Joel på festival

På torsdag drar jag som sagt på festival och blir inte hemma på några dagar. En sak som alltid är med mej är mobilen, så det kanske blir lite bloggande från Putte i Parken.


Håll utkik och följ mej här på min nya mobil-blogg-sida.


Joels mobilblogg




Trevlig sommar!


Putte i Parken

Sommaren 2006 var jag iväg på min första festival vid namn Peace&Love i Borlänge. Nu 31 juli - 2 augusti, drygt två år senare är det dags för min andra. Den kallas lite roligt för "Putte i Parken" och ligger i Karlskoga, Värmland.


När jag först hörde om Putte i Parken blev jag lite konfunderad över bara namnet. Vad fan är detta för nytt påhittat, hur kan man döpa en festival till Putte i Parken? När jag dessutom fick reda på vilka artister som skulle komma, blev jag än mer tveksam och trodde att det skulle bli ytterliggare en sommar utan festival. Visst Tensta, Räisänen, Kjellvander, Hästpojken, Hellström, Uggla och Hellström är bra, men jag kände att det var lite för tunt med bra band.


Jag vägde för mot nackdelar i några dagar och kom tillslut fram till att mer än halva grejen är festivallivet med ljummen öl, mygg, lite sömn, tält, ja hela baletten, så jag bestämde mej för att åka.


Och snart är det dags. På torsdag morgon åker jag tillsammans med Tobbe, Marcus, Ida, Olof, Johan, Cissi, Wille och Jeppe mot Karlskoga för Putte i Parken. Kan bli bra drag...


Här kan du läsa om när jag var på festivalen Peace&Love för två år sedan och Putte i Parkens hemsida.


Joel på festival 2006


Putte i Parken

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Ny HM-katalog

Sommaren är just nu som allra varmast och jag sitter och kollar kläder för hösten. Det går inte riktigt ihop, men det är så läget är. Det är mycket skit man får ner i brevlådan, men ibland ligger där ett och annat guldkorn. Som här om dagen när HM-katalogen låg där alldeles ensam. 


Jag har alltid varit rätt så klädintresserad, men intresset har växt mer och mer i och med att jag fått en inkomst varje månad, samt att jag har en flickvän som gillar det där med kläder.


Eftersom jag handlat en hel del på HM det senaste, så känns det som att jag har det mesta från butiken. Från katalogen som damp ner i brevlådan hittade jag några trevliga plagg som jag tänkte beställa.



 
















































Kan detta vara något att ha?




Ny mobil-blogg-funktion

Hej allesammans tidigt imorgon bitti tar jag och Elin X2000 från Uddevalla till Stockholm för en liten tripp. Tack vare min nya mobil så kan jag nu skriva direkt från mobilen och måste alltså inte anlita gästbloggare som "glömmer" sitt uppdrag och mina läsare blir utan läsning.


Eftersom inte blogg.se som jag använder nu stöder mobil-blogg-funktionen, så har jag skaffat en ny tillfällig blogg där ni kan ni läsa om mina bravader. Den nya adressen är: http://joelano.blogspot.com/


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!

// Joel http://joelano.blogspot.com/


Lite som hänt och lite som kommer att hända

Kvällen på Pråmen i onsdags blev trevlig men lugn eftersom jag skulle upp tidigt dagen efter och bygga lite scen till konserten "Sol, vind och vatten".


Fylking och Fredde är alltid lika trevliga och svåra att fånga på bild...



Räkan och Rödström var på Pråmen för en gångs skull...


17/7 2008 är för mej lite som år 0, med andra ord Jesus födelse, man räknar tiden innan och efter. Den 17 juli är nämligen syrran Isabels födelsedag och hon är numera hela 18 år och får gå på krogen.


Innan den 17:e var jag fri på uteställena runt omkring Lysekil och kunde göra exakt vad jag ville. Nu efter, har jag en polis efter mej som rapporterar minsta lilla detalj hem till mamma och pappa. Det var bättre förr ;)



Syrran 18 år!


Wilma börjar faktiskt växa till sig och komma in i familjen Hansson.


Farsan är inte så ful ändå...



Elin, mormor och mamma glänste på Bråste.



Från mej och Elin fick Isabel lite grejer till håret+trosor+biljett till Adam Tensta.

Igår var jag och tittade på tennisturneringen mellan veteranerna. Fan de gamla gubbarna kan än asså, det går väl inte lika fort längre men känslan i handledarna är minst lika bra som när de var aktiva. Ett riktigt roligt arrangemang som är bra kul att gå att titta på.


På tisdag tar jag och Elin X2000 till Stockholm och har förhoppningsvis tre goa dagar i huvudstaden.


Under hela semestern har jag tänkt se på Da Vinci-koden, men hela tiden har något kommit emellan. Nuu ska det äntligen vara dags.


Ikväll blir det en riktig familjestund på Däcket med farsan, syrran och Kikki. Det är No Tjafs och du brukar det bli riktigt riktigt bra drag...


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


None

Nya clothes

För ett par dagar sedan var jag på Torp och shoppade lite smått och gått. Tänkte det kunde vara kul att visa vad jag inhandlade för godsaker...


Från vänster: Skjorta från MQ, mystofflor från HM, väst från MQ, skjorta från MQ och en t-shirt från Carlings.


En skjorta från Bläck. Dålig bild dock.


T-shirt från Poco Loco och Carlings.


Väst, även denna från Bläck.



En liten annorlunda blogg, men hoppas ni tyckte det var kul och se lite av mina inköp.


Nu ska jag ut till Lysekil och sätta mej på Pråmen tillsammans med Fylking, Rödström, Fredde, Elin och Räkan.

Trevlig kväll allesammans!

None

Min mobil är paj - ny på G

Min bästa vän mobilen e paj av någon märklig anledning och jäklar vad jobbigt där är att gå utan telefon. När den är borta märker man hur mycket man använder och saknar sin nalle. Hur gjorde man innan man hade mobiltelefon?


Som tur är går mitt abonnemang ut i september, så idag ringde jag 3 och beställde ett nytt abonnemang och ny telefon som kommer någon gång nästa vecka. Till dess får jag känna mej som en grottmänniska utan kontakt med omvärlden...




Här är den c902.





Veronica Maggio.

I våras kunde jag inte se Veronica Maggio i Göteborg för att jag hade träning.

Förra veckan blev jag lurad på Veronica Maggio, jag skulle beställa biljetter till hennes konsert på Marstrand, då var det 22 år...

Idag skulle jag beställa biljetter till henne uppe i Strömstad, då var det hela flyttat från den 16/7 till 11/7, med andra ord hade hon redan spelat i Strömstad. Fan jag vill ju se Maggio i sommar, jag får kämpa vidare.

Pust, istället får jag trösta mej med hennes singel "Stopp". 

 

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


None

Kent och Håkan

I fredags bar det planenligt iväg till Strömstad. Håkan Hellström och Kent stod på programmet, inga lättviktare precis inom svensk musik. Förväntningarna var höga när Wille, Väggen, Fylking och jag ställde oss i fin position framför scenen på Strömsvallen.



Väggen, Wille o Fylking.

Först ut i det underbara vädret var Håkan. Senaste gången jag såg honom var för nästan exakt två år sedan på festivalen Peace&Love i Borlänge, så det var ett tag sedan vi sågs. Trots att jag långt ifrån kan alla låtar med HH, så får han en att alltid klappa med att göra showen intressant. För show är det, Håkan vet hur man får igång en publik och underhåller den. Hans röst är absolut inte den bästa, men det kvittar när han är så sjukt grym och taggad på scenen.



Håkan.


HH framför "Känn ingen sorg för mej Göteborg" i Strömstad.

Det bästa Håkan gör i Strömstad är när han framför
Känn ingen sorg för mig Göteborg, Ramlar, Kom igen Lena samt En midsommarnattsdröm.


Så var det dags för dom stora grabbarna, Kent. Eftersom det var första gången jag såg Eskilstunabandet på många år, så hade jag någon förutfattad mening om att de bara skulle stå på scen rätt upp och ner och köra sina folkkära låtar. Och ja, till en början var det precis så, men för varje låt som gick började Jocke Berg hoppa och studsa som rena rama superhjälten.



Kent med Jocke Berg i spetsen.

Kents andra sång var hela kvällens absolut bästa. Låten Socker når höjder som få låtar mäktar med och den är ju bara för underbar från början till slut.

Socker live i Strömstad. Halvdålig kvalité bara...
.


Eftersom jag lyssnat mest på albumet Vapen & Ammunition så saknade jag spår som Pärlor, Elite och Sundance Kid. Men man kan inte få allt här i världen, utan ibland gäller det att vara nöjd också, som pappa hade sagt.


Och nöjd är precis vad jag är efter en kväll med HH och Kent. Personligen tycker jag Håkan var strået vassare än Kent, vet att de andra gubbsen tycker annorlunda, men det beror troligen på att de lyssnat mer på Kent än vad jag gjort och att några av "mina" favoritlåtar med Kent inte spelades.


Slutligen vill jag tacka grabbarna för en riktigt trevlig kväll och hoppas ni hade lika skoj som jag.

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

None


Timo kungade på Havsbadet

Igår var det bra drag kan jag lova. Timo Räisänen kungade på Havsbadet och Joel fick se en av sina favoritartister från första parkett. Trots fiasko-lite-folk, så blev det en grym spelning från Timo och hans band. Han lirade ut alla sina ess och jag kunde inget mer önska. Jäkligt kul att Havsbadet lyckats få hit så bra artister som bland annat Timo och Adam Tensta.


I början på augusti ska jag på festival i Karlskoga i Värmland. Där får jag chansen att se Timo ännu en gång i sommar, ska bli jäkligt skoj!



Två kungar på samma bild är inte illa. Joel och Timo Räisänen. Tack Alikan för kortet.


Ikväll blir det ny konsert i Strömstad. Jag, Fylking, Väggen och Wille ska se på Håkan Hellström och Kent.


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


// Joel

En Greklands resumé

Glad sommar allesammans! Nu är det månaden juli och de flesta är lediga och har det allmänt gött, så jag förstår om inte alla hänger framför datorn vid den här tiden. Men till er som troget följer mina texter och rader (även när solen skiner), så kommer här första delen av tre om vad som hänt på sistone i Joel Hanssons lilla liv. 

  

För en dryg vecka sedan kom jag hem till verkligheten. Mellan den 23-30 juni var jag tillsammans med familjen Thunborg på en underbar resa till den lilla ön Skiathos i Grekland. En vecka med grymt god mat, solning, bad och andra avkopplande aktiviteter var otroligt skönt, jag hade faktiskt inte en enda påminnelse på resan! Vädret var exakt lika bra varje dag och de två första nätterna var det nästan äckligt att sova
för då hade vi inte skaffat någon fläkt.

Första dagen gjorde jag en liten snabbvideo på vårt rum och balkong...

 




ooooo
Var tvungen att visa den otroligt goda glassen som jag fick nöjet att äta.

Skiathos är väl inte stället man drar till med polarna och festar och röjer eftersom det inte finns så mycket klubbar, men att åka dit med familjen eller partnern är perfekt. Skiathos är varken stor eller exploaterad som det så fult heter. Ön har väldigt många fina stränder och den lilla staden där det mesta ligger är otroligt mysig med sina trånga gränder.


Under hela veckan där nere så hyrde vi vespor så att vi lätt kunde förflytta oss på ett smidigt och enkelt sätt. Själv har jag aldrig haft moppe som alla andra när de var 15 år, utan detta var första gången som jag skulle köra något liknande en moped och visst det gick bra tills...


Nu ska jag snacka om något jag försökt undvika här på bloggen, nämligen min flickvän Elin och det av en speciell anledning. Missförstå mig inte nu, det är inte så att jag inte gillar den där lilla velan. Saken är den att jag stör mig på killar som hela tiden lägger ut bilder på Internet med sina flickvänner och berättar hur mycket de gillar dom. Jag kan inte sätta fingret på varför jag hatar sånt, men det är väl för att dom gör det exakt hela tiden.


Nu kör jag lite dubbelmoral och gör detsamma som jag egentligen stör mej på, men har man varit ihop med sin dama i ett år så får man berätta det för några iaf. Under veckan nere i Grekland så firade Elin och jag ett år. Känns riktigt bra.


opooo
Här e hon - Elin


ooooo

Hård, hårdare, Joel


På tal om annat i Grekland...


... så läste jag otroligt mycket där nere.


... jävlar vad gött det var med en lamm rätt som kallas Keflaki.


... så förstod jag varför Greklands flagga är blå och vit. 75% av husen är målade i just de färgerna.


... ska det vara billigt när man reser utomlands, men inte i Grekland, där var priserna desamma som här hemma.

På dagen när vi skulle resa hem blev jag tvungen att fråga ut Elin om vad hon tyckte om det hela...




...sedan skulle hon härmas som vanligt och göra detsamma med mej...





Nu glömmer vi Grekland för några sekunder och fokuserar på framtida aktiviteter.


NU: Ska jag lira tennis med Wille.

Ikväll: På bio i Uddevalla med Elin.

Imorgon: En favoritartist vid namn Timo Räisänen lirar på Havsbadet. 

Fredag: Då dragar jag till Strömstad med Wille, Väggen och Fylking och ser på Håkan Hellström och Kent.


Kan redan säga nu att nästa blogg kommer att handla om i fredags när jag var på Bruce Springsteen.


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


// Joel