Spotify is the shit

Känner att jag har så mycket inom mig som måste ut. Jag är tvungen att dela med mig av min underbara musik. Innan sommaren visste jag knappt vad Spotify var, nu är det min bästa kompis på kvällarna.

 

Spotify är till och med så genitaliskt att andra kan lyssna på just min favoritlista. Därför lämnar jag här och nu mina älsklingslåtar till erat förfogande. Ni får såga mig till fotknölarna om ni inte gillar min smak, men here it is – Joels örongodis i höstrusket.

 

Innan det är hög tid för sängdags tänkte jag avverka veckans Eurotalk och reprisen när Björn Gustafsson Roastas på Berns. Ikväll prioriteras môcke bra underhållning istället för sömn.

 

Imorgon tisdag kommer förhoppningsvis Jönsson to town och enligt planerna så ska vi åka till Göteborg på eftermiddagen där vi ska se på Fiorentina-Liverpool och roa oss.

 

Det var alles för ikväll. Kärlek.

Ännu en spontanresa

Vi skulle till Stenungsund. Det blev: Old House-förfest hos Slätteskär-Stekfest i Hallinden-Kungshamn=Ännu en lyckad spontanresa. Tack för igår gubbar.

 

Nu drar jag till Alcatraz för derbyt mellan Grundsund och SAIS.

 

Wille, Smeskens, Danneskär och jag på bilden. Vi hade tre ess till. Hedlund (chaffis), Christian och Erlandsson.


Ingen gnista in i det sista

Klockan är 16.30, fredag, när jag börjar skriva detta. Aldrig, sedan jag anställdes på LP, har jag längtat så efter en helg (den börjar 17.00), och det är sällan som jag verkligen känner för att gå hem. Det ska också sägas att denna vecka är min sämsta någonsin va det gäller texter till tidningen. Men men.

 

Visserligen har jag förberett en massa intervjuer och reportage som kommer den närmaste tiden, men ändå. Min arbetsvecka 39, 2009, har helt enkelt varit för dålig. Tre matchreferat, en ointressant artikel och en OK artikel idag.

 

Det får bli nya, hårda och friska tag nästa vecka, det lovar jag.

 

Ikväll blir lite av en repris av fredagen förra veckan. Först blir det Afterwork och tacobuffé på Old House tillsammans med laget innan vi drar till Folkan i Lysekil och ser på höstens mest spännande film – Stieg Larssons ”Flickan som lekte med elden”.

 

Back to work.

 

Kärlek till er alla.

 

//Joel

Ett mobil-kort-race...

Det är bra att ha en kamera inbyggd i mobilen ibland. Bilderna blir inte av bästa kvalité, men huvudsaken är att man fångar ögonblicken och att man med hjälp av fotot kan berätta historierna ännu en gång för sina barnbarn.

 

Men jag har ju inga barnbarn, så jag får beskriva dem för er läsare istället. Det får helt enkelt bli ett mobil-kort-race med sensommaren som adress. Vi kör igång så får vi se om vi se om slutdestinationen blir i Fjällbacka eller på strandpromenaden i Lysekil.


En onsdagskväll blev det spontangolf i Brastad. Att jag skulle slå Räkan och Fylking ingick i planerna, men att det skulle bli stryk av Wille med ett slag svider fortfarande. Eddie kan ha varit världens bästa Caddie.


Räkan satte ribban direkt. Första slaget hamnade på green. Synd att han var lite för ojämn.


Det här var en vanlig syn.


Kompisarna klagar på min bowlingstil, de hatar också min golfhållning. Är man "left" i bandy klart man ska spela likadant i golf. Inget snack.


Så här nära var Hartvig att sänka en fem-meters-putt när vi veckan efter åkte till Fjällbacka och lirade.


En väldigt dålig bild, så jag får helt enkelt förklara. Den blå grejen är det rör som jag haft i örat sedan jag var typ 6 år och som ploppade ut i augusti. Najs!



Vissa på jobbet har på sig hörlurar ibland. Vissa är snyggare än andra. Själv är jag bara 21 år och det krävs många år på redaktionen innan mina öron får den förmånen.



Inga kommentarer.



Självklart ska min favoritmacka få vara med. Jag kom på den när jag var liten och har ätit den i perioder sedan dess. Bröd. Skivade köttbullar, ketchup, ost och in i mikron så har du en Joel-speciale! Det ska sägas att Tobbe Carlsson älskar den, på riktigt.



Lillsyrran fyllde ett halvår i lördags. Graaaaaaatttis!



Wille är rolig ibland. Vi brukar ha för ovana att kalla varandra våra mammors namn. Här är ett exempel och det ska sägas att jag körde över alla i den andra serien och vann totalt. Eller inte.



Min dator på jobbet är fortfarande hur seg som helst. Men det går framåt, förra veckan fick jag en brand-new plattskärm. Den är riktigt bra och framförallt är bakgrunden helt magisk. Joel tillsammans med sin idol Sebastian Larsson x3! Mannen bakom min skrivbordsbild är ingen mindre än... den adlige Hans Larson.



Förra onsdagen hjälpte stora delar av laget till med några räcken vid strandpromenaden. Moberg är en händig kar.



Liksom Källén.



Boban stod för det stora jobbet. Han arbetar ju med skruvar och mejslar dagligen.



Här försöker alla var seriösa och utföra ett bra arbete, men det finns alltid finnas sådana som Fylking och. Jag vem fasen är det egentligen? Den som listar ut vem det är lovar jag ersättning.
Ledtråd: Han är snyggare när huvudet är övertäkt med en luva...



Med de bilderna tackar jag för idag, men jag vill bara utföra ett tack innan vi tar farväl för idag.

Källén, Bacon, Erlandsson, Väggen, Patrik, Friberg och inte minst Leeds:aren Räkan. Tack för en trevlig kväll på Old House i tisdags när det bjöds på högklassig fotboll av Liverpools reserver på Elland Road.

Ha det gött! Vi ses när vi ses!

Haaaaaaaaaaaaaaaaj!

Ohhhhhhhhh ya beauty, what a hit son, what a hit!

Jag vet att jag inte kommer att hinna skriva något mer inlägg innan 20.45 imorgon tisdag. Därför vill jag passa på att säga: Lycka till alla alla vita från Yorkshire.

 

Leeds United – Liverpool FC reserves. 20.40. Canal+sport. Ligacupen.

 

We are blue, we are white, we are fucking dynamite! Leeds, Leeds, Leeds!




Det var bara lite uppladdning. Målet fullbordade en mirakulös vändning hemma mot Olympiakos 2005. Segern med 3-1 innebar slutspel och sedan vet alla röda hur det slutade i Istanbul.

YNWA

Från anteckningsblocket...

Idag har vi spelat match. Det blev en oerhört skön seger mot Henån med 2-4 (2-1). Den första halvleken kan man väl säga var tragisk, men då var faktiskt den andra mitt favoritord: Magisk. Det jag vill komma till är att det blev en lugn kväll i lördags och att anteckningsblocket flög fram.

Eftersom det inte är så många som kan tyda mitt hemliga anteckningsspråk så får jag helt enkelt vara snäll och leka tolk.

 

Anteckningar startade 18.30 (matchstart West Ham – Liverpool) och avslutades kring 23.30 efter ”Här är ditt liv” med Svennis och sist men inte minst Barca - Atletico de Madrid.


  • En kopp kaffe
  • Torres är M A G I S K!!! (skrevs när Torres gjorde 0-1 mot West Ham).
  • Rolig linjeman (tankar gick tillbaka till SAIS-Myckleby som jag såg under eftermiddagen. Aldrig hört en linjeman skrika tillbaka så mycket till spelarna när de klagade, men jag tyckte han gjorde det bra och gav konstruktiv kritik).
  • Det lirar tre gamla Hammers i Liverpool. (Johnson, Benna och Masch).
  • Myt att Rafa roterar. Det senaste året har han inte ändrat mer än sina konkurrenter.
  • Myt att Reina är en av världens bästa straffräddare. (Han har max tagit en i PL, men har varit bra mot Hammers i FA-cup finalen och mot Chelsea i CL. Skrev väl mest så för att Liverpool släppte in en felaktig straff).
  • Glen Johnson måste vara världens bästa på att skottfinta med BÅDA fötterna.
  • Hur många spelfirmor finns det egentligen? Tusen?
  • Torres huvudspel är underskattat.




"Svea" och Torres är ungefär lika heta.

  • Kuyt spelförståelse i straffområdet är enorm.
  • Det är bara Gerrard, Torres och Johnson som spelar med ”normala” tröjnummer i LFC, siffrorna 1-11. Det var bättre förr med Seaman, Winterburn, Adams, Keown och Dixon…

  • Hur många damer har egentligen Svennis haft?

  • Messi gjorde en glidtackling i sitt eget straffområde. Där rök den oskulden?
  • Missade Zlatans mål. (men såg reprisen).
  • Zlatan löper onödigt mycket offside.
  • La Liga har Dani Alves, Serie A har sin Maicon, Premier League bästa högerback heter Glen Johnson.

 

Det var mina sista anteckningar för denna veckan.

 

Ha det gött! Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj!

Blogga – som att borsta tänderna

Den senaste tiden har blogga nästan blivit som att borsta tänderna. Något man bara ska göra precis innan man lägger sig. Samma visa är det idag.

 

Idag fredag den 18 september har det hittills varit inne 62 unika besökare och 105 sidvisningar. Måste tacka alla som följer mina bravader.

 

Idag innan Tacobuffén på Old House var jag hemma hos Wille en snabbis. Då visade han mig två helt sagolika klipp när tiden bara stannade.

 

De här två herrarna hade till och med slagit mig i Singstar…

Lyssna, se och njut. Musik när den är som bäst.

Jamie Archer

Danyl Johnson


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/





Hurry up!

Mina närmaste timmar är minst sagt planerade in i minsta detalj.

 

Fredag:

17.00 After Work, Tacobuffé på Old House.

19.00 Bio på Folkan, den senaste Beck.

21.00 Se Marcus och Pontus uppträda på Rosvik.

 

Lördag:

10.00 Fotbollens dag på Gullmarsvallen.

15.00 Kolla SAIS-Myckleby i Brastad.

18.30 West Ham – Liverpool hemma hos pappa.

 

Med andra ord kommer det att gå i ett.  

La Roux - Bulletproof

Jag skulle få dåligt samvete om jag inte hade delat med mig av min absoluta favoritlåt just nu så här innan läggdags. Jag är väl efter som alltid när man inte längre lyssnar på P3 hela dagarna, men det får jag ta.


Här har du den "riktiga" versionen.
Nedan är den akustiska. Det är upp till dig att välja och braka.



Kräftskivan – festkommittén fullbordade sitt hattrick

Så sitter man här igen med ett tomt Word-dokument framför sig på skärmen och allt ska fyllas med material från lagets kräftskiva. Säg så här: Festkommittén fullbordade sitt hattrick vad det gäller fester för 2009.



Eddie var i så kallad "fin form". Många tar den bästa bilden sist, jag tar den först.


Att förklara saker är inte min starka sida. Därför har jag saxat, stulit, rånat, min
konkurrents förklaringar på hur Skarvens två unika lekar gick till.


”Då var det dags för Skarvens första tävling för kvällen. Vi kan kalla den för "snöret". Leken gick till så att, alla lag fick varsitt snöre, och snöret skulle träs igenom alla lagmedlemmars kläder på snabbast möjliga tid, tröja som byxor, sen knytas ihop. Här kom mitt lag 2a. Vi kan summera leken som väldigt skoj och lagom hög skaderisk.”


”Sen var de paus en liten stund för att senare påbörja lek nr.2. Också signerad La Skarva. Denna kan vi kalla "dribbla med ölflaskan". Det var en stafett där man skulle skjuta en ölflaska, fylld med vatten, framför sig utan att spilla nåt vatten.”


Fylking fick bjuda det mesta av texten. Kompisar som vi är, så delar vi på allt. Så jag får stå för bilderna och videos.



Duon från Swea Energi. Skarven och Räkan.


Jag måste bara berömma Skarven, han är verkligen suverän på det där med lekar. Ingen är den andra lik och till varje fest är det nya som man aldrig tidigare gjort och framförallt är de grymt roliga. Denna gången gillade jag särskilt den med snöret.



Eins, Zwei, Drei. Stavas det så? Eddie, Fylk och Hula åt kräftor tills de var slut.



Man kan inte gå på Sjökanten orakad. Sagt och gjort. Bladh sprang hem och hämtade rakhyveln och gjorde snack till verklighet, mitt upp under festen. Det finns bara en Patrik Bladh.



Mörk bild, men alla stjärnor lyser upp.



Källén, Bacon och Ahl åt kräftor och drack i stora lass.



Kärlek.


Någon lånade kameran och ville visa vilka det var som var med på kräftskivan.










En rafflande pingismatch med dramatiskt slut.







Dagens låt:
LFF-låten live





//Joel


Tänk efter i mer än fem sekunder

Idag satsar vi på kvalité istället för kvantitet. För ungefär en månad sedan ställde Lycke en enkel fråga till mig. Här och nu ställer jag exakt samma till dig.

 

Kan du säga dött gräs utan att röra på tungan?

 

Tänk efter noga och ge det många försök. Rätt svar finner du under ”kommentarer”.

 

Lycke till!



It’s Showtime Fellows!

Oj, oj, oj, så galet det kan gå, om inte alarmet har varit på. Har fullständigt glömt att visa bilder från personalfesten med LP för en knapp månad sedan när vi var ute på de sju haven i Bohusläns skärgård. Det blev skaldjursbuffé, tal och ett par bilder…


Det får helt enkelt bli en snabbresumé. It’s Showtime Fellows!





Gabbe blir hårt omhändertagen av Löcke.



Carro är alltid lika trevlig och älskar det där med att vara med på bild...



Och här ser ni henne framifrån.



Erik Gustavsson avtackades av min chef Helge.



Innan vi åkte ut på havet med en båt som jag inte kommer ihåg namnet på, så minglade vi lite på LP.



Knatteredaktionen var överens för en gångs skull.



Ahlbin, hans dama och Axel hade det trevligt på turen.



Bästa kortet till sist. Snacka om linslus. Här får Tommy Thörnblom en snett-inått-bakåt-passning för alla förnedringsskämt som han brukar dra om att jag är från Brastad :D


Det var allt för idag. Eller nja, ni ska få er en liten försmak på hur det såg ut under helgens kräftskiva. En av alla lekar var pingis. När man spelar om serven ska bollen gå tre gånger över nät. Jag tror ärligt talat det tog sju gånger innan den här kvartetten lyckades...




Resterna från kräftskivan kommer under veckan.



Dagens låt: Ace of Base – The Sign



// Joel

PS. Förbannat skönt med nytt kontrakt. Har spelat A-lags fotboll i sex säsonger och jag har aldrig varit med om att bärga kontraktet tidigare än med tre omgångar kvar.

Journalist eller grävmaskinist?

H E L G ! Har precis stämplat ut från Lysekilsposten efter ännu en arbetsvecka.

Vad har jag gjort idag då och hur ser kvällen ut?

 

Morgonen inleddes med lite allmän ”research” på ungefär en timme. Vid halv tio åkte jag ut till nya strandpromenaden där jag fotade starten av den 260 meter långa förlängning som ska stå klar vid årsskiftet.

 

Säg så här: I morse när jag vaknade med sömn i ögonen trodde jag inte att jag skulle få köra grävmaskin, men det fick jag.

 

När jag kom till nedre delen av Bansviksbacken blev jag snabbt bästa polare med en grävmaskinist som heter Klaus, hur trevlig som helst. Vi snackade på och jag började ta lite bilder.

 

Plötsligt ploppade idén upp att ta ett kort inifrån grävmaskinen. Tanke blev till verklighet och några sekunder senare satt jag på heta stolen i grävmaskinen. Men det var något som inte stämde. Själva grävskopan fick inget fokus på mina bilder.

 

– Kan jag få höja upp skopan i luften?

– Självklart, du bara drar spaken uppåt, sa Klaus.

 

Sakta men säkert åkte grävskopan upp i luften. Vid spaken: Joelano, wow!


Fotot blev excellente och jag hade kört grävmaskin för första gången i mitt liv. Man får vara med om mycket när man arbetar som journalist, haha.

 

När jag kom till jobbet blev det att skriva artikeln om utbyggnaden av strandpromenaden och en grej om två tjejer som tagit över en babybutik i Håby.

 

Allt går att läsa på www.lysekilsposten.se

 

Sedan var jag väl värd en lunch på Rosvik. Sist men inte minst blev det en intervju med en som gått vidare från Idol till slutaudition i Stockholm. Kan bli en bra grej på måndag.

 

Ikväll blir det en myskväll hemma i Brastad tillsammans med pappa, Kikki och Isabello. Umgänge, köttfärspaj och Idol står på det tuffa programmet.

 

Många av mina kompisar har försökt men slutat. Nu gör Fylking ett tappert försök genom att börja blogga. Första inlägget vinkar om att killen har stor potential!

 

http://niklaskjohansson.blogg.se/


Sprintduellen som alla pratar om

Är precis nytränad. Mina muskler bara växer och växer – runt käkpartiet. Något som jag däremot blivit bättre på den senaste månaden är min snabbhet när det gäller benen. Läs noga nu, om och om igen ifall det skulle behövas…

 

Under hela sommaren har Jonas ”Väggen” Ingevaldson tjatat om att han är så ofantligt mycket snabbare än mig. Jag vet om att sniglarna har tutat när jag accelererat tidigare, men det är nya tider nu.


 
Hittade en gammal bild från Bulgarien på Väggen och Wille.


Dagens träning inleddes inte med någon kvadrat, nickmatch eller stege. Istället stod alla i laget och tittade på kampen: Ingevaldson mot Hansson, det var nästan som mötet mellan Bolt och Gay.

Löpsträckan var fotbollsplanens på längden. Wille lyfte pistolen – pang!

 

Vi var i väg, bitchfajten hade startat. Från första steget, första andetaget, första blicken såg jag min ärkerival i backspegeln. Jag trodde inte att jag skulle ta starten, men att jag skulle komma igen på slutet. Nu blev det upptrissade sprintmötet lite tråkigt. Ledning från start till mål. Det var nästan som en promenad i parken. Joel vann på 9.57. Inget större…

 

Bara så ni vet så ser jag verkligen fram emot Stieg Larssons ”Flickan som lekte med elden” som har Sverigepremiär den 18 september. Första filmen var ju nästan för bra.




På lördag ska vi ha kräftskiva med laget. Var faktiskt och fyndade på LFF:s loppis idag. Fick köpt mig fyra nubbglas till priset av 20 kronor. Magnifiko! Nu ska det sjungas, ätas och drickas. Jag älskar bara kräftskivor.


På förra årets kräftskiva var det mer än bra drag. Bacon och Skarven, vilka svärmorsdrömmar!

 

Fick mig ett litet köpryck idag på eftermiddagen. Har beställt fyra stycken böcker om journalistik. Nu återstår det att läsa dem och det är svårare än vad man tror ibland.

 

Givetvis såg jag på Idol idag igen, men det var faktiskt det sämsta programmet hittills. Med mitt vakande öga har jag lyckats konstatera en sak. De som har med sig en gitarr in i studion är till 99% duktiga. Kolla det nästa gång!

 

Imorgon är det den 11 september. Helt sjukt att det var åtta år sedan som tragedin i New York ägde rum. Tror alla minns precis vad de gjorde den dagen, det brukar vara så med liknande händelser.

 

Dagens låt: The Gossip - Heavy Cross


 


Under lågstadiet gick jag på Kyrkskolan i Brastad, en liten skola som idag inte finns kvar. Vår lärare Ingegerd lärde oss att alltid säga följande när vi stod vid våra bänkar och skulle gå hem för dagen.


Ingegerd: Slut för idag


Klassen svarade i kör: Tack för idag. 

Berg – en räddande Ängel – i dubbel bemärkelse

Disken är avklarad, nu ska tangenterna få jobba hårt. Tillsammans har vi svenskar en Tv-kväll att summera. Naglarna fick ta mycket stryk när man plågades på väg mot en ny ”Vitrysslandmatch”. Räddande ängel, i dubbel bemärkelse, blev Marcus Berg som var sist på bollen.


Ni kanske har märkt att bloggen har uppdaterats lite konstigt den senaste tiden. Men nu är femmans växel i och vi får hoppas att det inte blir något kärringstopp i höstrusket.


Matchen mellan Malta-Sverige startade 17.30, men det gjorde inte svenskarna på planen. De kom aldrig igång. Taco-Anders och Tjock-Kim (som Bacon kallar dem) sprang runt centralt och var livrädda för ett gult kort. Enligt Bacon tänkte Anders på köttfärs och Kim på någon smaskig Mariabulle. Berra Safari och Micke Nilsson tog inga utflykter som de borde, istället stannade de hemma i backlinjen med picknick-korgen. Den riktiga kapten blod, Mellberg (hur bra Zlatan än må vara har han inga egenskaper som gör att han förtjänar bindeln) kändes som vårat farligaste hot framåt med sin styrka på hörnor.


Elm gjorde sin sämsta insats hittills i A-landslaget och framåt var Zlatan och Elmander lika målfarliga som om jag hade fått chansen i den gulblåa tröjan.


Med facit i hand så bryr jag mig inte om hur det såg ut. De tre poängen var de viktigaste och alla har glömt denna match när Sverige tar sig till semifinal i VM nästa sommar.


Samtliga av Bengan, Marocko-Karin, Matte, Fylking, Cleo och Eddie som satt hemma i min soffa längtade till att Idol skulle börja och att matchen skulle vara över.


Måste säga det att sällan går en timme så fort som när man tittar på Idol. Anders Bagge borde bli president!

På tal om annat…


… i månadsskiftet ska mamma flytta till Lysekil. Hon ska ta över systrarna Anderssons lägenhet som jag blev förälskad i under våren. Bra kap där morsan och snart blir vi grannar.


… Söderling mot Federer inatt. Vore kul att se, men tror den börjar typ 02.30.


… Danmark fick 1-1 borta mot Albanien, viktigt resultat.


… tränade LFF:s pojkar 13 idag tillsammans med Lycke, Plutten, Bullen, Lille Fridolf, Snubbelben, Löcke, Kuggen. Kärt barn har många namn. I all stress på väg hem fann jag två nycklar vid klubbhuset. Jag kräver en hög hittelön…



Nu är jag trött. Tangenterna gjorde verkligen sitt jobb. Likaså Sverige som tog tre pinnar på Malta. Det är det jag minns från ikväll, resten är bara att glömma.

Bäst att smida järnet medan det är varmt

Känner mig fortfarande dålig och gick hem från jobbet vid elva idag. Efter ett par timmars sömn har jag dammsugit min lägenhet mycket noggrant, eller nej om det varit så väl, menade att jag städat Internet på nyheter.


Vad kan man konstatera då?


Under hela min ”dammsugning” har jag lyssnat på P3 dokumentär om Tjörnbron. Verkligen bra skit.

På Svenskafans hittade jag veckans avsnitt av Eurotalk. En timmes mys innehållande täcke, kudde och fotboll tillsammans med Niva, Dahlqvist, Fjäll och pojkarna är livskvalité.


Tyvärr lägger jag inte lika pengar på kläder längre. Intresset är ändå något som finns kvar. Inspiration hittar jag bland annat på ”StilRobins” blogg.


TV-matchen ser jag att Malta-Sverige startar 18.30 imorgon. Har bjudit hem lite kompisar för landskamp och Idol som börjar direkt efteråt. Min nya soffa kommer verkligen att sättas på prov.


Jag surfar vidare på vågorna och stannar brädan vid Holmgrens blogg. Gillar du engelsk fotboll tycker du om detta.


Igår, måndag, missade jag ”Roast på Berns”, där Sveriges komedielit gör upp. Jag som satt alarm och allt, hur kunde jag missa? Får se ikapp avsnittet till veckan.


Other stuff…


Lite bio-snacks. För snart två veckor sedan såg jag ”Sommaren med Göran”. Hade inga större förväntningar och svenska komedier brukar inte vara mina melodier, men…


Filmen var faktiskt riktigt roligt och får ett VG+ om man ska snacka skolbetyg. Om en rulle är bra eller inte brukar jag avgöra beroende på hur många gånger jag kollar på klockan. När jag såg ”Sommaren med Göran” tittade jag bara en gång, ett högt betyg.






På fotbollsplanen är jag ingen jättestor beundrare av vår superstjärna Zlatan Ibrahimovic. Men hans kommentarer, leende och snygga mål gör mig knäsvag.


Lyssna
och se här, killen är helt enkelt Kingen.



Robyns senaste hit tillsammans med Röyksopp går helt i min smak.
En annans av hennes låtar hade jag nästan glömt bort. Jag påstod att Bingolotto var svensk kult i gårdagens inlägg, detsamma säger jag idag om Lilla Sportsspegeln. Stora program.




På tal om annat…

… hipp hipp hurra, Idol är tillbaka. Jag bara älskar det. Min och säkerligen allas favorit efter första avsnittet kommer här serverat på ett silverfat.




Pink, jag älskar hennes låtar de tio första gångerna, sedan blir de uttjatade. Jag har sju gånger kvar att njuta. By the way fyller P!nk 30 år exakt idag. Min födelsedagspresent blir att hon får "Dagens låt". 


Tills vi höres, ha det bäst! Vi ses när vi ses!

Hajhajhaj!


Kolla här ifall Joel har mobilbloggat: http://joelano.blogspot.com/



En godnattsaga från förr

Jajadå. Jag ger mig, händerna upp. Trots att Bollibompa är slut för längesedan och att ni skulle ha lagt er så får jag väl bjuda på en liten godnattsaga så här innan läggdags. Men det blir bara en, kanske två. Det beror på hur ögonen mår om en stund. Jag bläddrar i min barnbok och hittar en berättelse. Den handlar varken om troll eller Emil i Lönneberga, men däremot om…


Ikväll tänkte jag backa VHS-bandet och ta oss tillbaka till något nostalgiskt – Bingolotto!


Alla spelade Bingolotto när jag växte upp, alla föreningar och lag sålde dem, alla pratade om supervinsterna. Under tre timmar på helgen stod Sverige stilla när samtliga satt bänkade i sina tv-soffor och tittade på Leif ”Loket” Olsson. Bingolotto blev en slags kultur på 90-talet. Man satt med sina tuschpennor, hoppades på högsta vinst och hörde Arvingarna spela live i studion.

Idag är Bingolotto ingenting, ärligt talat vet jag inte om det lever kvar, men nu ska vi minnas det goda.


När jag var 16 år och spelade i SAIS blev vårat fotbollslag bjudna för att vara med på Bingolotto i Göteborg. Som en av fem föreningar satt vi i publiken och spelade.


Just vi Stångenäs AIS blev framlottade att tävla mot en annan förening, live, inför säkert flera hundratusen tittare. Vi skulle göra upp i frågesport. Den vinnande klubben skulle få 10 000 kronor.


Efter många om och men blev Wille och jag SAIS representanter.
Inne i logen blev vi spacklade med ton av smink från axlar till högsta hårstrå. Jag brukar säga att det är den enda gången som jag inte haft en finne i ansiktet…


Programmet gick och plötsligt blev det hög tid för Brastadskillarna att träda fram i den berömda rutan och bevisa att vi inte bara kunde lira fotboll.


Höj ljudet och sätt på dig glasögonen, det är inte världens bästa kvalité.





Som ni såg blev det såklart en solklar vinst. Jag vill bara poängtera att det var jag som kunde de två första frågorna och Wille den sista, bara att det var han som svarade varje gång.


Asch, det var inget större. Bara tio lax. Totalt kammade vårat lag in 38 000 kronor den kvällen. Tror det var rekord för den säsongen.


Lite jobb och mycket betalt…


Joel dyker upp igen

Jag vill bara ge er ett livstecken. Ge mig bara lite tid så ska jag skriva lite längre inlägg än detta. Upp och ottan imorgon för arbete. Har som mål att vara före Tommy Thörnblom, det är något som inte händer särskilt ofta.


Mycket jobb och lite betalt...