i Parken skulle egentligen heta Pippa i Parken, men fick inte det eftersom det låter lite väl grovt.


Dagens låt: Those Dancing Days - Run Run


Jag drar till Örebro till helgen, följ mej
här via min mobilblogg!

Joels mobilblogg

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!