Hula och Gummi snackar LFF:s VM-tips

Niklas ”Hula” Svensson har en dröm i sommar – att vinna LFF:s VM-tips.
– Jag tror definitivt att jag har en chans, men troligen är det många som kommer att vara med, så det bli tufft, säger LFF:s kelgris.



Hula gör tummen upp för LFF:s VM-tips.


Fredagen den 11 juni sparkas fotbollskalaset igång i Sydafrika och därmed också LFF:s VM-tips. Gör som Hula, delta i sommarens stora händelse…
– Jag var med på LFF:s EM-tips för två år sedan och jag besökte faktiskt Österrike, ett av länderna där turneringen spelades. Jag var på plats när de förlorade den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland. Det var såklart tråkigt att vi torskade, men jag fick i alla fall in rätt tecken på EM-tipset, säger Hula och ler som bara han kan.

Han fortsätter:
– Jag ska inte åka ner till Sydafrika i år, men jag kommer självklart delta i LFF:s VM-tips. Det är verkligen kul när man kan sitta och titta på en ”dålig” match mellan till exempel Chile – Schweiz, men den blir ändå intressant när man har tippat. Det tillsammans med att man kan knäppa kompisar på näsan är den stora charmen, avslutar Hula.

 

Marcus ”Gummi” Andersson kan inte bara knyta skor på Team Sportia i Lysekil och skruva in handbollarna från sin kantposition i staden handbollslag. På sin meritlista har han dessutom skapat en privat liga för herrlaget i LHK, vid sin om, samtidigt som de deltar i LFF:s VM-tips 2010.


Marcus "Gummi" Andersson drar sina strån till stacken genom att engagera herrlaget i LHK. Gör det du också med din förening, kompisgäng eller varför inte familj. Foto: Lennart Hård

– Jag hade med ett gäng blanketter till träningen i början på veckan och det var många som nappade på LFF:s VM-tips. Det lär bli prestige inom laget vem som kommer att lyckas bäst och sedan kommer vi att skrapa ihop till ett eget mäktigt pris i vår egna interna liga inom LHK:s herrlag, säger Marcus ”Gummi” Andersson.

Har du dålig koll på lagen inför VM och vill ”läsa på”. Checka in denna magiska sajt:


http://fotbollsvm2010.com/



Slutligen. Tusen tack min kära kompis Daniel Jönsson som har fixat min nya grymma header högst upp på sidan. Jag gillar dig med grabben!

// Joel


Bengan tippar VM och sticker ut hakan...

Att hålla koll på alla lag inför VM är minst sagt svårt.
Därför har LFF:s VM-tips 2010 valt att anställa en expert.
Hans namn är Niklas ”Bengan” Bengtsson och kommer att hjälpa dig på traven i ditt tippande.
Vilka överraskar, floppar och vilka vinner egentligen sport-världens mest åtråvärda titel?
Det är ingen underdrift att påstå att Bengan sticker ut hakan…



Härmed lämnar jag över tangentbordet till Niklas "Bengan" Bengtsson, LFF:s VM-tips expert.


Traditionens makt är allt:
VM 2010 spelas i Sydafrika. Det är inte bara nämnvärt på grund av att det är första gången VM spelas i Afrika, det är även så att VM aldrig tidigare har vunnits av en europeisk nation utanför Europa. Med Spanien som storfavorit är detta ett ypperligt tillfälle att bryta den sviten.


Lite undersökning visar dock att det kommer bli oerhört svårt för dem att klara av den bedriften. Av de tidigare VM-vinnarna (Uruguay, Italien, Tyskland, Brasilien, England, Argentina, Frankrike - 7 segrare på 18 VM) så har de varit dominanta.

Ska man lägga till ytterligare en kandidat får det bli Sydafrika, av tradition gör värdlandet oftast ett bra VM.
På 18 VM har värdlandet hamnat på pallen hela 10 gånger, och av de tidigare VM-segrarna är det bara Brasilien som inte vunnit VM på hemmaplan då de förlorade 1954. Men de får en ny chans 2014 då VM spelas i Brasilien…


Vi har alltså åtta tänkbara segrare, men det går att decimera antalet ytterligare. Aldrig tidigare har ett europeiskt land tagit steget högst upp på pallen när VM spelas utanför Europa. Då försvinner Italien, Tyskland, England och Frankrike. Och då Uruguay tog sina guld före modern tid, 1930 och 1934, kan vi räkna bort dem.


Kvar står vi med Argentina, Brasilien och outsidern Sydafrika. Det finns alltid nationer som överraskar under VM, men aldrig tidigare har de vunnit finalen. Statistiken ljuger inte.


Kuriosa:

Om nu Argentina eller Brasilien tar guldet, som de ska göra, blir det oerhört enkelt att sätta guldmedaljörerna nästa VM. Då det spelas i Brasilien blir de stora favoriter med Argentina som outsiders.


Överraskningar:

Det brukar bli en hel del överraskningar under VM, både positiva och negativa. Frågan är, vilka överraskningar kommer vi få se i Sydafrika?


(Möjliga Negativa: Argentina, Frankrike och Tyskland)


De som är troligast att överraska negativt är Frankrike och Argentina, de övriga stornationerna ser stabila ut och har relativt lätta grupper. Varken Frankrike eller Argentina övertygade i kvalet och saknar en bra förbundskapten. Det är framförallt Argentina som tappar på det då Maradona petat världsstjärnor som Zanetti och Cambiasso, utöver det faktum att han knappt tagit ut en enda ytterback.


Ett land som alltid brukar vara med långt in i turneringar, och som löper risk att floppa är Tyskland. De möter Ghana, Australien och Serbien, tre starka lag som alla har chansen att överraska. Tyskland utan Ballack med flera tongivande spelare på nedgång så krävs det att yngre talanger blommar ut. Jag tror att Serbien vinner gruppen före Ghana.


(Möjliga positiva: Nigeria, USA, Sydafrika)


VM i Afrika, det låter som ett gyllene tillfälle för ett afrikanskt lag att för första gången nå semifinal. Det ”bästa” laget, Elfenbenskusten, har en väldigt svår grupp med både Brasilien och Portugal och får det svårt. Däremot har Nigeria och Sydafrika riktigt fina chanser att nå semifinal.


Nigeria är i samma grupp som Argentina, Sydafrika i samma grupp som Frankrike. I och med att jag tror att Frankrike och Argentina floppar öppnar det verkligen för de två afrikanska länderna. Och om ett av länderna vinner sin grupp så möts de i slutspelet, vilket garanterar en plats i kvarten. De har en väldigt bra chans att skrälla sig fram till semifinal tack vare den fina lottningen, framförallt allt Sydafrika, då av tradition värdlandet gör bra ifrån sig.


En nation jag tror starkt på detta VM är USA som är starkt på frammarsch. De har en bra väg till kvartsfinalen, framförallt om Tyskland misslyckas, och väl där kan allt hända. Deras försvar är stabilt och disciplinerat. De var bra 2002 och var riktigt nära att vinna Confederations Cup förra året, då de förlorade mot Brasilien med 3-2 efter att de tagit ledningen med 2-0.



VM-tipset expert – Niklas "Bengan" Bengtsson.


Grupp A:
Väldigt spännande att se hur arrangörerna kommer klara sig när de möter tvåfaldiga mästarna Uruguay, silvermedaljörerna från förra VM, Frankrike, samt Mexico.


Ett Frankrike som floppar under Domenechs vägledning öppnar upp för Uruguay att vinna gruppen framför ett vuvuzuela-brölande Sydafrika.


Grupp B:
Argentina hade enorma problem i gruppspelet. Nigeria bytte förbundskapten inför VM. Sydkorea och Grekland hoppas upprepa framgångarna från 2002 respektive 2004. Vilka kommer då att gå vidare?


Lars Lagerbäcks Nigeria vinner gruppen framför ett Argentina som sätter all sin tillit till Messi. Det håller i gruppspelet, men inte mycket längre än så.


Grupp C:
Storebror mot lillebror. England mot USA. Skillnaden är inte särskilt stor numer, och de tar sig vidare före Slovenien och Algeriet som bara är glada över att få vara med i VM.


Grupp D:

Tyskland är alltid bra i VM. Men det saknas en Kahn, en Matthäus eller en Ballack i storform. Det äldre gardet har gett plats för ett mer ungdomligt Tyskland, men kommer de att klara av pressen?


Nej, Serbien och Ghana kommer smita förbi i vad som kan bli den jämnaste gruppen i VM.


Grupp E:

Kamerun har ett bra lag och har överraskat förr i VM. Holland stormade till VM-slutspelet och Danmark tog sig dit via Micke Nilssons (akilles)häl.


En svår grupp, det känns väldigt öppet trots att Holland är förstahandsfavorit före Kamerun. Jag tror att de klarar trycket.


Grupp F:

Italien brukar behöva, som alla vet, en ganska taskig start för att sedan successivt spela upp sig. Nu har de hamnat i en alldeles för lätt grupp för att behöva kämpa i början, eller?


Jag tror de tar hem gruppsegern enkelt före Paraguay. Nya Zeeland och Slovakien får svårt att ta poäng mot Italien och Paraguay.


Grupp G:
Mesta mästarna Brasilien, Portugal som anförs av C.Ron och Drogbas Elfenbenskusten. Dödens grupp?


Nordkorea kommer inte ha något med avancemang att göra, vinner gruppen kommer Brasilien att göra som imponerar under Dungas järnhand före Portugal. Vilka som avancerar med Brasilien avgörs troligtvis redan i första matchen då Portugal och Elfenbenskusten spelar.


Grupp H:

Storfavoriterna Spanien har världens bästa anfall. Schweiz, som inte släppte in ett enda mål förra VM, är favorit att ta andraplatsen. Honduras är en nation inte många har koll på, men det kommer att ändras under VM.


Spanien kommer att leka hem gruppen före ett Honduras som överraskar många.


(Segrare)

Men vilka kommer då att vinna VM? I min spåkula ser jag semifinaler mellan USA och Brasilien, samt Spanien och Nigeria. Ett defensivt starkt USA slår Brasilien på övertid samtidigt som Spanien som första nation hittar ett sätt att neutralisera Nigeria. I finalen kommer USA att, precis som i för-VM, vinna över Spanien med 2-0.


// Signerat Bengan


Damer – lystring!

Jag hittade precis en rätt roligt, men framförallt viktig grupp på Facebook.
Namnet?

”14 regler som en kvinna bör lyda under fotbolls VM”.

Självklart joinade jag gruppen som har drygt 15 000 medlemmar.

 

Och här har ni spelreglerna för våra bättre hälfter. 


Lystring Kvinnor: (I alla dess arter, ensamstående, gifta, älskare, flickvänner, mammor, osv.)

Det informeras om att från 11 juni till 11 Juli, 2010 (VM:s längd i Sydafrika 2010)

KVINNOR, tänk på följande:

1. Handla livsmedel och shoppa på de tider då matcher eller INTE spelas (utan undantag).

2. Läs sportsektionen i tidningar så att vi har ett gemensamt samtalsämne, annars, bli inte förvånad om jag inte pratar med dig under denna månad.

3. Under hela månaden är TV:n min, min, och endast MIN hela tiden, utan undantag. Tänk inte ens på att fråga efter kontrollen.

4. Om du måste passera framför TV: n under ett pågående spel, kan du göra detta utan att störa eller föra oväsen. Ett tips är att du kryper tyst förbi.

5. Under matcherna ta mig för döv och blind. Förvänta dig inte att jag skall vara närvarande, lyssna, titta, öppna dörren, svara i telefonen, titta till barnen, säger hej till din mamma, gör inköp, etc. Förvänta dig absolut ingenting!.

6. Du måste fylla kylen med öl samt le och välkomna mina vänner om de kommer för att dela på några timmar av fotboll med mig. ? Som ett tecken på min tacksamhet låter jag dig titta på TV från midnatt till 4, förutsatt att de inte visar några repris på matcherna.

7. Om du ser mig upprörd eftersom mitt lag förlorar. Försök inte muntra upp mig med ord som "det är inte så viktigt" eller "det kommer nog att gå bra ska du se". Detta gör mig endast argare.

8. Du kan sitta och titta på en match med mig, och du kan till och med prata med mig MEN detta endast under de reklamavbrott vid halvtid. (Detta är när TV:n inte visar några spelare). Undvik att försöka föra kommentarer om matchen, dess spelare och dess tekniska spel. Missbruka inte mitt förtroende för dig.

9. När ett mål visas i repris är detta mycket, MYCKET viktigt. Oavsett om du såg dem tidigare, eller om jag känner dem utantill. Jag vill se dem igen, många, många, många gånger. (Förstått?)

10. Dina väninnor får inte få för sig att gifta sig, döpa något barn, insjukna, anordna något möte eller middag av något slag, eller än mindre kommer och hälsa på oss under de dagar som finalen utspelas. Detta eftersom det då finns endast tre alternativ:

a) Jag kommer inte att gå,

b) Jag kommer inte att gå, och

c) Jag kommer inte att gå.

11. Men om en vän bjuder in oss att titta på fotboll, vid någon bar eller hemma hos dem (Vilken fantastisk inbjudan)!
Kommer vi utan att tveka. Oavsett om de ringer och bjuder oss i sista stund. Ah, just det! Och om du inte är klar i tid, stanna du hemma!

12. Eftersnacket av matcherna under kvällen är lika viktiga som själva matchen. Du skall inte vågar säga något som "Men om du redan sett den, varför byter du inte?" eller "Är det inte tråkigt att se samma sak varje gång?".
Nej, nej, nej ... och NEEEEEEEJ!

13. Inför invigningsdagen och den avslutande ceremonin måste hemmet förberedas. Öl skall köpas, barnen skall sova över hos din mamma, men du måste stanna hemma för att göra i ordning mat åt mig, öppna ölflaskorna, förbereda tilltugg, mm. (Allt detta under absolut tystnad så du inte stör mig...)

14. Slutligen, undvik att fälla kommentarer som:
"Tur att fotbolls-VM är vart fjärde år!"
"Lyckligtvis varar det bara en månad." Jag har med åren blivit immun mot dessa uttryck och bara så att du vet, gå och förbered dig för dessutom finns det: Champions League, EM, FA cupen, Copa Libertadores, Engelska ligan, Italienska ligan, Spanska ligan, och sedan börjar förberedelserna inför nästa VM.

KVINNA: Läs detta och memorera det. För säkerhetsskull gör två kopior, SÄTT UPP den ENA på kylen och den andra kan du ha vid sidan av sängen (så du ser dem varje dag)

Världsmästerskapen i fotboll är inget man leker med. Fotboll är mer än en sport, det är mitt liv.


// Joel


Youtube-night!

Welcome to Youtube-night. Programledare är ingen mindre än... trumvirvel… jag själv. Idag har jag haft något slags besöksrekord här på bloggen och därför passar jag på att smida järnet medan det är glödhett.


Check this good shit out…




 

Ibland är kort gott. Ibland måste man lägga sig tidigt.


Tack för en trevlig onsdag den 19 maj 2010.

 

// Joel

Tre veckor i Thailand...

Något som kan reta mig något enormt är när man varit i affären och handlat.

Man kommer hem, packar upp varorna, och upptäcker att bäst-före-datumet på favoritprodukten har gått ut.

Detsamma gäller min text, videos och bilder ikväll eftersom det var drygt två månader sedan som jag och ett gäng kompisar kom hem från Thailand.

Ursäkta mig, men jag hoppas att ni har förståelse och kan slafsa i er ett paket med fokus på en semester i Fjärran Östern. 

 

Jag vill varna känsliga bloggläsare för gnuttar av horribla bilder på vänner, men de är inte snyggare. Du läser och ser vidare på egen risk…





Järngänget. Joel, Bickel, Luvenberg, Hartvig. En av de första kvällarna innan vi skulle ner på stranden och dansa natten lång.




Under den sista delen av resan tillbringade vi en hel del tid tillsammans med de här damerna, Lisa och Bella från självaste Grundsund. Två gamla rävar som vi känner sedan tidigare.




Vi deltog i en beachfotbollturnering. Helt grymt roligt. Allt var som på riktigt, domare, mål, regler, sand, allt. Maaagiskt skoj. Tyvärr kom vi bara till semifinal, vi borde faktiskt vunnit, men åkte ut på straffar.




Strand, fotboll, damer, hav, Thailand – pent.




Kim Hansen, vår målis, från Lysekil. Här jublar han efter ett av många mål. På fem matcher tror jag vi hade en målskillnad på ungefär 20-3.




Tre av våra medspelare. Johan, Samuel och (?). Han var riktigt kass, den sista, därför jag glömt hans namn.




Dålig bild, men det är iaf ett lagfoto och lagets namn var så fyndigt som... The Gunners. Pust.








Kingarna. Joelano and Hartvigas. Kingen och Tiltas. Joel & Andreas.




Vi tar de tråkiga bilderna på momangen. Så här plåstrades min fot om i det första skedet.




Trots sjukhus, så var jag fortfarande kingen, men tyck ändå lite synd om mig ;)




Front gästade gänget under den andra delen av resan och här dricker pojkarna ur en "Bucket", en hink med sprit och liiiiite blanddryck. Quality stuff.




En dag tog vi oss en paddlingstur till några öar tillsammans med de gär galningarna, Lisa och Bella.




Bickelan and just little mee.












Säg så här: Jag är inte jävligt snygg innan och jag ser inte bättre ut med cyklop.




Det finns fulare kroppar. Jag lämnar ut hans nummer för alla som vill... damerna suktade efter Hartvig i Thailand...




Snacka om chillax och Hakuna Matata.













Bickel och Frontan i bakruset.




When you´re looking for trouble... you come to right place. I love my hair.




I början på resan träffade vi Johan (bilden) och Freddan från Kungshamn. Johan var så rolig att jag fällde ett par tårar en kväll. Hallelujah.




Självlysande glasögon gick hem på beachen under nätterna i Kophanang.




På resande fot. Min kudde och jag följde varandra under hela resan.




En liten slut-text...

För min egen del, tack vare min fotskada, så blev resan knappast någon Bertil, Ivar, Niklas, Gustaf och Olof – BINGO.

Men det är en kväll som jag minns extra starkt, en av de sista. Det var på en club som kallades för ”Rolling Stones” på Phi Phi-öarna. Där var det tröjorna av, häften på borden och röj gånger tre en sommarkväll i Sverige. Det lirades klassikers högt och lågt, live, 80 procent av folket var svenskar.

 

Jag fick i fick smaka på en äkta Thailand-night när den var som fucking best. Jag vill tillbaka, på riktigt, på allvar, men inte på 60 procent…



//Joel

Äntligen är VM-tipset här!

I snart fyra år har vi väntat. Om en knapp månad drar fotbolls VM igång – världens roligaste fest!

Detta firar LFF:s A-trupp med att arrangera VM-tipset, tävlingen med ett prisbord på över 10 000 kronor och möjligheten att följa världens bästa turnering på ett ännu mer intressant vis.

 

Fram till den 10 juni kommer spelare i LFF:s A-trupp att dela ut VM-tips. Det finns också möjlighet att hämta blanketter på LFF:s kansli och på diverse butiker i Lysekil.

 

En sak ska ni ha klart för er, detta tips är för ALLA. Därför finns möjligheten att ladda ner VM-tipset och det kan ni göra här: LFF:s VM-tips 2010.

 

Hur kul är egentligen matchen mellan Paraguay och Nya Zeeland? Med VM-tipset kommer den garanterat att ge dig lite fjärilar i magen när du sitter där och hoppas på ett särskilt resultat eller tecken. Samtliga matcher kommer bli betydelsefulla!

 

Förutom den riktiga tävlingen, dra själva ihop kompisgänget, bilda en liga och lägg ihop till ett pris till vinnaren. Detta är bara ett tips för att göra det hela ännu roligare.


För att få upp suget ytterligare inför VM. Kolla in denna grymma sammanfattning av finalen 2006 mellan Frankrike och Italien.






Här nedan har du det officiella ”LFF:s VM-tips”.






Sida 2:



Sida 3:





Sida 4:




Än en gång. Här kan du ladda ner tävlingen i större format och skriva ut på egen hand:

LFF:s VM-tips 2010

// Joel

Congratz Mat(t)e

Jag har en vän som heter Mattias ”Wayne, Matte, Modric” Pettersson.

I söndags fyllde han jämnt, 22 år, och kvällen före ställde umgängeskretsen till med en liten överraskningsfest hemma hos mig.

 


Så här såg planen ut:

Fylking hade berättat för Matte att Väggen skulle ha utflytningsfest i sin lägenhet i ICA-huset, men de skulle bara ta svängen om mig för att hämta mig och några öl som jag köpt till de båda herrarna.

 

19.00 bankade det på min dörr och mycket riktigt stod Matte och Fylking utanför. Innanför väntade jag och 15 personer till…






// Joel

En spännande, men lugn lördagsafton

Lördag kväll. Ut och festa, vara social, ha det kul tillsammans med kompisarna?

Knappast. Inte ens nära.

Istället sitter jag ensam hemma tillsammans med ett par koppar kaffe, ett gäng kakor och en Tv som har visat idrott när den är som allra bäst.

 

Om man tänker efter, är det vid den här tidpunkten på året då sporten är som allra bäst. Alla fotbollsligorna i Europa slutspurtar, Champions League-vinnarna ska koras, Allsvenskan är igång, de lokala serierna likaså, Elitserien i ishockey och handboll avgörs. Allt det smaskigaste under en och samma period. Och sedan så får vi inte glömma ishockey VM, eller nej, jag bara skojade…

 

En av mina absoluta favoritsporter att titta på är handboll. Det händer saker hela tiden, är oftast galet spännande och kan svänga vilt fram och tillbaka. Exakt så var SM-finalen mellan Drott och Sävehof.

 

Överraskningslaget från Halmstad fortsatte att imponera och ledde med fyra bollar när de återstod ungefär tio minuter. De hade ett underpresterande Sävehof på den berömda gaffeln. Men då vände allt, Partille-grabbarna kom tillbaka och när 60 minuter hade gått stod det lika på resultattavlan i Malmös nya fräscha arena. Dramatik, spänning och handboll när den är som allra bäst.

 

I förlängningen var Sävehof ett strå vassare och kunde tillslut vinna med ett par bollar vilket innebar att föreningen från Göteborg tog en historisk dubbel eftersom deras damer också vann sin final som spelade några timmar tidigare.


Så här såg det ut:


Med perfekt timing zappade jag från SVT till TV4 Sport och Sevilla mot Barcelona. Här skulle den spanska ligan avgöras i praktiken. Under en timme lekte serieledarna mot ett oinspirerat hemmalag och i minut 62 smackade underbare Pedro in 0-3. Guldet var i hamn…

 

Men tre gyllene minuter ändrade allt och med tjugo minuter stod det plötsligt 2-3. Kontakt, match, nervös Barcelona-spelare – som en Delicatoboll för en neutral fotbollsälskare. 

 

Men Barca klarade sin uppgift och lyckades hålla undan. Nästa söndag ska man ”bara” slå Valladolid på Camp Nou, då får de hänga guld runt halsen.


 

På tal om annat…

 

… den 1 maj firade jag ett år i min lägenhet. Tiden går fort.

 

… på måndag ska jag besikta bilen. Jag är rädd.

 

… till veckan ska jag få min farfars gamla cykel. Shit va längesedan det var som jag cyklade, men det kan vara ypperligt att ha under sommaren när man ska transportera sig korta sträckor.

 

… Lady Gaga är i Sverige. Det är visserligen jag också, men vi har inte setts. Det skulle jag gärna velat. Recensionerna och hyllningarna till superstjärnan var inte nådiga.

 

… har beställt biljetter till Magnus Betnér på Hotellet i Lysekil den första juli. Kan bli underhållande.

  

… Oscar, jag vet faktiskt inte varifrån den klockrena ramsan ”En kam, en kam – Tottenham” kommer ifrån. Jag hörde den för första gången när vi hade Liverpoolträff på Old House i augusti. Kanske Skarven eller Matte vet svaret?

