Mors dag

image95
Mamma Gunilla  läser alltid min blogg så att hon kan hålla koll på mina bravader. Idag är jag hennes pöjk helle dan. Grattis på mors dag! Jag vet dessutom att Räkan hälsar lite extra till Gunilla...

Idag är det mammornas stora dag. Förstår inte varför de ska ha en egen dag där alla uppvaktar dem extra. I Finland är mors dag faktiskt en officiell flaggdag. När ska barnen få en egen dag? I present på mors dag har mamma önskat sig en middag med sina två underbara barn. För att jag är så snäll, så ska moder Gunilla förutom middagen få ett presentkort med massage från mej och syrran. Men sedan får det vara bra med uppvaktning och presenter på ett tag, iaf tills nästa år.


För tillfället har vi en hund som heter Abbe. Nu ska det bli utökning. Den 8 juni välkomnar vi Abbes lillasyster Wilma till vår familj. Visst är hundarna guliga att titta på, men bara jag slipper gå ut med dem så är jag nöjd.


image96

Abbe är ensam just nu...

Men snart kommer hans kompis och lillasyser Wilma till oss.
image97

Veckans lista:


Ljusare tider.

En lång seg vinter är äntligen över och framför oss har vi den underbara härliga sommaren. Jackan är kastad så långt i garderoben som det bara går och shortsen hänger längst fram. Känns underbart att ha allting det roliga framför sig istället för tvärtom. EM, konserter, Grekland, mysiga kvällar, fotboll, tennisfest, OS och inte minst en efterlängtad semester väntar inom snar framtid. Hoppas nu bara årets sommar blir bättre än den ifjol vädermässigt, men det kan inte vara så svårt. Jag ger tummen upp för ljusare tider.


För hela året har jag väntat på juni, juli, augusti - Gyllene Tider.



Svenska landslaget.

Vi har blivit bortskämda med vårt svenska landslag. Sommarens EM blir våra blågula hjältars femte raka mästerskap, snacka om bra resultat för ett pyttefotbollsland som Sverige. Det ska bli grymt kul och intressant att följa sommarens EM och framförallt Sverige. Blir Henke frälsaren som ger oss en medalj?



Veckans Buuuuu:

Hockey VM

Det var tydligen VM i hockey nu i maj. Sverige gjorde efter förutsättningar ett bra mästerskap och slutade fyra. Men saken jag stör mig på är att inte hockey VM är speciellt intressant, trots att det är just världsmästerskap och jag vet varför.


1. Det avgörs i maj (nästan sommar), när Stanley Cup spelas för fulla muggar. Jag vet att NHL har mycket makt, men varför inte lägga VM i ishockey i t.ex januari? Ta ett uppehåll på en månad i alla världens ligor precis som handbollen gör.

2. Ett stort problem är att de bästa spelarna inte kan vara med pga. Stanley Cup och därför vinner (oftast) det laget som fått hem flest spelare från NHL. Så ska det inte vara.


3. Spelare tackar nej till VM med barnsliga och märkliga anledningar som bevisar VM:s dåliga status. Det skulle aldrig ske i t.ex. fotboll.


4. Det sista och det bästa argumentet varför inte hockey VM är intressant är att det spelas vartenda år. Det blir ingen nerv, ingen längtan efter VM. Ett VM ska vara speciellt, något som man ska längta till och det gör man inte efter varje säsong. Spela VM vartannat år eller varför inte var tredje. Rädda ishockey VM!



På sistone har det blivit en del festande och därför kommer det här några bilder.

image98
Jocke, Elin och Steffa - ett gött gäng.


image107
Hägg och födelsedagsbarnet Matte.

image108
Ryktena har florerat ett tag och jag kan bekräfta uppgifterna. Elin har petat mig som partner på balen till förmån från denna tönten Simon. Haha, nejdå jag bara velar. Simon är en jättego pojk som jag hoppas får en trevlig kväll tillsammans med den där Elin.

image109
Fowler på mitten av nittiotalet? Någon som spelar med plåster över näsan längre? En klassiker hur som helst!


image110
Moberg - Fylking - Kärlek.


image111
Oj oj oj vilka steeeechkare. Gummi, Fredde och Hula.


På tal om annat...


.... Enligt Liverpool Daily Post har Harry Kewell kostat Liverpool omkring 2 miljoner kronor per match under de fem år han varit i klubben. Lyckad värvning.


... Lena vill jag ha en recension med bilder och video från Veronica Maggio konserten.


... Hasse så hoppas jag vi kan lyssna på lite Carizma till sommaren igen. Antar att du är enormt sugen på revansch i tennisen också efter förra årets nederlag.


... är sommarens EM-låt med Enrique Iglesias pinsamt dålig. En mästerskaps låt utan koppling till fotboll borde skrotas direkt. Tacka vet jag "Mera mål" och "Gräver guld i USA".


... ser jag just nu på Doncaster mot Leeds i finalen om vem som ska spela i division ett nästa säsong. Leeds kan tacka sin danske keeper Ankargreen att det inte står 3-0 till Doncaster efter tio minuter. Ännu mer på tal om annat så kan engelsk fotboll vara det bästa som finns, särskilt när en match som denna gäller så mycket.


... jag ska skaffa kort på kort på mitt Visa kort. Mycket kort nu...


... smakade segern mot Grundsund förbannat gött.


... måste jag börja följa PB igen, för dåligt detta.


... Grattis Hull som igår tog klivet upp till Premier League. Jag har aldrig sett de orange tigrarna spela, men jag har lirat med dem en hel del på FM, så jag tycker det är kul när det går bra för dom. Om jag inte missminner mig, så låg de för 3-4 år sedan i Conference, med andra ord fjärde eller femtedivisionen i engelska ligasystemet. Starkt är ordet.


... är det en månad kvar tills jag åker till Grekland.


... funderar jag på att byta bloggdomän efter EM-tipset.


... ska jag kanske sommarjobba på LP till sommarn.


... 2053 är året jag går i pension. Jag ser ljuset i den berömda tunneln...


Dagens låt: Amiel - Another Fucking Love Song



Tills vi höres, ha det bäst!

Vi ses när vi ses!

Albert Svanberg har aldrig varit någon favorit, men jag tänkte härma han lite med en sak.

Signerat...

image106


Jönsa berättar en sjuk händelse

För en gångs skull ska jag lämna ordet över till någon annan, nämligen till min kära kompis Daniel Jönsson. Denna text är helt saxad från hans blogg http://www.jodan.se/. Denna minst sagt sjuka händelse går helt enkelt inte att undvara mina läsare.


Här kommer den historia som man som ung pojke bara kunde fantasiera om när man tog saken i egna händer. Let´s go Jönsa!


Det är en vanlig fredag i slutet på sommaren. Joel och jag sitter som vanligt på tvåbussen hem, lagom berusade efter ännu en kväll i alkoholens tecken. Det är då, när vi sitter där längst bak precis som vanligt, som två tillsynes vanliga tjejer helt normalt stapplar bak i bussen och sätter sig något säte framför oss.
Den ena tjejen, som i minnet och med några öl i kroppen såg helt ok ut frågar om jag vill låna henne min mobil, hon behöver få tag på sin mamma för att få skjuts från busshållsplatsen för att komma hem. Med tanke på mitt tillstånd och hennes utseende tvekar jag inte en sekund på att låna ut min mobil. Det kanske finns en toa på bussen? Hon lånar min telefon och ringer till någon kompis å fixar efterfest och jag hör henne säga, dem smutsiga orden, min pojkvän flera gånger. Typiskt. När hon är klar med samtalet snor jag telefonen snabbt innan hon hinner slå klart nästa nummer för att påbörja ett nytt samtal.

Du ljög. Du ringde inte din mamma. Jag gillar inte lögner, du får inte låna min telefon mer. Det spelar ingen roll om det finns toa på bussen, du har pojkvän. Ökad telefonräkning kan inte längre ses som någon investering.
Men jag ska ringa min mamma nu, jag lovar! Snälla kan jag inte få låna telefonen, det går fort!
Nej, jag lånar inte ut telefonen till lögnare! Jag får ändå inte sätta på dig.
Men om jag visar brösten, får jag låna telefonen då?
Nej. Du kommer be om att få ringa först å visa brösten sen men du kommer aldr...

Tjejen drar upp tröjan och BH:n och visar två välformade bröst med en piercing i var bröstvårta.

Snälla kan jag få låna telefonen nu?
Nej. Vafan tror du att du får låna telefonen nu? Nu har du ju redan visat brösten din du...
Om jag visar röven då?
Nej.

Tjejen ställer sig i gången å drar ner byxorna och bjuder på en bend-over som skulle få Sylvia Saint att bli grön av avund och spänner stjärten framför ögonen på Joel och mig. Vi tittar förvånat och förjust på varandra. What the fuck?!

Får jag låna telefonen nu?
Nej!
Om jag visar fittan då?
NEJ. Kommer hon verkli...

Tjejen vänder sig om och drar ner trosorna och lutar underkroppen framåt med en gest som här-är-den och ser mycket stolt ut.
Ja, där är den minsann. Jaha, vältrimmat landningsbana och piercing, intressant.
Snääälla, kan jag inte få låna din mobil?
Nej, har jag sagt!
Om jag pullar för dig då?
Va? Eh, näää. Nej.

Tjejen lägger sig tillrätta i sätet å pullar. Joel och jag skrattar och nyper oss i armarna, detta måste vara en fånig dröm? Nej, hon är kvar. Två fingrar nu... Nöp jag tillräckligt hårt? She's still there, fortfarande med två fingrar på besök halvägs uppe i livmodern. Detta börjar likna en gammal dålig porrfilm, troligtvis tysk. Nja, hon har för lite hår på muttan och jag skulle ha hjälpt henne med hennes angelägenheter för längesen.

Snääällaha, kan jag få låna mobilen, stönar hon fram.
NEJ! Jag vill inte att min mobil ska bli fuktskadad...

Så var bussen helst plötsligt framme i Brastad. Vi ranglar av, fortfarande i halvt shocktillstånd och med skratten i halsen. Bussen pyser till innan den glider undan framför ögonen på oss som ett teaterförhänge som välkomnar oss tillbaks till verkligheten. Moppepojkarna står vid sina mopeder och ser tuffa ut medan de röker, någon tattare sitter i kuren och gråter, alla stjärnor verkar märligt nog sitta kvar på himmlen.

Jaha, då var det dags att knalla hem å hoppa i säng och förhoppningsvis fortsätta drömmen vi just klev av.


Jag tackar Jönsa för en påminelse om denna helt sjuka berättelse. Det kan hända både det ena och det andra på buss 850 mellan Lysekil och Brastad...

Han ser ut som en karl...

Om det ska vara, så ska det vara i sista stund, annars kan det kvitta. Jag gillar inte att vara ute i god tid, man ska helt enkelt vara stressad. Med andra ord älskar jag att förskjuta saker in i den SÅ spännande framtiden och hålla tummarna att allt löser sig. Det är min livssyn.


Därför bestämde jag mig igår för att byta däck på min kära Getz. Sista dagen innan den blir olaglig att ha på vägarna i Sverige.

Han går som en karl

Han ser ut som en karl

Med en kropp som en karl

Och han kysser som en karl ska


Han har charm som en karl

Han är fräck som en karl

Nonchalant som en karl

Och han rör sig som en karl ska
Och han byter däck på sin bil, precis som en karl ska...


Så inleds en klassisk svensk låt som stora delar handlar om mej.

Det tog drygt 20 år innan jag för första gången kan kalla mig för man. Igår tog jag saken i egna händer och för första gången i mitt liv bytte jag hjul på min bil. Till min hjälp hade jag Andreas Upper som snällt visade hur man gjorde. Stort tack!


image90
Jag borde ringa Ferrari i Formel1 och höra om de har någon plats över i depån som däckbytare...


image91
Mer manligt blir det inte.


image92
Hjulbytarklädseln är på och det går undan kan jag lova.


image93
Pappa satte fram denna märkliga skylt av någon konstig anledning...


image94
Precis så här ska ett par nävar se ut efter att man bytat hjul.

// Joel