The Three Things

Där satt dem. Rätt ner i magen bara. För första gången sedan jag flyttade in i min lägenhet den 1 maj har jag använt ugnen som jag för övrigt tycker är en läskig manick. Jag säger akta er imorgon tisdag, till kvällsmat blev det nämligen två vitlöksbaguetter!

 

Idag tänkte jag av någon anledning ta upp just trrrreeeeee ämnen.

  1. Vitlök
  2. Värme
  3. Baseball

 

3. För att komma igång börjar vi i fel ända. Vi räknar ned och startar med handknäppningar, 50-tal, stämsång, Rockabilly fast med låtar från idag. Det blir svängigt, skönt – det blir The Baseballs.

 

Min kära vän Hasse Brasse tipsade mig om gruppen och The Baseballs och jag fann varandra efter bara några toner. Låten ”Umbrella” har jag hört någon gång tidigare, känns som varit med i någon film, men jag vet inte vilken. En sak är klar:

 

The Baseballs är verkligen en home run.






2.
Värme är skönt många gånger, men jag har alltid varit otroligt känslig mot det. Jag är en riktig kärring faktiskt. Det är många saker som jag inte klarar av att greppa som 99 % av de andra gör.

 

På gymnasiet gjorde klassen någon labb där vi testade våran känsla för kallt och varmt. Kommer inte ihåg exakt hur experimentet gick till, men jag minns att jag var överlägset känsligast mot framför allt värme, allt för att understryka mitt påstående.

 

Varför jag tog upp ämnet var att jag tänkte på det när jag ikväll använde min ugn. En av anledningar till att jag knappt nyttjat den är att jag inte gillar det där som kallas för värme.

 

1. Vitlök var något som äntrade mitt liv relativt sent. Jag trodde som liten att det smakade ungefär som lök, vilket är min största fiende i matbranschen. Jag tål verkligen inte rå lök, men det är inte det vi ska prata om nu, utan hans brorsa som heter vitlök.

 

Jag ska ärligt säga att jag aldrig någonsin, helt ärligt, känt att någon luktat vitlök. Däremot har folk sagt till mig kanske 2-3 gånger och jag vet att många har otroligt ont av att folk andas vitlök. Är det en överskattad grej? En sak som i alla fall är saker, att det är något förbannat gött.

 

Vi får väl höra imorgon om någon tycker att jag luktar värre än vanligt…

Kommentarer
Postat av: Nisse i Bläsen

The Baseballs svänger nästan lika mycket som Kepz... men bara nästan... så du vet...

2009-10-13 @ 12:11:37
Postat av: Joel

Och Kepz var ett band från 50-talet?

2009-10-13 @ 14:12:41
Postat av: Nisse i Bläsen

Nej för f-n. Kepz föddes i år!

2009-10-13 @ 23:04:44
Postat av: Nisse i Bläsen

Så löjliga namn hade inte banden på 50-talet. Då hette dom Bo-Vidars typ...

2009-10-13 @ 23:06:01
Postat av: Hasse

Eller Nisse i Bläsen and the Janglers.

2009-10-15 @ 12:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback