Stockholm, igen

Två kompisar och jag bestämde oss sådär spontant igår klockan 11.00. Vi hyr en bil och sticker till Stockholm och går på fotboll. Javisst, kör på det. Istället för en vanlig slapp torsdagskväll med poker och tv-tittande, åkte vi ännu en gång och såg fotboll på Råsunda.


Efter fyra kärringstop och en brännluktande hyrbil var vi på väg. Mot Stockholm, mot AIK-IFK Göteborg och framförallt mot klockan. Klockan 13.15 passerade vi Hallinden efter en snabb och nödvändig sväng till Kungshamn. Avspark 19.00. Plattan i botten. Kör!


Ungdomar och att passa tid är oftast ingen bra kombination. Inte denna gång heller. Cirka tio mil innan huvudstaden var det dags för trafikarbete. Ni som pendlat mellan Lysekil och Brastad de senaste veckorna vet att det tar tid, och man kommer senare än beräknat. Pust. I en trekvart sitter vi och maxar vår hyrda Golf i 10 km/h. För att komma lite extra försenat till passar vi på att ta upp en kompis i Västerås.


När det gått tjugo minuter av matchen kom vi in på Råsunda. Precis då fick AIK straff, som säkert rullades in till 2-0. I samma veva fick IFK en man utvisad, och Änglasupportrarna blev därför rejält upprörda och skämde ut sig med att kasta i bengaler på planen. Matchen på planen vann AIK tillslut med 4-0, och Göteborgarna fick åka hem med svansen mellan bena.


Det var inte på planen den största utklassningen skedde, utan på läktarna. Ungefär 600 tillresta IFK supportrar bara stod med öppen mun och såg sitt kära lag förnedras mot de bittraste av alla rivaler. AIK:s klack Black Army på Norra stå höll igång under hela matchen, och fick med båda långsidorna på slutet av matchen. En mäktig upplevelse som jag aldrig varit med om tidigare.


Efter tankning och mat började resan hemåt. Var hemma vid 05.30 imorse, men blev inte många timmars sömn för bilen skulle vara tillbaka vid lunch i Lysekil.


Måste tacka för en mycket trevlig och rolig årsfest på Oskars. Räkorna smakade prima och Matsson i baren blandade fin saft. Ikväll börjar Höstrusket, men det är imorgon kväll de stora går in i turnering. LFF:s pojkar 91 som jag, Patrik, Wille och Räkan ska coacha.  


Nästa vecka är det höstlov, jobbigt. Vad ska man hitta på? Åka till Stockholm och se på fotboll?


// Hansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback