Helt makalöst!


Foto: Sportbladet


Då var man hemma igen efter en liten tripp i London. Varken hinner eller orkar skriva något längre ikväll. Det enda jag lämnar efter mej är en helt fantastisk sammanfattning av jättederbyt mellan Arsenal och Tottenham som slutade 4-4. Och jag var där och det såg det med egna ögon. Ibland måste man knäppa händerna och tacka han där uppe.


Har du tio minuter till övers så måste du bara se detta helt makalösa klipp.


Höjdpunkter Arsenal - Tottenham 4-4

Trevlig kväll!


Tills vi höres ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


// Mr. Hansson


Följ med till London!

Följ mej gärna i London. Ska försöka blogga så gott jag kan. Vore kul om ni hängde med på resan som ni kan följa här:


http://joelano.blogspot.com/



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


70-tals fest ikväll

Just precis nu är jag hemma och laddar inför resan. Matchtröjan är på, halsduken runt halsen och jag sjunger med i Liverpoollåtar som spelas på högsta volym. Jag ryser. Ska snart sätta på CL finalen mot Milan för att krydda lite extra och få lite av den där magiska känslan från den 25 maj 2005.


Ikväll är det 70-tals fest på Oskars för H-Fönstret som firar 30 år. Jag ska dit, men med vanliga kläder. Har inte pallat att fixa 70-tals utrustning, utan får gå runt och skämmas med dumstruten på. Men det kan ju bli bra drag ändå, oavsett klädsel.

// Joelano

Londonpepp

Jäklar vad Londonpepp jag är. Säg ordet London tyst för dej själv och smaka på det i några sekunder. Visst rinner det i munnen och du fantiserar hur mäktig staden är. Och dit ska jag om några timmar.

Piccadilly Circus

Nu har det äntligen börjat pirra i magen, precis som det ska. Man han inte fattat riktigt än att det är seriefinalen på ösndag mellan Chelsea - Liverpool man ska se, det känns lite overkligt.


Slog två signaler igår, en till Lasse och en till Hartvig för att checka läget med mina reskompisar inför det som komma skall. Allt var under kontroll och planerat in i minst detalj, som alltid när man hittar på något med Hartvig och Lasse...


Under hösten hade tydligen Hartvig pluggat extra engelskakurser på komvux och utvecklat sitt ordförråd något soppas. Det jämfört med när vi var i Bulgarien förra året, då han bara kom ihåg glosorna "fuck off", "cheers mate" och "fucking twat". Starkt jobbat ändå Tiltas.



Hartvig a.k.a Tiltas i Bulgarien.

Lasse däremot, den store Liverpoolsupportern som än idag anser att klubben gjorde helt fel när de sålde Bjørn Tore Kvarme i slutet av 90-talet, han kan sin engelska och det är honom gruppen får falla tillbaka på. Det är också han som står för adapter och som varit i London tidigare.



Lasse i den finaste av alla tröjor.

Igår var jag hemma från jobbet hela dagen för att jag fått ont i ryggen. Och ja, jag har hört den om latmasken sisådär sjutton gånger hittills. I alla glada fall, så ägnade jag min lediga dag till att bland annat kolla upp London lite special.


Varför jag tackade ja till resan berodde inte enbart på fotbollen, utan en stor anledning var även att få uppleva staden London med alla dess ingredienser.  Fan det finns ju en del och göra ändå. London Eye, Madame Tussaud's, Piccadilly Circus, Big Ben och en herrans massa annat.


Dessutom när jag surfade runt på nätet igår såg jag att QPR spelade hemma på Loftus Road mot Sebastian Larssons Birmingham. Hittills denna säsong har inte QPR haft utsålt en enda gång och det vore sjukt kul om vi kunde få möjligheten att se en match till (Birmingham leder serien och QPR ligger nia) när vi ändå är över.


Så här ser schemat ut i stora drag:

Lördag: Flyger från Säve 15.30 och landar på Stanstead någon timma senare.

Söndag: Chelsea - Liverpool 13.30, Wow!

Måndag: Utforska London.

Tisdag: Samma som dagen innan plus att vi förhoppningsvis ska se QPR - Birmingham.

Onsdag: Arsenal - Tottenham, derby!

Torsdag: Checkar ut från hotellet och flyget lyfter 12.00 mot Sverige.


Har i vanlig ordning fått låna Kajs SAIS-resväska. Tack så mycket knorten! Nu är det dags för mej att fylla den.


Om det är möjligt, ska jag försöka blogga via mobilen. Så om du vill följa mej live från London, kika då in min mobilblogg här: http://joelano.blogspot.com/


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!



Engelsk humor

Ska när som helst sätta mej ner i soffan för att se på Norrköping mot Ljungskile. Direkt efter den riktar jag blicken mot Champions League och gruppfinalen mellan Atletico de Madrid - Liverpool FC. Nerverna kommer att få lidande all night long...



Jag vet att det är minst ett par Spursfan som följer den här bloggen. På en av de bloggar jag läser hittade jag lite fin engelsk humor om just Spurs. Deras situation är kaotisk och just därför måste man tyvärr jävlas lite med dom...


*  I met this really kinky girl last night. 'Humiliate me,' she said. So I gave her a Tottenham shirt.

* I was playing Scrabble (Alfapet) and had enough letters to make "Tottenham Hotspur Football Club". I was gutted when I found out it was only worth two points.

* What does a Spurs fan do after he sees his team win? Turns off the X-box.

* What does THFC stand for? Tottenham Heading For the Championship.



Fan vad stygg jag är, men oj vad jag skrattar.


När kommer Terry Venables eller David Ginola och räddar laget?

// Joel

Hello Saferide bokat

Idag har jag jobbat över och direkt efter det drog jag på styrelsemöte i klubbhuset. Var hemma vid halv tio, så känner mej rätt mör och snart är det dags för sängen.


Idag kom Wille och överraskade mej och berättade att han beställt Hello Saferidebiljetter till oss i Göteborg den 7:e november. Blir troligen jag, Wille, Kristian och Tobbe som ska till Storan (samma ställe som jag ska se Veronica Maggio tio dagar senare) och se Annika Norlin/Säkert!/Hello Saferide. Ska bli riktigt skoj! Därför är dagens låt given.



Det är min absoluta Hello Saferide favorit "Long Lost Penpal". Magiskt bra.


Go natt! Vi ses imorgon!


// Joelano

Söndagens videoblogg

Igår gjorde inte mitt Internet som jag ville. Därför kommer här söndagens tankar idag måndag...


 

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Fotboll när den är som bäst

Engelsk fotboll. Jag säger bara engelsk ligafotboll. Premier League. Jävlar vad underhållande det är. Allt är galet. Och om precis en vecka sitter jag själv och ser seriefinalen på Stamford Bridge mellan Chelski och Liverpool. Kan inte få en intressantare och roligare match.


Har precis sett Ljungskile förlora med 3-0 mot Halmstad. Om inte hjärtat bankat så för LSK, så hade jag själv ställt mej frågan: Vad är det egentligen jag ser på? Joel du kastar bort två timmar av ditt liv. Svensk fotboll är så tråkig, fantasilös och värdelös. Det är fan roligare att gå till kyrkan på söndagar och få träsmak i röva efter en halvtimme än att se på allsvensk fotboll.


Direkt efter eländet zappade jag över till matchen Stoke - Tottenham. Är det en annan sport jag ser på? Här är ju publiken på läktarna och lever sig in i matchen med sång och engagemang. Inte som i Sverige där folket stannar hemma i stugorna och följer kampen på TV. I Premier League tillåter domarna tufft spel och spelarna köper det med all rätt. Därför blir det ett högre tempo och ett bättre flyt i spelet som man som fotbollsälskare bara njuter av.


Spurs ligger sist i tabellen och Juande Ramos med sitt fantasilag är sjukt pressat. Allt är som i en Ding ding värld i norra London för tillfället och inte blev det bättre...


Efter 19 minuter mot Stoke ligger man dessutom under med 1-0 efter att Gareth Bale blivit frilägesutvisad och ingen mindre än Danny Higginbotham slagit in den efterföljande straffen.


Tottenham har värvat stort och intressant som alltid inför säsongen och man tror att i år är det äntligen dags att utmana "de stora fyra" på riktigt allvar. Men som alla vet så slutar Spurs i mitten av tabellen, men inte denna säsong.


Visst det har bara gått sju omgångar, men vad sysslar laget med? De spelar med så lite trygghet att det är skrämmande och jag lider verkligen med laget och dess supportrar.


Med spelare som Modric (potential i mängder, vissa det nu också!), Bale (vilken talang), Gomez (underskattad målis), King (jämt skadad men ger Spurs trygghet när han väl spelar), Woodgate (i PL håller han riktigt hög klass), Corluka (Bäste högerbacken i PL?), Jenas (Newcastletalangen som blommat ut i London), Bentley (grym i Blackburn, men börjat trögt i Tottenham) så ska man inte ligga sist i PL. Visst är Lennon, Bent, Zokora överskattade spelare som sällan gör en bra match, men lever på sitt namn och rykte.


Men det är det som är charmen med fotboll, att det är ett lag som vinner, inte en massa stjärnspelare. Därför är fotboll så galet roligt.


Precis när jag skriver att Bent är överskattad gör han 1-1 i offsideposition.


Stämningen på Britannia Stadium är övernaturlig och till och med syrran påpekar vilket drag det är på publiken. Jag säger bara till henne att det är engelsk ligafotboll innan hon tar sina läxor och går ut ur rummet och jag fortsätter att njuta av fotboll när den är som allra bäst.

Helgens tecken

Denna helg är det min tur att tippa för tipsklubben. De två första lapparna är för klubben och de tre sista är mina egna. Bäst att lägga ut tecknen redan nu när de inte redan är förlorade.  Måste skynda mej nu för att Liverpool - Wigan har precis börjat. Trevlig helg!


Tipsklubben


Tipsklubben


Detta är andra gången jag testar Mixen. Första gick bra, så jag testar en gång till.


Sjukt odds på Lazio borta mot Bologna som ligger i bottenträsket.


Slängde ihop en skräll Bomben snabbt. Alltid kul att vara med lite...


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Viktig information till årsfestdagen

Tjenare allesammans! Lördagen den 8:e november kör vi en heldag med laget innan årsfesten på kvällen. Klockan 11.00 är det samling i klubbhuset för en kort genomgång av dagens aktiviteter. Så fort som möjligt efter det tar vi oss upp till Mariedalshallen och spelar LFF Pingistournament 2008. Festkommittén utlovar ett mycket fint pris till vinnaren.


Därefter åker vi tillbaka till klubbhuset och byter om för en lerig lek på Lilla Gullmarsvallen. När den är avklarad duschar vi och bastar och gör oss snygga inför årsfesten. Nu har magen börjat kurra och då har Putte-kock fixat mat till oss. Samtidigt som vi äter kommer Sernemo att läsa upp de allra bästa citaten från årets Grodbok. Kan bli ett och annat skratt. Kanske är Erlandssons lykthistoria med?


När maten smält vilar vi middag en timme och sedan kommer Skarven och Joel att hålla i ett par underhållande tävlingar med grymma priser. När tid ges kommer även lotteriansvarige Bacon att dra vinnarna från Saftlotteriet. När alla lekar och annat är klart blir det mingel innan vi beger oss till LFF:s årsfest som börjar klockan 19.00 på Oskars.


Lagkassan står för följande:

Hyra av Mariedalshallen

Pingisbollar

Välkomstdrink

Priser

Mat

Och säkerligen en och annan överraskning


Detta måste du komma ihåg att ta med:

Pingisrack (du kanske kan dela rack med någon, men bli inte för många på ett rack)

Kläder till pingisturneringen

Omtåliga kläder till den leriga leken på Lilla Gullmarsvallen

Saft till hela dagen

Böter för er som inte betalt, alla pengar måste in!



Vad det blir för mat är ännu inte bestämt, men har du något förslag så hör av dej. Hur vi ska komma upp och tillbaka från Mariedalshallen är ännu inte klart, men det löser vi.


Jag hoppas detta kan bli en mycket rolig dag med årsfesten som pricken över i:et.  


Har du frågor om dagen eller att du inte kan komma så var snäll och ring Joel på 0734003454 eller Bacon 0732478379.


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!

Trött, tröttare, Joel

Idag har jag jobbat över, så känner mej lite mör. Därför blir det två goa låtar och två underbara bilder. Får ta nya tag imorgon...


Solange - I Decided



Club 8 - Jesus Walk With Me



 

Jäklar vilken skön bild. Den är tagen från i somras när vi var på festivalen Putte i Parken i Karlskoga. Kan berätta att Johan slog Marcus i kampen om den bäste sumobrottaren.