 

… i augusti beställde jag alla sportkanalerna som Canal+ erbjuder och band mig i 18 månader. Kul. Tanken var att kunna njuta av en massa Premier League-fotboll, men från och med nästa säsong så har Viasat de rättigheterna. Jag är kluven över hur jag ska förvalta mina pengar till hösten.


… Ett stort grattis! Äntligen har Leeds börjat vandring tillbaka mot där de hör hemma. Med en man mindre i stora delar av matchen och underläge 0-1 krigade de sig tillbaka och vann över Bristol Rovers med 2-1. Nästa säsong spelar Leeds i den nästa högsta divisionen i England. Congratz!







Over and out.

// Joel

Vad ska jag göra för alla pengar?

Ni kan min Thailand-bryta-ben-i-foten-kryckor-story.

För en timme sedan fick jag svaret på ersättningen från mitt försäkringsbolag.

Håll i er. Den stora frågan är... Vad ska jag göra för alla pengar?

 

Skulle jag bli ersatt med 5 000 kronor eller 20 000? Jag öppnade mailet, vågade knappt titta, längst ner gick det att läsa: Summa ersättning, 82 kronor.

 

Jag började undra om det var något fel på mina nya glasögon, vart var alla nollor bakom siffran åttiotvå? Förlåt om jag låter oförskämd, men ärligt talat så hade jag förhoppningar om att få ut betydligt mer på försäkringen med tanke på att jag knappt kunde nyttja min resa efter olyckan under min fjärde dag i Thailand.

 

Ikväll blir det en eller möjligen två tröst-öl på Gammelhuset där Miljard-Manschester City gör upp mot tupparna från norra London – Spurs. Självklart håller jag på ”en kam, en kam, Tottenham”! Ska bli skönt att avnjuta en match utan att egentligen bry sig, att slippa vara nervös och bara gotta sig i en spännande kamp om platsen till Champions League nästa år.

 

Nej, nu kastar jag in bowlingklotet på redaktionen för den här dagen. Checka in våran hemsida, lysekilsposten.se som jag precis har pepprat med ett par kioskvältare. Så fick jag sagt det också.

 

// Joel, Degen, Jojje, Joelano, Capello.

Ärlighet varar längst

Om jag ska prata gott om mig själv så är en av mina starka sidor att jag alltid pratar sanning.

Och nu är jag där igen.

Jag gillar idolerna Eddie och Rabis nya singel ”Hurricane”.

Pinsamt, men den bjuder jag på.


 



Med jämna mellanrum träffar jag folk som berättar för mig att de läser mina rader här, precis som du gör nu. Det glädjer mig något enorm, det är det som gör att den där lågan fortfarande brinner.

 

Men den senaste veckan har folk stannat mig ovanligt många gånger. Varför? De har berättat att de avgudat den sanna historien om min kära vän Andreas ”ABBA” Hartvigsson. Trevligt är ordet.

 

Min helg annars?

  • Sett Grundsund – Smögen.
  • Haft överraskningsfest till Mattias Pettersson, frapperande bilder kommer!
  • Jag har gjort klart med alla sponsorer till VM-tipset förutom en, mer info kommer.
  • Deklarerat. Money back. Najs.
  • Varit på kalas hos Jon.
  • Jag blev glad, för första gången, när Liverpool förlorade.


    //
    Joel

En väderkrock som heter duga!

Väder är något som ständigt påverkar oss.

En sak som vi svenskar gärna pratar om.

Ett tema som jag gärna skriver om.

Har precis rensat min lilla telefon på bilder och… videos.

 

Det är där som dagens huvudämne träder in. I år har vi haft den värsta vintern under min livstid och dagen före jag skulle till Thailand hade jag minst sagt problem. Till min hjälp tog jag min snöskyffel-kompis Wille.

 

Min bil var totalt insnöad ståendes längs Valbogatan. Tillsammans tog vi spadarna i våra händer och skottade ut vrålåket.




Mina vänner, der enda jag vill påminna om är att vi haft en helvetes vinter och att vi går mot varmare tider och har en sommar som väntar. Mums.

 

Ikväll blir det fest hemma hos Väggen innan det bär iväg till Havsbadet.

 

Take care!

 

//Joel