Vi drar till Fjällen fest hela helgen...

Japp… jaha… då var klockan slagen.

Sälen imorgon.
Åker hemifrån om sex timmar.

 

Ibland borde man bara ge sig själv en stor fet smäll rätt över näsbenet. Nu, 22.48, onsdag, när jag skriver dessa ord, så finns det ett handfull saker jag borde göra istället. Ändå sitter man här, knappar tangenter och tänker att allt ska lösa sig.

 

Alarmet är satt på 04.00 och ett extra på 04.02. Jag är ju som jag är. Jag måste duscha, ordna kläder, ha vax i håret, läsa tidningen, dricka kaffe och äta en stabil frukost. Det får och kan ingen rubba på innan avresan.

 

Jag ska köra första rundan mot Sälen och vi ska med 05.40-färjan. Smaskens.

 

Ni som känner mig vet att Fjällen och Joel inte går hand i hand.

 

Första gången gick det: så här.

Andra gången tog det slut med daman.

 

Ska vi hålla tummarna för att det är tredje gången gillt?

 

Nej, nu kan jag inte vänta längre, hur jag än försöker. Det är dags först packa ner ledighetens nödvändigheter i en väska och sedan ska jag slå knut på mig själv och sova så många minuter som jag förtjänar.

 

Vi säger så gött folk.

 

Gäääääääääääsp!

// Stenmark


En helg väntar inom en snar framtid...

Helgen knackar stenhårt på dörren.
Men först ska jag skriva lite här och sedan måste jag slänga in lite hot stuff på hemsidan.


Hmm. Vart var vi?
Jo just det.
Melodifestivalen.

 

Den svenska musiktävlingen som jag hittills inte har sett en livesänd minut av. Därför lyssnade jag p r e c i s på lite låtar som ska vara med och tävla i finalen. Jag ville liksom ”plugga på” . För finalen har jag verkligen tänkt se. Så rolig och svensk är jag.

Sara Vargas misshandelhistoria vet ni redan att jag tycker om. Och på tal om hennes ”Spring för livet” så fick jag mig en tankeställare under tisdagens fotbollsträning. Jag gick och nynnade på den mellan två övningar.  

”Va fan Joel”, tänkte jag för mig själv. Sluta nu, det är pinsamt.  

Jag berättade vad jag gjort för ”fel” till Wille och han sa direkt:
– Du är inte den enda. Andreas Samuelsson erkände precis innan träningen att han också fått Sara Varga på hjärnan.

Tack Andreas, då är vi i alla fall två…

 

För en halvtimma sedan fick jag hört två andra låtar för första gången. Dannys ”In the Club” och Erik Sades ”Popular”. I dessa Anton Hysén-tider måste jag erkänna att dessa två grabbar faller mig i smaken… dansmässigt. För att tala klarspråk: Fitt i fan va bra de dansar tillsammans med de andra på scenen, and I love it.

På lördag avgörs finalen och jag har fyra favoriter.

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

Helgen består annars av några hörnstenar.


Fredagskväll hos pappa med final i På Spåret och Skavlan.
Lördagen inleder jag med jobb i Munkedal, ska se brukssamhällets pingisherrar lira match.
Runt middagstid är det match mot Grebbestad i DM och det ryktas att jag kommer få starta som innermittfältare.
Snabbt därefter ska jag jobba igen. Klockan 15.00 tar LFF emot Svarteborg i Lysekil. Ska bli skoj och se!
Kvällen är ett oskrivet kort.
Söndag morgon. Work, again. Ska kolla på en hästtävling i Lysekil. Lagom kul för en fotbollskille som mig, men va fasen. I give it a try.
Söndag kväll är det, som vanligt, roliga timmen hemma hos mamma med käk, Solsidan och Time Out.

Där har ni mig under helgen vecka tio.

 

På tal om annat…

… på torsdag morgon åker ett 14-personer-stort-gäng till Sälen. Kan bli farligt.

 

… asså denna Joshua Radin. Jag blir galen så bra du är. Kom till Sverige, snälla och helst inom en månad! Som Hartvig hade sagt: Han är förbäääääääännat bra!

 

… Liverpool är som en jojo. Upp ner, bra och dåligt, himmel och helvete. De verkar göra allt för att deras supportrar ska slitas mellan hopp och förtvivlan.

 

… i veckan hörde jag en gripande P3 dokumentär om Tsunamikatastrofen 2004. Stackars folk i Japan som verkar gå samma öde till mötes. Hoppas det inte är lika allvarligt.

… så har jag beställt ett par farligt snygga byxor. Bara storleken passar…

 

… så vill jag se filmen ”Fighter” på bio, verkar förbaskat bra.

… när vi ändå är inne på bra filmer så såg jag ”Milk” och ”Gran Torino” nyligen. Bra grejer.

… nu vill jag göra som alla andra och ta helg.

 

Ha det gött! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

// Joel

 


Nej. Fan. Förlåt. Jag har ju även en femte favoritlåt i Melodifestivalen…

5.

 

Kärlek!


Nytt inlägg, det trodde du inte va?

Hoho?
Eko, eko?
Bloggen, vad gör du nu för tiden, varför hör du aldrig av dig?

 

De senaste dagarna har jag inte mått helt bra, jag missade bland annat lördagens match mot Svarteborg. En annan som inte är helt kry är min kära vän och vapendragare vid namn herr Blogg. Kort, gott, rakt, och ärligt så har jag inte haft något skrivsug det senaste. Tyvärr.

 

I helgen har jag tagit in på pappas pensionat i Brastad där han och alla i hans närhet har fått ta hand om mig. Med andra ord har det varit en riktig slapparhelg. Efter att ha blivit ompysslad känner jag mig nu fit for fight och nästa vecka vill jag vara frisk till ett hundra procent.

 

Jag har inte sett en direktsänd minut av årets Melodifestivalen, men jag har ändå lyckats skaffa mig en ny favoritlåt. Det är Sara Vargas lugna och gripande ”Spring för livet”.

 

I onsdags begav jag mig mot sydligare breddgrader, närmare bestämt Göteborg, eller närmare bestämt – Rondo. Där, på scen, befann sig Robert Gustavsson för sin 25 års show och jag var också där, fast på läktaren, tillsammans med tre Sotenäs-pack som samtliga blivit storstadsbor på senare tider. Gänget bestod av Hartvigsson, en Stenman och en viss Andersson.

 

Förväntningar var höga, men tyvärr blev showen inte SÅ rolig som jag hade hoppats. Den var bra, inget snack, men den får inte högre betyg än tre av fem möjliga. Kanske hade några öl under västen gjort susen, tyvärr var jag tvungen att köra hem i natten.

 

Idag söndag har det spelats ett speciellt möte: Liverpool mot Manchester United. Ett klockrent LFC slaktade Man Yoo med klara 3-1, mumma! Den flygande Holländaren, världens bästa lagspelare, planetens bästa returfångare – Dirk Kuyt gjorde hattrick och jag skiner ikapp med den välkomnade nya härliga vårsolen.

 

Till veckan väntas två delikatesser, ja det blir nästan inte bättre. Först Gunners-Barca på tisdag, följt av Spurs-Zlatan på onsdag. Efter jobbet kommer mycket att handla om fotboll. Trevligt, ordet som våra föräldrar kläcker ur sig fem gånger per dag, minst!













 

Nej nu måste jag sova, ny viktig vecka väntar.

 

Ha det gött! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!

// Joel