Så här kan det också se ut när man är på festival.... Haha!

Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

// Joelano


Keane är tillbaka

Keane har nyligen kommit med färska spår. Här bjuder jag på en galet bra låt från deras senaste platta "Perfect Symmetry".


Dagens låt: Keane - Lovers are Losing

Tills vi höres, ha det bäst!


Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


De bästa bloggarna

Det finns två saker svenskar älskar mer än allt annat. Prata om väder och läsa olika slags listor. Jag blev redan i tidig ålder besatt av listor genom klassikern Buster där det alltid var en massa i början av tidningen och jag skickade givetvis in egna.


Du läser min blogg och förhoppningsvis så tycker du om den. Själv har jag ett tjugotal bloggar sparade i "mina favoriter" som jag försöker läsa så ofta jag bara kan. Idag tänkte jag redovisa mina fem absoluta favoritbloggar som jag följer i stort sett varje dag. 



1. Europa Calling

I mina ögon är Simon Bank Sveriges överlägset bäste sportkrönikör. För någon månad sedan började han också (äntligen) att blogga. Det gör han tillsammans med sina Sportbladetkompisar Jennifer Wegerup och Erik Niva som driver bloggen "Europa Calling". Italienexperten Wegerup kan kvitta, hon skriver tråkigt och ofta ointressanta inlägg om detta så torra Italien.


Niva däremot är ju bara kungen. Oj vilken arkivbank han är. Han hittar information som man aldrig trodde fanns och hans faktatexter och resereportage är helt lysande. Finns det något större fotbollsorakel i Sverige?


I Europa Calling får man läsa det som inte alltid får plats i tidningen och det kan ofta vara det intressantaste.


Bank+Wegerup+Niva =  Sveriges bästa blogg.


2. Fotbollsreportern

Jonas Dahlqvist, Premier Leagueexpert på Canal+ skriver enbart om världens bästa liga. Just nu pappaledig, men innan dess serverade han en grym blogg där man fick följa med bakom kulisserna i PL och alla hans äventyr i England som reporter.


Uppdateras ofta och killen har en rolig humor. Det man inte vet om Premier League lär man sig snabbt om man läser denna underhållande blogg.


3. Tobias - Grymt rolig person

En lista med endast sportbloggar hade blivit tråkig. Saken är den att jag också läser ett par herrmodebloggar. Detta är den bästa och handlar om Tobias, 18, och hans liv med inriktning på kläder. Det är kul att se alla hans olika plagg och själv få lite inspiration/idéer.


4. Johan Orrenius
Sveriges nya stjärnskott inom sportjournalistiken. Smart kille med ett brett kunnande som hittills rest på spännande och intresseväckande utflykter (träffat svensklaget Stabaek samt Sveriges U-21 landslag) som blivit grymma reportage till tidningen. Jag har faktiskt börjat köpa Expressen på helgerna, mycket tack vare Orrenius och Mats Olssons helgkrönikor. 


Borde kunna uppdatera sin blogg mer än en gång per dag, för jag vill bara ha mer och mer av den där Johan Orrenius.


5. Henrik Rydström

Sylvass både på planen och med pennan. Jag gillar både skribenten och fotbollsspelaren Rydström till skillnad från en del andra. Säger hela tiden vad han tycker och det är riktigt kul att följa en Allsvenskspelares vardag. Grym blogg!


Detta var mina bidrag. Har du några favoritbloggar att rekommendera?


Dagens bild


Så här såg det ut på min helt fantastiska resa till Liverpool 2006.


Igår blev det äntligen 100% klart. Det blir England och fotboll, två år efter min första tripp till Liverpool. Denna gång blir det däremot London och det ska bli helt galet. Vi reser på lördag den 25:e oktober, ser Chelsea - Liverpool på söndagen. På onsdag kväll är det dags för Arsenal - Tottenham, tills dess tänkte jag utforska London.

Visst det ska bli otroligt skoj att gå på fotboll i England igen, men det ska bli minst lika roligt att uppleva London. Ska ta mej en närmare titt på huvudstaden snart och se vad man kan hitta på, det lär väl finnas något...


Om du varit i London, Vad får man absolut inte missa?


Sleep tight.


// Joelano


70-talet är tillbaka!

Just nu sitter jag faktiskt hemma hos min lilla mamma. Har precis kommit hem från jobbet och har hunnit trycka i mej lite föda. De senaste åren har jag tyvärr träffat min mamma mindre om mindre. Det är nästan så att man skäms. Har vi match med laget så är hon garanterat där, men i övrigt ses vi för sällan. Bara så att ni vet.



Dagens låt: O.A.R - Heard the World


Slutligen. Fredagen den 24 oktober ska vi ha jubileumsfest med H-fönstret som fyller 30 år. Saken är den att vi ska ha 70-tals schema och jag känner att det inte riktigt var mitt decenie Till alla och framförallt till er som tycker att det var bättre förr. Jag vill ha tips på 70-tals kläder och utseende. Hjälp mej med råd och förslag!


// Joel Travolta


Brum, brum!

I dagarna har jag bytt bil. Numera kör jag runt i en Hyundai Accent, så jag kör fortfarande samma märke vilket känns stabilt. Denna kärra är väldigt lik min föregångare Getzen, men den främsta anledningen till varför jag byter bil är att denna bara gått 700 mil! Med andra ord, nästan splitter ny vilket är riktigt gött.



Getzen är nu ett minne blott.



Här är min nya bil - Accenten.


När vi ändå är inne på bilar kan jag dra den historien när jag fick provåka Hasses gula Volkswagen i somras.


Ni vet, Hasse Brasse Slasktask, mannen, myten, legenden. Han är inte bara bra på att skriva, han är även grym på att köra bil. Och saken är den att han inte vilken bil som helst! Han äger en gul Volkswagen från 73. Det är Hasse som alla Lysekilare är avundsjuka på när de ser honom köra runt på stadens små gator med sin gula fara.


När tillfälle ges brukar jag och Hasse spela tennis på sommaren och så också detta år. Jag lovade Hasse att inte berätta hur matchen slutade utan bara om den åktur som jag fick i hans bil. Det var liksom kravet att få följa med.



Hasse med tennisracket och sin helt magiskt grymma bil!

Så här säger ägaren om sin åtråvärda bil:

Den är från 73 och det var sista året då den på allvar importerades från Sverige. Den skiljer sig från 74an på det sättet att blinkelserna är på stänkskärmarna. Är halvautomat och har två växlar. Frikoppling ligger i spaken! Har bagage fram och motor bak!


Jag fick mej en liten åktur i min drömbil.


Idag har jag lite biltema, därför bränner jag av en gammal goding.


Dagens låt: Roxette - Sleeping In My Car



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Mina närmaste timmar i ord

Hej gött folk. I det senaste inlägget fick ni se en massa bilder, idag ändrar jag strategi och satsar istället på mer ord.


Först och främst är det riktigt skönt med helg och framförallt en utan match, det är faktiskt riktigt gott. Precis som alla fredagar slutade jag idag klockan ett. Direkt efter jobbet åkte jag och Disco till Rosvik där vi träffade Lycke för en lunch. Det där att luncha på fredagar börjar bli en mysig, rolig, god tradition.


Efter en massa tjöt och mos med skinkschnitzel åkte jag ut till gubbarna i LFF:s klubbhus. Måste säga att jag trivs så magiskt bra där ute, oavsett om det är i omklädningsrummet eller på kansliet. Hämtade alla min kläder och utrustning som jag ska ha med mej till den tränarutbildning som jag ska gå på i Henån på söndag.


Därefter träffade jag Väggen för att leta present till Wille som har inflyttningsfest imorgon lördag. Efter en hel del butiker hittade vi äntligen en fin liten grej som jag tror han kommer att bli mycket glad över.


Ikväll blir det precis som förra fredagen middag hemma hos Elin. Idag har vi bjudit hit Väggen och hans dama Bella. Ryktena säger att det är gubbarna som ska laga maten. Vi slänger väl ihop min specialrätt: Snabbmakaroner med korv spetsat med lite smör. Efter matchen lär det bli en film eller varför inte Idol?


Imorgon ska jag äntligen få sova ut, känns som det var längesedan. Runt tolv ska jag sedan åka till Brastad för att tippa med Fredrik, ska bli riktigt avslappnande och fint.


Detta var vad jag kommer att hitta på de närmsta timmarna. Förhoppningsvis återkommer jag med något inlägg under helgen.


Dagens låt:
Lazee - I'm not Pop



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

// Joelano

LFF:s kräftskiva

Det var ett tag sedan LFF:s A-lags kräftskiva ägde rum, men jag tänkte visa er lite sköna bilder. En rolig och händelserik tillställning innefattande lekar, nubbvisor, skaldjur och som slutade med både det ena och det andra. Jag hoppas verkligen inte detta var lagets sista kräftskiva, detta måste vi göra till en tradition. Botten upp




Titta så fint Bacon, Mikke och Källen dukat. Duktiga pojkar!


Goa gubbar i soffan.


En svärmorsdröm.


Dessa två herrar har tidigare varit en och annan gång i Slättas klubbhus.


Alla på sin plats.


Detta var ett av fyra lag. Kanske inte det starlaste, men det hade iaf jävligt kul!


Här har ni lagets två största glidare på ett och samma kort.


Snygg, snyggare Ahl. Och Anders är ju också not så beautiful!


Patrik kan inte bara nicka och markera, han e rätt bra på att partaja också.


Henke hade det inte lätt under kvällen, men många tack för att du ordnade allt tillslut.


En av Skarvens så populära tävlingar.


Lagets två biffar slog Kimmy överlägset i denna gren.


Man får ju gåshud när man ser något så vacker! Och nej damer, han e inte singel...


Som vanligt slutade det hela på Sjökanten. Ahl, var drinkarna dyra eller varför den minen?


Som sagt, tack alla i laget för en riktig rolig kräftskiva, detta måste bara bli en tradition!

// Joel

Gott och blandat

Dagens anslagstavla

[x] Jobba som fan

[x] Ring Tobbe om Hello Saferide biljetter

[x] Blogga

[ ] Filip kommer hit och hjälper mej med datorn som krånglar

[ ] Fixa vindrutetorkare till bilen

[ ] Till Lysekil

[ ] Go natt!



Jag är inte helt oduglig med vänsterfoten, men jag väljer ändå oftast att använda yttersidan. Att träffa bollen med utsidan av foten är speciellt. Banan och skruven som bollen får går inte att jämföra med något annat tillslag. Så härligt och framförallt sjukt snyggt.


Enligt mej är det bara fotbollsgenierna som behärskar yttersidan och dess konst. I LFF är det Kula som är kungen på yttersidor och honom lär jag av varje tillfälle som går. Inget slår en Kula special från ena kortsidan till den andra. Då är det nära på att jag kommer.


Men han som är i särklass bäst i världen på yttersidor är Quaresma i Inter.


Luta dej tillbaka, slappna av och bara njut av Quaresma. Forza yttersidan!



På tal om annat...


... idag bytar jag bil, men jag kör fortfarande Hyundai. Jag växlar bara mellan Getz och en Accent.


... världens just nu bäste back, Skrtel i Liverpool är borta till runt jul. Tungt tungt.


... på söndag är första steget av fyra i en tränarutbildning som jag ska gå i höst.


... Johan Orrenius, där har ni näste store sportjournalist. Läs hans blogg här!


... sent igår bokade jag biljetterna till Maggio i Götet. Det blir jag, Isabel, Alikan och Lena-Maria. Kan bli hur bra som helst!


... inomhus säsongen är igång. Riktigt skoj.


... hur ska det nu gå utan Henke och alla i landslaget mot Portugal?


... årets bästa Idoldeltagare måste vara de sämsta hittills? Förstå mej rätt nu.


... min syssling Anders Augustsson i Ljungskile leder varningsligan i Allsvenskan. Läs mer här om Anders och varningar.


...igår fick jag hjälp av Fredrik att sätta in min nya stereo i Accenten. Den som åker med mej framöver kan räkna med grym musik...


... igår 09.36 ringde Magnus Ahl mej i sömnen. Undra vad han drömde om? Haha.



Dagens låt: Erik Hassle - Hurtful




Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!



Födelsedagar

Jag är ju en kille som tänker mycket. Här om dagen kom jag av någon märklig anledning att reflektera över födelsedagar...


Var nu ärlig och tänk efter. Visst fyller fler folk år den första halvan av året än den andra? Det känns som att 80% av dom jag känner fyller år mellan den 1:e januari och sista juni. Har jag inte rätt? Det kanske finns statistik på denna världsfråga?

Om jag har rätt, varför är det så?


Maggio - min hjälte

I våras blev jag lite halvkär. Tjejen heter Veronica Maggio och är just nu Sveriges musikdrottning. Först blev jag helt dödsförälskad i hennes låt "Måndagsbarn" och sedan kom i jämn takt också "17 år", "Gammal sång" och nu senast "Stopp". Alla helt fantastiska låtar.


Under hela sommaren och hösten har jag försökt få se Maggio live, men aldrig lyckats. Det har varit åldersgränser, träningar och andra konserter som gjort att jag inte kunnat se detta geni. I söndags läste jag GP och såg då en annons där det stod att Veronica spelar live på Storan i Göteborg den 19 november! Helt galet, äntligen ska jag få se min nya hjälte! Fan om det kommer något i vägen nu.


Syrran och Alikan är redan på och vi ska beställa biljetter så fort det bara går. Men det är en som saknas och det är min vän Lena-Maria som också är en stor Maggiofantast och hon måste bara med!


I somras fick jag faktiskt ett litet smakprov av Maggio när jag och Elin var i Stockholm och på Allsång på Skansen. Lite kul är att jag precis hittade just den spelningen på Youtube och där kan ni se mej!


Om du spolar fram till 1.17 så ser du en kille med ljusblå skjorta, det är jag! Jag ska då vara med överallt...


Har du blivit nyfiken på Maggio och vill ha mer av henne, så kan du läsa hennes blogg här.



Haha!

Vilken befrielse! Vi LFF spelar i division fyra även 2009! Det känns otroligt skönt och det är helt underbart att slippa oron som gnagigt i mej under hela hösten tack vare vår prekära situation. Jag tvivlade många gånger och trodde vi skulle åka ner, framförallt efter Hogstorps matchen, men tre raka segrar på slutet gjorde att LFF är kvar! Och oj vad vackert det är, det känns nästan som att man vunnit en serie!


Jäkligt kul för LFF att stanna kvar i division fyra, men min personliga fotbollssäsong i år har varit en total katastrof och den överlägset sämsta som jag gjort som fotbollsspelare. Jag har inte haft något självförtroende, knappt spelat på min favoritposition (mittback) utan istället fått flyttat runt på olika positioner likt en nomad. Ena matchen har jag startat, men blivit utbytt i halvlek, nästa började jag på bänken och fick hoppa in och så har det sett ut nästan hela säsongen.

Inför näst sista matchen mot Myckleby var jag till och med 15:e man och skulle varit utanför truppen om inte Slätteskär tackat nej på grund av sin fotskada. Detta är inte likt mej Joel, jag vill starta varje match och visa att jag kan spela fotboll.




Jag har redan nu en rejäl revanschlusta inför nästa säsong och då ska jag fan visa mitt sanna jag! 2009 är Joel Hanssons fotbollsår, så är det bara.


Jocke Berg. sångare i popgruppen KENT, sa i något sammanhang för något år sedan att han inte hade något behov av att blogga, eftersom han fick tillräckligt med uppmärksamhet som barn.

Detta är kopierat från fotbollsexperten
Sladjans blogg.

Lite kul så här på måndagskvällen...


Dagens låt: Timbuktu och Dregen - Tack för kaffet!



Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!



Mina prenumerationer

Jag tycker om att läsa, särskilt om sport och då främst fotboll. Därför prenumererar jag på en hel del tidningar och magasin. Jag läser fortfarande mycket om fotboll, men nu för tiden har jag också fått upp ögonen för musik och mode. Tänkte göra en liten utvärdering av allihop.

Här e mina prenumerationer.


Offside

Har man en dag ledig så vet man vad som står på schemat. Man läser Offside och på några timmar är den uppslukad. Oftast helt fantastiska texter som verkligen går på djupet med de ämnen som de tar upp. Magasinet är fullproppat med långa och intressanta reportage från hela världen och handlar enbart om fotboll. De långa och så intressanta djupdykningar är perfekt för mej som verkligen vill ha reda på allt. Är du fotbollsälskare så rekommenderar jag detta magasin något otroligt!

Dagen jag slutar prenumerera på Offside, det är också dagen då mitt hjärta slutat slå för fotboll.


Sonic

I somras var första gången musiktidningen Sonic damp ner i min brevlåda. Första numret bjöd på en lång smaskig, intressant och pampig intervju med min svenske favorit Lars Winnerbäck. Jäkligt kul att läsa om hur låtar kom till och varför osv. Första numret blandade och gav lite, men totalt sett fick jag bilden av att Sonic är en bra tidning.

I nästa utgåva är huvudnumret en frågestund med Hello Saferide (Säkert!) och det ska bli sjukt spännande att läsa om Annika Norlin som jag faktiskt själv har intervjuat och träffat in real life. Sonic är absolut en tidning som jag kommer fortsätta att prenumerera på även i framtiden.

  

Sportmagasinet

Den av följande tidningar som jag prenumererat på allra längst. Innehåller alla möjliga sporter och det är just därför jag gillar den för att den är så bred. Många knasiga särpräglade reportage som inte alltid är så långa, men ändå roliga att läsa. Jag har många gånger funderat på att säga upp min prenumeration på Sportmagasinet. Jag kan säga att det gått sådär. Det eftersom jag inte kan vara utan de små sköna och speciella skildringarna inom idrotten.

  

KING

Mode är något som intresserar mej mer och mer. Därför valde jag att köpa en testprenumeration på modetidningen King. Tyvärr blev den en besvikelse därför att den täcks till 35% av reklam och hittills har det inte varit några roliga artiklar och reportage som passat mej. Min förhoppning med King var att få inspiration på nya kläder och trender, men oftast är plaggen de rekommenderar på en helt annan prisnivå än på den jag shoppar. Papperskorgen nästa!


FourFourTwo (gamla Fotbolldirekt)

Fotbolldirekt, eller FourFourTwo som den bytt namn till på senare dar, är en fotbollstidning av hög klass. Många små och korta reportage främst om fotbollen i Europa. Har ofta stora guider inför ligastarter och stora mästerskap som är läsvärda. Men främst gillar jag krönikörallsvenskan där de rankar dagsformen hos landets främsta krönikörer. Har helt klart ett stort läsvärde.


Stopper

Första gången jag fick syn på Stopper var faktiskt så sent som i augusti i år och de gav mej ett riktigt bra erbjudande. Tre nummer för 99 kr. Tack för kaffet! Stopper är på många sätt lik Offside med sina detaljerade texter om fotboll. Magasinet har än så länge bara kommit ut med tre nummer och har fortfarande en hel del kvar att lära. Eftersom Stopper är så lik Offside och dessutom är ett par pinnhål sämre kommer jag avsluta min prenumeration och istället fokusera på att hinna läsa klart mina andra tidningar och magasin.



Har du några roliga tidningar eller magasin att rekommendera? Kommentera och säg vad du tycker om de tidningarna jag prenumererar på eller om du har något annat nämnvärt att berätta.


Tills vi höres ha det bäst! Vi ses när vi ses!


Hajhajhaj!


Galet bra!

Sitter just nu och läser min bloggkollega Hasse Brasses blogg http://hansolof.blogg.se/


Efter att ha läst om diverse olika händelser och annat som Hasse haft för sig så hittade jag denna helt galna video som gav mej en sjuk ståpäls som jag inte känt på år och dar.


Coldplay live i Globen med Yellow som extranummer. Detta är bara så galet bra!


Jag säger bara wow...



Ikväll ska jag laga mat tillsammans med damer Elin, Isabel och Alikan. Kan bli både kul och framförallt riktigt gött.


// Joelano

 

Timo live på Slussen

I slutet av september bar det av till Orust och det så vackra stället Pensionat Slussen för att se på Timo Räisänen. Förra året var jag också på Slussen och såg på Christian Kjellvander, ett framträdande som blev en liten besvikelse, det blev däremot inte Timos.


Tillsammans med de tre syskonen Carlsson, Kristian, Sandra, Cissi och Wille såg jag Timo live för tredje gången denna sommar. Första gången var på Havsbadet, andra på Putte i Parken och sist men inte minst på Slussen. Den sista gången blev också den allra bästa.


På Slussen får det bara plats runt hundra personer och därför blev konserten så extremt mysig och personlig. Han hade mycket mellansnack och en kontakt med publiken som är så svår att få på större ställen. Precis så tycker jag alltid att det ska vara. Alla sjöng med och det extra kul att alla i publiken var där för att se på just Timo och ingen annan som det kan vara annars, eller att man bara är på krogen för att dricka sej redlös.


Jag lyckades fånga några riktigt bra videors.


Fear no Darkness - live!





Sweet Marie - live!