Aston Villa ångar på

Oj, vilken härlig fight jag nyss fick se. Everton mot formstarka Aston Villa slutade efter många svängar 2-3.


Detta var kanske femte gången jag såg Villa i år och jag måste säga att de har ett förbannat bra lag. De senaste två åren har man värvat smart och klokt i bland annat spelare som Ashley Young, Shorey, Davies, Friedel, Luke Young och Sidwell


Till denna säsong värvade man den så duktige och stabile amerikanen Brad Friedel från Blackburn. Mycket förnuftigt nytillskott trots att Friedel snart närmar sig 40 år.


Man spelar ett lågt försvarsspel med ett långsamt mittlås (Davies och Laursen) som älskar att stå rätt, nicka, markera och inte röra sig för mycket. De senaste åren tycker jag ytterbackarna varit ett minus för Birminghamlaget. Men nu har man värvat Luke Young (M.Boro), Nicky Shorey (Reading) och Cuellar (G.Rangers?) och alla kommer nu upp i riktigt bra klass när de inte spelar i så dåliga lag och har bättre spelare runt sig. Försvaret håller helt klart mycket hög Premier League klass.


På mitten lyckades man behålla själen Barry som var 99% klar för Liverpool samt att man klarade av att köpa loss rivjärnet Sidwell från Chelseas bänk. Till det ska man också lägga till Martin O´Neills favoritlirare Petrov, dessa tre herrar bildar ett mycket starkt centralt mittfält. Alla springer lika mycket framåt som bakåt mellan straffområdena, samtidigt som de är relativt konstruktiva.


Framåt då. Som yttermittfältare eller ytterforwards, kalla det vad du vill så har dom underbare Ashley Young (jävlar så bra han är, köp Benitez!), Agbonlahor (även forward när inte Carew är tillgänglig) och James Milner som dock inte är någon favorit i mina ögon, men han gör alltid sitt jobb. Ett gäng hyperfarliga kontringsspelare som passar perfekt till Villas låga försvarsspel.


Som centertank hittar vi Carew som är en riktigt bra bollmottagare och en okej målskytt, men han är ingen speedkula.


Det är på de offensiva positionerna som Aston Villa har det tunt om det skulle bli skador framöver. Henke Larsson ryktas till Villa, kanske blir han den spelare som kan bredda gruppen ytterliggare? Laget är också vidare i Uefa cupen, vilket kommer att slitas på truppen.


Men just nu är det ett nöje att se Aston Villa lira och än så länge ångar tåget på. Blir det en topp fyra placering? Jag tror faktiskt det.


Just det, dagens match slutade med vinst igen. Everton kvitterade på tilläggstid 2-2, men Ashley Young ville ha sista ordet och fixade 3-2 till Villa med matchen sista spark.


Ett sådant flyt brukar känneteckna ett topplag...

Kommentarer
Postat av: Hula

Gött o se att du skriver lite om Villa, dom får inte så mycket uppmärksamhet som dom förtjänar. Tror dom kan utmana om fjärde platsen på allvar i år.



Jag tror för övrigt att Larsson går till Villa då återförenas han med sin gamla tränare som han hade i Celtic, Martin O^Neill. En tränare o person som han har mycket att tacka för.

2008-12-07 @ 21:44:10
Postat av: Oskar

Jag tror inte Henke går till Villa. Till Observer på sunday sa ju O'Neill att han "inte ville förstöra minnet" av tiden han och Henrik hade i Celtic.



Däremot är ju Steve Sidwell så jävla bra. När jag åkte och tittade på Reading säsongen 2003/2004 blev han ju framröstad till bästa spelare utanför The Premiership. Tror att han mår bra av att ha en brittisk tränare, när han var i Arsenal hade han Wengeroch där kom han aldrig tillrätta (även om Sidwell såklart är en late bloomer), I Brentford fick han Steve Coppel som sedermera tog med honom till Reading. I Reading var han för bra för ett såpass dåligt lag och när han satt på utgående kontrakt kunde Chelskij skaffa truppspelare. Skönt, att han nu gått ett bättre öde till mötes.



Däremot kan jag inte hålla med Hula om att de inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Visst, det har inte skrivits jättemycket om Villans tidigare, något som de antagligen gynnats av (se bara på Spurs som har varit medialt hot stuff och känt press att presentera feta värvningar och sparka tränare till höger och vänster), men nu får Birminghamklubben spaltmeter både i svensk och engelsk press. Väl förtjänt. Även om jag tror på The Big Four som The Top Four.

2008-12-08 @ 09:19:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback