Oddset kungen?

För att kvällen ska bli lite extra intressant har jag gjort mig ett odds. Har bara valt matcher som går på tv, för spänningens skull. Visserligen är många av matcherna ”säkra” på förhand, förutom franska cupen finalen mellan PSG och Marseille.


Liverpool – Aston Villa 1

Frankfurt – Bayern München 2

Barcelona – Cadiz 1

PSG – Marseille X


Satsade 50 kr, det får räcka. Tänkte att jag får börja lågt med Lången, och skaffa mig lite rutin för att sedan vinna över Räkan i duellen. Den riktiga prestigekampen.


Hoppas alla skådade Gerrards balja i krysset förut. En kopia av målet mot Boro förra säsongen. Ögongodis. Liverpool vann matchen med 3-1, och har lite häng på United om andra platsen. Ryssens rubler gjorde Chelsea till mästare som väntat. Tråkigt att inte Man Utd kunde bjuda på bättre motstånd. Birmingham till Championship, oacceptabelt med en sådan stark trupp. Tippade faktiskt dom på sjätte plats i år, min absolut största plump tillsammans med Wigan. Hoppas Shrek skada inte är allvarlig för engelsmännens skull. Om han är skadefri vinner dom VM på förhand som dom gjort varenda gång sedan 66.


Måste passa på och tacka Putte&Co för den extremt goda maten vi får, och givetvis allt annat. Riktigt bra ordnat! De nya tvättgrejerna verkar mycket bra. Lite svårt i början som det alltid är, men det kommer med tiden.


// Monchichi


Underbara helg

Dagens rader kommer att handla om gräs, poker, första maj och mycket annat. Känn dig välkommen.

Hoppas och tror att grus säsongen äntligen är över. Skönt att slippa sönder gjorda knän, jobbiga idiotövningar och varm saft. Känns äckligt jäkla gött att vara på gräs igen, lirarnas underlag. För tillfället håller inte planerna någon Premier League klass, snarare en ny harvad åker. Men det spelar ingen roll. Lukten av gräs, att göra riktiga glidtacklingar, att man måste skrubba bort all jord som fastnat på kroppen i duschen, det överglänser allt. Att få spela hemmapremiären på Gullmarsvallen måndagen den första maj mot Åmål, skulle vara som en våt dröm.

Kul med en extra lång helg, för en gångs skull. Helgen är fullspäckad som vanligt. På schemat står både positiva och negativa ting. Det mesta handlar om att lira och se fotboll, som jag älskar. Det tråkiga är att jag går samhäll/ekonomi, en riktig piss linje med massor av onödigt plugg. Ångrar att jag valde den linjen, om det inte vore för vår smått fantastiska klass. Det blir inte bättre när man måste plugga in en massa vägskyltar och regler för att få körkort. Bara att skaka på huvudet och gå vidare.

Har hamnat i pokerträsket, inte bra. Man kan inte slita sig, vet inte varför. Men kul är det, även när det kärvar och går dåligt.

Skönt med lite bättre väder på sistone, då går tiden lite snabbare. Tyvärr tycker troligen inte Blåvitt desamma. Torsk igår igen, inte bra. Är det saknaden av Håkan Mild som är orsaken till de magra resultaten? Jag tror personligen det skulle gå bättre om Selakovic blir satt i fängelse.

Måste hälsa Meijer och Dejevik, att jag vet var motorn sitter.


// Hansson


Villarreal - Arsenal

Kanonerna från London lyckades tyvärr sänka de spanska ubåtarna på El Madrigal.


Arsenal hade inte ett ända skott på mål under 90 minuter. Deras första skott på mål kom på tilläggstiden. Villarreal spelade mestadels ett Stefan Schwarz spel (sidleds passningar, utan att skapa några heta målchanser) utan resultat. Gunners var smarta och strypte Riqulme (han är lik Maradona faktiskt) tidigt, som inte fick det utrymme han vill ha. Detta genom att sätta ovanligt låg press, och således minska ytorna mellan mittfält och backar där Riquelme trivs som fisken i vattnet.


Tycker att den ryske domaren var helt fantastiskt, innan han gav Villarreal en feldömd straff på slutet. Filmningen som renderade till straffen, jämnades ut efter en heroisk räddning av Lehman. Arsenal vinner rättvist sätt över två matcher. Inget snack.


Imorgon väntar ännu ett stormöte, Barca mot Milan. Det är den moraliska finalen i mina ögon.


// Joelano

Meine Tag

Heute das ist Dienstag. Min tyska är lite knackig, men det betyder ungefär att Lycke gillar gräs bättre än grus. Det gör jag med, oerhört gött att kunna spela fotboll på det bästa underlaget igen. Hoppas innerligt att hemmapremiären kommer liras på vackra Gullmarsvallen den första maj.


Underbart med ny Champions League vecka framför sig. Först ut är de gula ubåtarna mot kanonerna från norra London. 1-0 i första matchen, skulle ha varit med till Arsenals fördel. Villareal har vänt förr. Gör dom det igen? Rapporteras om att psykfallet Campbell är tillbaka i backlinjen. Riquelme kommer snurra upp stackaren på läktaren flera gånger upp. Ketchup och senap Sol?


Själv hoppas jag på vinst för spanjorerna. Mitt hat till Gunners är ofantligt. Spelare som Pires, Ljungberg, Henry, van Persie och Lehman är en anledning till min avsky. En annan är deras coach. Bryr mig inte om att nämna hans namn.


Mitt tips blir 2-0 till Villareal, efter en frispark av Riquelme, och att ekorren nickat in två noll bakom en överraskad Lehman.


Matchen har redan börjat, måste draga. Ha det gött allt folk.


// Er Hansson

 


Premiären

Då var premiären avklarad. Efteråt har man blandade känslor, men jag börjar med det positiva. Starkt att vända ett 2-0 underläge i paus till 2-2. Det bevisar vår starka moral. Men med en man mer i ungefär en halvtimme, ska vi helt klart vinna matchen. Mycket surt. Nu är det bara att blicka framåt.

Mitt hjärtelag Liverpool tog sig igår till FA-cup final, efter att ha besegrat Chel$ki med 2-1. Underbart är det minsta man kan säga. Att knäppa den arroganta pajasen Mourinho på näsan är det bästa som finns. I Cardiff väntar Hammers. Tufft.


Var idag och såg på Bohusläns stolthet Ljungskile. De bevisade varför de kom fyra förra året, med att slå GIF Sundsvall med Wilson och Patriksson. Matchens ända mål gjordes av Martin Smedberg tidigt i första. Nu förstår jag varför kult gubben Wåhlemark blev framröstad som Supperettans mesta filmare. Rutinerat la han sig i straffområdet, för att sedan missa en dåligt slagen straff.


Hoppas vädret håller i sig, så att vi får kliva på gräs till veckan. Jag håller  tummarna.

// Hansson


Ekorrar, handskar och självklart fotboll

Mycket nu. Skola, fruntimmer, och fotboll. Hur ska man hinna med allt? Skolan prioriteras sist som vanligt, det är så det ska vara. Testade de nya gräs dojorna igår. De satt som näven i handsken. Det är väl så man uttrycker det?

Under veckan bjöds man på två högklassiga Champions League matcher. Båda var riktigt bra. Men ekorren var bäst. Har blivit mycket kommentarer angående bilderna under a-truppen. Själv har jag hört att folk nu börjat kalla mig ”babyface”.  Märkligt. Mamma tyckte åtminstone att jag var söt. Det är väl huvudsaken?

Idag var jag och LFFs nyförvärven på bild i Bohusläningen. Kunde inte journalisten hitta något mindre kort? Men men, inte varje dag man är med där, så man får vara nöjd.

Är ordentligt laddad inför kvällens träning. Ska göra allt för att starta i premiären. Haj haj haj.


// Hansson



Dagens händelser

Ny dag och ny träning. Snart seriepremiär, och fjärilarna börjar så sakta komma.


Ska bli skönt att börja räkna poäng igen. Träningsmatcherna har sett bra ut, både resultat och spelmässigt. Men det har ingen betydelse längre. Det kommer bli en stentuff match borta mot Valla.  


Ikväll utspelas på förhand en sjukt bra match. Milan tar emot Barcelona på San Siro. Matchstart som vanligt 20.45, när det gäller Champions League. Jag kommer att sitta bänkad framför teven, va så säkra. Hoppas Barcas gladfotboll slår tråkiga defensiva Milan. Mitt tips 1-1.


Vad är Frölunda – Färjestad mot Milan – Barcelona? I afton får hockeyn stå åt sidan. Denna match får inte en fotbollsfantast missa!


 

// Joelano

Genrep

Har precis sovit middag. Synd att man inte har tid till det oftare. Otroligt skönt. Vann genrepet idag mot Hogstorp med 3-1. Viskas om att det blir grus borta mot Valla i premiären. Usch å fy.


 

Lovet är snart slut, kanske lika bra det. För jag känner mig förslappad. Kan vara bra att komma igång, och träffa klassen och lärarna igen. Eller nej? Nog om det.

Idag var det tidig uppstigning, för vi skulle möta Hogstorp. De är ett rutinerat lag, med en betydligt högre medålder än oss. ”Hogge” som de kallade sig själva, tog ledningen redan efter ett par minuter. Offside tyckte vi, men jag tror det jämnade ut sig i andra halvlek. Därefter tycker jag vi kontrollerade matchen relativt bra, utan att skapa de riktigt vassa målchanserna. Innan första halvlek är slut, har Hogstorp gjort självmål efter att Bacon stressat bra.

Den andra halvleken började hemmalaget bäst. Men efter två byten i mitten av andra tog vi över. Kändes som att Hogstorp inte orkade på slutet, då vi radade upp målchanser. Wille gjorde två mål, fint framspelat av Hedlund båda gångerna. En rättvis seger.

Gött mos att Färjestad vann förtjänstfullt mot Frölunda igår. Salo kan gå och gömma sig någonstans. Mitt hat till Frölunda blir inte mindre. Guldet ska hem till Karlstad.

// Hansson


Helgen

Hej å hå gött folk. Det är den 16 april idag, tänk vad tiden går fort. Snart vankas premiär borta mot Valla. Gräs månne?  Skulle ha varit underbart att slippa de hårde grusplanerna, och testa de nya dojorna.

I lördags var hela a-truppen och hjälpte till på loppisen. Har haft roligare, men goda kakor hade de! Hur som haver. Är grymt imponerad av de ideellt arbetande människor som ställer upp vecka in och vecka ut. Utan er tror jag knappast LFF skulle ha fungerat. Ni ska ha en stor eloge. 1000 tack är det minsta jag kan säga.

Igår var det påskafton. Eller? Det är lätt att blanda ihop alla högtider kring påsk. God mat åt vi i alla fall, och sillen slank ner som vanligt. Varken såg eller hörde några raketer igår. Märkligt. Ryktena säger att Linda Bengtzing är klar för Havsbadet i sommar. Då vet jag ett gäng som kommer ha tungorna nere vid knäna. Mitt favoritlag Liverpool inkasserade idag sin sjätte raka seger i ligan. Vi känns oslagbara med Fowler på topp.


Strax är det dags för den fjärde matchen i elitseriens finalspel. VF mot FBK. Salo mot Henriksson. Vargar mot Indianer. Låt bästa lag vinna.

Kåbergs flickvän heter Per Ledin.


// Hansson


Trötter

Idag har jag varit och sett på Blåvitt mot Helsingborg. En målsnål historia trodde jag på förhand, men oj vad fel jag hade. Tur det.


Satsade en 50 lapp på 0-0, men det tipset rök efter en kvart. Då gjorde tyvärr de som inte kan säga R 1-0. Strax därefter ökade de röda på sin ledning. Då var inte stämningen i klacken på topp. Men Blåvitt kom igen och fixade ett lika resultat efter full tid. Starkt, men onödigt.

Efter en sen krogrunda igår, och ha varit borta från kära Brastad i tolv timmar så känner jag mig sliten. Tänker somna in till lite Johnny Cash i lurarna. Go gubbe, med riktigt skön röst. Rekommenderas starkt. Glöm inte loppisen imorgon gubbs!

Somnar man, eller sover man som en stock? Jag kommer i alla fall att göra något av de två alternativen. ZzZzZz…

// Hansson


Vårtecken

Nu är våren här, och allt är som det ska. Fåglarna kvittrar, träden börjar få löv och Leksand spelar i kvalserien.

Har lov denna vecka, och det är helt OK som Henke Larsson brukar säga. Ägnar faktiskt en tanke emellanåt till er arbetare som sliter dag in, och dag ut. Idag fick jag reda på att jag ska jobba som "dögrävare" under sommaren. Har också bokat teoriprov. 24/5 är dagens jag ska upp till bevis. Efter det är det inte långt kvar till tills jag är ute på vägarna. Då är det bäst ni håller er hemma...


 

// Hansson

Träningsläger 06

Måste bara passa på att summera årets träningsläger. Jag ger både ris och ros till spelare och ledare. Om jag missat något är det bara att kommentera det. Men detta är vad jag minns.

Lägrets:

Man: Räkan visade återigen sina buggkunskaper. Bjöd upp varenda 50+, och dominerade dansgolvet. Damerna suktade utmed väggarna.

Kikki Danielsson: Min betjänt Disco och Lycke. Går helt enkelt inte att ta ut en ensam vinnare. Typiskt att de äldre alltid ska balla ur.

Göran Persson: Omöjligt att avgöra vilket av de 30 tal från Janne Bladh som var bäst. Men roliga var de allihop. Vilken stjärna LFF har knutit till sig på ledarsidan.

Butter: Stackars CC. Blev inte många timmars sömn för honom, trots att han var först i säng. Tror han varit på något roligare träningsläger genom åren.

Jonas Gardell: Hula, se filmen ”mysteriet om urinet” så förstår ni. Hollywood nästa?

Mjukis: Kula, snällare människa får man leta efter. Pettersson!!!

Annars var det strongt av truppen, att tre stycken av 25 möjliga var på frukosten dagen efter.

Vill bara påpeka att det mesta jag skriver är med glimten i ögat. // Joel Hansson


Kort info om Tanum

Äntligen! Tidigare har ni kallat mig gröngöling, fish och rookie. Det kan ni sluta med, för jag har blivit inkilad. Nu räknas jag Ulf Joel Hansson, som en i gänget och det känns underbart.

Ska vara kortrandig. Lägret kan summeras på följande sätt:


Skratt

Minnen

Lite sömn

Sprit

Ansjovis

Stringkalsonger

Janne Bladh

Mer information om årets träningsläger kommer inom kort. Någon som vet om Lycke vaknat?

// Joel


Inför Tanum

Ska göra allt för att få tag i en dator under träningslägret. Min förhoppning är att kunna förmedla all information som sker bakom kulisserna. Allt för er läsares bästa.

Vem blir lägrets fyllo? Oddsen på Nisse är låga enligt svenskaspel, så han får mina slantar. Är Dejevik så bra på poker som han påstår? Kommer det att bli någon ny ”Vägg” detta läger? Hur kommer det att gå för nya lagledarna Janne och Lisa? Hursomhelst, vilket radarpar!

Resväskan är packad, humöret på topp, ölen på kylning, allt är fixat. Tanum here we come!

// Joel


Inspelning

Kan berätta att det tog exakt 3 timmar och 26 minuter att spela in junisarnas rulle. Resultatet blev dryga fem minuters film, trots effektivt arbete. Weird. Lovar att ni kommer få många goa skratt imorgon.


Tidigare under veckan har jag varit nervös inför helgens inkilning, men jag har ändrat uppfattning radikalt. Är inte skakis för fem öre. Istället hoppas jag och tror att det kommer bli en helg, man kommer att minnas resten av sitt liv. Min inställning till inkilningen är enbart positiv. Det är bara att  ta ett grisöra i taget...

Ikväll klockan 21.30 är det dags för HCZ. Rekommenderar de härliga hockeykillarna starkt.


// Joelano


Kvällens bravader

Har precis sett Färjestad slå HV71 i sista och avgörande semifinalen. Man måste bara lida med HV. Att med en minut kvar ha ena foten i finalen, för att sedan vara utslagna när det återstår ynka sju sekunder. Stackars Jönköpingslaget. Men jag vet åtminstone en som jublar.

 

Sammanfattar dagens träning som tuff, blöt, jobbig och rolig. Efter debaclet i nickmatchen, var det otroligt skönt att få ta revansch i spelet. Har en hel del att lära när det gäller nickmatch, som är en ny erfarenhet för mig. Nästa gång ska vi unga slå de äldre med dunder och brak.

 

Nästa vecka väntar påsklov för oss ungdomar. Ibland är det jobbigt att fortfarande gå i skolan.

 

// Mappen, 17



Gott & Blandat

Hittills har dagens bestått av träsmak, väntan, en äcklig åklagare, pizza och av en hyschande lärare. Med andra ord har min dag utspelats på Uddevalla tingsrätt. En tråkig studiedag ska ikväll avslutas med en rolig träning på Slättevallen.

 

Börjar bli orolig inför helgens träningsläger i Tanum. Man vet aldrig vad gubbarna i spelarrådet kan få för sig. Har en känsla av att spelarrådet kommer att vara jävligast mot just mig. Vet inte varför, men det är som sagt bara en känsla jag har. Men det kommer att gå bra, som farsan brukar säga.

 

// En nervös Hansson


Ögongodis

Tänkte lätta upp tillvaron en aning. Klicka på länken nedan, så lovar jag att du kommer få ett par goa skratt. Always look at the bright side of life...

http://video.google.com/videoplay?docid=-6312730397984666910

SAIS - LFF 2-4

Pust, detta var en ingen bra match från vår sida. Men huvudsaken var att vi vann, och fortsätter vår positiva trend.

Riktigt kul för en gammal Saisare som mig, att vara tillbaka i Brastad för att lira match. Framförallt var det roligt att träffa allt gött folk som tagit sig dit, trotts regnet. Tyvärr bjöd jag själv på en medioker insatts. Mina tankar om inkastande grishuvuden uteblev.  Såg inte heller någon streakare som det ryktats om. Tur var väl det.

Däremot blev jag grymt besviken på vår gamle räv Conny. Han har under årets träningar skrytet om hans speciella målgest. När han väl gjorde mål idag, efter en drygt två års lång måltorka hände ingenting. Nu får jag väl vänta ytterliggare två år till för att bevittna denna speciella målgest. Orka vänta på gammelman.

// Joel

Grishuvud?

Börjar bli nervös inför kvällens derby. Jag är alltid nervös inför matcher, men ikväll kommer det att kittla lite extra i magen. Tänker dela med mig ett par tankar som susar genom mitt lilla huvud innan matchstart.

Kommer någon arg Sais supporter kasta in ett grishuvud mot mig? Eller kommer någon streakare springa in på plan, och sätta på mig en Sais mössa? God knows. Eftersom jag är ytterback ikväll, så funderar jag på att låta någon annan ta mina inkast där publiken står.


Nejdå, allt detta kommer aldrig att ske. Det är bara min vilda fantasi som spekulerar. Stångenäs AIS är en fantastiskt fin förening som jag har mycket att tacka för. Men ikväll är jag inte rödvit, utan står på andra sidan plan i gulsvart.


Må bästa lag vinna!


// Joel


Välkomna alla fotbollsälskare!

Äntligen är Lysekils FF nya blogg här. Alla är hjärtligt välkomna, oavsett om du håller på Chelsea, AIK eller Stoke.

Att skriva blogg blir allt mer populärt. Vi i LFF tänker självklart följa trenden. Bloggen kommer inte enbart att handla om LFF och fotboll. Även saker och ting i största allmänhet kommer också att tas upp.
 
Vad blir årets första vårtecken? Kan Ronaldo bli tjockare? Kommer Trinidad&Tobago att vinna VM Guld i fotboll till sommaren? Finns det någon sämre kommentator än Lasse Kinch? Vem snor Lyckes långkalsonger innan varje träning? Detta är frågor som jag funderar över varje dag. Hoppas verkligen jag kan redovisa några av svaren framöver.

Imorgon väntar ett tufft derby. SAIS-LFF. Vi gästar min moderklubb Stångenäs, på Brastad grusplan klockan 19.00.

Dags att lägga mig nu, så jag kommer väl förbered. God natt.

// Joelano


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!